7 μυστικά του μακιγιάζ για πραγματικά εκθαμβωτική εμφάνιση

Στο παρακάτω άρθρο θα σας πούμε εφτά μυστικά του μακιγιάζ που θα σας εξασφαλίσουν απίστευτη εμφάνιση και θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε το μακιγιάζ σας σε άψογη κατάσταση.
7 μυστικά του μακιγιάζ για πραγματικά εκθαμβωτική εμφάνιση

Έχει γραφτεί από Andrea Caillet Bois

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίες για να μάθετε τα παρακάτω μυστικά του μακιγιάζ και να τα εφαρμόσετε.

Η εμφάνιση στην εποχή μας είναι σημαντική σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο, συχνά η φροντίδα της εξαρτάται από τον χρόνο που διαθέτουμε, ο οποίος τείνει να είναι πολύ λίγος. Επομένως πρέπει να ξέρουμε πώς να τον αξιοποιούμε.

Ευτυχώς η ρουτίνα φροντίδας της εμφάνισης μπορεί να είναι ευχάριστη και απλή. Θα δείτε ότι με λίγη προσπάθεια θα δείχνετε φρέσκια και λαμπερή.

Απλώς μάθετε και εφαρμόστε τα παρακάτω μυστικά του μακιγιάζ…

Εφτά μυστικά του μακιγιάζ για εκθαμβωτική εμφάνιση

1. Η τέλεια πινελιά ρουζ

7 μυστικά του μακιγιάζ

Το ρουζ είναι το μέρος του μακιγιάζ που δίνει μια πινελιά χρώμα στο πρόσωπο. Συχνά αφιερώνουμε λίγο χρόνο στην εφαρμογή του και προσπαθούμε να το απλώσουμε παντού.

Όμως τελικά καταλήγουμε απλώς να απλώνουμε το μέικ-απ.

Για να το αποφύγετε αυτό, πρέπει να ξέρετε πώς να βάζετε λίγο ρουζ στα μάγουλα. Η ιδέα είναι να προσθέσετε λίγο φως που θα τονίσει τη δομή των οστών σας και θα δημιουργήσει μια ελκυστική εντύπωση.

Πώς εφαρμόζεται το ρουζ:

 • Μη βάζετε υπερβολική ποσότητα ρουζ στο πινέλο. Είναι καλύτερα να απλώσετε αρκετά στρώματα του προϊόντος παρά να χρειαστεί να αφαιρέσετε το επιπλέον προϊόν. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να πλύνετε το πρόσωπό σας και να ξεκινήσετε από την αρχή.
 • Όταν απλώνετε το ρουζ, πρέπει να ξεκινάτε κάτω από τη γραμμή των μάγουλων.
 • Έπειτα, χωρίς να προσθέσετε περισσότερο ρουζ στο πινέλο, απαλύνετε τις γραμμές με ελαφριές κυκλικές κινήσεις. Για να βλέπετε καλύτερα τη γραμμή των μάγουλων, μπορείτε να τα ρουφήξετε προς τα μέσα σουφρώνοντας τα χείλη σας.
 • Μόλις απλώσετε το ρουζ με το πινέλο, συνεχίστε εφαρμόζοντας μια λεπτή λωρίδα brightener, ακριβώς στη γραμμή των μάγουλων. Ωστόσο δεν πρέπει να το αφήσετε να φαίνεται ως μια γραμμή που είναι υπερβολικά λευκή ή έντονη.
 • Με ένα λίγο πιο λεπτό πινέλο από αυτό που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως, απαλύνετε το αποτέλεσμα του brightener όσο πλησιάζετε στις ρίζες των μαλλιών στο πάνω μέρος του μετώπου σας.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 8 κόλπα μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα.

 

2. Εφαρμογή της μάσκαρας στις βλεφαρίδες σας και όχι στο δέρμα σας

7 μυστικά του μακιγιάζ - μάσκαρα

Τα μάτια είναι το ευκολότερο σημείο για μακιγιάζ και το πιο ορατό. Ωστόσο, πολλές φορές η εφαρμογή της μάσκαρας είναι περίπλοκη υπόθεση.

Ο λόγος είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να απλώνουν σωστά τη μάσκαρα. Κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα καταλήγει να είναι βαρύ και υπερβολικό. Επίσης είναι δύσκολο να μην πάει μάσκαρα στο δέρμα καθώς την απλώνουμε. Ένα από τα μυστικά των επαγγελματιών που μπορεί να σας βοηθήσει είναι το εξής:

 • Πάρτε ένα καθαρό, στεγνό κουτάλι.
 • Όταν απλώνετε τη μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες σας, βάλτε το κουτάλι πάνω στο βλέφαρό σας. Έτσι θα λειτουργήσει ως προστατευτική ασπίδα και δεν θα αφήσει τη μάσκαρα να αγγίξει το δέρμα σας.

3. Σχεδιασμός μιας τέλειας γραμμής με το eyeliner

Το παρακάτω μυστικό θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την πολυπόθητη τέλεια γραμμή με το eyeliner. Μπορείτε να φορέσετε το eyeliner σε στυλ γατίσιου βλέμματος, αιγυπτιακό στυλ ή καθημερινό στυλ.

Θα χρειαστείτε ένα μικρό κομμάτι σελοτέιπ ή αυτοκόλλητης ταινίας. Μερικοί χρησιμοποιούν έναν μικρό χάρακα. Το πιο δημοφιλές κόλπο είναι το σελοτέιπ, που πρέπει να χρησιμοποιήσετε ως εξής:

 • Κολλήστε το σελοτέιπ ακολουθώντας τη γραμμή των βλεφαρίδων σας.
 • Ακολουθήστε τη γραμμή με το eyeliner.
 • Αφαιρέστε προσεκτικά το σελοτέιπ.

Έτοιμο! Φοράτε το τέλειο eyeliner.

4. Πώς θα κάνετε το κραγιόν να διαρκεί περισσότερο

7 μυστικά του μακιγιάζ - κραγιόν

Για να κάνετε το κραγιόν σας να διαρκεί περισσότερο, χρειάζεστε απλώς ένα κομμάτι χαρτί τουαλέτας, ένα πινέλο και λίγη ημιδιάφανη βάση μέικ-απ. Η βάση αυτή κάνει το κραγιόν να μένει στη θέση του και δεν το αφήνει να πασαλείφεται και να απλώνεται στο δέρμα σας.

Να τι πρέπει να κάνετε:

 • Ενυδατώστε τα χείλη σας με λίγο βούτυρο κακάο, βαζελίνη ή ενυδατική κρέμα.
 • Ακολουθήστε το περίγραμμα των χειλιών σας και απλώστε το κραγιόν στο χρώμα που επιθυμείτε.
 • Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτί τουαλέτας πάνω στα χείλη σας για να απορροφήσει το επιπλέον κραγιόν.
 • Απλώστε με ένα πινέλο λίγη βάση μέικ-απ στα χείλη σας. Έτσι θα σταθεροποιήσετε το κραγιόν.
 • Σημείωση: αυτό το μυστικό μακιγιάζ έχει διπλή δράση, έτσι πρέπει να προσέξετε. Απλώνοντας λίγη βάση μέικ-απ, τα χείλη σας θα αποκτήσουν ματ υφή. Αν αυτός είναι ο σκοπός σας, θαυμάσια! Αν όμως θέλετε τα χείλη σας να δείχνουν γυαλιστερά, απλώστε τη βάση με προσοχή.

5. Σχεδόν ψεύτικες βλεφαρίδες

Αν θέλετε να δημιουργήσετε την εντύπωση των ψεύτικων βλεφαρίδων χωρίς να τις φορέσετε, το παρακάτω κόλπο είναι για σας. Όπως γνωρίζετε, οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι όμορφες και μπορούν να κάνουν τα μάτια να δείχνουν εντυπωσιακά.

Το παρακάτω μυστικό ομορφιάς που σας αποκαλύπτουμε θα σας βοηθήσει να δώσετε στις βλεφαρίδες σας περισσότερο όγκο, σαν να φορούσατε ψεύτικες.

Οδηγίες:

 • Απλώστε ένα λεπτό στρώμα μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας.
 • Προσθέστε λίγη βάση μέικ-απ πάνω στις βλεφαρίδες σας ενώ είναι ακόμα υγρές.
 • Απλώστε ξανά τη μάσκαρα.

Αυτό ήταν!

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 13 εξαιρετικά κόλπα για εντυπωσιακές βλεφαρίδες.

 

6. Πώς θα χρησιμοποιήσετε τη σκιά ματιών

7 μυστικά του μακιγιάζ - σκιά ματιών

Η σκιά ματιών μπορεί να έχει ζωηρό χρώμα, όμως να χάνει τη ζωντάνια της καθώς περνάει η ώρα. Επίσης μπορεί να έχει ένα χρώμα όταν την κοιτάζετε και διαφορετικό χρώμα όταν την απλώνετε στα βλέφαρά σας.

Το παρακάτω είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο χρήσιμα μυστικά του μακιγιάζ.

Πρέπει πρώτα να απλώσετε μια λευκή σκιά ματιών πάνω στα βλέφαρά σας και έπειτα τη σκιά στο χρώμα που επιθυμείτε. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η λευκή σκιά λειτουργεί ως βάση που δίνει ζωντάνια στο χρώμα της σκιάς που επιλέγετε και το τονίζει.

7. Σπρέι σταθεροποίησης μακιγιάζ

Μόλις έχετε ολοκληρώσει το μακιγιάζ σας, θα προσέξετε ότι προϊόντα όπως η πούδρα, το foundation και γενικά όλα όσα χρησιμοποιήσατε έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα σας. Κατά συνέπεια το δέρμα δείχνει ξηρό ή μοιάζει να έχει χαρτονένια υφή.

Μην ανησυχείτε. Τα παρακάτω μυστικά του μακιγιάζ θα σας βοηθήσουν.

Μόλις ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, ψεκάστε το με ένα σπρέι σταθεροποίησης. Αυτό έχει αρκετά αποτελέσματα:

 • Βοηθάει το μακιγιάζ σας να διατηρηθεί περισσότερο.
 • Δίνει ξανά φυσική εμφάνιση στο πρόσωπο.
 • Φωτίζει το πρόσωπό σας χωρίς να το κάνει το μακιγιάζ υπερβολικά έντονο.
 • Επαναφέρει τη φυσική υφή του δέρματος του προσώπου.

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Popkin, B. M., D’Anci, K. E., & Rosenberg, I. H. (2010). Water, hydration, and health. Nutrition reviews, 68(8), 439–458. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
 • Graf, Jeannette M.D. Antioxidants and Skin Care: The Essentials, Plastic and Reconstructive Surgery: January 2010 – Volume 125 – Issue 1 – p 378-383 doi: 10.1097/PRS.0b013e3181c2a571
 • Esther Boelsma, Lucy PL van de Vijver, R Alexandra Goldbohm, Ineke AA Klöpping-Ketelaars, Henk FJ Hendriks, Len Roza, Human skin condition and its associations with nutrient concentrations in serum and diet, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 77, Issue 2, February 2003, Pages 348–355, https://doi.org/10.1093/ajcn/77.2.348
 • Goffin, V., Piérard‐Franchimont, C. and Piérard, G.E. (1996), Sensitive skin and stratunm corneum reactivity to household cleaning products. Contact Dermatitis, 34: 81-85. doi:10.1111/j.1600-0536.1996.tb02134.x
 • Cuidado de la piel: 5 sugerencias para una piel sana. Mayo Clinic. https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.