7 προειδοποιητικά σημάδια πως το συκώτι σας έχει κατακλυστεί από τοξίνες

Το σώμα μας αντιδρά διαφορετικά όταν το συκώτι είναι τοξικό, αναλόγως σε τι επίπεδο. Όταν δε μπορεί να αυτοκαθαριστεί σωστά, συσσωρεύονται απόβλητα και αυτό οδηγεί σε επιπλοκές.
7 προειδοποιητικά σημάδια πως το συκώτι σας έχει κατακλυστεί από τοξίνες
Maricela Jiménez López

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Maricela Jiménez López.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Ξέρετε αν το το συκώτι σας έχει κατακλυστεί από τοξίνες; Τι συμβαίνει αν το συκώτι σας έχει κατακλυστεί από τοξίνες; Το συκώτι είναι ένα από τα εμπλεκόμενα στον καθαρισμό του σώματος όργανα. Φιλτράρει και αφαιρεί τις τοξίνες που μετακινούνται στο αίμα.

Ένα σωστά λειτουργικό συκώτι είναι το κλειδί για να απολαύσουμε μια καλής ποιότητας ζωή. Εξάλλου, μαζί με άλλους παράγοντες, παίζει ρόλο στον μεταβολισμό όπως και στην παραγωγή συγκεκριμένων ορμονών.

Το πρόβλημα είναι πώς οι κακές συνήθειες και η έκθεση σε μολυσμένες περιοχές, εκφυλίζουν το συκώτι και οδηγούν σε αρκετά προβλήματα.

Το όργανο καταλήγει να μειώνει την ικανότητά του να εξαγνίζει το σώμα και σιγά-σιγά μας δίνει προειδοποιητικά σημάδια ότι δεν είναι υγιές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι αγνοούν αυτή την κατάσταση και δεν ανταποκρίνονται στο πρόβλημα νωρίς επειδή μπερδεύουν τα συμπτώματα με αυτά άλλων παθήσεων.

Γι’ αυτό θα θέλαμε να σας μιλήσουμε γι’ αυτά τα 7 προειδοποιητικά σημάδια που υποδεικνύουν πως το συκώτι σας έχει κατακλυστεί με τοξίνες.

Μην τα αγνοήσετε!

1. Αν το συκώτι σας έχει κατακλυστεί από τοξίνες, θα πάρετε βάρος

το συκώτι σας έχει κατακλυστεί από τοξίνες, αύξηση βάρους

Η υπερβολική συσσώρευση τοξινών στο συκώτι παρεμβαίνει στην ικανότητά του να βοηθά στη χώνεψη των λιπών. Η παρεμβολή αυτή επηρεάζει τη διεργασία που αφαιρεί τα λίπη από το σώμα.

Αυτή η πάθηση καθιστά δύσκολη τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, ακόμη και αν ακολουθείτε μία διατροφή με χαμηλές θερμίδες.

Το σώμα αποθηκεύει τα τοξικά λιπώδη κύτταρα και έπειτα τα διοχετεύει στο σώμα επειδή το συκώτι δε μπορεί να τα επεξεργαστεί.

2. Αν το συκώτι σας έχει κατακλυστεί από τοξίνες, νιώθετε χρόνια κούραση

Η συνεχής αίσθηση κούρασης, ή η βίωση συμπτωμάτων χρόνιας κούρασης, είναι επίσης σημάδι πως το συκώτι έχει κατακλυστεί από τοξίνες.

Αυτός ο συνδυασμός των αντιδράσεων συμβαίνει επειδή η ανικανότητα του συκωτιού να ολοκληρώσει τις λειτουργίες του οδηγεί σε εμπλοκές στο μεταβολισμό.

Μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, φλεγμονή και άλλα προβλήματα που μειώνουν την ικανότητα εκπλήρωσης καθημερινών διεργασιών.

3. Ιδρώτας και οσμές του σώματος

οσμές

Παρότι πολλοί από εμάς δεν το παρατηρούμε, οι λειτουργίες του συκωτιού είναι στενά συνδεδεμένες με τη θερμοκρασία του σώματος και τις οσμές.

Οι δυσκολίες που φέρνει η συσσώρευση τοξινών μπορεί να προκαλέσουν εφίδρωση και δυσάρεστες οσμές στο σώμα.

Ο ιδρώτας και οι οσμές είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του σώματος να σταθεροποιήσει τη θερμοκρασία του επειδή ζεσταίνεται όταν καταπολεμά τους τοξικούς παράγοντες και τα βακτήρια.

4. Κυστική ακμή

Ένα ξαφνικό ξέσπασμα ακμής μπορεί να υποδεικνύει ένα ορμονικό πρόβλημα ή αποτυχία του υπατικού συστήματος.

Αν τα σπυράκια είναι μεγάλα, μολυσμένα και αφήνουν σημάδια, η αιτία πρόκλησής τους μπορεί να έχει να κάνει με τη δυσλειτουργία του συκωτιού.

Γενικά, όσοι υποφέρουν από δερματικά προβλήματα έχουν συνήθως δυσκολίες στον έλεγχο της ακμής τους εξαιτίας της συσσώρευσης τοξινών στο συκώτι.

  • Θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να καθαρίσετε το συκώτι σας ώστε να το θεραπεύσετε τελείως.

5. Αλλεργίες

αλλεργίες

Επειδή οι τοξίνες μειώνουν τις λειτουργίες αυτοκαθαρισμού του συκωτιού, το αποτέλεσμα είναι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που με τη σειρά της προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Τα αντισώματα αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά, και αμέσως, επιτίθενται στα αλλεργιογόνα που επηρεάζουν το σώμα.

Αν το όργανο ξεκινήσει να αποτυγχάνει και καταλάβει πως δε μπορεί να ολοκληρώσει τη λειτουργία του, το σώμα αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες ισταμίνης και αυτό οδηγεί σε συνέπειες όπως:

  • Αίσθηση φλεγμονής
  • Φαγούρα σε όλο το σώμα
  • Πονοκέφαλοι
  • Ρινική συμφόρηση

6. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορεί να είναι συχνή επίπτωση σε πεπτικά και στομαχικά προβλήματα, αλλά μπορεί επίσης να είναι και σημάδι προβλήματος με το συκώτι.

Όταν δεν μπορεί το όργανο να λειτουργήσει σωστά, τα επίπεδα pH του αίματος αλλάζουν και οδηγούν σε υπερβολική τοξικότητα.

Η ανικανότητα ελέγχου των επιπέδων pH, ερεθίζει τη στομαχική μεμβράνη και αποδυναμώνει τον σφικτήρα, ο οποίος παγιδεύει τα οξέα.

7. Άσχημη αναπνοή, δείγμα ότι το συκώτι σας έχει κατακλυστεί από τοξίνες,

άσχημη αναπνοή

Όταν η άσχημη αναπνοή γίνεται μόνιμο πρόβλημα παρότι ακολουθείτε καλές, υγιεινές στοματικές συνήθειες, μπορεί να οφείλεται στο συκώτι. Η άσχημη αναπνοή μπορεί να είναι αποτέλεσμα επιπλοκών στην επεξεργασία των τοξινών που πρέπει να φιλτράρει το συκώτι έξω από το αίμα.

Όταν επιβραδύνει τις λειτουργίες του το συκώτι, χτίζονται απόβλητα στον ιστό του, και σε πολλούς ασθενείς, προκαλεί δυσάρεστη οσμή του στόματος.

Μπορεί να αφήσει ακόμη και μια ελαφριά μεταλλική γεύση στο στόμα αν το συκώτι σας έχει κατακλυστεί με τοξίνες και βαρέα μέταλλα.

Έχετε κάποιο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα; Αν ναι, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για να ανακαλύψετε αν έχετε πρόβλημα στο συκώτι. Επιπλέον, βελτιώστε τις διατροφικές σας συνήθειες και προσπαθήστε να καταναλώνετε ροφήματα και φαγητά τα οποία βοηθούν τις αποτοξινωτικές λειτουργίες.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.