7 συμβουλές για τον καθαρισμό δύσκολων επιφανειών

Γνωρίζατε ότι το ταλκ μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε λεκέδες από λάδι από τις ταπετσαρίες σας; Απλά το αφήνετε να δράσει για 30 λεπτά και ο λεκές θα εξαφανιστεί.
7 συμβουλές για τον καθαρισμό δύσκολων επιφανειών

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Το καθάρισμα του σπιτιού σας μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό όταν δεν γνωρίζετε κάποια καλή συνταγή για τον καθαρισμό δύσκολων επιφανειών.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά πιο εύκολη καθώς αποτελούνται από υλικά που αφαιρούν οποιαδήποτε ουσία από σχεδόν κάθε επιφάνεια. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ ακριβά και κατασκευάζονται από σκληρά χημικά που μπορούν να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό το λόγο, τον τελευταίο καιρό τα οικολογικά προϊόντα καθαρισμού έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Περιέχουν φυσικά υλικά με ιδιότητες που αφαιρούν σχεδόν κάθε είδος βρωμιάς και υλικών που είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας 7 συμβουλές και συνταγές για τον καθαρισμό δύσκολων επιφανειών. Μην τις χάσετε!

7 κόλπα για τον καθαρισμό δύσκολων επιφανειών

Καθάρισμα μαγειρικών σκευών

συμβουλές για τον καθαρισμό δύσκολων επιφανειών, τηγάνι

Συνήθως οι κατσαρόλες και τα υπόλοιπα σκεύη κουζίνας λερώνονται και οξειδώνονται με την πάροδο του χρόνου και τη συνεχή χρήση.

Για να μην χρειαστεί να τα πετάξετε, φτιάξτε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου και τρίψτε τις λερωμένες κατσαρόλες και τα σκεύη με ένα σφουγγάρι. Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν!

Καθάρισμα του πλυντηρίου

Αν και στόχος του είναι το πλύσιμο των ρούχων, το πλυντήριο με την πάροδο του χρόνου συγκεντρώνει πολλή βρωμιά η οποία μπορεί να το εμποδίσει να καθαρίζει σωστά τα ρούχα σας.

Για να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, φτιάχνετε τακτικά ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και ξύδι και το προσθέτετε στην υποδοχή του απορρυπαντικού. Στη συνέχεια, θέτετε το πλυντήριο κανονικά σε λειτουργία.

 

 

Αφαιρέστε τους λιπαρούς λεκέδες

ταλκ, συμβουλές για τον καθαρισμό δύσκολων επιφανειών

Το λίπος συχνά κολλά πάνω στις επιφάνειες και για να το αφαιρέσετε χρειάζεστε μια καλή συνταγή.

Για να αφαιρέσετε τέτοιους λεκέδες από τα ρούχα σας, φτιάχνετε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι και τρίβετε με μια βούρτσα.

Αν οι λεκέδες είναι πάνω σε ταπετσαρία, χρησιμοποιείτε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το λίπος και στη συνέχεια πασπαλίζετε λίγο ταλκ ή καλαμποκάλευρο. Το αφήνετε να δράσει για μισή ώρα και στη συνέχεια το αφαιρείτε με την ηλεκτρική σκούπα.

Κουφώματα

Αυτά τα σημεία του σπιτιού συνηθίζουν να συγκεντρώνουν σκόνη και βρωμιά στην επιφάνειά τους. Αν δεν εξαλειφθούν οι ακαθαρσίες μπορούν να προκληθούν αλλεργίες.

Για να τα καθαρίσετε σωστά, αναμειγνύετε λίγη μαγειρική σόδα με ξύδι και χρησιμοποιείτε μια βούρτσα ή πανί για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.

Λεκέδες σε ξύλινες επιφάνειες

ξύλινες επιφάνειες, συμβουλές για τον καθαρισμό δύσκολων επιφανειών

Για τους λεκέδες σε ξύλινες επιφάνειες όπως σε πόρτες, έπιπλα και πατώματα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την οδοντόκρεμα.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τρίψετε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Μετά από 30 λεπτά, τρίβετε με μια βούρτσα ή ένα βρεγμένο σφουγγάρι.

Καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων

Θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά αυτή τη συσκευή καθώς έχει την τάση να συσσωρεύει λίπη και υπολείμματα τροφής που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία μας.

Για να έχετε πεντακάθαρο φούρνο μικροκυμάτων, γεμίζετε ένα δοχείο με δυο κούπες νερό και μια κουταλιά της σούπας ξύδι. Θέτετε σε λειτουργία το φούρνο μικροκυμάτων για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να εξατμιστεί το νερό. Περιμένετε για περίπου 10 λεπτά πριν ανοίξετε την πόρτα έτσι ώστε ο ατμός να μπορέσει να εισχωρήσει σε κάθε άκρη του φούρνου.

Αφαιρείτε προσεκτικά το δοχείο και στη συνέχεια καθαρίζετε τα τοιχώματα του φούρνου μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι με λίγη μαγειρική σόδα.

Για να τελειώσετε, σκουπίζετε τα τοιχώματα με ένα καθαρό, βρεγμένο πανί.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε: Συμβουλές για την απομάκρυνση της μούχλας

 

Απολύμανση των πάγκων της κουζίνας

πάγκος, συμβουλές για τον καθαρισμό δύσκολων επιφανειών

Αυτή η επιφάνεια χρειάζεται απολύμανση και καθάρισμα καθημερινά, και μάλιστα αρκετές φορές την ημέρα. Μπορεί να συγκεντρώσει πολλά βακτήρια, υπολείμματα τροφής και λίπη που μπορούν να θέσουν την υγεία μας σε κίνδυνο και να προσελκύσουν έντομα.

Θέλετε να κάνετε αυτή τη δουλειά πιο εύκολη και να καταπολεμήσετε τους μικροοργανισμούς; Αναμείξτε ξύδι, νερό και χυμό λεμόνι και εφαρμόστε το υγρό σε ένα βρεγμένο πανί. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε κάθε σημείο του πάγκου.

Αν η βρωμιά κολλήσει ή είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, φτιάχνετε μια πάστα με μαγειρική σόδα και χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια, τρίβετε την επιφάνεια μέχρι να μην υπάρχει ίχνος βρωμιάς.

Εσείς ποιες από τις παραπάνω συμβουλές για τον καθαρισμό δύσκολων επιφανειών θα αξιοποιήσετε;


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.