7 συμπτώματα ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά

Πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε καρδιακά προβλήματα; Μάθετε για τα συμπτώματα και ποτέ μην διστάσετε να επισκεφτείτε έναν γιατρό αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε προβλήματα.
7 συμπτώματα ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά

Τελευταία ενημέρωση: 12 Δεκεμβρίου, 2018

Υποψιάζεστε ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά;

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε τι πρέπει να προσέξετε για να διαπιστώσετε εάν αυτό το όργανο δεν λειτουργεί σωστά.

Γιατί θα πρέπει να ανησυχείτε αν η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά;

Όταν πρόκειται για την υγεία, το πιο σημαντικό όργανο στο σώμα είναι η καρδιά. Πρώτα από όλα, είναι ο κινητήρας που μας κρατά ζωντανούς.

Η φροντίδα αυτού του οργάνου είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε.

Ωστόσο, τα καρδιακά προβλήματα έχουν γίνει ολοένα και συχνότερα, λόγω των κακών συνηθειών που βλάπτουν την υγεία μας.

Αυτά τα προβλήματα συνήθως δεν εμφανίζονται από τη μία στιγμή στην άλλη.

Αντ ‘αυτού, είναι συνήθως αποτέλεσμα κακών διατροφικών πρακτικών, ανθυγιεινών συνηθειών και υποβάθμισης των προειδοποιητικών σημείων.

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να πάθει ζημιά η καρδιά σας ποικίλουν:

  • Κακή διατροφή
  • Έλλειψη άσκησης
  • Κάπνισμα
  • Έλλειψη ξεκούρασης

Είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Συμπτώματα ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά

1.Πόνος στο στήθος ή στηθάγχη στο στήθος

στήθος, πόνος - η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά;

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικές συνθήκες υγείας. Ωστόσο, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή εάν γίνει έντονος και προκαλεί αίσθηση βάρους και συστολής.

Όταν ο θωρακικός πόνος προκαλείται από μια καρδιακή πάθηση, αυτό το όργανο λαμβάνει αίμα με λίγο οξυγόνο. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να λάβετε βοήθεια το συντομότερο δυνατό.

Μάθετε ακόμα: 8 σημάδια καρδιακών νόσων που δεν πρέπει να αγνοούνται

2.Αρρυθμίες

Οι καρδιακοί μας παλμοί είναι κανονικοί τις περισσότερες φορές. Συνήθως δεν παρατηρούμε τον καρδιακό ρυθμό όταν είναι υγιής και κανονικός.

Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι οι καρδιακοί σας παλμοί είναι πολύ γρήγοροι, πολύ αργοί ή έχουν αντικανονικές αλλαγές, συμβουλευτείτε έναν γιατρό επειδή η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά όπως θα έπρεπε.

3.Άπνοια ύπνου

Μερικές φορές, η άπνοια ύπνου παραβλέπεται, αλλά αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά.

Αυτό το πρόβλημα εμποδίζει την εισαγωγή του αέρα στο σώμα ενώ κοιμάστε και μπορεί να προκαλέσει καρδιακές προσβολές εξαιτίας ανεπαρκούς παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλο και την καρδιά.

Ακόμη και αν είχατε άπνοια ύπνου για μικρό χρονικό διάστημα, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του δικού σας ύπνου και του ύπνου του συντρόφου σας.

4.Πρησμένα πόδια και φτέρνες

πρησμένα - η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά;

Καταναλώνετε πολύ αλάτι; Έχετε πρόσφατα περπατήσει περισσότερο από ότι συνήθως;

Είναι συχνό για τα πόδια και τις φτέρνες σας να πρήζονται και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Ωστόσο, θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική τους κατάσταση σε λίγες μέρες.

Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το οίδημα δεν είναι μόνιμο. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της κατακράτησης υγρών που προκαλείται από καρδιακή ανεπάρκεια ή αρτηριακή πάθηση.

5.Τρέμουλο και δύσπνοια

Δεν είναι φυσιολογικό να πρέπει να αγωνίζεστε συνεχώς για αναπνοή ή να αισθάνεστε πολύ συχνά κουρασμένοι και λαχανιασμένοι. Εάν αυτό συμβεί χωρίς λόγο, θα πρέπει να αναρωτηθείτε εάν η καρδιά σας λειτουργεί σωστά.

Με αυτή την έννοια, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις συνήθειές σας. Εάν τις αλλάξατε ή ξεκινήσατε μια νέα σωματική δραστηριότητα τις τελευταίες δύο ημέρες, αυτή η έλλειψη αέρα μπορεί να είναι φυσιολογική.

6.Σεξουαλική δυσλειτουργία

ζευγάρι, κρεβάτι, προβλήματα- η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά;

Ένα από τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια πιθανής καρδιακής νόσου είναι η στυτική δυσλειτουργία, ειδικά σε ασθενείς ηλικίας 40-50 ετών.

Εάν έχετε άλλη πάθηση ή είστε άνω των 50 ετών, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μαζί μπορείτε να προσδιορίσετε εάν η σεξουαλική σας δυσλειτουργία προκαλείται από κάποιο πρόβλημα με την καρδιά ή από άλλη πάθηση.

7.Σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς

Ο πόνος που αισθάνεστε όταν πάσχετε από αυτό το σύνδρομο είναι παρόμοιο ή μεγαλύτερο από αυτό που βιώνετε κατά τη διάρκεια της καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, είναι μια προσωρινή κατάσταση που επηρεάζει με περίεργο τρόπο τους πολύ υγιείς ανθρώπους.

Αυτό το σύνδρομο έχει ανιχνευθεί σε ασθενείς χωρίς ιστορικό υψηλής χοληστερίνης, υψηλής αρτηριακής πίεσης, κακής διατροφής ή ένδειξη πως ακολουθούν καθιστικό τρόπο ζωής.

Οι ασθενείς με αυτή την πάθηση παρουσιάζουν αύξηση της ποσότητας κατεχολαμινών, οι οποίες είναι ουσίες παρόμοιες με την αδρεναλίνη, που απελευθερώνονται στο σώμα τους. Αυτό συμβαίνει μετά από μια βαθιά ψυχική διαταραχή.

Η ξαφνική αύξηση των κατεχολαμινών οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα επιδιώκει να απελευθερώσει ουσίες που οδηγούν το σώμα να επανέλθει σε μια ουδέτερη κατάσταση και πάλι αφού βιώσει υψηλά επίπεδα άγχους και στρες.

Ευτυχώς, η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή και δεν οδηγεί σε μόνιμη βλάβη στο 90% των περιπτώσεων.

  • Προσπαθήστε να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τρώγοντας καλά, κάνοντας άσκηση και φροντίζοντας την ψυχική σας υγεία.
  • Εάν παρατηρήσετε τυχόν παράξενα συμπτώματα, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Η καρδιά μας μάς δείχνει συχνά πολλά σημάδια πιθανών προβλημάτων που δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Προσέξτε τα συμπτώματα που εμφανίζονται τακτικά. Υπάρχουν πολλές ιατρικές εξετάσεις που μπορούν να ανιχνεύσουν αμέσως τις ασθένειες που σχετίζονται με αυτά τα συμπτώματα. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές μια απλή εξέταση αίματος είναι αρκετή για να ανιχνεύσει καρδιακές ανωμαλίες.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.