Ενεργοποιήστε έναν θυρεοειδή που υπολειτουργεί

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πάσχουν από υποθυρεοειδισμό αλλά των οποίων ο θυρεοειδής υπολειτουργεί.
Ενεργοποιήστε έναν θυρεοειδή που υπολειτουργεί
José Gerardo Rosciano Paganelli

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό José Gerardo Rosciano Paganelli.

Τελευταία ενημέρωση: 01 Μαρτίου, 2019

Πώς μπορείτε να ενεργοποιήστε έναν θυρεοειδή που υπολειτουργεί με φυσικό τρόπο; Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πάσχουν από υποθυρεοειδισμό αλλά των οποίων ο θυρεοειδής υπολειτουργεί. Αυτό προκαλεί προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζονται δύσκολα, όπως νευρικότητα, κόπωση και βραχνή φωνή.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε εφτά συμβουλές για να ενεργοποιήσετε έναν θυρεοειδή αδένα σας χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες.

Μήπως ο θυρεοειδής σας υπολειτουργεί;

Αν δεν έχετε κάνει εξετάσεις για τον θυρεοειδή σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα υποθυρεοειδισμού ή ενός θυρεοειδή που υπολειτουργεί είναι τα εξής:

  • Αλλαγές στο βάρος και δυσκολία απώλειας βάρους.
  • Ξηροδερμία και λεπτά μαλλιά και νύχια.
  • Διακυμάνσεις της διάθεσης.
  • Κόπωση.
  • Βραχνάδα.
  • Νευρικότητα ή ανησυχία.
  • Δυσκοιλιότητα.
  • Συνεχής αίσθηση κρύου.

Ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα της προδιάθεσης για υπολειτουργία του θυρεοειδούς είναι η έλλειψη τριχών στο εξωτερικό μέρος των φρυδιών.

Αν υποφέρετε από αρκετά από τα παραπάνω συμπτώματα, ίσως χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τον θυρεοειδή σας ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Επισκεφθείτε αυτό το άρθρο: Μπορεί η δυσκοιλιότητα να μας παχύνει;

Ενεργοποιήστε έναν θυρεοειδή που υπολειτουργεί

1. Τρώτε φύκια

Ενεργοποιήστε έναν θυρεοειδή - Φύκια

Το κύριο θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση του θυρεοειδούς είναι ένα μεταλλικό στοιχείο: το ιώδιο. Για να το εξασφαλίσετε με φυσικό τρόπο, αποφεύγοντας την υπερφαγία, το πιο υγιεινό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να συμπεριλάβετε τα φύκια στη διατροφή σας.

Τα καλύτερα είδη φυκιών για να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας είναι οι κέλπιες ή τα κόμπου, που είναι επίσης ιδανικά για φαγητά της κατσαρόλας και πιάτα λαχανικών.

Θα πρέπει να τα μαγειρεύετε για τουλάχιστον είκοσι λεπτά, καθώς τα φύκια είναι αρκετά σκληρά.

Υπάρχουν συμπληρώματα με βάση φύκια όπως ο φούκος. Ωστόσο δεν συνιστούμε τη χρήση τους χωρίς την επίβλεψη γιατρού.

2. Ασκηθείτε με μέτρια ένταση

Οι άνθρωποι με θυρεοειδή που υπολειτουργεί τείνουν να αισθάνονται κουρασμένοι και να κρυώνουν επειδή ο βασικός μεταβολισμός τους είναι υπερβολικά αργός.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ενεργοποιήσετε και να δραστηριοποιήσετε το σώμα γενικά είναι η άσκηση μέτριας έντασης, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης Τούρκων ερευνητών η άσκηση έχει άμεση σχέση με τον θυρεοειδή.

Η άσκηση που δεν είναι πολύ έντονη δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, έτσι συνιστούμε να επιδίδεστε σε σύντομη αλλά έντονη άσκηση, που σας κάνει να ιδρώνετε και να αναπνέετε βαθιά.

3. Κάντε κρύα ντους

Ενεργοποιήστε έναν θυρεοειδή - Γυναίκα κάνει ντους

Το κρύο νερό είναι ακόμα μία μέθοδος για να ενεργοποιήστε έναν θυρεοειδή που υπολειτουργεί με φυσικό τρόπο, αφού αποτελεί ένα σημαντικό ερέθισμα για το σώμα, ειδικά για ανθρώπους που κρυώνουν.

Θα πρέπει να πραγματοποιήσετε αυτήν την αλλαγή σταδιακά. Τις πρώτες φορές θα πρέπει να κάνετε το ντους σας όπως συνήθως, όμως τελειώνετε το ντους με λίγα δευτερόλεπτα κρύου νερού, ξεκινώντας από τα πόδια και ανεβαίνοντας προς τα πάνω.

Μπορείτε επίσης να εναλλάσσετε το ζεστό και το κρύο νερό όταν κάνετε ντους.

4. Επιλέγετε μη επεξεργασμένες τροφές

Ένας από τους πιο βλαβερούς παράγοντες για τον θυρεοειδή είναι οι επεξεργασμένες, οι προμαγειρεμένες ή οι βιομηχανικές τροφές. Αυτό οφείλεται στις μεθόδους επεξεργασίας, στην κακή ποιότητα των συστατικών και στην ποσότητα των πρόσθετων χημικών ουσιών που περιέχουν.

Αντίθετα, οι πιο ωφέλιμες τροφές είναι οι φυσικές και οι βιολογικές τροφές τις οποίες μπορείτε να φάτε ωμές ή να μαγειρέψετε στο σπίτι.

Θα πρέπει να καταναλώνετε χυμούς φρούτων και λαχανικών, σαλάτες, φύτρα, σπόρους και ξηρούς καρπούς όσπρια, κ.λπ..

5. Αποφεύγετε τις τοξίνες στο περιβάλλον σας

Οι τοξίνες αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε μερικά σημεία του σώματος (συμπεριλαμβανομένου του θυρεοειδούς).

Πέρα από τις τροφές που προαναφέρθηκαν, τοξίνες υπάρχουν επίσης σε προϊόντα υγιεινής και σε καλλυντικά προϊόντα, στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των τεχνολογικών συσκευών, στον καπνό του τσιγάρου, στο μολυσμένο νερό και στον μολυσμένο αέρα κ.λπ..

Θα πρέπει η ζωή σας να περιλαμβάνει μια διατροφή με όσο το δυνατόν περισσότερες φυσικές τροφές και καλό είναι να φεύγετε από την πόλη όποτε μπορείτε.

6. Ανακαλύψτε τις πικάντικες τροφές

Ενεργοποιήστε έναν θυρεοειδή - Πιπεριές και πιπέρι καγιέν

Η προσθήκη πικάντικων μπαχαρικών στα φαγητά σας, ειδικά τζίντζερ και πιπέρι καγιέν, μπορεί επίσης να φανεί πολύ ωφέλιμη και να σας βοηθήσει να ενεργοποιήστε έναν θυρεοειδή που υπολειτουργεί.

Μπορείτε να ξεκινήσετε προσθέτοντας πολύ μικρές ποσότητες αυτών των μπαχαρικών σε φαγητά της κατσαρόλας ή σε εγχύματα, για να κάνετε το στομάχι σας να τα συνηθίσει. Στη συνέχεια μπορείτε να αυξήσετε προοδευτικά τη δόση των καυτερών μπαχαρικών.

Θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε τον θυρεοειδή αδένα σας, να χάσετε βάρος και να ζεσταίνεστε πιο εύκολα.

7. Προσοχή στον λαιμό σας

Ο θυρεοειδής βρίσκεται στο κέντρο του λαιμού και είναι ένα μέρος του σώματος που συνδέεται με τη φωνή. Μάλιστα, από συναισθηματική άποψη, συνδέεται με την ικανότητά μας να εκφράζουμε αυτό που αισθανόμαστε.

Για να ρυθμίσετε τον θυρεοειδή σας μπορείτε να κάνετε μια άσκηση χαλάρωσης ή διαλογισμού παράγοντας το φωνήεν “ε”, που συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού, ενώ φαντάζεστε έναν κύκλο φωτός να περιστρέφεται δεξιόστροφα μέσα στον λαιμό σας.

Τώρα γνωρίζετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήστε έναν θυρεοειδή που υπολειτουργεί. Μη χάνετε χρόνο και δοκιμάστε τη συμβουλή που σας ταιριάζει.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.