7 συμβουλές για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία

Η φροντίδα της ψυχικής σας κατάστασης είναι απολύτως απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων σας και για να παραμείνετε σε φόρμα για πολύ καιρό. Μάθετε πώς να προσέχετε καλύτερα την ψυχική σας υγεία με αυτές τις οχτώ υπέροχες συμβουλές.
7 συμβουλές για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία

Τελευταία ενημέρωση: 13 Μαρτίου, 2019

Η συναισθηματική σας ευεξία είναι τόσο σημαντική όσο και η σωματική. Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε ώστε να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία.

Σκεφτείτε το: όταν το μυαλό δεν είναι υγιές, το σώμα επίσης αρχίζει να καταρρέει.

Ημικρανίες, πόνοι στην πλάτη, αϋπνία και προβλήματα με το στομάχι τείνουν να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μην φοβάστε να παραδεχτείτε ότι πρέπει να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία. Η ψυχική υγεία δεν έχει να κάνει με τρέλα. Πρόκειται για ένα πιο ευρύ πεδίο απʹ ό,τι φαντάζονται συνήθως οι άνθρωποι.

Εάν νιώθετε πολύ αγχωμένος και δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε ή να κοιμηθείτε, μείνετε μαζί μας και θα βρείτε τέλειες συμβουλές για να αποφύγετε αυτές τις καταστάσεις και να προσέχετε τον εαυτό σας καλύτερα.

Συμβουλές για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία

  1. Προσέξτε το βάρος σας για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία

Όταν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό λίπους στο σώμα σας είναι περισσότερο από ό,τι πρέπει.

Εκτός από την εμφάνιση, αυτό επηρεάζει σημαντικά τον εγκέφαλό σας. Δεν λειτουργεί το ίδιο καλά και έτσι η γνωστική σας ανάπτυξη και η ικανότητά σας να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα και τις ιδέες σας αλλοιώνονται.

Να θυμάστε ότι το θέμα δεν είναι να είστε αδύνατοι, αλλά ότι πρέπει να απαλλαγείτε από το λίπος. Γιʹ αυτό χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση.

  1. Διαβάστε τα πάντα, ειδικά τους σουρεαλιστές

Βελτιώστε την ψυχική σας υγεία - Άτομο διαβάζει βιβλίο

Το διάβασμα είναι αναμφισβήτητα ένα καλό εργαλείο για την φροντίδα και την βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Σας κάνει να εστιάζετε την προσοχή σας, να θυμάστε και να συνδέετε συγκεκριμένα γεγονότα με αφηρημένες ιδέες.

Επιπλέον, σας βοηθά να ζήσετε πρωτόγνωρες για εσάς καταστάσεις και σας προετοιμάζει να τις αντιμετωπίσετε εάν τυχόν κάποια μέρα συμβούν σε εσάς ή σε κάποιον που γνωρίζετε.

Όσο για σουρεαλιστικά κείμενα, δημιουργούν συσχετισμούς εκτός των συνηθισμένων. Οι συσχετισμοί είναι χρήσιμοι για την βελτίωση της ψυχικής σας υγείας, διότι ενθαρρύνουν τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών μοτίβων.

Διαβάστε το Ένας αγροτικός γιατρός του Φραντς Κάφκα και πείτε μας πώς νιώσατε!

  1. Multitasking

Βελτιώστε την ψυχική σας υγεία - Άνδρας δουλεύει στον φορητό υπολογιστή

Η εκτέλεση πολλών πραγμάτων ταυτόχρονα είναι μια ιδανική άσκηση για το μυαλό σας.

Η θεραπευτική αξία αυτής της πολλαπλής απασχόλησης έγκειται στην εξάσκηση επεξεργασίας πληροφοριών. Όσο πιο γρήγορα το κάνετε αυτό, τόσο καλύτερα.

Επίσης, βελτιώνεται η ποιότητα της συγκέντρωσής σας. Το να είστε βυθισμένοι σε πολλές δουλειές απαιτεί πλήρη προσοχή σε καθεμία από αυτές για να είναι αποτελεσματικές.

  1. Σβήστε την τηλεόραση

Συνήθως οι άνθρωποι περνάνε τουλάχιστον μια ώρα μπροστά από την τηλεόραση πριν πάνε για ύπνο. Ωστόσο, έτσι δημιουργείται ένα φαινόμενο που ονομάζεται «χρέος ύπνου» που οφείλεται στην υπερβολική κούραση λόγω της έλλειψης ύπνου.

Η τηλεόραση προκαλεί αυτή τη κούραση, διότι όταν ψυχαγωγείστε αργείτε να πάτε στο κρεβάτι. Χωρίς να το συνειδητοποιείτε, στερείτε το μυαλό σας από την απαραίτητη ξεκούραση.

Σβήστε την τηλεόραση και διαβάστε ή απλά χαλαρώστε πριν τον ύπνο. Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει την ψυχική σας υγεία.

  1. Κάντε διαλογισμό

Βελτιώστε την ψυχική σας υγεία - Γυναίκα διαλογίζεται

Ο διαλογισμός σας βοηθά να καθαρίσετε το μυαλό σας από ό,τι σας ενοχλεί όπως λέει στην έρευνά του και ο Δρ. Hari Sharma.

Στρες και αρνητικά συναισθήματα δημιουργούν νευρικές συνδέσεις οι οποίες δεν σας επιτρέπουν να σκεφτόσαστε καθαρά. Ακόμα μπορεί να προκληθεί πνευματικός αποκλεισμός. Όταν αυτό συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, το μυαλό σας αρχίζει να συρρικνώνεται και η υγεία σας καταρρέει.

Μάθετε τον διαλογισμό για να χαλαρώσετε και να διώξετε αρνητικές σκέψεις.

  1. Γραφτείτε σε ομαδικές δραστηριότητες

Ακόμα κι αν απολαμβάνετε την μοναξιά, μην ξεχνάτε ότι όλοι μας είμαστε κοινωνικά ζώα. Όλοι μας έχουμε ανάγκη να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τους στόχους μας με άλλους. Είναι φυσιολογικό.

Όταν το κάνετε, η αυτοπεποίθησή σας ανεβαίνει κι εσείς χτίζετε την ταυτότητά σας.

Το ζήτημα της ταυτότητας είναι περισσότερο από το εγώ σας. Η συνείδηση του ποιοι είστε και τι θέλετε είναι ουσιώδης για να βάζετε στόχους και επίσης για να βρείτε τη θέση σας στον κόσμο.

Επομένως, είναι απαραίτητη κάποια ομαδική εργασία.

  1. Ζωγραφική για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία

Η εκμάθηση τεχνών δεν έχει μεγάλη φήμη. Πολλοί άνθρωποι τα παρατάνε, γιατί πιστεύουν ότι δεν ξέρουν να ζωγραφίζουν. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είστε η Φρίντα Κάλο ή ο Λεονάρντο ντα Βίντσι για να απολαύσετε τα οφέλη της.

Χρειάζεται να πάρετε ένα σημειωματάριο και να ξεκινήσετε να ζωγραφίζετε για να χαλαρώσετε, να τονώσετε την συγκέντρωσή σας και να βελτιώσετε την μνήμη σας.

Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε ένα ωραίο βιβλίο ζωγραφικής. Γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των ενηλίκων!

Μολύβια ζωγραφικής πολύχρωμα

Όπως βλέπετε, η βελτίωση της ψυχικής σας υγείας είναι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας. Η μόνη απαίτηση είναι να ρίξετε μια ματιά στο πρόγραμμά σας και να ορίσετε το χρόνο για τον εαυτό σας.

Σας συνιστούμε να το πάρετε στα σοβαρά. Δεν έχει σημασία πόσο πολύ θέλετε κάτι ή πόσες ώρες δουλεύετε για να το αποκτήσετε: εάν δεν είστε καλά, δεν θα πετύχετε τον στόχο σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.