7 θετικές φράσεις που πρέπει να επαναλαμβάνετε κάθε μέρα

Επειδή ο νους σας ασκεί πολύ μεγαλύτερη επιρροή στη ζωή σας από ό,τι νομίζετε, αν επαναλαμβάνετε αυτές τις θετικές φράσεις κάθε μέρα, η ζωή σας θα είναι περισσότερο ικανοποιητική και ευτυχισμένη.
7 θετικές φράσεις που πρέπει να επαναλαμβάνετε κάθε μέρα

Τελευταία ενημέρωση: 11 Δεκεμβρίου, 2018

Οι θετικές φράσεις είναι το παν! Αν πραγματικά το θέλετε, ο εαυτός σας μπορεί να γίνει το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας και ταυτόχρονα ο καλύτερος φίλος σας.

Αν αυτό είναι κάτι που πραγματικά επιθυμείτε, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε με τον εαυτό σας και χαίρεστε την κάθε μέρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συνήθως είστε ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού σας. Πιθανότατα εσείς δημιουργείτε ενοχές στον εαυτό σας όταν κάνετε κάτι λάθος και καταλήγετε να αυτοαποθαρρύνεστε.

Όμως μπορείτε να φανταστείτε τη διαφορά αν αρχίζατε να λέτε στον εαυτό σας θετικές φράσεις, αν αρχίζατε να είστε πιο καλοί με τον εαυτό σας και αν είχατε συνείδηση του πώς φέρεστε στον εαυτό σας;

Μάλιστα, απλώς χρησιμοποιώντας τις παρακάτω θετικές δηλώσεις μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την καθημερινή ζωή σας και να αισθανθείτε καλύτερα για τον εαυτό σας.

1. Πιστεύω στα όνειρά μου, από τις καλύτερες θετικές φράσεις

θετικές φράσεις

Πρέπει να πιστεύετε στον εαυτό σας και σε όλα όσα είστε. Να θυμάστε ότι ο νους είναι πολύ ισχυρός και μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε όλα όσα θεωρείτε δυνατά, εφόσον το πιστεύετε.

Το να λέτε στον εαυτό σας ότι πιστεύετε στα όνειρά σας θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερη σιγουριά ότι μπορείτε να πετύχετε τα πάντα.

Κανένας δεν μπορεί να σας στερήσει από την προσωπική σας σιγουριά ότι θα πετύχετε τους στόχους σας και θα εξασφαλίσετε τη ζωή που επιθυμείτε.

Όταν επαναλαμβάνετε θετικές φράσεις όπως αυτή, εκπαιδεύετε τον εγκέφαλό σας να δημιουργεί ό,τι διαφορετικά θα θεωρούσατε αδύνατο.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 5 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων την ώρα του ύπνου.

 

2. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ κάθε μέρα

Δεν έχει σημασία αν καταφέρνετε κάτι μικρό ή μεγάλο. Κάθε μέρα πρέπει να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας για να έχετε τη ζωή που επιθυμείτε.

Η επιτυχία δεν είναι κάτι που έρχεται μονομιάς αλλά περιλαμβάνει μικρά βήματα.

Πρέπει να θυμίζετε συνεχώς στον εαυτό σας ότι κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορείτε κάθε μέρα πλησιάζετε περισσότερο τους στόχους σας.

Ακόμα και αν έχετε μια δύσκολη μέρα, η χρήση αυτής της θετικής φράσης θα σας κάνει να εστιάσετε στην εκτίμηση της κάθε προσπάθειας που έχετε καταβάλει για να πλησιάσετε περισσότερο τους στόχους σας.

3. Αγαπώ τον εαυτό μου για αυτό που είναι

Την επόμενη φορά που θα κοιταχτείτε στον καθρέφτη, σταματήστε για ένα λεπτό, κοιτάξτε τον εαυτό σας στα μάτια και πείτε “σ’αγαπώ”. Να θυμίζετε συνεχώς στον εαυτό σας αυτήν την αγάπη, όπως είστε, με όλες τις αρετές και τις ατέλειες που σας κάνουν αυτό που είστε.

Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι θα αγαπήσετε άλλους ανθρώπους αν δεν αγαπήσετε πρώτα τον εαυτό σας.

Όταν αρχίσετε να αποδέχεστε και να αγαπάτε το άτομο που βλέπετε στον καθρέφτη, θα ανοίξετε την καρδιά σας για να δεχτείτε περισσότερη αγάπη και εκτίμηση από τους ανθρώπους γύρω σας.

Όλα ξεκινούν από εσάς. Γι’αυτό πρέπει να αγαπάτε τον εαυτό σας για αυτό που είναι κάθε μέρα.

4. Είμαι υπεύθυνος/η για την ευτυχία μου

γυναικα στη φυση - θετικές φράσεις

Οι περίοδοι θλίψης θα πρέπει να λειτουργούν ως μαθήματα προκειμένου να μας κάνουν πιο δυνατούς.

Απολύτως κανένας άλλος εκτός από εσάς δεν έχει τη δύναμη να σας κάνει θετικούς και ικανοποιημένους ανθρώπους. Μόνο εσείς είστε υπεύθυνοι για την ευτυχία σας.

Πολλοί άνθρωποι τελικά απογοητεύονται όταν περιμένουν να βρουν την ευτυχία έξω από τους ίδιους, αφού η πραγματική ευτυχία βρίσκεται μέσα σε κάθε άτομο.

Γι’αυτό όσο περισσότερο επαναλαμβάνετε αυτήν την τέταρτη θετική φράση στον εαυτό σας τόσο περισσότερο συνειδητοποιείτε ότι η ευτυχία και η ικανοποίησή σας εξαρτώνται μόνο από εσάς.

Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να αναλάβετε την ευθύνη των συναισθημάτων σας.

5. Αναλαμβάνω 100% την ευθύνη της ζωής μου

γυναίκα που τρέχει θετικές φράσεις

Όπως ακριβώς ισχύει για την ευθύνη της ευτυχίας σας, η ανάληψη της ευθύνης των πράξεών σας είναι επίσης πολύ σημαντική.

Δεν θα πρέπει να ξεκινάτε να κάνετε κάτι διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες, την κατάσταση της ζωής σας ή τους ανθρώπους γύρω σας. Αυτό απλώς σας πληγώνει.

Κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τη ζωή που ζείτε, επειδή εσείς δημιουργείτε την πραγματικότητά σας μέσα από τις πράξεις και τις σκέψεις που κάνετε από μέρα σε μέρα.

Η επανάληψη αυτής της πέμπτης θετικής φράσης συχνά μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας.

6. Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα

Αυτή είναι μία από τις θετικές φράσεις που θα πρέπει να λειτουργούν ως έμπνευση κάθε μέρα. Η ελπίδα ότι η μοίρα πάντα θα σας φέρνει κάτι καλύτερο στο μέλλον μπορεί να σας κινητοποιήσει να συνεχίσετε να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας.

Να πιστεύετε πάντα ότι το αύριο θα φέρει τις καλύτερες ευκαιρίες για σας. Όταν το πιστεύετε, αρχίζετε να προσελκύετε πιο θετικά πράγματα στη ζωή σας και επίσης είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να τα δεχτείτε.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Οι συνέπειες του να υπεραναλύετε.

 

7. Είμαι ευγνώμων για κάθε μέρα της ζωής μου

Να εκτιμάτε κάθε μέρα της ζωής σας, ανεξάρτητα από το πώς εξελίσσεται. Να θυμάστε ότι μερικές φορές δεν έχετε τη δύναμη να αλλάξετε τα πράγματα που σας συμβαίνουν, όμως μπορείτε να αλλάξετε τη στάση σας απέναντί τους.

Να είστε ευγνώμονες για όλα τα πράγματα, καλά ή κακά, καθώς αποτελούν εμπειρίες μάθησης. Έτσι δείχνετε ευγνωμοσύνη για την κάθε μέρα.

Αν βλέπετε τη ζωή από αυτήν την άποψη, συνειδητοποιείτε το θαύμα του να ξυπνάτε κάθε μέρα, ζωντανοί και ικανοί να κάνετε αυτά που αγαπάτε.

Η επιρροή που μπορεί να έχει ο νους σας στη ζωή σας είναι εντυπωσιακή. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τις παραπάνω θετικές φράσεις μέρος των σκέψεών σας.

Αν συνηθίσετε να επαναλαμβάνετε αυτές τις θετικές φράσεις, θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη και πιο ευτυχισμένη ζωή.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.