9 διαχωριστικά δωματίου με στυλ για το σπίτι σας.

Ανακαλύψτε τις καλύτερες ιδέες για να χωρίσετε τα δωμάτιά σας και να εκμεταλλευτείτε τον χώρο του σπιτιού σας με αυτά τα διαχωριστικά.
9 διαχωριστικά δωματίου με στυλ για το σπίτι σας.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε διαχωριστικά δωματίου για τη διακόσμησή σας, είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείτε τη δημιουργικότητά σας και το καλό σας γούστο, αν θέλετε τέλεια αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, θέλετε να δημιουργήσετε ένα τμήμα το οποίο θα σας βοηθήσει να φτιάξετε πιο ευχάριστους χώρους με άλλη λειτουργικότητα.

Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε πώς να εκμεταλλευτείτε κάθε γωνία, όπως το πώς μπαίνει το φως στο δωμάτιο, οι μικρότεροι χώροι μπορούν να φανούν μεγαλύτεροι.

Όλοι μας έχουμε βρεθεί είτε στο σπίτι κάποιου είτε στο δικό μας, να περπατάμε και να βρισκόμαστε ξαφνικά από την κουζίνα στο σαλόνι, ακόμη και στο υπνοδωμάτιο επειδή δεν υπάρχει κάτι να διαχωρίζει τους χώρους.

Δεν έχουν σημασία οι διαστάσεις. Μπορεί να είναι ένας μικρός χώρος ή ένας γιγαντιαίος, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι να τονίζει πως πρόκειται για διαφορετικά δωμάτια, μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε άβολα, ακόμη και ασφυχτικά. Τα διαχωριστικά δωματίου είναι πολύ βοηθητικά όταν μιλάμε για διακόσμηση.

Μην ανησυχείτε, τα διαχωριστικά δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα ένας βαρετός τοίχος ανάμεσα σε κάθε δωμάτιο. Δεν υπάρχουν όρια εδώ. Μπορείτε να βρείτε έτοιμα ή να φτιάξετε οι ίδιοι με αντικείμενα που έχετε στην αποθήκη σας.

Ο στόχος είναι να εκμεταλλευτείτε τις σχεδιαστικές σας ικανότητες και να φτιάξετε κάτι το οποίο ταιριάζει καλύτερα στο στυλ και την προσωπικότητά σας. Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να είναι λειτουργικό καθώς δεν πρόκειται μόνο για ένα διακοσμητικό, αλλά θα ικανοποιήσει και άλλες σας ανάγκες.

Ιδέες για διαχωριστικά δωματίου

1. Απλά και λειτουργικά

9 διαχωριστικά δωματίου με στυλ για το σπίτι σας, βασικό και λειτουργικό

Ανάμεσα στα διαχωριστικά δωματίου, μπορείτε να επιλέξετε εκείνα με μια μινιμαλιστική νότα, απλά και λειτουργικά. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεστε τόση διακόσμηση και λεπτομέρεια. Αν ψάχνετε για κάτι ώστε να χωρίσετε την κουζίνα από το σαλόνι, αυτή είναι η τέλεια ιδέα. Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα φυτά σας ή τα μαγειρικά σκεύη.

2. Ανακυκλωμένα

9 διαχωριστικά δωματίου με στυλ για το σπίτι σας, ανακυκλωμένα υλικά

Κάτι τόσο απλό, όσο ο συνδυασμός μερικών κομματιών ξύλινων παλετών με μεντεσέδες. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα που ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι σας και να προσθέσετε ορισμένες λεπτομέρειες εμπνευσμένες από την ιδέα της ανακύκλωσης.

Θα σας δώσουν έναν χώρο με φως και παστέλ χρώματα με μια ρομαντική πινελιά. Επίσης, είναι ένα από τα διαχωριστικά δωματίου που μπορείτε ν’ αφαιρέσετε εύκολα.

3. Εντελώς φυσικά

9 διαχωριστικά δωματίου με στυλ για το σπίτι σας, φυσικά

Έχετε τη δυνατότητα ν’ αποκτήσετε έναν κήπο μέσα στο σπίτι σας, ο οποίος θα χωρίσει και τα δωμάτιά σας. Είναι μια φυσική έμπνευση αλλά χωρίς να χάνει τη μοντέρνα αισθητική της. Αυτό επειδή υπάρχουν αντιθέσεις οι οποίες κάνουν πιο αρμονικό τον χώρο.

4. Εποχής

9 διαχωριστικά δωματίου με στυλ για το σπίτι σας, εποχής

Σκέφτεστε να πετάξετε την πόρτα στ’ αλήθεια; Όταν μιλάμε για σχέδιο εποχής, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε υλικά του προηγούμενου αιώνα. Δώστε απλά νέα πνοή σε παλιά αντικείμενα που έχετε στο σπίτι.

Δεν υπάρχει τίποτα που να μην φτιάχνεται με ένα μπογιάτισμα. Παραδείγματος χάρη, μπορείτε να εκτιμήσετε όσα μπορεί να κάνει για εσάς η παλιά, σκουριασμένη πόρτα στην αυλή σας.

5. Καλλιτεχνικά

9 διαχωριστικά δωματίου με στυλ για το σπίτι σας, καλλιτεχνικά

Ήρθε η ώρα να βγάλετε όλες τις οικογενειακές φωτογραφίες και να τις χρησιμοποιήσετε στα καλλιτεχνικά διαχωριστικά δωματίου. Ένας τοίχος με φωτογραφίες στο σπίτι, τραβά πάντα την προσοχή και είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να διακοσμήσετε τον χώρο.

Ένα παράδειγμα ενός διαχωριστικού δωματίου με φωτογραφίες με πολύ κλασάτο αποτέλεσμα: ασπρόμαυρες φωτογραφίες, συνδυασμένες με λίγα χρώματα στο παρασκήνιο. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ιδέες για διαχωριστικά δωματίου όταν έχετε να κάνετε με μικρούς χώρους.

Αν έχετε πιο χαρούμενο στυλ διακόσμησης, δοκιμάστε άλλα χρώματα και μπορείτε να προσθέσετε ακόμη και σχέδια στο φόντο του διαχωριστικού σας.

6. Διαχωριστικά δωματίου σε ρουστίκ ανατολίτικο

9 διαχωριστικά δωματίου με στυλ για το σπίτι σας, ρουστίκ

Το χαρακτηριστικό που κάνει αυτό το στυλ να ξεχωρίζει είναι η φύση. Τα διαχωριστικά θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από οικολογικά υλικάτα οποία δεν έχουν υποβληθεί σε βιομηχανοποιημένη επεξεργασία.

Δένδρα, κλαδιά και πέτρες είναι τα βασικά υλικά γι’ αυτή την κατασκευή. Επίσης, βεβαιωθείτε πως πρόκειται για καθαρό χώρο, ότι όλα είναι σε τάξη και επιτρέπουν στο φως να μπει ώστε να δίνει μεγαλύτερη εμφάνιση.

7. Φτιαγμένα από σπάγκους

Θέλετε ένα οικονομικό και εύκολο στην κατασκευή του διαχωριστικό; Αυτή είναι η λύση. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι σπάγκοι σε διάφορα χρώματα και λίγο χρόνο να ντύσετε ένα ξύλο. Αυτό είναι ένα στυλ για ατρόμητους και όσους δε φοβούνται τα ζωντανά σχέδια και χρώματα. Το κλειδί είναι να δώσετε ζωή στο σπίτι σας.

8. Διαχωριστικά δωματίου  από Γυαλί

σαλόνι με γυάλινο τοίχο

Εδώ μιλάμε για διαχωριστικά δωματίου που δεν είναι ποτέ εκτός μόδας. Οι συρόμενες γυάλινες πόρτες είναι γουστόζικες, κινούνται εύκολα και μας δίνουν τη δυνατότητα να παραμένουμε συνδεδεμένοι με άλλα σημεία του σπιτιού.

Επιτρέπουν τη διέλευση του φωτός, πράγμα που μας δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, χάρη στην οφθαλμαπάτη την οποία προκαλεί το γυαλί. Αν θέλετε να δώσετε πιο μοντέρνο στυλ, πρέπει να τις αποκτήσετε.

9. Ασιατικό στυλ

ασιατικό στυλ

Αυτό το στυλ είναι απλό, όπως οι βασικές αρχές της ανατολίτικης κουλτούρας. Χρησιμοποιούμε το άσπρο και το μαύρο με μια πινελιά κόκκινου για ζωντάνια. Και, το δωμάτιο δε θα χάσει τις λεπτομέρειές του, όπως το φως και την αντίθεση με τα ουδέτερα χρώματα του φόντου.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.