9 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο υπνοδωμάτιο

19 Ιουνίου 2018
Είστε ένας από τους ανθρώπους που οργανώνουν τέλεια το υπνοδωμάτιό τους ή απλώς κοιμάστε μέσα σε αυτό χωρίς να νοιάζεστε για το τι πράγματα έχει μέσα; Ανεξάρτητα από την απάντησή σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συστάσεις για να προάγετε τη χρησιμότητα αυτού του απαραίτητου χώρου του σπιτιού σας.

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο υπνοδωμάτιο; Ναι, υπάρχουν μερικές “απαγορεύσεις” που προφανώς αγνοείτε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια πράγματα δεν πρέπει να έχετε στο υπνοδωμάτιο.

Η αρμονία ενός δωματίου, ακόμα και ενός σπιτιού, εξαρτάται από τις λεπτομέρειες. Πολλές από αυτές συχνά περνούν απαρατήρητες, αν και πιθανώς υποφέρετε από τις αρνητικές επιδράσεις τους.

Για να εξασφαλίσετε άνεση στο υπνοδωμάτιό σας και έτσι να μπορείτε να ξεκουράζεστε επαρκώς μέσα σε αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε μερικές αρχές. Οι περισσότερες από αυτές συνδέονται με τον αντίκτυπο που έχουν τα πράγματα στην ενέργειά σας και στην ψυχική σας κατάσταση.

Εννέα πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο υπνοδωμάτιο

έχετε στο υπνοδωμάτιο παιδικό υπνοδωμάτιο

1. Λουλούδια

Πολλοί άνθρωποι έχουν λουλούδια παντού στο σπίτι τους. Ωστόσο δεν είναι καλή ιδέα να τα έχετε στο υπνοδωμάτιό σας. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον γελοίο μύθο ότι σας κλέβουν το οξυγόνο τη νύχτα, είναι περισσότερο θέμα ενέργειας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Φενγκ Σούι, τα λουλούδια ενθαρρύνουν την απιστία και την προδοσία. Αντιπροσωπεύουν εξωσυζυγικές σχέσεις και μπορούν να προσελκύσουν αυτό το είδος προβλήματος ανάμεσα στους συντρόφους.

Επίσης τα λουλούδια μπορεί να μαραθούν, επειδή το υπνοδωμάτιο δεν φωτίζεται καλά. Εξάλλου τα λουλούδια μπορεί να μαζέψουν σκόνη, που μπορεί να είναι πολύ βλαβερή για όσους πάσχουν από άσθμα.

Όμως πρέπει να επισημάνουμε και τα θετικά σημεία, αν αποφασίσετε να έχετε λουλούδια στο υπνοδωμάτιό σας. Τα φυτά συμβάλλουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, μειώνουν τον θόρυβο και δημιουργούν ηρεμία.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 9 κόλπα για να διώξετε τις άσχημες οσμές από το υπνοδωμάτιο.

 

2. Έντονα χρώματα

Το πορτοκαλί, το κόκκινο και το κίτρινο αντιπροσωπεύουν την ενέργεια της φωτιάς. Τα χρώματα αυτά πρεσβεύουν το εντελώς αντίθετο της ξεκούρασης που αναζητούν οι άνθρωποι στο υπνοδωμάτιό τους. Αν και μπορεί να είναι θετικά χρώματα για το πάθος, ενθαρρύνουν επίσης τη ζήλια και την έλλειψη εμπιστοσύνης. Αντί για αυτά, συνιστούμε τις αποχρώσεις του καφέ.

3. Τηλεοπτικές συσκευές ή ασύρματες συνδέσεις

Το να ξαπλώνει κανείς και να βλέπει τηλεόραση είναι αναμφίβολα μια απόλαυση που απολαμβάνουν πολλοί. Όμως δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το υπνοδωμάτιο. Τόσο οι τηλεοράσεις όσο και οι ασύρματες συσκευές όπως τα WiFi ρούτερ εκπέμπουν ακτινοβολία που βλάπτει τον καλό νυχτερινό ύπνο.

έχετε στο υπνοδωμάτιο παράθυρο λευκό

Αν δεν μπορείτε να τα βγάλετε από το υπνοδωμάτιο, βάλτε πλάι τους κρυστάλλους χαλαζία, επειδή έχουν την ικανότητα να απορροφούν αυτά τα κύματα.

4. Ακατάστατη ντουλάπα

Ακόμα και αν έχετε τις πόρτες της κλειστές για να μη βλέπετε την ακαταστασία, μια ακατάστατη ντουλάπα είναι ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο δωμάτιό σας. Τα πράγματα αυτά που καταλαμβάνουν χώρο δεν επιτρέπουν την είσοδο νέας ενέργειας. Επίσης η απόφαση να μην απαλλαγείτε από υλικά πράγματα που δεν χρειάζεστε προβάλλεται και στη ζωή σας.

5. Καθρέφτες

έχετε στο υπνοδωμάτιο καθρέφτη

Πρόκειται για μία από τις βασικές προειδοποιήσεις του Φενγκ Σούι αναφορικά με το μέρος στο οποίο ξεκουραζόμαστε. Οι καθρέφτες αντανακλούν ενέργεια, η οποία θα ταξιδεύει ανάμεσα στο σώμα σας και τον καθρέφτη ενώ κοιμάστε.

Μπορείτε να επιλέξετε να μεταφέρετε τον καθρέφτη σας σε ένα άλλο δωμάτιο. Μια άλλη λιγότερο δραστική επιλογή είναι να τον τοποθετήσετε σε ένα σημείο του υπνοδωματίου από το οποίο δεν θα σας καθρεφτίζει ενώ κοιμάστε.

6. Ένα ακατάστατο γραφείο

Ισχύουν όσα και για την ακατάστατη ντουλάπα, εκτός του ότι επιπλέον βλέπετε το γραφείο όλη την ώρα. Προσπαθείτε να μην αφήνετε τίποτα πάνω στο γραφείο, αν το έχετε μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Αυτή η οπτική ρύπανση του χώρου θα σας δημιουργεί μια αίσθηση αποδιοργάνωσης και ημιτελών εργασιών. Ο νους σας ασυνείδητα θα το μεταφέρει αυτό στην καθημερινότητά σας, ακόμα και αν δεν θυμάστε τι πράγματα έχετε μέσα στο υπνοδωμάτιο.

7. Ανεμιστήρες οροφής

Οι ειδικοί του Φενγκ Σούι λένε ότι οι ανεμιστήρες οροφής που βρίσκονται σε συνεχή κίνηση κάνουν το τσι να αναδιανέμεται συνεχώς. Αυτό δεν σας επιτρέπει να ξεκουράζεστε επαρκώς τη νύχτα. Υποστηρίζουν ότι η καλύτερη επιλογή είναι το κλιματιστικό ή οι ανεμιστήρες με πόδι, που μπορούν να μεταφερθούν από το ένα σημείο στο άλλο.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 5 ιδέες για ένα πιο υγιεινό και φιλόξενο υπνοδωμάτιο.

 

8. Πράγματα κάτω από το κρεβάτι

Πολλοί άνθρωποι έχουν κουτιά ή άλλα πράγματα κάτω από το κρεβάτι τους, όμως αυτό είναι κακή ιδέα. Πρόκειται για πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο υπνοδωμάτιο.

Τα πράγματα κάτω από το κρεβάτι απομυζούν την ενέργειά σας, εμποδίζουν την κυκλοφορία της και γίνεται αδύνατον να έρθουν καινούργιες ευκαιρίες στη ζωή σας. Επίσης έχουν αρνητική επίδραση αν μοιράζεστε το υπνοδωμάτιο με τον/τη σύντροφό σας.

Πέρα από το να μην αποθηκεύετε πράγματα κάτω από το κρεβάτι σας, το κρεβάτι θα πρέπει να έχει κενό τουλάχιστον πέντε εκατοστών από το πάτωμα. Αυτό βοηθάει στην αύξηση της αίσθησης ενέργειας και της ιεραρχικής θέσης του ατόμου που κοιμάται σε αυτό.

έχετε στο υπνοδωμάτιο πράγματα κάτω από το κρεβάτι

9. Εξοπλισμός γυμναστικής ή εργασίας

Είναι ωραίο να έχετε ένα στατικό ποδήλατο ή ένα ελλειπτικό μηχάνημα γυμναστικής στο σπίτι σας. Όμως σίγουρα δεν πρέπει να το έχετε μέσα στο υπνοδωμάτιό σας! Σας αποσπά, διασπά τις σκέψεις σας και κατευθύνει τις ενέργειες προς άλλους στόχους και όχι προς τη χαλάρωση και την ξεκούραση.

Θα βελτιώσετε τον προσωπικό σας χώρο και θα ξεκουράζεστε καλύτερα ακολουθώντας τις παρακάτω συστάσεις. Θα βλέπετε τα αποτελέσματα κάθε μέρα στην επαγγελματική σας επίδοση, στη διάθεσή σας και στις σχέσεις σας με τους άλλους. Αν ακόμα έχετε τα παραπάνω πράγματα στο υπνοδωμάτιό σας, φροντίστε να απαλλαγείτε από αυτά ΑΜΕΣΑ!