Αφαιρέστε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο

Αν και αυτές οι φυσικές μέθοδοι για να αφαιρέσετε τις κρεατοελιές μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι άλλες, χημικές μέθοδοι, γνωρίζουμε ότι δεν βλάπτουν το δέρμα μας.
Αφαιρέστε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο

Τελευταία ενημέρωση: 16 Μαΐου, 2020

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς ν’ αφαιρέσετε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο, μπορείτε να αξιοποιήσετε μερικές σπιτικές μεθόδους. Αν και ποια δεν θα ήθελε μια σέξι ελιά όπως εκείνη κοντά στα χείλη της Cindy Crawford; Δυστυχώς, συνήθως δεν έχουμε αυτή την τύχη και μερικές κρεατοελιές ή φακίδες γίνονται εφιάλτης.

Ακόμα και η Cindy Crawford αφαίρεσε τη δική της λίγους μήνες πριν!

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κρεατοελιές

Αφαιρέστε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο - Γυναίκα με κρεατοελιές

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κρεατοελιές ή οι φακίδες είναι άκακες (αν αλλάζουν μέγεθος, χρώμα ή σχήμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε δερματολόγο).

Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι ενοχλητικές ή προβληματικές από αισθητική άποψη. Δεν θεωρούν όλοι ότι μια κρεατοελιά στο πρόσωπο, όπως της Madonna, της Marilyn Monroe ή της Scarlett Johansson, είναι σέξι, έτσι θέλουν να την αφαιρέσουν.

Η ιατρική ονομασία των κρεατοελιών είναι μελανοκυτταρικός σπίλος. Οι κρεατοελιές είναι καφέ ή μαύρες κηλίδες στο δέρμα που σχηματίζονται από τη συγκέντρωση μελανοκυττάρων (κυττάρων που παράγουν χρωστική ή μελανίνη).

Αν και μερικές κρεατοελιές είναι παρούσες στη γέννηση και πιθανώς κληροδοτούνται από τους γονείς, οι περισσότερες εμφανίζονται σε ηλικία μεταξύ 20 και 30 ετών και μπορεί να είναι ανάγλυφες ή επίπεδες, με τρίχες ή χωρίς και απαλές ή τραχιές.

Μερικές εξαφανίζονται από μόνες τους καθώς μεγαλώνουμε. Μεταξύ των παραγόντων που προάγουν την εμφάνιση κρεατοελιών είναι οι εξής:

 • Ορμονικές διακυμάνσεις.
 • Έκθεση στον ήλιο.
 • Γονίδια.

Μην παραλείψετε να διαβάσετε το άρθρο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ελιές.

Οι καλύτερες σπιτικές μέθοδοι για να αφαιρέσετε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο

Αν προσέξετε ότι η κρεατοελιά σας δεν έχει αλλάξει εμφάνιση για πολύ καιρό ή αν έχετε πάει στο δερματολόγο για να αποκλείσετε ότι μπορεί να αποτελεί σημάδι για κάτι κακό, τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε τις παρακάτω φυσικές μεθόδους για να την αφαιρέσετε:

Σκόρδο

Αφαιρέστε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο - Σκόρδο

Το σκόρδο χρησιμοποιείται περισσότερο για κρεατοελιές στο χρώμα του δέρματος ή για εξογκώματα στο δέρμα. Όπως αναφέρει και το Τμήμα Δερματολογίας του Jundishapur Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών του Ahvaz μπορεί ν’ αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος του δέρματος.

Το λαχανικό αυτό περιέχει ορισμένα ένζυμα τα οποία διασπούν τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή χρωστικών. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε το σκούρο χρώμα μιας κρεατοελιάς.

Τι χρειάζεστε

 • Μια σκελίδα σκόρδο
 • Γάζα
 • Κολλητική ταινία

Τι πρέπει να κάνετε

 • Πριν ξεκινήσετε, απολυμάνετε με οινόπνευμα την περιοχή όπου βρίσκεται η κρεατοελιά και απλώστε στο δέρμα λίγο αμυγδαλέλαιο ή βαζελίνη για να το προστατέψετε.
 • Στη συνέχεια λιώστε μια σκελίδα σκόρδο και τοποθετήστε τη πάνω στην κρεατοελιά (με το εσωτερικό μέρος να ακουμπάει στο δέρμα) στερεώνοντάς τη με τη γάζα και την κολλητική ταινία.
 • Αφήστε το σκόρδο να δράσει όλη τη νύχτα και επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε μέρα για μία εβδομάδα. Αφού ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, η κρεατοελιά θα φύγει από μόνη της.

Χυμός κρεμμυδιού

Ίσως μπορέσετε να βρείτε έτοιμο χυμό κρεμμυδιού στα καταστήματα. Αν όχι, τότε μπορείτε να τον φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, αν προτιμάτε. Πώς; Είναι πολύ εύκολο.

Τι χρειάζεστε

 • 1 κρεμμύδι

Τι πρέπει να κάνετε

 • Τεμαχίστε απλώς το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες και βάλτε τες στο μπλέντερ.
 • Θα προκύψει ένα είδος πολτού τον οποίο πρέπει να τοποθετήσετε πάνω στην κρεατοελιά και να τον αφήσετε να δράσει για μερικές ώρες.
 • Θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να βελτιωθεί η εμφάνιση της κρεατοελιάς.

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή τη σπιτική θεραπεία στα βλέφαρά σας ή κοντά στα μάτια σας, επειδή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό!

Μηλόξυδο

Αφαιρέστε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο - Μηλόξυδο σε δοχείο και κομμένα μήλα σε πιάτο

Το μηλόξυδο μειώνει το σκούρο χρώμα των κρεατοελιών και μπορεί να τις αφαιρέσει με φυσικό τρόπο, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε ιατρικές διαδικασίες.

Τι χρειάζεστε

 • Μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο (10 ml)
 • Ένα κομμάτι βαμβάκι

Τι πρέπει να κάνετε

 • Πρέπει να μουσκέψετε το βαμβάκι με λίγο μηλόξυδο και έπειτα να το τοποθετήσετε πάνω στην κρεατοελιά.
 • Αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε μέρα μέχρι η κρεατοελιά να εξαφανιστεί.
 • Αν το μηλόξυδο προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα σας, τότε θα πρέπει να σταματήσετε τη χρήση του.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε το άρθρο: Θεραπείες ομορφιάς με μηλόξυδο.

Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο αφαιρεί όχι μόνο τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο αλλά και τα θηλώματα και τα σημάδια από το δέρμα. Το κακό είναι ότι πρέπει να το εφαρμόζετε επαναλαμβανόμενα για αρκετές μέρες ή εβδομάδες.

Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, συνιστούμε να το συνδυάσετε με μαγειρική σόδα ή λιωμένη ασπιρίνη.

Τι χρειάζεστε

 • 1 κουταλιά της σούπας καστορέλαιο (10 ml)
 • 1 δισκίο ασπιρίνης ή 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα (10 γραμμάρια) (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

 • Τρίψτε το λάδι απευθείας πάνω στην κρεατοελιά και μην το ξεπλύνετε.
 • Κάντε το αυτό όταν ξυπνάτε και πριν πάτε για ύπνο.
 • Η διαδικασία αυτή διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα, όμως το πλεονέκτημα είναι ότι δεν αφήνει ουλές. Μάλιστα, η διαδικασία αυτή είναι τόσο αποτελεσματική που φαίνεται σαν να μην είχατε ποτέ την κρεατοελιά.

Μπανανόφλουδα

 Μπανανόφλουδα

Η μπανανόφλουδα όχι μόνο αφαιρεί τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο αλλά και ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα χωρίς να προκαλεί σε αυτό αρνητικές αντιδράσεις.

Τι πρέπει να κάνετε

 • Κάθε φορά που τρώτε μια μπανάνα, κρατήστε τη φλούδα της.
 • Κόψτε ένα μικρό κομμάτι στο μέγεθος της κρεατοελιάς και τοποθετήστε το πάνω στο δέρμα σας με το εσωτερικό του μέρος να ακουμπάει πάνω στην κρεατοελιά.
 • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε μέρα, πάντοτε τη νύχτα.
 • Μην ξεπλένετε το δέρμα σας.

Έλαιο τεϊόδεντρου και αφαιρέστε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αφαιρέσετε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας αυτό το έλαιο:

 • Μουσκέψτε μια μπατονέτα και τρίψτε με αυτή την περιοχή.
 • Μουσκέψτε ένα κομμάτι βαμβάκι με έλαιο τεϊόδεντρου και έπειτα τοποθετήστε το πάνω στην κρεατοελιά στερεώνοντάς το με έναν επίδεσμο.

Συνιστούμε να ακολουθείτε και τις δύο διαδικασίες ανάλογα με την ώρα της μέρας. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε τη μπατονέτα τα πρωινά και το κομμάτι βαμβάκι τη νύχτα.

Θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να δείτε αποτελέσματα.

Μαγειρική σόδα και αφαιρέστε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο

Μαγειρική σόδα

Μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε από μόνη της (χωρίς να την αναμείξετε με καστορέλαιο). Ή, αντί αυτού, μπορείτε να την αναμείξετε με λίγο νερό. Η ιδέα είναι να σχηματιστεί ένας πολτός τον οποίο μπορείτε να απλώσετε πάνω στην κρεατοελιά και να τον αφήσετε να στεγνώσει.

Μπορείτε να ξεπλύνετε τη μαγειρική σόδα ή να καλύψετε την κρεατοελιά με γάζα και να αφήσετε τη μαγειρική σόδα να δράσει όλη τη νύχτα.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να αφαιρεθούν εντελώς οι κρεατοελιές με φυσικό τρόπο.

Χυμός ανανά

Ο χυμός αυτός βοηθά στη μείωση του χρωματισμού των κρεατοελιών και τις κάνει να εξαφανιστούν σταδιακά. Μπορείτε να αγοράσετε χυμό ανανά στα καταστήματα ή να τον φτιάξετε στο σπίτι χτυπώντας το φρούτο στο μπλέντερ.

Τι πρέπει να κάνετε

 • Απλώστε το χυμό ανανά πάνω στην κρεατοελιά χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα.
 • Αφήστε τον να στεγνώσει και μην τον ξεβγάλετε.
 • Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό, καθώς περιέχει περισσότερο κιτρικό οξύ.
 • Άλλα φρούτα που επίσης δίνουν καλά αποτελέσματα είναι τα πράσινα μήλα, τα λεμόνια και τα γκρέιπφρουτ.

Να θυμάστε, όπως μας ενημερώνει και η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων, καλό είναι η αφαίρεση των κρεατοελιών να γίνεται από ένα δερματολόγο.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.