6 φυσικά προϊόντα για να αφαιρέσετε το λίπος από τους πάγκους σας

Εάν υποφέρετε κάθε φορά που καθαρίζετε την κουζίνα σας, ειδικά τους πάγκους σας, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν. Μπορείτε να πείτε αντίο σε αυτό το ενοχλητικό λίπος χρησιμοποιώντας ασφαλή φυσικά προϊόντα που έχετε στο σπίτι.
6 φυσικά προϊόντα για να αφαιρέσετε το λίπος από τους πάγκους σας

Τελευταία ενημέρωση: 05 Ιουλίου, 2019

Το μαγείρεμα σίγουρα αφήνει ένα ίχνος στην κουζίνα σας. Απλά ρίξτε μια ματιά στους πάγκους σας για να δείτε τι εννοούμε. Οι πάγκοι είναι σχεδόν πάντα λερωμένοι ή γεμάτοι φαγητό. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό πια, δεδομένου ότι υπάρχουν φυσικά προϊόντα για να αφαιρέσετε το λίπος από τους πάγκους σας, τα οποία είναι θαυματουργά.

Η μαγειρική είναι υπέροχη διαδικασία. Εκτός από τη χαλάρωση, σας επιτρέπει να περιποιείστε τους γευστικούς σας κάλυκες. Ωστόσο, αυτή η ευτυχία τείνει να μετατρέπεται σε ενόχληση όταν πρόκειται για τον καθαρισμό μετά τη μαγειρική.

Αυτό συμβαίνει επίσης σε όσους ακολουθούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής διατροφής. Λαχανικά, κρέατα, φρούτα … Όλα αυτά τα συστατικά μπορούν να αφήσουν λεκέδες στην κουζίνα σας.

Σήμερα θα επικεντρωθούμε στους πάγκους. Λόγω της τοποθεσίας τους και της χρήσης τους, τείνουν να γίνονται πολύ βρώμικοι. Ακολουθεί μια λίστα με τα καλύτερα φυσικά προϊόντα για να αφαιρέσετε το λίπος από τους πάγκους σας.

Φυσικά προϊόντα για να αφαιρέσετε το λίπος από τους πάγκους σας

Το υλικό των πάγκων σας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό ποια φυσικά προϊόντα αφαίρεσης λίπους θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Το πιο σημαντικό είναι να κάνετε τα πάντα για να τα κρατήσετε σε καλή κατάσταση.

1.- Μαγειρική σόδα

Ναι, έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πόσο ισχυρή μπορεί η μαγειρική σόδα να γίνει όταν πρόκειται για απολύμανση και καθαρισμό.

Για να τη χρησιμοποιήσετε στους πάγκους σας, απλά πρέπει να την αναμείξετε με νερό για να καθαρίσετε πέτρινους πάγκους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φλιτζάνι νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε το λίπος.

2.- Βαζελίνη και λευκό ξίδι

Αυτός ο εντυπωσιακός συνδυασμός αποκαθιστά τη λάμψη στους πέτρινους, γρανιτένιους και μαρμάρινους πάγκους. Απλά ανακατεύετε μισό κουταλάκι του γλυκού βαζελίνη και μια κουταλιά λευκό ξίδι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτετε λίγο νερό για να τα αραιώσετε.

κουζίνα

Το τελευταίο βήμα είναι να καθαρίσετε τους πάγκους της κουζίνας σας χρησιμοποιώντας αυτό το παρασκεύασμα χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες. Θα δείτε τους πάγκους σας να λάμπουν σε χρόνο μηδέν.

3.- Αντισάπουνο

αντισάπουνο για να αφαιρέσετε το λίπος

Αυτό το προϊόν είναι εύκολο να φτιαχτεί στο σπίτι και είναι πολύ χρήσιμο για τον καθαρισμό του λίπους από επιφάνειες. Το καλύτερο είναι ότι είναι ιδανικό για τον καθαρισμό γρανίτη και μαρμάρου, γιατί τα κάνει να φαίνονται πολύ γυαλιστερά.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, πρέπει να το συνδυάσετε με ζεστό νερό και να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε το λίπος από τη βρώμικη επιφάνεια.

4.- Χρησιμοποιήστε λεμόνι για να αφαιρέσετε το λίπος από το μάρμαρο

λεμόνι

Εάν το λίπος έχει χρωματίσει τους μαρμάρινους πάγκους σας, το λεμόνι είναι ένα φυσικό προϊόν που μπορεί να το αφαιρέσει άμεσα. Για να γίνει αυτό, στύψτε μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλκοόλη ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Τέλος, καθαρίστε τη λιπαρή επιφάνεια με μια χαρτοπετσέτα που έχετε προηγουμένως μουλιάσει στο διάλυμα.

Το λεμόνι έχει δυνάμεις που καταπολεμούν το λίπος και που θα σας βοηθήσουν να το απομακρύνετε εύκολα από τους πάγκους σας.

5.- Ξύδι και νερό για καθημερινή καθαριότητα

ξίδι και νερό για να αφαιρέσετε το λίπος

Ναι, γνωρίζουμε ότι δεν καθαρίζετε τους πάγκους σας σε βάθος καθημερινά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι χρήσιμο να έχετε μια καθημερινή λύση καθαρισμού.

Μια εύκολη λύση είναι να ανακατέψτε λίγο ξύδι και νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό πανί για να καθαρίσετε τους πάγκους σας με αυτό το μείγμα.

Αυτό το μείγμα αποτρέπει τη συσσώρευση υπολειμμάτων και σκόνης. Είναι μια γρήγορη και απλή λύση που μπορείτε να φτιάξετε με τα συστατικά που έχετε ήδη στο σπίτι.

6.- Τελευταία λύση για να αφαιρέσετε το λίπος: Σαπούνι και νερό

καθαρισμός κουζίνας

Αυτή η επιλογή συνιστάται ιδιαίτερα για ξύλινους πάγκους. Ναι, είναι αλήθεια ότι το σαπούνι δεν είναι ένα φυσικό προϊόν, αλλά αυτό απαιτούν οι ξύλινοι πάγκοι. Η χρήση των άλλων ουσιών που συζητήσαμε σε αυτό το άρθρο μπορεί να είναι διαβρωτική για το ξύλο.

Στην πραγματικότητα, δεν θα πρέπει να βρέξετε πολύ το σφουγγάρι που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Βρέξτε το αρκετά ώστε να απομακρύνετε τη βρωμιά και το λίπος όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσο πιο γρήγορα το κάνετε, τόσο λιγότερο θα βλάψετε το ξύλο.

Όπως βλέπετε, αυτά τα φυσικά προϊόντα για να αφαιρέσετε το λίπος από τους πάγκους σας είναι ακριβώς αυτό χρειάζονται για να μείνουν καθαροί. Πείτε αντίο σε βρώμικους, λαδωμένους πάγκους και επικεντρωθείτε στο να μαγειρέψετε γευστικά γεύματα για την οικογένειά σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Rutala, W. A., Barbee, S. L., Aguiar, N. C., Sobsey, M. D., & Weber, D. J. (2000). Antimicrobial Activity of Home Disinfectants and Natural Products Against Potential Human Pathogens. Infection Control & Hospital Epidemiology. https://doi.org/10.1086/501694
  • Krehbiel, D. (2014). Acetic Acid Content of Vinegar. https://doi.org/10.1158/0008-5472.CAN-08-3221
  • Dhanavade, M., Jalkute, C., … J. G.-B. J. of, & 2011, U. (2011). Study antimicrobial activity of lemon (Citrus lemon L.) peel extract. British Journal of Pharmacology and Toxicology. https://doi.org/10.1002/ajp.21003

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.