Ανακαλύψτε τη νέα θεραπεία για τον χρόνιο πόνο στη μέση

Μια καινούργια απλή τεχνική ανακουφίζει από τον πόνο στη μέση μια για πάντα.
Ανακαλύψτε τη νέα θεραπεία για τον χρόνιο πόνο στη μέση
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Τελευταία ενημέρωση: 01 Μαρτίου, 2019

Ο πόνος στη μέση είναι κάτι συνηθισμένο στη ζωή πολλών ανθρώπων. Θέλετε να μάθετε για τη νέα θεραπεία για τον πόνο στη μέση;

Μάλιστα, μελέτες, όπως εκείνη που δημοσιεύτηκε στα Annals of Rheumatic Diseases, μάς θυμίζουν ότι ο πόνος στην μέση είναι στην πραγματικότητα η πιο ακινητοποιητική ασθένεια μέχρι σήμερα.

Λέγοντας “ακινητοποιητική” εννοούμε ότι αποτελεί σήμερα τον πιο συνηθισμένο λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν στην εργασία τους. Ωστόσο το πρόβλημα χειροτερεύει όταν ο πόνος στη μέση γίνεται χρόνιος.

Επιπλέον η παραπάνω μελέτη αναφέρει ότι 1 στους 10 ανθρώπους υποφέρουν από κάποιου είδους πόνο στη μέση.

Αυτό συνεπάγεται υψηλό κόστος τόσο για τα ιατρικά ιδρύματα όσο και για τις εταιρίες και τους ίδιους τους ασθενείς.

Δεν είναι εύκολο να ζει κανείς με αυτήν την πάθηση, η οποία τείνει να επιδεινώνεται με την ηλικία.

Ο τρόπος ζωής μας, που μπορεί να είναι καθιστικός, το υπερβολικό βάρος ή ακόμα και γενετικοί παράγοντες αναμφίβολα καθορίζουν το αν θα υποφέρουμε από αυτήν την πάθηση με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση.

Στο σημερινό άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας μια καλή είδηση για όλους όσους υποφέρουν από χρόνιο πόνο στη μέση. Η ιατρική εταιρία Relievant Medsystems, που έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, ανέπτυξε μια τεχνική που δίνει τέλος σε αυτό το πρόβλημα.

Παρακάτω παρουσιάζονται όλες οι σχετικές πληροφορίες.

INTRACEPT: Η καινούργια τεχνική που δίνει τέλος στον πόνο στη μέση

ergalio sto osto

Οι θεραπείες για τον πόνο στη μέση δεν αντιμετωπίζουν πάντα αποτελεσματικά την πάθηση.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 6 διατάσεις για ανακούφιση από τον πόνο στη μέση .

 

Για παράδειγμα, η φυσιοθεραπεία, οι ζώνες ή τα παυσίπονα δεν αρκούν για την αντιμετώπιση του πόνου στη μέση. Έτσι καταφεύγουμε σε άλλες τεχνικές όπως οι εξής:

  • Διέγερση του νωτιαίου μυελού για ανακούφιση από τον πόνο στη μέση.
  • Μια μικρή χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, η οποία πραγματοποιείται σε ορισμένες περιπτώσεις και δεν έχει πάντα επιτυχία. Μερικές φορές οι δίσκοι πάνω και κάτω από τις πάσχουσες οσφυϊκές περιοχές τείνουν να καταπονούνται.

Δεδομένης της πολυπλοκότητας της αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου στη μέση, η Relievant Medsystems επέλεξε να αναπτύξει μια καινούργια στρατηγική που ονομάζεται INTRACEPT.

Μια μη παρεμβατική και ασφαλής επέμβαση

Η INTRACEPT είναι μια χειρουργική διαδικασία αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα τις παραδοσιακές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη.

Στην πραγματικότητα, κατά τη διαδικασία αυτή ο χειρουργός εισάγει μια λεπτή συσκευή η οποία εξουδετερώνει το νεύρο που είναι υπεύθυνο για τον πόνο στη μέση.

Αρχικά ο ασθενής ξαπλώνει μπρούμυτα για να δεχτεί την τοπική αναισθησία στο σημείο ανάμεσα στους σπονδύλους L3 και S1.

Στη συνέχεια μια πολύ λεπτή βελόνα με έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό εισάγεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο σκοπός της είναι να απενεργοποιήσει το βασικό σπονδυλικό νεύρο. Αυτό επειδή το βασικό σπονδυλικό νεύρο στέλνει σήματα πόνου από τη σπονδυλική στήλη στον εγκέφαλο. Με αυτήν τη σύντομη διαδικασία και με τοπική χειρουργική επέμβαση, επέρχεται ανακούφιση από τον πόνο στη μέση.

Η θεραπεία αυτή χρησιμοποιεί ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων. Με άλλα λόγια, ο χειρουργός δεν χρησιμοποιεί νυστέρι κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ούτε η επέμβαση προκαλεί κάποιον τραυματισμό για τον οποίο απαιτείται αποκατάσταση στη συνέχεια.

Η συσκευή εκπέμπει ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων και ο ασθενής αισθάνεται απλώς λίγη θερμότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Στη συνέχεια ο χειρουργός απομακρύνει ανώδυνα τη συσκευή και χωρίς να υπάρχουν περιπλοκές.

Μάλιστα, η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις λίγο περισσότερο από μία ώρα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει με τα πόδια στο σπίτι του.

Ο πόνος δεν εμφανίζεται ξανά

πόνο στη μέση

Αυτή η καινούργια τεχνική έχει ήδη εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA) και σε μερικούς μήνες θα χρησιμοποιείται και στην Ευρώπη, όταν τα αρμόδια ιατρικά ινστιτούτα δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Όλες οι κλινικές δοκιμές και όλα τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε κατάλυση νεύρου απολαμβάνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Μάλιστα, ο πόνος τους δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι άνθρωποι που μπορούν να υποβληθούν στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι εκείνοι που υποφέρουν από χρόνιο πόνο στη μέση. Επομένως η θεραπεία αυτή δεν είναι κατάλληλη για τον περιστασιακό πόνο στη μέση.

Επιπλέον η συγκεκριμένη τεχνική, η οποία καταστρέφει τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για τον χρόνιο πόνο, δεν είναι καινούργια. Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για άλλα είδη παθήσεων, σε περιπτώσεις στις οποίες η συνηθισμένη ιατρική αντιμετώπιση δεν αποδεικνύεται αποτελεσματική. Η κατάλυση νεύρου πραγματοποιείται με διαφορετικούς τρόπους.

Για παράδειγμα, η κρυοκατάλυση είναι ένας από αυτούς. Ωστόσο σήμερα οι ραδιοσυχνότητες έχουν δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου, όπως του πόνου στη μέση.

Όπως βλέπουμε, η επιστήμη συνεχίζει να προοδεύει για να εξασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.