Αναζωογονήστε το δέρμα σας με ζελέ. Μάθετε περισσότερα!

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές εναλλακτικές θεραπείες με ηλεκτρόδια, ραδιοσυχνότητα κλπ. που έχουν ως στόχο τους να διατηρούν την υγεία του δέρματός σας σε καλή κατάσταση.
Αναζωογονήστε το δέρμα σας με ζελέ. Μάθετε περισσότερα!
Maria del Carmen Hernandez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: δερματολόγο Maria del Carmen Hernandez.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 17 Δεκεμβρίου, 2022

Σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε ν’ αναζωογονήστε το δέρμα σας με ζελέ. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητα που του προσφέρει νεανική και βέλτιστη όψη. Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για τη στήριξη των ιστών και για αυτή τη φρέσκια και λαμπερή εμφάνιση του δέρματός σας.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές εναλλακτικές θεραπείες με ηλεκτρόδια, ραδιοσυχνότητα κλπ. που έχουν ως στόχο τους να διατηρούν την υγεία του δέρματός σας σε καλή κατάσταση και να προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση που οφείλεται συνήθως στην κακή διατροφή, σε βλαβερές συνήθειες όπως το κάπνισμα ή στην υπερβολική έκθεση στις βλαβερές ακτίνες UV.

Στις γυναίκες, το πρόσωπο επηρεάζεται περισσότερο από κάθε άλλο σημείο του σώματός τους καθώς αυτή η περιοχή εκτίθεται περισσότερο. Άλλοι λόγοι για τους οποίους το δέρμα χάνει τη λάμψη του ή εμφανίζει ρυτίδες είναι το στρες, η έλλειψη ύπνου και άλλα.

Είναι σημαντικό να προσέχετε όταν αγοράζετε προϊόντα ομορφιάς. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας. Θα πρέπει να αφαιρείτε κάθε βράδυ το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας πριν κοιμηθείτε. Αν δεν το κάνετε αυτό, οι πόροι σας θα κλείσουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αλλαγές στο δέρμα σας και να αποκτήσετε μια θαμπή και κουρασμένη όψη.

Υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις για το πρόσωπο που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την τόνωση των μυών στο συγκεκριμένο μέρος του σώματός σας αλλά και στα υπόλοιπα σημεία. Ωστόσο, σήμερα θα μιλήσουμε για μια απλή και οικονομική μέθοδο, χωρίς παρενέργειες. Μπορείτε να το καταναλώνετε καθημερινά, δεν έχει πολλές θερμίδες και θα κάνει το δέρμα σας πιο υγιές, όμορφο και ανθεκτικό στην πάροδο του χρόνου.

Αναζωογονήστε το δέρμα σας με ζελέ

Προέρχεται από την επεξεργασία ζωικού κολλαγόνου. Διαθέτει υψηλή διατροφική αξία και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να διατηρείτε τα νύχια, τα μαλλιά και το δέρμα σας υγιή. Είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες. Περιέχει από 85% μέχρι και 90% κολλαγόνο.

Το ζελέ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στις εγκύους που θέλουν να εμποδίσουν την εμφάνιση των αντιαισθητικών ραγάδων. Θα πρέπει να τρώτε ζελέ, όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμη και πριν μείνετε έγκυος προκειμένου το δέρμα σας να είναι αρκετά δυνατό και να μην σπάσει λόγω της εγκυμοσύνης.

Αναζωογονήστε το δέρμα σας - Έγκυος γυναίκα

Επιπλέον, οι άνθρωποι που πάσχουν από αρθρίτιδα θα πρέπει να το συμπεριλάβουν στη διατροφή τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την προοδευτική φθορά του αρθρικού χόνδρου που προκαλεί αυτή η ασθένεια. Η γλυκίνη που περιέχεται στο ζελέ συμβάλλει στην επιδιόρθωση των ιστών. Έρευνες έχουν δείξει πως η χορήγηση γλυκίνης σε ποντίκια βελτίωσε την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ασθενείς κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης από μια ασθένεια ή κάποια χειρουργική επέμβαση τρώνε ζελέ κατόπιν εντολής του γιατρού τους. Είναι επίσης ωφέλιμο για την πέψη. Επιπλέον, είναι ιδανικό για την αποφυγή τραυματισμών από αθλήματα. Βοηθά τους μυς, τους τένοντες, τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις να ενδυναμωθούν και δεν θα τραυματίζεστε τόσο εύκολα.

Είναι μια πολύ ευπροσάρμοστη τροφή. Χρησιμοποιείτε ως πηκτικό ή σταθεροποιητής σε διάφορα πιάτα ή ακόμη και για την παρασκευή φαρμακευτικών καψουλών. Αν θέλετε το δέρμα σας να δείχνει φρέσκο και νεανικό, είναι προς όφελός σας να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχετε αυτό. Το αποθέματα κολλαγόνου που περιέχει αυτή η τροφή είναι εξαιρετικά ωφέλιμα. Η κατανάλωση νερού, η χρήση προϊόντων ομορφιάς υψηλής ποιότητας και η σωστή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητα για να αποκτήσετε όμορφο δέρμα στο πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα.

Μια βλαβερή συνήθεια

Αναζωογονήστε το δέρμα σας - Γυναίκα κόβει τσιγάρο στα δύο

Αν είστε καπνιστές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το δέρμα σας επηρεάζεται ιδιαίτερα από αυτή την κακή συνήθεια. Θα δείχνετε πολύ μεγαλύτεροι από την ηλικία σας, θα έχετε εμφανείς ρυτίδες και μια κουρασμένη και θαμπή όψη. Μπορεί να επενδύσετε πολλά χρήματα σε κρέμες και προϊόντα ομορφιάς για ν’ αναζωογονήστε το δέρμα σας τα οποία όμως δεν πρόκειται να έχουν ποτέ αποτέλεσμα όσο το εσωτερικό του σώματός σας επηρεάζεται από τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου.

Η πάροδος του χρόνου είναι αναπόφευκτη όπως και οι γενετικές παθήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φαίνεστε πιο φρέσκες και νεότερες για πολύ περισσότερο. Φροντίστε τον εαυτό σας εσωτερικά και εξωτερικά. Θα παρατηρήσετε τις αλλαγές πολύ γρήγορα.

Τώρα που γνωρίζετε πώς ν’ αναζωογονήστε το δέρμα σας με ζελέ ήρθε η ώρα να λάβετε υπόψη σας τις παραπάνω συμβουλές μας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Alvarez Fontanet, E. (1995). Consecuencias del estrés oxidativo de la piel por radiaciones ultravioleta. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas14(1), 0-0.
  • Asserin, J., Lati, E., Shioya, T., & Prawitt, J. (2015). The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: evidence from an ex vivo model and randomized, placebo‐controlled clinical trials. Journal of cosmetic dermatology14(4), 291-301.
  • Bolke, L., Schlippe, G., Gerß, J., & Voss, W. (2019). A collagen supplement improves skin hydration, elasticity, roughness, and density: Results of a randomized, placebo-controlled, blind study. Nutrients11(10), 2494.
  • Inoue, N., Sugihara, F., & Wang, X. (2016). Ingestion of bioactive collagen hydrolysates enhance facial skin moisture and elasticity and reduce facial ageing signs in a randomised double‐blind placebo‐controlled clinical study. Journal of the Science of Food and Agriculture96(12), 4077-4081.
  • Mayo Clinic. Arrugas. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/wrinkles/diagnosis-treatment/drc-20354931
  • Mayo Clinic. Cuidado de la piel: 5 sugerencias para una piel sana. https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237
  • Morita, A. (2007). Tobacco smoke causes premature skin aging. Journal of dermatological science48(3), 169-175.
  • Tapia, A. G. (2001). Menopausia y piel. Actas Dermo-Sifiliográficas92(10), 431-437.
  • Rowles, A. (4 de junio, 2017 )What Is Gelatin Good For? Benefits, Uses and More. Healthline. https://www.healthline.com/nutrition/gelatin-benefits
  • Valdés-Rodríguez, R., Torres-Álvarez, B., González-Muro, J., & Almeda-Valdés, P. (2012). La piel y el sistema endocrinológico. Gaceta médica de México148(2), 162-168.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.