Αντιμετωπίστε με φυσικό τρόπο το ροχαλητό και την άπνοια ύπνου

Εκτός από την απώλεια βάρους, για να μπορέσετε να σταματήσετε το ροχαλητό και να βελτιώσετε την άπνοια ύπνου θα πρέπει να ακολουθήσετε θεραπείες που θα ανακουφίσουν τη συμφόρηση και θα εξαλείψουν όλες τις τοξίνες από τους πνεύμονες.
Αντιμετωπίστε με φυσικό τρόπο το ροχαλητό και την άπνοια ύπνου

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Υπάρχουν φυσικές θεραπείες για ροχαλητό και την άπνοια ύπνου ; Το ροχαλητό είναι ένας δυσάρεστος ήχος και εμφανίζεται όταν φράζονται οι αεραγωγοί σας.

Ένα από τα πιο ανησυχητικά γεγονότα είναι ότι το 75% περίπου των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, πάσχουν και από άπνοια ύπνου. Μια επικίνδυνη πάθηση που χαρακτηρίζεται από σύντομες διακοπές της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μπορεί να οφείλεται σε κάποιο σωματικό πρόβλημα, όπως σε κάποια φραγή αλλά μπορεί να προκληθεί και από μολυσματικές ασθένειες ή αλλεργίες.

Το πρόβλημα είναι ότι εκτός από το ότι διακόπτει τον ύπνο σας, το ροχαλητό μπορεί να σας εμποδίσει να ξεκουραστείτε όσο πρέπει ή να οδηγήσει ακόμη και σε αϋπνία.

Όλοι μπορεί να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα κάποια στιγμή αλλά υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που το αντιμετωπίζουν σε τακτική βάση.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές μέθοδοι και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε το ροχαλητό και την άπνοια ύπνου προκειμένου να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

Ανακαλύψτε περισσότερα!

Γιατί ροχαλίζουμε;

άπνοια ύπνου και πνευμονες

Το ροχαλητό εμφανίζεται όταν η γλώσσα, το πάνω μέρος του στόματος, ο ουρανίσκος ή η σταφυλή δονούνται ενάντια στις αμυγδαλές και τους λεμφαδένες.

Οι δονήσεις εμφανίζονται κάθε φορά που εισπνέετε αέρα για να γεμίσετε τους πνεύμονές σας.

Το υπερβολικό βάρος, τα αναπνευστικά προβλήματα και η θέση του σώματός σας κατά τη διάρκεια του ύπνου αποτελούν παράγοντες που έχουν συσχετιστεί με έναν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης αυτού του προβλήματος. 

Η κατανάλωση αλκοόλ, ο καπνός ή τα υπνωτικά χάπια μπορούν επίσης να χαλαρώσουν τους μυς του φάρυγγα και να επιδεινώσουν το ροχαλητό.

Ένας μικρότερος αριθμός περιπτώσεων οφείλεται σε δυσπλασία, γνωστή ως ρινική πολυποδίαση ή σκολίωση ρινικού φράγματος. Για να μάθετε αν έχετε άπνοια ύπνου διαβάστε εδώ  μια έρευνα του Ινστιτούτου John Hopkins.

Πώς επηρεάζει το ροχαλητό και η άπνοια ύπνου την υγεία σας;

άπνοια ύπνου

Αν και μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό και μερικές φορές να είναι το αποτέλεσμα κάποιας πνευμονικής πάθησης, το ροχαλητό συνήθως δεν είναι άμεσο πρόβλημα υγείας.

Η έντασή του μπορεί να ποικίλει αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι τόσο δυνατό που να σας εμποδίζει να κοιμηθείτε. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι το ροχαλητό επηρεάζει την ποιότητα μιας σχέσης.

Όταν πάσχετε από το Σύνδρομο Αποφρακτικής Άπνοιας στον Ύπνο (ΣΑΑΥ), η αναπνοή σας μπορεί να διακόπτεται έως και 10 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 15% με 20% των τροχαίων ατυχημάτων, μπορεί να σχετίζεται με την έλλειψη ύπνου και την κόπωση.

Πώς να σταματήσετε το ροχαλητό με φυσική θεραπεία

Η περιττή παραγωγή βλέννας και οι πρησμένοι ρινικοί ιστοί είναι πιθανές αιτίες του ροχαλητού.

Συνήθως, η χρήση των συμβατικών αποσυμφορητικών βοηθούν στη βελτίωση της πάθησης αλλά μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη σας και μερικές φυσικές επιλογές.

Σήμερα θέλουμε να σας προτείνουμε ένα φυσικό χυμό που είναι φορτωμένος με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά για τον καθαρισμό των ιγμορείων και των αεραγωγών σας.

Έχει εύκολη προετοιμασία και εκτός από αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας.

Φυσική θεραπεία για το ροχαλητό και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου

άπνοια ύπνου και καρότο

Υλικά όπως το λεμόνι, η πιπερόριζα και τα καρότα είναι γεμάτα με βασικά θρεπτικά συστατικά που καθαρίζουν τους πνεύμονες και τους ρινικούς αεραγωγούς.

Η τακτική κατανάλωση αυτών των θρεπτικών συστατικών μπορεί να μειώσει τη συχνότητα του ροχαλητού και να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος για καλύτερη απόκριση ενάντια στα βακτήρια και στους ιούς.

Υλικά

  • 1/4 φρέσκο λεμόνι
  • 1 κομμάτι πιπερόριζα
  • 2 μήλα
  • 2 καρότα
  • 1 κούπα νερό (200 ml)

Προετοιμασία

  • Πλένετε καλά όλα τα υλικά πριν αρχίσετε να τα προετοιμάζετε.
  • Κόβετε σε κύβους το λεμόνι, την πιπερόριζα, τα μήλα και τα καρότα και τα προσθέτετε στο μπλέντερ.
  • Αδειάζετε στο μπλέντερ το ποτήρι με το νερό και χτυπάτε όλα τα υλικά για μερικά λεπτά.
  • Όταν το ρόφημά σας είναι λείο και ομοιογενές, το σερβίρετε άμεσα.

Πίνετε μια κούπα από αυτό το ρόφημα δυο ώρες πριν κοιμηθείτε. Αν η γεύση του είναι πολύ έντονη, μπορείτε να το γλυκάνετε με λίγο μέλι.

Ποια τα οφέλη αυτής της θεραπείας;

Αυτό ο φυσικός χυμός είναι γεμάτος με αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα στοιχεία που ανακουφίζουν τη ρινική συμφόρηση και τον πονόλαιμο σταματώντας το ροχαλητό.

Τα επίπεδα οξύτητας στο λεμόνι βοηθούν στη διάσπαση της βλέννας και προωθούν την εξάλειψη των τοξινών που συσσωρεύονται στους πνεύμονες.

Περιέχει επίσης βιταμίνη Α, ένα θρεπτικό συστατικό που βελτιώνει την υγεία της βλεννογόνου μεμβράνης στη μύτη και το στόμα σας.

Αυτές οι επιδράσεις ενισχύονται με τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και Ε. Δυο αντιοξειδωτικά που σχετίζονται με την πρόληψη των αναπνευστικών λοιμώξεων και του καρκίνου.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.