Απαλλαγείτε από τις ψείρες με φυσικό τρόπο

Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να απαλλαγείτε από τις ψείρες με φυσικό τρόπο και μάλιστα μια και καλή. Μπορούν επίσης να εφαρμοστούν όσες φορές είναι απαραίτητο χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ερεθισμός.
Απαλλαγείτε από τις ψείρες με φυσικό τρόπο

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Θέλετε να απαλλαγείτε από τις ψείρες; Οι ψείρες είναι ενοχλητικά πλάσματα που κανένας δεν χαίρεται να έχει κοντά του.

Δυστυχώς όμως, όταν υπάρχει επιδημία στην περιοχή σας και οι ψείρες έρχονται σε επαφή με εσάς ή τα παιδιά σας, είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτές. Εξάλλου οι ψείρες μπορούν να αναπαράγονται και να πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ευκολία.

Οι ψείρες αυτού του είδους προσβάλλουν μονάχα ανθρώπους. Αν και μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικές (και να προκαλούν μεγάλο ερεθισμό και μεγάλη αμηχανία), δεν συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, αν και δεν είναι επικίνδυνες, αμφιβάλουμε σοβαρά ότι απλώς θα περιμένετε και θα ελπίζετε ότι οι ψείρες θα βρουν νέο σπίτι.

Οι ψείρες δεν πρόκειται να εξαφανιστούν ως δια μαγείας. Μάλιστα, ο μοναδικός τρόπος να απαλλαγείτε από αυτές άμεσα είναι να ξυρίσετε τελείως τα μαλλιά σας!

Όμως, επειδή γνωρίζουμε ότι πιθανώς τα μαλλιά σας σάς αρέσουν και ίσως να μη θέλετε να κάνετε κάτι τόσο δραστικό, θα σας παρουσιάσουμε μερικές φυσικές μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις ψείρες.

Χρησιμοποιήστε μαγιονέζα για να απαλλαγείτε από τις ψείρες

Μαγιονέζα σε μπολ για απαλλαγείτε από τις ψείρες

Το να αλείψετε ολόκληρο το κεφάλι σας με μαγιονέζα μπορεί να είναι ο πιο αποτελεσματικός φυσικός τρόπος να καταπολεμήσετε τις ψείρες. Αυτό επειδή η μαγιονέζα, χάρη στην υφή της, αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στις ψείρες.

Αν η μαγιονέζα δεν θανατώσει όλες τις ψείρες προκαλώντας τους ασφυξία, όσες επιβιώσουν μετά την πρώτη εφαρμογή θα ζαλιστούν και θα παγιδευτούν μέσα στη μαγιονέζα. Και τότε μπορείτε να τις απομακρύνετε χρησιμοποιώντας μια λεπτή χτένα -απλό!

Στη συνέχεια φροντίστε να λούσετε πολύ καλά τα μαλλιά σας. Συνιστούμε να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία μία φορά τη μέρα για μία εβδομάδα για να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα.

Επίσης, μία ακόμα ωφέλεια αυτής της θεραπείας είναι ότι θα αφήσει τις μπούκλες σας λαμπερές και υγιείς χάρη στις ιδιότητες της μαγιονέζας.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο έχει παχύρρευστη υφή και επομένως, όπως η μαγιονέζα, εξουδετερώνει τις ψείρες προκαλώντας τους ασφυξία.

 • Για να εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο, απλώς πάρτε μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιόλαδου και απλώστε τη απευθείας στα μαλλιά σας.
 • Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ μακριά, χωρίστε τα σε μέρη και απλώστε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο μέχρι να καλύψει όλο το τριχωτό της κεφαλής σας.
 • Στη συνέχεια καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου ή μια πετσέτα αφήνοντας το ελαιόλαδο να κάνει τα μαγικά του όλη τη νύχτα.
 • Το πρωί ξεσκεπάστε τα μαλλιά σας και απομακρύνετε τις ψείρες με μια λεπτή χτένα. Ύστερα απλώς λουστείτε όπως συνήθως.

Χρησιμοποιήστε σκόρδο

Η μέθοδος αυτή είναι πολύ διαφορετική και δεν βασίζεται σε λιπαρές ή παχύρρευστες ουσίες για την εξουδετέρωση των ψειρών προκαλώντας ασφυξία. Πρόκειται για μια εξαιρετική τεχνική -εφόσον δεν έχετε ευαισθησία στη μυρωδιά του σκόρδου!

Θα χρειαστείτε από 10 ως 20 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας.

 • Ξεφλουδίστε και λιώστε τις σκελίδες μέχρι να έχετε έναν λείο, απαλό πολτό.
 • Στη συνέχεια απλώστε τον πολτό αυτό απευθείας στα μαλλιά σας.
 • Αφήστε τον πολτό να δράσει από σαράντα λεπτά ως μία ώρα.
 • Έπειτα λουστείτε με το συνηθισμένο σας σαμπουάν.

Μην ανησυχείτε υπερβολικά για τη δυνατή μυρωδιά -θα εξαφανιστεί με τη βοήθεια του σαμπουάν.

Αλάτι

Σακουλάκι με αλάτι για να απαλλαγείτε από τις ψείρες

Όπως πιθανώς ήδη γνωρίζετε, το αλάτι είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά συστατικά όταν πρόκειται να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητα ενοχλητικά παράσιτα.

Όταν συνδυάζεται με ξύδι, δίνει ένα θαυμάσιο μείγμα που θα σας βοηθήσει να εξουδετερώσετε τις απαίσιες ψείρες μια και καλή και να αφήσετε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα πίσω σας.

 • 1/2 φλιτζάνι αλάτι (100 γραμμάρια)
 • 1/2 φλιτζάνι ξύδι (125 ml)

Οδηγίες

 • Αναμείξτε καλά το αλάτι και το ξύδι.
 • Έπειτα εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το κεφάλι σας.
 • Φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το μείγμα να δράσει όλη τη νύχτα.
 • Την επόμενη μέρα λουστείτε κανονικά και δείτε τις ψείρες να εξαφανίζονται.

Όταν εφαρμόζετε αυτήν τη μέθοδο, προσέξτε πολύ να μην μπει το μείγμα στα μάτια σας. Αυτό επειδή τα συγκεκριμένα υλικά, όταν αναμειγνύονται, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα όρασης.

Βαζελίνη για να απαλλαγείτε από τις ψείρες

Χρησιμοποιήστε βαζελίνη

Πρόκειται για ακόμα μία μέθοδο καταπολέμησης των ψειρών που βασίζεται σε ένα ελαιώδες ή λιπαρό συστατικό.

 • Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα βαζελίνης στα μαλλιά σας.
 • Στη συνέχεια φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το μείγμα να δράσει όλη τη νύχτα.
 • Το επόμενο πρωί απομακρύνετε τη βαζελίνη με τη βοήθεια λίγου μπέιμπι όιλ. Μετά ξεπλύντε καλά τα μαλλιά σας με νερό και χρησιμοποιήστε μια λεπτή χτένα.

Έχετε υπόψη σας ότι η βαζελίνη έχει εξαιρετικά πηχτή υφή. Μπορεί να καταλήξει να φράξει τους πόρους του δέρματός σας. Για τον λόγο αυτό είναι καλύτερα να αποφύγετε να βάλετε μεγάλες ποσότητες απευθείας πάνω στο δέρμα αλλά αντί αυτού εστιάστε στα μαλλιά.

Επιπλέον, φροντίστε να μην εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο για περισσότερες από τρεις μέρες στη σειρά.

Έλαιο τεϊόδεντρου

Φιαλίδιο με έλαιο τεϊόδεντρου για να απαλλαγείτε από τις ψείρες

Αν αναζητάτε μια φυσική -αλλά κάπως λιγότερο δραστική- μέθοδο για να απαλλαγείτε από τις ψείρες έχοντας τα καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να δοκιμάσετε αυτό το έλαιο. Συνιστάται ιδιαίτερα χάρη στις ισχυρές εντομοκτόνες του ιδιότητες.

Επιπλέον, είναι μία λίγο πιο φιλική επιλογή από το αλάτι, τη βαζελίνη ή το σκόρδο.

 • Χρησιμοποιήστε μονάχα την ποσότητα του ελαίου τεϊόδεντρου που θα χρειαστείτε και μην το παρακάνετε. Ωστόσο βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει καλά όλα τα μαλλιά σας.
 • Για να αποφύγετε ενοχλήσεις, καλύψτε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι μπάνιου ή μια πετσέτα και αφήστε το έλαιο τεϊόδεντρου να δράσει όλη τη νύχτα.
 • Το επόμενο πρωί χτενίστε προσεκτικά τα μαλλιά σας και ξεπλύντε τα καλά με νερό. Επαναλαμβάνετε αυτήν τη διαδικασία κάθε νύχτα για μία εβδομάδα.

Είναι εφικτό να απαλλαγείτε από τις ψείρες με φυσικό τρόπο

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει επίσης μια ευρεία ποικιλία διαθέσιμων προϊόντων στην αγορά τα οποία είναι σχεδιασμένα για την εξουδετέρωση των ψειρών. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι μερικές από τις χημικές ουσίες που περιέχουν είναι επίσης εν δυνάμει πολύ βλαβερές.

 • Συνιστούμε ιδιαίτερα να επιλέξετε μία από τις παραπάνω θεραπείες -όποια σας αρέσει περισσότερο. Ακόμα και το μείγμα αλατιού και ξυδιού είναι λιγότερο βλαβερό από τις διαθέσιμες επιλογές στην αγορά.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω θεραπείες όσες φορές πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο για να απαλλαγείτε από τις ψείρες.
 • Αν οι άνθρωποι γύρω σας εξακολουθούν να έχουν ψείρες, συνιστούμε να συνεχίσετε να εφαρμόζετε τη μέθοδο της επιλογής σας για μερικές μέρες.
 • Τέλος, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε επίσης να αλλάξετε και να δοκιμάσετε μια άλλη μέθοδο, ή να τις εναλλάσσετε για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Ευγενική παραχώρηση κύριας εικόνας: © wikiHow.com.

 

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.