Έλαιο τεϊόδεντρου: το εκπληκτικό λάδι με τις πολλές ωφέλειες

6 Ιανουαρίου 2019
Να εφαρμόζετε το έλαιο τεϊόδεντρου πάντοτε τοπικά. Επιπλέον είναι καλύτερα να το διαλύετε σε λίγο νερό πριν τη χρήση, έτσι ώστε να μην προκαλέσει προβλήματα ή αλλεργίες.

Το έλαιο τεϊόδεντρου χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων εδώ και αιώνες. Ωστόσο οι φαρμακευτικές χρήσεις του είναι πολύ περισσότερες.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το έλαιο τεϊόδεντρου προέρχεται από την Αυστραλία. Εκεί άρχισε να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά χάρη στην απόσταξη με ατμό των φύλλων ενός δέντρου που ονομάζεται Melalueca Alternifolia.

Από τότε οι Αβορίγινες Αυστραλοί το χρησιμοποιούσαν πάντα για την αντιμετώπιση μιας ποικιλίας παθήσεων, από δερματικά προβλήματα μέχρι αναπνευστικά προβλήματα, κρυολογήματα και αλλεργίες.

Σήμερα οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι εταιρείες προϊόντων αρωματοθεραπείας χρησιμοποιούν τακτικά το έλαιο τεϊόδεντρου λόγω των πολλών ωφελειών του.

Για παράδειγμα, μυρίζει ωραία, μπορείτε να το βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα υγιεινών τροφών σε οικονομική τιμή και εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση πολύ συνηθισμένων παθήσεων.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μια ποικιλία καθημερινών χρήσεων αυτού του ελαίου, οι οποίες μπορούν να σας ωφελήσουν πολύ.

Το έλαιο τεϊόδεντρου βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής

Ένας τέλειος τρόπος να απαλλαγείτε από την ακμή ή τα μαύρα στίγματα είναι να χρησιμοποιήσετε έλαιο τεϊόδεντρου. Οι αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντισηπτικές του ιδιότητες είναι ιδανικές για την καταπολέμηση αυτού του συνηθισμένου δερματικού προβλήματος.

Ωστόσο να θυμάστε ότι δεν θα πρέπει να εφαρμόζετε αυτό το έλαιο στο δέρμα σε αδιάλυτη μορφή. Αντιθέτως, θα πρέπει να το διαλύετε.

Τρόπος χρήσης και εφαρμογής του ελαίου τεϊόδεντρου για την ακμή

έλαιο τεϊόδεντρου

Αναλογίες

 • 1 σταγόνα έλαιο τεϊόδεντρου
 • 10 σταγόνες νερό
 • 5 σταγόνες αμαμηλίδα

Τρόπος χρήσης

Εφαρμόστε αυτό το απλό και αποτελεσματικό μείγμα συστατικών χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι. Θα πρέπει να το εφαρμόζετε δύο φορές τη μέρα: το πρωί και πριν πάτε για ύπνο. Μετά από μία εβδομάδα, θα δείτε τα θετικά αποτελέσματα αυτού του μείγματος.

Μάθετε ακόμα: Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας είναι θαυμάσιο για σπίτι και δέρμα

Το έλαιο τεϊόδεντρου αποδυναμώνει τις ξηρές παρανυχίδες

Το έλαιο αυτό έχει πολλές καλλυντικές χρήσεις. Μία από αυτές αφορά στην αποδυνάμωση των ξηρών και ακανόνιστων παρανυχίδων. Το έλαιο τεϊόδεντρου συμβάλλει επίσης στην αντιμετώπιση των ονυχομυκητιάσεων.

Τρόπος χρήσης και εφαρμογής του

 • Για να εκτελέσετε με επιτυχία το μανικιούρ σας, πρέπει απλώς να υγράνετε ένα κομμάτι βαμβάκι με το έλαιο και να περάσετε τις παρανυχίδες σας. Μετά από μερικά λεπτά θα δείτε πόσο εύκολο είναι να απαλλαγείτε από αυτές.
 • Μια άλλη καταπληκτική ιδέα για την καταπολέμηση της ονυχομυκητίασης είναι να προσθέσετε πέντε σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου στο βερνίκι νυχιών σας. Ανακινήστε το μπουκαλάκι του βερνικιού για μερικά δευτερόλεπτα και απλώστε το μείγμα στα νύχια των χεριών και των ποδιών σας.

Έλαιο τεϊόδεντρου για την αντιμετώπιση της πιτυρίασης

έλαιο τεϊόδεντρου

Η ροδόχρους πιτυρίαση είναι μια δερματολογική νόσος που εμφανίζεται το φθινόπωρο ή την άνοιξη.

Ξεκινάει ως μια πληγή, έπειτα μετατρέπεται σε εξανθηματική πλάκα και στη συνέχεια το δέρμα ξεφλουδίζει.

Έχει μολυσματική προέλευση και σε πολλές περιπτώσεις η θεραπεία περιορίζεται στα κορτικοστεροειδή. Ένας άλλος τρόπος για να σταματήσετε την εξέλιξη της νόσου είναι η χρήση ελαίου τεϊόδεντρου. Αυτό επίσης βοηθάει στο να μετριαστεί η επίδραση της νόσου στο δέρμα σας.

Τρόπος χρήσης

Η δόση αυτού ελαίου τεϊόδεντρου θα πρέπει να είναι περίπου το 5% της ποσότητας νερού που χρησιμοποιείτε.

 • Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να προετοιμάσετε ένα μείγμα με μισό ποτήρι φρέσκο νερό (100 ml) και 5 ml έλαιο τεϊόδεντρου.
 • Αν υποφέρετε από πιτυρίαση, θα πρέπει να καθαρίσετε την πάσχουσα περιοχή πριν απλώσετε το διαλυμένο έλαιο τεϊόδεντρου. Αφού απλώσετε το μείγμα, θα πρέπει να κάνετε μασάζ στην περιοχή. Σας συμβουλεύουμε να το κάνετε αυτό κάθε μέρα.

Σιγά-σιγά θα αρχίσετε να βλέπετε θετικά αποτελέσματα.

Μάθετε ακόμα: Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου κανέλας

Έλαιο τεϊόδεντρου για την αντιμετώπιση του ποδιού του αθλητή

Το πόδι του αθλητή οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο είδος μύκητα. Τα δερματόφυτα ακμάζουν σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα. Επιπλέον τρέφονται με νεκρό δερματικό ιστό.

Είναι πολύ συνηθισμένο να παρουσιάζεται οίδημα ή ξεφλούδισμα του δέρματος στα πλάγια των πελμάτων σας καθώς και στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών όταν έχετε αυτή την πάθηση. Επιπλέον το πόδι του αθλητή είναι μια ενοχλητική πάθηση που μπορεί να προσβάλει και τα νύχια των ποδιών σας.

Ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτής της πάθησης είναι η χρήση ελαίου τεϊόδεντρου, που θα επιβραδύνει τη μόλυνση. Παρακάτω θα εξηγήσουμε πώς να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα.

Τρόπος χρήσης

 • Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό.
 • Προσθέστε 10 σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου και 10 σταγόνες έλαιο δεντρολίβανου στο νερό.

Βάλτε τα πόδια σας στη μπανιέρα για είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια στεγνώστε τα προσεκτικά και μην ξεχάσετε να σκουπίσετε τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε μέρα όταν επιστρέφετε στο σπίτι.

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι το καλύτερο αντικουνουπικό

έλαιο τεϊόδεντρου

Η θεραπεία αυτή δεν αποτυγχάνει ποτέ. Αν ζείτε σε πολύ υγρή περιοχή, διατρέχετε τον κίνδυνο να δεχτείτε επίθεση κουνουπιών. Όπως γνωρίζουμε ήδη, δεν υπάρχει εχθρός πιο πεινασμένος από αυτά τα έντομα. Μπορούν επίσης να μεταδώσουν ασθένειες καθώς τρέφονται με το αίμα μας.

Επειδή τα οργανικά απωθητικά ή η χρήση ειδικών ενδυμάτων σε μερικές περιπτώσεις δεν αρκούν για να απωθήσουν τα κουνούπια , προτείνουμε να κάνετε το εξής:

Φτιάξτε το δικό σας αντικουνουπικό με έλαιο τεϊόδεντρου. Διαβάστε παρακάτω και κρατήστε σημειώσεις.

Υλικά

 • 5 κουταλάκια του τσαγιού νερό (50 ml)
 • 10 σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου
 • 100 σταγόνες απόσταγμα χυμού εσπεριδοειδών ή λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Για να φτιάξετε αυτό το μείγμα, θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι με διαχυτήρα ελαίων. Στη συνέχεια πρέπει να εφαρμόζετε αυτό το μείγμα στο δέρμα σας κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και οικονομικό αντικουνουπικό το οποίο αξίζει τον κόπο να έχετε πάντα στο σπίτι σας.

Γνωρίζετε ήδη τις πολλαπλές χρήσεις αυτού του ελαίου. Να θυμάστε ότι είναι καλύτερα να διαλύετε το έλαιο τεϊόδεντρου αν θέλετε να το εφαρμόσετε τοπικά. Επιπλέον σας θυμίζουμε και σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το έλαιο τεϊόδεντρου για το καθάρισμα του σπιτιού: είναι εξαιρετικό.