Αποφύγετε την τριχόπτωση με χυμό κρεμμυδιού

Εκτός από την πρόληψη της τριχόπτωσης, ο χυμός κρεμμυδιού μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως είναι η πιτυρίδα και άλλες μυκητιακές ασθένειες.
Αποφύγετε την τριχόπτωση με χυμό κρεμμυδιού
Karla Henríquez

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Karla Henríquez.

Τελευταία ενημέρωση: 13 Σεπτεμβρίου, 2019

Χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από αλωπεκίαση ή τριχόπτωση. Άλλοι πάσχουν από επιβραδυνόμενη ανάπτυξη των μαλλιών ή από λεπτά και εύθραυστα μαλλιά. Μια σπιτική θεραπεία γι αυτό το πρόβλημα είναι ο χυμός κρεμμυδιού. Μάθετε περισσότερα για την πρόληψη της τριχόπτωσης με χυμό κρεμμυδιού στο ακόλουθο άρθρο.

Τριχόπτωση και εύθραυστα μαλλιά

Αν και θεωρείται φυσιολογικό να χάνουμε περίπου 50 με 100 τρίχες την ημέρα, το πρόβλημα της αλωπεκίασης βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους με αποτέλεσμα να αναζητούν τη συμβουλή του γιατρού τους. Μερικοί από τους λόγους που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα είναι το στρες ή η κακή διατροφή, η οποία οδηγεί σε έλλειψη επαρκών πρωτεϊνών και βιταμινών.

Η τριχόπτωση μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση των ανθρώπων με αποτέλεσμα να γίνονται καταθλιπτικοί και ακόμη περισσότερο αγχωτικοί. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε περισσότερη τριχόπτωση. Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες για την πρόληψη της αλωπεκίασης και για την ενδυνάμωση των εύθραυστων μαλλιών και μια από τις πιο αποτελεσματικές  έχει ως βάση της το κρεμμύδι.

Χρήση κρεμμυδιών για την πρόληψη της τριχόπτωσης

Πρόκειται για ένα φυσικό, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο ώστε να αποφύγετε την τριχόπτωση και να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες (εκτός από τη μυρωδιά του κρεμμυδιού) και χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο θα σταματήσουν να πέφτουν τα μαλλιά σας αλλά θα γίνουν ακόμη πιο δυνατά και θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εφαρμογή οποιασδήποτε επεμβατικής, ακριβής ή χημικής μεθόδου που θα μπορούσε να βλάψει το τριχωτό της κεφαλής σας και να καταστρέψει τα μαλλιά σας. Τα κρεμμύδια είναι λαχανικά με πολλαπλές ωφέλιμες ιδιότητες και αν ακολουθήσετε αυτήν τη θεραπεία για αρκετό χρονικό διάστημα θα παρατηρήσετε ότι όλα τα “γυμνά σημεία” στο κεφάλι σας θα εξαφανιστούν και θα γεμίσουν με νέες και δυνατές τούφες μαλλιών.

Αποφύγετε την τριχόπτωση με χυμό κρεμμυδιού - Γυναικείες τρίχες σε βούρτσα

Θα πρέπει να θυμάστε ότι τα κρεμμύδια δεν έχουν κάποιο μαγικό συστατικό, το οποίο θα κάνει θαύματα στα μαλλιά σας. Αν θέλετε να δείτε πραγματικά αποτελέσματα, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την αιτία της αλωπεκίασης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, να μειώσετε τα επίπεδα του στρες και να κοιμάστε καλά κάθε βράδυ.

Πολλοί άνθρωποι αμφιβάλλουν σχετικά με το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι μια σπιτική θεραπεία για την τριχόπτωση. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα κρεμμύδια και ειδικά ο χυμός τους είναι πολύ καλός για την πρόληψη της τριχόπτωσης όπως επίσης και για άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την πιτυρίδα, τις μολύνσεις από ζυμομύκητες και μύκητες. Μερικές μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι τα κρεμμύδια συμβάλλουν στην πρόληψη της πρόωρης εμφάνισης γκρίζων μαλλιών.

Γιατί μακραίνουν τα μαλλιά με χυμό κρεμμυδιού;

Τα κρεμμύδια περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό συστατικών, που είναι ιδανικά για την ανάπτυξη των μαλλιών, και ιδίως θείο. Όταν εφαρμόζετε χυμό κρεμμυδιού στο τριχωτό της κεφαλής σας, βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η ανάπτυξη των νέων μαλλιών. Εκτός από αυτό, το θείο είναι γνωστό ότι βοηθά το σώμα να παράγει κολλαγόνο, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τρίχες μεγαλώνουν από τα τριχοθυλάκια που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής και αυτοί οι θύλακες χρειάζονται αρκετή ποσότητα αίματος προκειμένου να είναι δυνατοί ώστε να δημιουργήσουν νέες τρίχες. Εκτός από τις προαναφερόμενες ιδιότητες, τα κρεμμύδια είναι αντιβακτηριακά, δηλαδή απομακρύνουν τους μύκητες και τα βακτήρια, που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής και εμποδίζουν τη φυσιολογική ανάπτυξη της τρίχας.

Αποφύγετε την τριχόπτωση με χυμό κρεμμυδιού - Τρίχες πιασμένες σε βούρτσα

Από την άλλη πλευρά, ο χυμός κρεμμυδιού βοηθά τα μαλλιά σας να μην γίνουν λεπτά και εύθραυστα, τα κάνει δυνατά και προλαμβάνει το σπάσιμο της τρίχας. Με τη χρήση αυτής της θεραπείας θα αποκτήσετε επιπλέον όγκο στα μαλλιά σας. Στην έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή Sharquie KE τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο χυμός κρεμμυδιού βοηθά κατά πολύ περισσότερο την αναγέννηση της τρίχας απ’ό,τι το νερό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το χυμό κρεμμυδιού για την ανάπτυξη των μαλλιών σας;

Αρχικά, θα πρέπει να αφαιρέσετε το χυμό από μερικά κρεμμύδια και στη συνέχεια να εφαρμόσετε αυτό το υγρό στο τριχωτό της κεφαλής σας με ελαφρύ μασάζ. Είναι τόσο απλό! Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ξεφλουδίσετε δυο ή τρία κρεμμύδια και να τα κόψετε σε φέτες. Έπειτα τα λιώνετε με έναν επεξεργαστή τροφίμων ή με ένα μπλέντερ. Μπορείτε επίσης να τα τρίψετε στον τρίφτη. Βασικά, ο στόχος σας είναι να αποσπάσετε το χυμό τους. Μπορείτε να εφαρμόσετε το χυμό απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας ή να μουσκέψετε ένα βαμβάκι με το χυμό και να το τοποθετήσετε στο κεφάλι σας.

Να θυμάστε ότι η μυρωδιά του είναι πολύ έντονη και γι’ αυτό το λόγο σας προτείνουμε να ακολουθείτε τη θεραπεία βραδινές ώρες, Σαββατοκύριακο ή να χρησιμοποιείτε λίγο άρωμα για να καλύψετε τη μυρωδιά.

Θα πρέπει να αφήσετε το χυμό του κρεμμυδιού στο τριχωτό της κεφαλής σας για μισή ώρα. Μπορείτε να καλύψετε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι του ντουζ ή με μια πλαστική τσάντα έτσι ώστε ο χυμός να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα σας. Στη συνέχεια, το ξεπλένετε με άφθονο ζεστό νερό και λούζεστε κανονικά με το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε πάντα (κάποιο που δεν περιέχει χημικά συστατικά). Ακολουθείτε αυτή τη θεραπεία τρεις φορές την εβδομάδα και εντός δυο μηνών θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα.

Αποφύγετε την τριχόπτωση με χυμό κρεμμυδιού - Άτομο κόβει κρεμμύδι

Μπορεί να σας φανεί αρκετό το διάστημα των οκτώ εβδομάδων για να αποκτήσετε περισσότερα μαλλιά ή για να περιορίσετε την τριχόπτωση. Ωστόσο, πρόκειται για μια μακροχρόνια θεραπεία, δεν αποτελεί λύση της μιας βραδιάς και τα αποτελέσματά της δεν διαρκούν μόνο για μια ημέρα. Συνεπώς, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια σίγουρη, μακροχρόνια θεραπεία αντί για μια σύντομη θεραπεία χωρίς μόνιμα αποτελέσματα.

Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας, σας προτείνουμε να καταναλώνετε ωμό κρεμμύδι στις σαλάτες σας. Ορισμένοι άνθρωποι ανακατεύουν το κρεμμύδι με ένα σφηνάκι ρούμι, το αφήνουν να σταθεί όλο το βράδυ και στη συνέχεια στραγγίζουν το μείγμα πριν εφαρμόσουν το χυμό του την επόμενη ημέρα. Μπορείτε να φτιάξετε επίσης ένα μείγμα χωρίς αλκοόλ ανακατεύοντας το χυμό από το 1/4 ενός κρεμμυδιού με μια κουταλιά της σούπας μέλι. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας ή να το συμπεριλάβετε στο πρωινό σας γεύμα.

Θέλατε να μάθετε μια ακόμη συνταγή κατά της τριχόπτωσης με κρεμμύδι;  Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας χυμό κρεμμυδιού με μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι. Κάντε μασάζ με αυτό το υγρό στο κεφάλι σας και αφήστε το να σταθεί για τρεις ώρες. Έπειτα λουστείτε όπως συνήθως.

Ελπίζουμε να απολαύσατε αυτό το άρθρο για το πώς να αποφύγετε την τριχόπτωση με χυμό κρεμμυδιού!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.