Κακή κυκλοφορία του αίματος: Πώς να την ελέγξετε

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς να αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο την κακή κυκλοφορία του αίματος.
Κακή κυκλοφορία του αίματος: Πώς να την ελέγξετε

Τελευταία ενημέρωση: 24 Δεκεμβρίου, 2019

Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να έχει πολλές αιτίες, όπως τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, η ελλιπής κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ίνες, η κατανάλωση πολύ αλμυρών τροφών, καθώς και η ανεπαρκής πρόσληψη υγρών.

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας κορεσμένων λιπαρών μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή χοληστερίνη, η οποία προκαλεί βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και τα κάνει να χάνουν την ελαστικότητά τους, η οποία πρέπει να διατηρείται προκειμένου το αίμα να ρέει ελεύθερα μέσα σε όλες τις αρτηρίες. Η άμεση συνέπεια αυτού είναι προφανώς η πρόκληση διαφόρων προβλημάτων στο κυκλοφορικό σύστημα. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς να αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο την κακή κυκλοφορία του αίματος.

Το μασάζ μειώνει τα προβλήματα από την κακή κυκλοφορία

Μπορείτε να κάνετε ένα απαλό αλλά σταθερό μασάζ με μια καλή κρέμα ξεκινώντας από τα πέλματα και ανεβαίνοντας προς τα πάνω στους μύες σας. Με αυτό τον τρόπο, η ροή του αίματος αυξάνεται και όλα τα προβλήματα στην κακή κυκλοφορία του θα μειωθούν αισθητά.

Κατανάλωση τροφών που κατεβάζουν την αρτηριακή πίεση

Οι τροφές που μπορούν να ανακουφίσουν από τα προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα και επίσης να βελτιώσουν την αρτηριακή πίεση είναι πολλές. Μεταξύ αυτών είναι οι εξής:

 • Σπανάκι
 • Σέλινο
 • Ηλιόσποροι
 • Μπανάνες
 • Σόγια
 • Πατάτες
 • Σοκολάτα
 • Αβοκάντο
 • Αποβουτυρωμένο γάλα
 • Ψάρι
 • Εσπεριδοειδή

Κόψτε το κάπνισμα

λόγοι για να κοψετε το κάπνισμα

Εδώ και πολλά χρόνια έχει αποδειχτεί ότι το τσιγάρο είναι ένας από τους κύριους εχθρούς της ανθρώπινης υγείας. Αποτελεί αιτία σοβαρών νόσων του κυκλοφορικού συστήματος και μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση.

Κάντε υδροθεραπεία

Η υδροθεραπεία είναι ένα μασάζ που πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας δυνατή εκτόξευση ζεστού και κρύου νερού, εναλλάξ. Με αυτό τον τρόπο, διεγείρεται η κυκλοφορία του αίματος αμέσως και αρχίζει να πραγματοποιείται κανονικά. Η θεραπεία αυτή μπορεί να εφαρμόζεται κάθε δύο ημέρες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τρώτε πιπεριές καγιέν

Καψαϊκίνη ενάντια στην κακή κυκλοφορία του αίματος

Η κόκκινη πιπεριά περιέχει καψαϊκίνη, ένα συστατικό που έχει την ικανότητα να διεγείρει και να ενεργοποιεί το καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων της χοληστερίνης. Συνεισφέρει επίσης αποτελεσματικά στη μείωση των πιθανοτήτων προσβολής από αρτηριοσκλήρωση, δηλαδή τη σκλήρυνση των αρτηριών που προκαλεί πολλά προβλήματα σε ολόκληρο το κυκλοφορικό σύστημα. Εκτός από την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο και το κακάο βοηθούν επίσης να αντιμετωπιστεί η κακή κυκλοφορία.

Τις ιδιότητες και τον τρόπο λειτουργίας της καψαϊκίνης παρουσιάζουν σε έρευνά τους οι Victor Fattori, Miriam S. N. Hohmann, Ana C. RossaneisOrcID, Felipe A. Pinho-Ribeiro και Waldiceu A. Verri.

Σηκώστε τα πόδια σας ψηλά

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, θα πρέπει να δίνετε στον εαυτό σας μερικά λεπτά για να χαλαρώσετε λίγο και ενώ ξεκουράζεστε μετά από μια ημέρα πολύωρης εργασίας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σηκώσετε για λίγο τα πόδια σας ψηλά. Έτσι, θα βοηθήσετε το αίμα να επιστρέψει εύκολα και θα ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του.

Κακή κυκλοφορία και ποδόλουτρα

κακή κυκλοφορία και ποδολουτρο

Ένας πολύ απλός τρόπος επανενεργοποίησης της κυκλοφορίας του αίματος είναι να βυθίσετε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό αναμεμειγμένο με ένα τέταρτο τριμμένο τζίντζερ. Θα το λατρέψετε!

Κακή κυκλοφορία: Φτιάξτε τσάι με τζίνγκο μπιλόμπα

Πρόκειται για μια φυσική θεραπεία που συνίσταται ιδιαίτερα για τη βελτίωση της κακής κυκλοφορίας του αίματος. Κι αυτό γιατί έχει τη δυνατότητα να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και να κάνει τα τοιχώματα των φλεβών σας πολύ ελαστικότερα. Όπως αναφέρει η μοριακή βιολόγος κ. Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή στο medlabnews.gr “Μελέτες έδειξαν ότι το βότανο είναι αποτελεσματικό στην αύξηση της ροής του αίματος στα άκρα και τον εγκέφαλο”.

Πιείτε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί

κράσι και κακή κυκλοφορία

Η συνήθεια του να πίνετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάθε μέρα με το κύριο γεύμα σας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Όμως θα πρέπει να είναι μόνο ένα ποτήρι την ημέρα.

Πιείτε καφέ

Οι άνθρωποι που πίνουν ένα με δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την κακή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιλαμβάνονται μεταξύ των συστατικών του.

Κακή κυκλοφορία: Μην κάνετε κατάχρηση του αλατιού

κακή κυκλοφορία -αλάτι

Είναι σημαντικό να μειώσετε την κατανάλωση αλμυρών τροφών όσο το δυνατόν περισσότερο, επειδή αυτή συνεισφέρει στην υψηλότερη αρτηριακή πίεση και στην κατακράτηση υγρών.

Ασκηθείτε ήπια και τακτικά

Η καλύτερη άσκηση που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματός σας είναι απλώς το περπάτημα. Περπατάτε για τουλάχιστον μισή ώρα. Η σωστή ενυδάτωση είναι επίσης θεμελιώδης για μια καλή υγεία γενικά.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.