Αποκτήστε σώμα κλεψύδρα μόνο σε 30 ημέρες!

Αν και η δίαιτα είναι απαραίτητη για να μπορέσετε να αποκτήσετε το ιδανικό σώμα κλεψύδρα παράλληλα θα πρέπει να είστε επίμονες και να ακολουθείτε ένα καλό πρόγραμμα ασκήσεων.
Αποκτήστε σώμα κλεψύδρα μόνο σε 30 ημέρες!

Έχει γραφτεί από Ángela Aragón

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Αποκτήστε σώμα κλεψύδρα μόνο σε 30 ημέρες! Το καλύτερο από όλα είναι όταν αποφασίσουμε να αδυνατίσουμε να επισκεφτούμε έναν ειδικό αδυνατίσματος, ο οποίος θα μας προσφέρει ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος για τη σταδιακή απώλεια βάρους.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να θέλουμε να χάσουμε κιλά πιο γρήγορα για να φαινόμαστε τέλειες σε κάποια ειδική περίσταση ή επειδή θέλουμε να φαινόμαστε πιο λεπτές για το καλοκαίρι.

Για αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, θα θέλαμε να σας προσφέρουμε μερικές στρατηγικές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε σώμα κλεψύδρα μόνο σε 30 ημέρες.

Πρώτα ο νους και μετά το σώμα

Όποτε κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας, θα πρέπει να είμαστε και πνευματικά προετοιμασμένοι και ειδικά όταν αναφερόμαστε στη φυσική κατάσταση. Είναι σημαντικό να έχετε κάποιο κίνητρο προκειμένου να αποκτήσετε την πειθαρχία που απαιτείται για να πετύχετε τους στόχους σας.

Γι’ αυτό το λόγο, σας προτείνουμε να κάνετε κάθε μέρα έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό σας: να μιλάτε μαζί του κάθε μέρα και να θυμάστε γιατί το κάνετε αυτό, πόσο πολύ θέλετε να πετύχετε το στόχο σας και πόσο  ικανοποιημένες θα νιώσετε όταν θα δείτε τα αποτελέσματα.

Να ασκείστε καθημερινά για ένα σώμα κλεψύδρα

σώμα κλεψύδρα

Να τρέχετε ή να περπατάτε μια ώρα την ημέρα. Όταν προσπαθείτε να μικρύνετε το νούμερο από το παντελόνι σας τότε η αεροβική άσκηση είναι ιδανική για αυτό το στόχο.

Επειδή είναι άσκηση μικρής έντασης μετά από αρκετή ώρα, θα χρειάζεστε περισσότερο οξυγόνο και θα καίτε περισσότερο λίπος.

  • Εκτός από το τρέξιμο ή το περπάτημα, μπορείτε να συνδυάσετε αυτές τις ασκήσεις με την κολύμβηση ή την ποδηλασία.
  • Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να επιλέξετε κάτι που ταιριάζει σε εσάς προσωπικά καθώς αυτό θα έχει μεγάλη επίδραση στην επιμονή σας και στη θέλησή σας για να συνεχίσετε.
  • Μην ξεχνάτε να παραμένετε ενυδατωμένες.

Επειδή στόχος σας είναι το σώμα κλεψύδρα μόνο σε ένα μήνα, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για ασκήσεις αλλά πάντα σε φυσιολογικά και υγιεινά πλαίσια.

Πώς μπορείτε να τρώτε σωστά για να χάσετε κιλά σε 30 ημέρες

1. Πείτε αντίο στη ζάχαρη

σώμα κλεψύδρα και ζάχαρη

Η ζάχαρη μπορεί να χαρίζει καλύτερη γεύση στις τροφές μας αλλά υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα πέρα από τη γεύση των τροφών. Εκτός από το ότι δεν διαθέτει καμία θρεπτική αξία, η υψηλή ποσότητα θερμίδων που περιέχει προωθεί τη συσσώρευση του λίπους.

Εκτός αυτού, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί από το σώμα και μπορεί να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιβαρύνοντας το μεταβολισμό σας.

2. Μια τροφή, ένα συστατικό

Κάθε τροφή περιέχει μόνο ένα βασικό συστατικό, κατά προτίμηση κάποιο λαχανικό ή βιολογικά αβγά.

Αν επιλέξετε ψάρια, επιλέξτε ψάρια του κρύου νερού και μαγειρέψτε το όσο λιγότερο γίνεται. Για να μάθετε πώς, έχουμε πολλές συνταγές για να επιλέξετε καθώς αυτό το είδος τροφής είναι πολύ δημοφιλές και ειδικά στην Ιαπωνία.

3. Πείτε αντίο στο κόκκινο κρέας! Καλωσορίστε το άπαχο

σώμα κλεψύδρα

Το κόκκινο κρέας έχει πολλά λιπαρά και επιπλέον θερμίδες, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να καεί το λίπος που απαιτείται για να αποκτήσετε το ιδανικό σώμα κλεψύδρα.

Πιθανότατα θα πρέπει να ξεχάσετε το κόκκινο κρέας, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια αυτής της δίαιτας. Επίσης, να επιλέγετε βιολογικά λαχανικά ή ψάρι αντί για κοτόπουλο, επειδή το κοτόπουλο περιέχει περισσότερο λίπος και θα μπορούσε να σας εμποδίσει να πετύχετε το στόχο σας σε 30 ημέρες.

4. Η γεύση είναι σημαντική: ψάξτε για συνταγές

Επειδή θα πρέπει να καταναλώνετε μικρότερες ποσότητες, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε να απολαμβάνετε και μερικές λιχουδιές. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσετε την επιμονή σας μια και καλή.

Εκτός από το λάδι καρύδας, υπάρχουν άλλα καρυκεύματα όπως η κανέλα και άλλα μπαχαρικά που θα χαρίσουν γεύση στα φαγητά σας κι έτσι θα μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα φαγητά σας.

5. Καλά και κακά είδη λιπαρών

Δεν προκαλούν όλα τα είδη λιπαρών την απόκτηση βάρους. Αντιθέτως, υπάρχουν μερικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε σώμα κλεψύδρα. Τα “κακά” είδη είναι τα εξής:

  • Τροφές αποτελούμενες από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς.
  • Ζωικά λιπαρά (ειδικά εκείνα του κόκκινου κρέατος)
  • Κορεσμένα λιπαρά

Τα καλά λιπαρά βρίσκονται σε κηπευτικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και σε επεξεργασμένα προϊόντα όπως το ελαιόλαδο.

6. Να τρώτε μικρά γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

σώμα κλεψύδρα

Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό: αν δεν τρώτε 5 μικρά γεύματα κάθε μέρα, ο μεταβολισμός σας θα επιβραδυνθεί προκειμένου να διατηρήσει ενέργεια. Το λίπος συσσωρεύεται ως προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που δεν φάμε άλλο γεύμα.

Ωστόσο, αν προσαρμόσουμε το πεπτικό μας σύστημα ώστε να λαμβάνει τροφή τακτικά τότε η διαδικασία της πέψης θα μπορεί να ξεκινήσει πιο σύντομα και το σώμα σας δεν θα προσπαθεί να αποθηκεύει λίπος αν γνωρίζει ότι σύντομα θα λάβει κι άλλο γεύμα.

Σίγουρα έχετε πολλή δουλειά μπροστά σας αλλά με αυτές τις οδηγίες θα σας είναι πολύ πιο εύκολο.

Είστε έτοιμες να δεχτείτε την πρόκληση;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Brill, J. B., Perry, A. C., Parker, L., Robinson, A., & Burnett, K. (2002). Dose-response effect of walking exercise on weight loss. How much is enough? International Journal of Obesity. https://doi.org/10.1038/sj.ijo.0802133
  • Rand, K., Vallis, M., Aston, M., Price, S., Piccinini-Vallis, H., Rehman, L., & Kirk, S. (2017). “It is not the diet; it is the mental part we need help with.” A multilevel analysis of psychological, emotional, and social well-being in obesity. International journal of qualitative studies on health and well-being12(1), 1306421.
  • Soeliman, F. A., & Azadbakht, L. (2014). Weight loss maintenance: A review on dietary related strategies. Journal of research in medical sciences : the official journal of Isfahan University of Medical Sciences19(3), 268-75.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.