Αποτοξινωτικό ρόφημα για αδυνάτισμα: Μήλο και πιπέρι καγιέν

Το μήλο μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα, επειδή επιταχύνει το μεταβολισμό, σας χορταίνει και βοηθάει στην πρόληψη της κατακράτησης υγρών.
Αποτοξινωτικό ρόφημα για αδυνάτισμα: Μήλο και πιπέρι καγιέν

Τελευταία ενημέρωση: 28 Οκτωβρίου, 2020

Για να γίνει ευκολότερο το αδυνάτισμα και για να έχετε καλά αποτελέσματα, σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε ένα ισχυρό αποτοξινωτικό ρόφημα για αδυνάτισμα, το οποίο έχει γίνει δημοφιλές χάρη στην αποτελεσματικότητά του στην καύση λίπους και στην επίτευξη σταθερού βάρους. Το συγκεκριμένο αποτοξινωτικό ρόφημα περιλαμβάνει τρία συστατικά που μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα και τα οποία, πάνω απ’όλα, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά όταν θέλετε να αδυνατίσετε.

Όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε, συνήθως αρχίζουμε να αναζητάμε κάθε είδους συμπλήρωμα που θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε περισσότερο τη δίαιτά μας και να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα μέσα σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα. Γνωρίζουμε ότι το αδυνάτισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί κάθε δυνατή προσπάθεια εκ μέρους μας. Πρέπει να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή, μια ρουτίνα άσκησης και μια σειρά συνηθειών προκειμένου να επιτύχουμε ένα υγιές και ισορροπημένο βάρος. Ας μάθουμε όμως λίγα παραπάνω για αυτό το αποτοξινωτικό ρόφημα για αδυνάτισμα,

Τι ιδιαίτερο έχει αυτό το αποτοξινωτικό ρόφημα για αδυνάτισμα;

Αυτό το αποτοξινωτικό ρόφημα αποτελεί εξαιρετικό σύμμαχο όσων επιθυμούν να αδυνατίσουν, επειδή συνδυάζει τις ιδιότητες τριών πολύ ωφέλιμων συστατικών, όπως το πιπέρι καγιέν, το λεμόνι και το μήλο.

Γιατί το πιπέρι καγιέν σας βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Πιπέρι καγιέν συστατικό στο αποτοξινωτικό ρόφημα για αδυνάτισμα

Το πιπέρι καγιέν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ένα κύριο ενεργό συστατικό που ονομάζεται καψαϊκίνη, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις βασικές ωφέλειές του. Στην περίπτωση του αδυνατίσματος, το πιπέρι καγιέν βοηθάει με τους παρακάτω τρόπους:

 • Ενεργοποιεί το μεταβολισμό: η κατανάλωση πιπεριού καγιέν μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην καύση του λίπους στο σώμα επειδή ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Ένας ενεργός μεταβολισμός παίζει αποφασιστικό ρόλο στο αδυνάτισμα.
 • Ενισχύει την πέψη. Η κατανάλωση πιπεριού καγιέν είναι καλή για την κινητικότητα του εντέρου και μπορεί να φανεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Η συγκεκριμένη ωφέλεια είναι πολύ σημαντική, επειδή η κακή πέψη μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.
 • Έχει θερμογενετική δράση: επειδή είναι πικάντικο και, ειδικά χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε καψαϊκίνη, το πιπέρι καγιέν έχει θερμογενετική δράση στο σώμα, κάτι που βοηθάει στην καύση του λίπους και στη μείωση της όρεξης.

Γιατί το λεμόνι σας βοηθάει στο αδυνάτισμα; Ένα αποτοξινωτικό ρόφημα για αδυνάτισμα

Το λεμόνι είναι μια τροφή με σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη θρεπτική του αξία. Μεταξύ των ιδιοτήτων του, που συμβάλλουν στο αδυνάτισμα βρίσκουμε τις εξής:

 • Ενισχύει την πέψη. Το λεμόνι είναι πολύ καλό για την ομαλοποίηση της πέψης και την πρόληψη προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα. Το λεμόνι βοηθάει στη διάσπαση της τροφής και επίσης μειώνει αποτελεσματικά τη δυσπεψία, τα αέρια και τα οξέα.
 • Αποτοξινώνει: το λεμόνι έχει ιδιότητες που ενισχύουν την αποβολή των τοξινών από το σώμα καθώς και όλων των άχρηστων ουσιών που ο οργανισμός δεν χρειάζεται.
 • Φυσικό διουρητικό: το λεμόνι έχει διουρητικές ιδιότητες που ενισχύουν την αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα και διεγείρουν τη διάλυση των λιπών.
 • Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες: η υψηλή περιεκτικότητα του λεμονιού σε αντιοξειδωτικές ουσίες, ειδικά σε βιταμίνη C, το καθιστά ένα εξαιρετικό φρούτο για υγιεινό αδυνάτισμα.

Γιατί το μήλο σας βοηθάει στο αδυνάτισμα;

μήλο, αποτοξινωτικό ρόφημα για αδυνάτισμα

Το μήλο είναι μια πολύ δημοφιλής τροφή στις δίαιτες, επειδή έχει αποδειχτεί ότι αποτελεί έναν εξαιρετικό σύμμαχο στην ενίσχυση του αδυνατίσματος.

 • Ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Το μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, θερμίδες και λίπη. Περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμινών, μετάλλων και ινών, που βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού και ενισχύουν την καύση του λίπους.
 • Σας χορταίνει. Το μήλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και σας χορταίνει και έτσι δεν χρειάζεται να τρώτε περισσότερο από όσο πρέπει.
 • Προλαμβάνει την κατακράτηση υγρών. η κατανάλωση μήλων συμβάλλει στην πρόληψη της κατακράτησης υγρών η οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε, προκαλεί αύξηση του βάρους. Μάλιστα, το μήλο περιέχει ένζυμα τα οποία ενισχύουν την αποτελεσματική απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών που χρειάζεται το σώμα.

Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη της σάλτσας μήλου

Πώς φτιάχνετε αυτό το ρόφημα αδυνατίσματος;

Τώρα γνωρίζετε τις ωφέλειες των συστατικών που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε ένα ισχυρό ρόφημα που θα συμπληρώσει πολύ αποτελεσματικά τη δίαιτά σας.

Συστατικά

 • 1 κουταλιά της σούπας χυμό μήλου
 • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
 • Το χυμό και τη φλούδα ενός λεμονιού
 • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)

Οδηγίες

 • Πλύνετε καλά το λεμόνι, ξεφλουδίστε το και κρατήστε τη φλούδα. Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι νερό μαζί με τη φλούδα του λεμονιού μέχρι να βράσει.
 • Αφού περάσουν δέκα λεπτά, προσθέστε το χυμό του λεμονιού, το χυμό του μήλου και μία κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν.
 • Ανακατέψτε όλα τα υλικά. Πίνετε το μείγμα μετά από κάθε γεύμα.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Wang, H., Cao, G., & Prior, R. L. (1996). Total antioxidant capacity of fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. http://doi.org/10.1021/jf950579y

 • Bae, H., Jayaprakasha, G. K., Jifon, J., & Patil, B. S. (2012). Variation of antioxidant activity and the levels of bioactive compounds in lipophilic and hydrophilic extracts from hot pepper (Capsicum spp.) cultivars. Food Chemistry. http://doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.03.108


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.