Ξέρετε ποια είναι τα 5 καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα;

Ξέρετε ποια είναι τα καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα; Μερικά φαρμακευτικά φυτά, όπως το πράσινο τσάι, το κόκκινο τσάι, το τζίντζερ, η πικραλίδα και το εκουιζέτο, έχουν μεγάλες ωφέλειες για την υγεία μας, ειδικά όσον αφορά στο αδυνάτισμα.
Ξέρετε ποια είναι τα 5 καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα;
Sofía Quintana Alonso

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από φυσικοθεραπεύτρια Sofía Quintana Alonso.

Τελευταία ενημέρωση: 04 Ιουλίου, 2021

Ξέρετε ποια είναι τα καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα; Μερικά φαρμακευτικά φυτά, όπως το πράσινο τσάι, το κόκκινο τσάι, το τζίντζερ, η πικραλίδα και το εκουιζέτο, έχουν μεγάλες ωφέλειες για την υγεία μας, ειδικά όσον αφορά στο αδυνάτισμα (εφόσον συνδυάζονται με υγιεινή διατροφή και άσκηση).

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε τις ωφέλειες των φαρμακευτικών φυτών, καθώς και τον καλύτερο τρόπο κατανάλωσής τους, προκειμένου να αρχίσετε σταδιακά να αδυνατίζετε χωρίς να κάνετε μεγάλες θυσίες. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και να είστε σίγουροι ότι θα απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά για τα καλά, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσετε την υγεία σας. Ποια είναι λοιπόν τα καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα;

Τα καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και ευρέως γνωστό για τις αδυνατιστικές του ιδιότητες, που το καθιστούν ένα από τα καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα. Ο κύριος τρόπος με τον οποίο σας βοηθάει να χάσετε βάρος είναι η επιτάχυνση του μεταβολισμού σας, ως αποτέλεσμα των διεγερτικών ιδιοτήτων του. Κάνει ευκολότερη την καύση θερμίδων και έτσι τα κιλά μειώνονται. Επιπλέον, συμβάλλει στην καύση του λίπους και ελαχιστοποιεί την κατακράτηση υγρών, πρόκειται επομένως για ένα θαυμάσιο ρόφημα με πολλές ωφέλειες.

Συνιστούμε να μην καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα πράσινου τσαγιού αν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, επειδή είναι στυπτικό. Όπως επίσης και αν έχετε αναιμία, επειδή το ρόφημα αυτό εμποδίζει το σώμα σας να απορροφήσει σίδηρο.

Ξέρετε ποια είναι τα 5 καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα;

Τα καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα: Κόκκινο τσάι

Το κόκκινο τσάι στην πραγματικότητα προέρχεται από το ίδιο φυτό με το πράσινο, όμως, αντίθετα με την πράσινη ποικιλία, το κόκκινο τσάι περνάει από μια μακρά διαδικασία ζύμωσης. Για το λόγο αυτό το κόκκινο τσάι έχει ακόμα ισχυρότερες αδυνατιστικές ιδιότητες από το πράσινο, και αποτελεί ισχυρότερο διεγερτικό. Επομένως ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή για ανθρώπους που υποφέρουν από ανησυχία ή αϋπνία. Συνιστούμε να επιλέξετε το ένα ή το άλλο ανάλογα με την ιδιαίτερη κατάστασή σας.

Εκουιζέτο

Για τους ανθρώπους των οποίων η παχυσαρκία οφείλεται εν μέρει στην κατακράτηση υγρών, συνιστούμε την κατανάλωση εκουιζέτο, που είναι κυρίως ένα διουρητικό. Το φυτό αυτό μπορεί να αυξήσει την ποσότητα ούρων που παράγει το σώμα μέχρι και κατά 30%. Είναι επίσης πολύ υγιεινό επειδή συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών.

Το φυτό αυτό το βρίσκουμε το καλοκαίρι σε υγρές περιοχές, κοντά σε ποτάμια, λίμνες ή βάλτους, και ειδικά σε αργιλώδες έδαφος. Το καλύτερο μέρος για χρήση είναι ο βλαστός, όχι τα φύλλα. Απλώς κρεμάστε ένα μάτσο βλαστούς και αφήστε τους να ξεραθούν.

τα 5 καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα; - εκουιζέτο

Πικραλίδα

Η πικραλίδα είναι ένα από τα πιο αποτοξινωτικά φαρμακευτικά φυτά που υπάρχουν και ένα από τα καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα. Αν θέλετε να αποκτήσετε το ιδανικό σας βάρος, πρέπει πρώτα να απαλλαγείτε από τις τοξίνες που έχει συσσωρεύσει το σώμα σας. Η πικραλίδα είναι επίσης διουρητική, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να χωνέψει σωστά τα λίπη και να ρυθμίσει τα επίπεδα της γλυκόζης.

Τα καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα: Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μια υπερτροφή, με φαρμακευτικές ιδιότητες που είναι γνωστές από παλιά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για το πώς μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε χάρη στην ικανότητά του να επιταχύνει το μεταβολισμό σας, να βελτιώνει την πέψη σας, να καίει το λίπος και να ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης.

τα 5 καλύτερα φυτά για αδυνάτισμα; - τζίντζερ

Πώς τα πίνω;

Για να ωφεληθείτε από τα παραπάνω φαρμακευτικά φυτά, πρέπει να τα καταναλώνετε καθημερινά με τη μορφή εγχύματος, πίνοντας περίπου τρία φλιτζάνια την ημέρα. Μια άλλη εναλλακτική είναι να πίνετε τα εκχυλίσματα των φυτών αυτών, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε σε κάποιο κατάστημα βοτάνων. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να τα πίνετε μαζί με αρκετά ποτήρια νερό την ημέρα.

Θα πρέπει να ξεκινάτε πίνοντας τουλάχιστον δύο φλιτζάνια από τα υγρά αυτά με άδειο στομάχι. Έπειτα πιείτε όσο έγχυμα ή εκχύλισμα μένει στα μέσα του πρωινού ή του απογεύματος. Προσπαθείτε να μην τα πίνετε πριν πάτε για ύπνο, για να μη χρειαστεί να σηκωθείτε μέσα στη νύχτα για να πάτε στην τουαλέτα, αλλά και για να μη δυσκολέψουν τον ύπνο σας οι διεγερτικές τους ιδιότητες.

Μπορείτε πάντα να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού στα ροφήματα αυτά για να ενισχύσετε περαιτέρω τις ιδιότητές τους. Αν θέλετε να τα γλυκάνετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε στέβια για να μην προσθέσετε επιπλέον θερμίδες.

Αν και μερικοί διαιτολόγοι συνιστούν την κατανάλωση κρύων ροφημάτων για την αύξηση των θερμίδων που καίγονται, στην πραγματικότητα τα κρύα υγρά κάνουν κακό στο συκώτι, επομένως δεν συνιστούμε να ακολουθείτε αυτή τη συμβουλή. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πίνετε ζεστά, χλιαρά ή δροσερά ροφήματα, ποτέ παγωμένα.

Σημείωση

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι κανένα φαρμακευτικό φυτό δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Τα φυτά αυτά αποτελούν φυσικές θεραπείες που συμπληρώνουν μια υγιεινή διατροφή και μια ρουτίνα καθημερινής άσκησης. Οι επιδράσεις δεν είναι άμεσες αλλά σταδιακές, επιτρέποντας στο σώμα σας να αδυνατίσει με φυσικό τρόπο. Επίσης έτσι αποτρέπονται οι αρνητικές επιπτώσεις της γρήγορης απώλειας βάρους ή οι πιθανότητες να ξαναπάρετε γρήγορα τα κιλά που χάσατε.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.