3 απλές και εύκολες ασκήσεις για τους κιρσούς

Ένας από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση κιρσών είναι η καθιστική ζωή.
3 απλές και εύκολες ασκήσεις για τους κιρσούς

Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιανουαρίου, 2019

Οι κιρσοί αποτελούν μία από τις συνηθέστερες παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος, ειδικά στις γυναίκες. Ωστόσο, παρουσιάζονται και στους άνδρες. Οι κιρσοί είναι διευρύνσεις των φλεβών οι οποίες κάνουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος αδύνατη και μπορούν να εξελιχθούν σε σοβαρό πρόβλημα υγείας αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Έτσι, παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικές ασκήσεις για τους κιρσούς.

Αυτές βοηθούν πολύ στην πρόληψη των κιρσών, καθώς και στην απαλλαγή από αυτούς αν ήδη έχετε. Ωστόσο, μερικές φορές είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε ειδικό. Ο ειδικός είναι εκείνος που θα σας φροντίσει όπως πρέπει και θα σας δώσει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Οι παρακάτω ασκήσεις για τους κιρσούς είναι πολύ απλές και όλες μπορούν να γίνουν από το σπίτι.

Ασκήσεις για τους κιρσούς

Περπάτημα

Ένας από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση κιρσών είναι η καθιστική ζωή. Οι πολλές ώρες σε καθιστή στάση ή η έλλειψη κίνησης των ποδιών σας μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα και, με τον καιρό, συμβάλλουν στο σχηματισμό κιρσών. Για το λόγο αυτό, μία από τις χρησιμότερες και απλούστερες συστάσεις είναι να κάνετε πράγματα που κρατούν τα πόδια σας δραστήρια.

Στοιχεία για την σχέση καθιστικής ζωής και κιρσών παρουσιάζουν σε μελέτη τους οι Mandavia, R., Anwar, M. A., & Davies, A. H.

ασκήσεις για τους κιρσούς - περπάτημα

Φυσικά το περπάτημα αποτελεί εξαιρετική ιδέα. Το καθημερινό περπάτημα για τουλάχιστον μισή ώρα βοηθάει πάρα πολύ στη σωστή κυκλοφορία του αίματος και θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσετε κιρσούς. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, το περπάτημα αποτελεί επίσης μια θαυμάσια άσκηση για να παραμείνετε σε φόρμα και να ελέγξετε ή να μειώσετε το βάρος σας. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να κάνετε μια βόλτα στο πάρκο ή να πάτε στα μαγαζιά με τα πόδια.

Δείτε επίσης: Γυμνάστε τις γυναικείες προβληματικές περιοχές, όπως γλουτούς, γοφούς

Τέντωμα

Μια άλλη χρήσιμη και εύκολη άσκηση είναι το τέντωμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθίστε σε μια καρέκλα και με τις φτέρνες σας σταθερά στο πάτωμα. Υψώστε τις μύτες των ποδιών σας, χαμηλώστε τις, και έπειτα υψώστε τις φτέρνες σας. Στην ουσία, η άσκηση αυτή μιμείται την κίνηση που κάνουν τα πόδια σας όταν περπατάτε. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει μετακίνηση. Επαναλάβετε την άσκηση αυτή είκοσι φορές με κάθε πόδι.

ασκήσεις για τους κιρσούς - τέντωμα

Η ποδηλασία ή η μίμηση της συγκεκριμένης κίνησης αποτελεί επίσης θαυμάσια επιλογή. Προφανώς η άσκηση αυτή μπορεί να γίνει σε ποδήλατο, στατικό ή κανονικό ή με την πλάτη σας στο έδαφος και τα πόδια σας ψηλά. Στην πρώτη περίπτωση, έχετε τη δυνατότητα να πάτε μια βόλτα ή να κάνετε πολυπλοκότερες ασκήσεις όπως spinning. Αν θέλετε να κάνετε αυτή την άσκηση στο σπίτι, θα πρέπει να ξαπλώσετε με την πλάτη στο πάτωμα, να υψώσετε τα πόδια σας σε γωνία 45 μοιρών και να μιμηθείτε την κίνηση που κάνετε όταν ποδηλατείτε.

Δείτε επίσης το άρθρο: Οι 9 καλύτερες διατάσεις για να είστε πάντα σε φόρμα

Περιστροφές

Τέλος, οι κυκλικές κινήσεις με τα πόδια σας ψηλά βοηθούν πάρα πολύ στην πρόληψη των κιρσών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να ξαπλώσετε με την πλάτη σας στο έδαφος και να υψώσετε τα πόδια σας σε γωνία 45 μοιρών περίπου. Σε αυτή τη θέση, αρχίστε να περιστρέφετε το πόδι σας, κάνοντας κύκλους σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Μετά από είκοσι ως είκοσι πέντε επαναλήψεις, κάντε το ίδιο με το άλλο πόδι.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.