Νύχια των Baby Boomers: Μια νέα τάση στο μανικιούρ

Τα νύχια των baby boomers ανανεώνουν ένα κλασικό στυλ μανικιούρ. Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε τι είναι αυτή η τάση μανικιούρ.
Νύχια των Baby Boomers: Μια νέα τάση στο μανικιούρ

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 03 Ιουνίου, 2023

Ο μοντερνισμός και η κομψότητα των νυχιών των baby boomers τα καθιστούν μία από τις αγαπημένες τάσεις του μανικιούρ. Αυτή η περιποίηση βασίζεται στην κλασική μέθοδο του γαλλικού μανικιούρ, αλλά ανανεώνει την εμφάνισή του με την εξασθένιση μεταξύ δύο χρωμάτων.

Η τεχνική χαρακτηρίζεται από τη διακριτικότητα με τη χρήση απαλών χρωστικών, αν και αυτό δεν αποτελεί περιορισμό, καθώς μπορείτε να συνδυάσετε πιο έντονες αποχρώσεις και να απολαύσετε ένα baby boomer look, αρκεί να ακολουθήσετε το τρεντ. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι περιλαμβάνει αυτό το στυλ μανικιούρ.

Τα νύχια των baby boomers και η αναβίωση του γαλλικού μανικιούρ

Ο όρος baby boomer είναι περισσότερο γνωστός για την κοινωνική του έννοια παρά για την εισβολή του στον κόσμο της ομορφιάς. Η Economipedia αναφέρει ότι baby boomers είναι τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964 και η ονομασία οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα ποσοστά γεννήσεων αυξήθηκαν.

Η σύνδεσή του με το μανικιούρ ανταποκρίνεται στο γεγονός ότι εκείνη την περίοδο τα πιο περιζήτητα χρώματα ήταν το ανοιχτό ροζ και το λευκό. Σήμερα, αυτό το στυλ νυχιών είναι μια ανανεωμένη εκδοχή του “Frenchie”, δηλαδή εκείνων των χρωματισμών που αναδεικνύουν μια λευκή γραμμή σε μια nude βάση.

Ποια είναι η καινοτομία; Η τεχνική περιλαμβάνει τη θόλωση δύο χρωμάτων αντί να τα εμφανίζει με την έντονη ένταση του παραδοσιακού γαλλικού βερνικιού. Το λευκό είναι ο κατ’ εξοχήν τόνος για να επιτευχθεί η μετάβαση, η οποία συνήθως γίνεται με ροζ.

Μπορεί να βρείτε αυτό το στυλ μανικιούρ σε κίτρινες, μπλε, βιολετί και σε μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, αρκεί να είναι σε παστέλ παλέτα. Η ουσία του μανικιούρ είναι να σχεδιάσετε την άκρη των νυχιών με λευκό και, από αυτό, να φτάσετε στο δεύτερο τόνο διαχέοντάς τον με ένα σφουγγάρι μέχρι να γίνει ορατό το αποτέλεσμα.

Las uñas 'baby boomer' y su renovación de la manicura francesa
Οι διαβαθμισμένοι ροζ τόνοι είναι συνηθισμένοι όταν εφαρμόζεται η τεχνική baby boomer στο μανικιούρ.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Πιστεύουμε ότι μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Μάθετε για τα πλεονεκτήματα της χρήσης λαμπτήρων LED

Πώς πρέπει να διαμορφώσετε το μανικιούρ σας για να αναδείξετε την τάση των  baby boomers;

Η τεχνική baby boomer μπορεί να γίνει σε μακριά ή κοντά νύχια. Ομοίως, δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να περιορίζει το στυλ για αμυγδαλωτά ή τετράγωνα νύχια, πόσο μάλλον να κάνει διάκριση μεταξύ φυσικών ή ακρυλικών νυχιών.

Τι σημαίνει αυτό; Όποιο και αν είναι το σχήμα του γεμίσματος ή αν χρησιμοποιείτε τεχνητά νύχια, υπάρχει χώρος για ένα ανανεωμένο γαλλικό μανικιούρ. Μάλιστα, δεν αποδυναμώνει και τη βάση, κάτι που θα οδηγούσε σε αδύναμα νύχια με άλλες μεθόδους.

Σύμφωνα με την Ισπανική Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, η ευθραυστότητα των νυχιών που προκαλείται από το μανικιούρ είναι ένας από τους πιο συχνούς λόγους διαβούλευσης. Ευτυχώς, με την τάση του baby boomer, μειώνετε τη ζημιά που προκαλούν άλλες διαδικασίες.

Πώς να κάνετε στον εαυτό σας το μανικιούρ των baby boomers

Το baby boomer μανικιούρ δεν είναι δύσκολο να γίνει. Ωστόσο, το να κλείσετε ραντεβού με μια ειδικό είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, αφού κατέχουν τις τεχνικές και παίζουν με τα τελειώματα.

Συμβουλή: αν πάτε στο σαλόνι ομορφιάς, είναι καλύτερο να έχετε μαζί σας τα δικά σας εργαλεία για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μολύνσεων των νυχιών. Αν χρησιμοποιείτε τα εργαλεία που υπάρχουν στο χώρο, βεβαιωθείτε ότι είναι αποστειρωμένα.

Το περιοδικό Hemophilia and Bleeding Disorders Magazine αναφέρει σε μελέτη του ότι η επαναχρησιμοποίηση εργαλείων χωρίς καθαρισμό αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από εκκρίσεις και υπολείμματα που έχουν μείνει από προηγούμενους πελάτες σε λίμες, νυχοκόπτες και βούρτσες, για παράδειγμα.

Τώρα, αν προτιμάτε να κάνετε το baby boomer μανικιούρ στο σπίτι, λάβετε υπόψη σας και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Προετοιμαστείτε

Καθαρίστε τα νύχια μέχρι να μην υπάρχουν υπολείμματα από προηγούμενο βερνίκι νυχιών ή ακρυλικά νυχιών. Μέρος της προετοιμασίας είναι το λιμάρισμα των νυχιών σας για να αποκτήσουν το σχήμα της προτίμησής σας. Επίσης, κόψτε τα τριγύρω πετσάκια και γυαλίστε τα νύχια σας.

2. Χρησιμοποιήστε μια βάση

Συνεχίστε το μανικιούρ με μια βάση. Αυτή η φάση είναι απαραίτητη, καθώς εξασφαλίζει την ομαλή πρόσφυση των επόμενων ουσιών. Ο τρόπος παροχής του προϊόντος περιγράφεται από τους κατασκευαστές στις ετικέτες.

3. Βάλτε τη βασική στρώση

Με ένα πινέλο, εφαρμόστε μια βασική στρώση και τοποθετήστε τα νύχια στη λάμπα στεγνώματος για μερικά λεπτά.

4. Βαφή

Αυτό είναι το στάδιο της βαφής των νυχιών σας σε ροζ χρώμα, αν αυτή είναι η επιλεγμένη απόχρωση. Χρησιμοποιήστε μόνιμο βερνίκι και βάλτε τα ξανά στη λάμπα για 2 λεπτά. Αφού παρέλθει ο χρόνος, βγάλτε τα και εφαρμόστε άλλη μια στρώση βάσης.

5. Ανάμειξη

Χρησιμοποιήστε ένα άλλο πινέλο για να βάλετε λευκό τζελ στην άκρη του νυχιού. Με ένα σφουγγάρι, αναμείξτε για να δημιουργήσετε τη μετάβαση μεταξύ των χρωμάτων.

6. Στεγνώστε και γυαλίστε τα νύχια σας

Τα τελευταία βήματα είναι να στεγνώσετε ξανά στη λάμπα UV-LED και να εφαρμόσετε ένα top coat, προκειμένου να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του βερνικιού.

Aplicación de la manicura 'baby boomer'
Για να αποκτήσουν τα νύχια σας το φινίρισμα baby boomer, πρέπει να αναμείξετε τα χρώματα μεταξύ τους μετά την εφαρμογή τους.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε:

Η συμβατότητα του στυλ με άλλες τάσεις nail art

Ένα πλεονέκτημα για το baby boomer μανικιούρ είναι η συμβατότητά του με άλλες nail art μεθόδους, καθώς μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία όπως γκλίτερ, πέτρες ή αυτοκόλλητα. Ακόμα πιο καλλιτεχνικά, ορισμένα σχέδια περιλαμβάνουν διακριτικά σχέδια της επιλογής σας.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα νύχια baby boomer δεν είναι κατηγοριοποιημένα ως προς το στυλ τους- στην πραγματικότητα, είναι ευέλικτα και επομένως επιτρέπουν μικρές παραλλαγές, αρκεί να σέβεστε την έννοια του όμπρε γαλλικού μανικιούρ.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.