Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το polygel για τα νύχια

Το polygel για τα νύχια είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές για τη φροντίδα των νυχιών, καθώς ενέχει μικρότερο κίνδυνο για την υγεία τους.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το polygel για τα νύχια

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαρτίου, 2023

Αν προτιμάτε να κάνετε το δικό σας μανικιούρ στο σπίτι, τότε το polygel για τα νύχια είναι ένα ιδανικό προϊόν για εσάς. Εφαρμόζεται εύκολα και υπόσχεται καλά αποτελέσματα, αρκεί να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα εργαλεία.

Η μέθοδος αποτελεί την τρέχουσα τάση στα νύχια, καθώς εξαλείφει τη χρήση αμιγώς ακρυλικών προϊόντων και επιτρέπει την επιμήκυνση με μια λιγότερο επικίνδυνη ουσία. Η ευελιξία της είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά της, καθώς και το κομψό της φινίρισμα. Ποια άλλα οφέλη έχει η τεχνική αυτή; Ας δούμε.

Τι είναι το polygel;

Το polygel για τα νύχια συνδυάζει ολιγομερή UV gel και ακρυλικά πολυμερή για τη σμίλευση των νυχιών. Η σύστασή του μοιάζει με την πλαστελίνη, αλλά αυτή η ελαστικότητα δεν μειώνει τη σταθερότητά του.

Ακριβώς η αντοχή και η ανθεκτικότητα είναι τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά αυτού του προϊόντος. Η σύνθεσή του μειώνει τον κίνδυνο θραύσης και η ελαφρότητά του σημαίνει ότι το μανικιούρ δεν είναι βαρύ.

Το polygel για τα νύχια διαρκεί έως και 1 μήνα, μετά από τον οποίο είναι απαραίτητη η συντήρηση. Όσον αφορά την εφαρμογή, αυτή γίνεται χωρίς ανάμειξη, οπότε εργάζεστε απευθείας πάνω στο νύχι, διαμορφώνοντας και αναδομώντας το νύχι όταν χρειάζεται. Το τελικό βερνίκι για αυτού του είδους τη ρύθμιση πρέπει να είναι φινίρισμα σε τζελ, λόγω της ημιμόνιμης ποιότητας και πυκνότητας.

Το polygel είναι επίσης γνωστό ως acrygel.
Polygel for nails.
Η ανθεκτικότητα και η αντοχή του polygel το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα προϊόντα μανικιούρ.

Πλεονεκτήματα του polygel

Το polygel δεν αναδίδει έντονες οσμές, επειδή δεν έχει τις χημικές ουσίες που έχουν άλλα προϊόντα. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι επιτρέπει στο φυσικό νύχι να αναπτυχθεί χωρίς να καταστραφεί η δομή του.

Μπορείτε να το βρείτε σε nude ή ουδέτερους τόνους, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε μια ιδανική βάση για να βάψετε ή να σχεδιάσετε το νύχι. Και η αφαίρεσή του είναι εξίσου απλή με την εφαρμογή του, καθώς αρκεί να το αφαιρέσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασετόν. Ακολουθούν ορισμένα πρόσθετα πλεονεκτήματα.

Γρήγορο στέγνωμα

Το polygel στεγνώνει κάτω από λάμπα, αν χρησιμοποιείτε λάμπα άριστης ποιότητας, τα νύχια σας θα στεγνώσουν γρήγορα. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα φωτιστικό LED, καθώς η σκλήρυνση ή το φως σκλήρυνσης στις περισσότερες λάμπες γίνεται μέσω του υπεριώδους φωτός Α, το οποίο σχετίζεται με την καταστροφή των κυττάρων και τη γήρανση, καθώς και με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Παρόλο που μια δίοδος εκπομπής φωτός (LED) μπορεί να εκπέμπει κάποια υπεριώδη ακτινοβολία, η εφαρμογή της για polygel εγκυμονεί λιγότερους κινδύνους.

Εύκολη εφαρμογή με polygel

Για όσους επιλέγουν το μανικιούρ στο σπίτι, το polygel απλοποιεί τη διαδικασία, καθώς διαμορφώνεται, αραιώνεται και κόβεται στις άκρες. Στα καταστήματα, μπορείτε να βρείτε κιτ με τις προμήθειες και τον εξοπλισμό που απαιτούνται. Διατίθενται οδηγίες και, αν δεν τις καταλαβαίνετε, ρίξτε μια ματιά στα βίντεο που διατίθενται στο διαδίκτυο.

Η συνοχή του polygel σας επιτρέπει να το μετακινήσετε μόνο αν το αγγίξετε με ένα ειδικό πινέλο, ώστε να μην απλώνεται στο νύχι. Στην πραγματικότητα, βάζετε μια ποσότητα σε κάθε ένα και τα δουλεύετε ταυτόχρονα.

Χωρίς μονομερή

Η χρήση καλλυντικών νυχιών με μονομερή στυρενίου μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, εξανθήματα, ερεθισμό και κάψιμο κατά την επαφή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Νιου Τζέρσεϊ, τα επακόλουθα από την έκθεση σε αυτές τις ουσίες περιλαμβάνουν επίσης πονοκεφάλους, λιποθυμίες, ζαλάδες και λιποθυμίες.

Όμως το polygel δεν περιέχει μονομερή, οπότε θα είστε ασφαλείς από τις αναθυμιάσεις που δημιουργούνται από χημικά και τους κινδύνους για την υγεία των νυχιών.

Διόρθωση ατελειών

Μπορείτε να διορθώσετε τα λάθη που προκύπτουν κατά την εφαρμογή, σε αντίθεση με το μανικιούρ όπου πρέπει να περιμένετε τη σκλήρυνση ή το στέγνωμα.

Συμβατότητα με άλλες τάσεις

Παρέχοντας ένα λείο, γυαλιστερό φινίρισμα, το σχέδιο στα νύχια είναι εύκολο. Το polygel είναι συμβατό με nail art και με ένθετα ή στρας.

Πώς εφαρμόζεται το polygel για τα νύχια;

Για την εκτέλεση της τεχνικής, τα κύρια στοιχεία είναι το polygel και το υγρό polygel. Τα υπόλοιπα υλικά είναι η λάμπα στεγνώματος, τα γυαλιστικά και οι λίμες, ένα πινέλο διαμόρφωσης και, εάν επιθυμείτε, μύτες διπλού συστήματος.

Να θυμάστε ότι μπορείτε να εργαστείτε απευθείας στο φυσικό νύχι. Η διαδικασία έχει ως εξής:

  1. Προετοιμάστε το νύχι: Σε αυτή τη φάση πρέπει να εφαρμόσετε λίγο τζελ στη βάση του αρχικού νυχιού ή στο εσωτερικό του τεχνητού νυχιού.
  2. Διαμόρφωση: Αυτό συνίσταται στη διαμόρφωση του τζελ με ένα πινέλο βουτηγμένο στο υγρό polygel.
  3. Στερέωση: Πιέζεται η “πλαστελίνη” ώστε να προσκολληθεί στο νύχι. Εάν χρησιμοποιείτε διπλό σύστημα, τοποθετήστε στο φυσικό νύχι το τεχνητό νύχι που έχει γεμίσει με το polygel και πιέστε.
  4. Σκλήρυνση: Πρόκειται για τη φάση στεγνώματος, κατά την οποία το χέρι μπαίνει μέσα στη συσκευή LED για 1 ή 2 λεπτά.
  5. Ξεφλούδισμα: Εάν χρησιμοποιήσατε τα ακρυλικά νύχια πάνω στη φυσική βάση, μόλις στεγνώσουν απομακρύνετε το polygel. Βγαίνουν ομαλά, αλλά, εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο μανικιούρ.
  6. Διακοσμήστε: Μπορείτε να αφήσετε τους ουδέτερους τόνους του polygel ή να κάνετε ένα σχέδιο nail art. Το μανικιούρ έχει πλέον ολοκληρωθεί.
Manicura
Όπως και άλλες μέθοδοι μανικιούρ, το polygel είναι ευέλικτο και επιτρέπει την εφαρμογή οποιασδήποτε τάσης.

Polygel και υγεία των νυχιών

Όπως με κάθε μέθοδο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία είναι αποστειρωμένα. Αν δεν το κάνετε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις των νυχιών.

Αν και αυτός ο τρόπος μανικιούρ θεωρείται ελάχιστα επεμβατικός, καλό θα ήταν να αφήσετε τα νύχια σας να ξεκουραστούν λίγο από το προϊόν. Αφιερώστε μερικές εβδομάδες για να εφαρμόσετε μόνο ενυδατικές κρέμες, καλύπτοντας τα πετσάκια.

Η Mayo Clinic συμβουλεύει την ενυδάτωση για να μην ξεφλουδίσουν και να μην σπάσουν τα νύχια. Μετά την ξεκούραση, τα χέρια σας θα είναι έτοιμα να επιστρέψουν στην τεχνική.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.