Ο χυμός πατάτας καταπολεμά την τριχόπτωση

Τόσο η σάρκα όσο και η φλούδα της πατάτας καταπολεμά την τριχόπτωση και προωθεί την ανάπτυξη νέων τριχών ενώ παράλληλα τους χαρίζει λάμψη.
Ο χυμός πατάτας καταπολεμά την τριχόπτωση

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 04 Νοεμβρίου, 2022

Ο χυμός πατάτας καταπολεμά την τριχόπτωση. Από όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες με τα μαλλιά τους, η τριχόπτωση εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα.

Αυτή η διαταραχή που μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, επηρεάζει τόσο την υγεία όσο και την εξωτερική μας εμφάνιση και μπορεί να υποδεικνύει κάποια διατροφική έλλειψη.

Μπορεί να οφείλεται επίσης σε γενετικούς παράγοντες και τις περισσότερες φορές υπάρχει λύση.

Η τριχόπτωση μπορεί να συνοδεύεται από την προβληματική ανάπτυξη των μαλλιών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να είναι υγιή ή μακριά.

Για την καταπολέμηση τέτοιων συμπτωμάτων, η βιομηχανία ομορφιάς έχει δημιουργήσει εκατοντάδες χημικά προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης και της υγείας των μαλλιών.

Ωστόσο, δεν τα προτιμούν όλοι και μερικές φορές είναι πολύ ακριβά για καθημερινή χρήση.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές φυσικές εναλλακτικές όπως ο χυμός της πατάτας που χρησιμοποιείται ευρέως σε φυσικές θεραπείες ομορφιάς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πατάτες διαβάστε το άρθρο των Δρ. King et. al. εδώ.

Όταν χρησιμοποιείται στα μαλλιά, προωθεί την ανάπτυξή τους και σε μερικές ημέρες θα έχετε πιο δυνατά και υγιή μαλλιά.

Πώς μπορεί ο χυμός της πατάτας να μακρύνει τα μαλλιά;

χυμός πατάτας

Ο χυμός πατάτας ως φυσική θεραπεία για τα μαλλιά αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο προώθησης βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως των βιταμινών Α, Β και C.

Η έλλειψη σε οποιαδήποτε βιταμίνη από τις παραπάνω μπορεί να προκαλέσει την αποδυνάμωση της δομής της τρίχας ενώ παράλληλα κάνει τα μαλλιά σας ξηρά και  να πέφτουν πιο εύκολα.

Προσφέρει επίσης βασικά μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και σίδηρο που παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία και στην ομορφιά.

Η τακτική και μέτρια χρήση αυτού του λαχανικού στη μαγειρική είναι ένας τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του, αλλά η απευθείας εφαρμογή του στα μαλλιά είναι η καλύτερη επιλογή για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε: 8 κόλπα για εκθαμβωτικά μαλλιά

Πώς μπορείτε να φτιάξετε χυμό πατάτας για τα μαλλιά σας

χυμός πατάτας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πατάτες για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Ο χυμός είναι μια από τις καλύτερες επιλογές καθώς περιλαμβάνει όλες τις βιταμίνες του λαχανικού.

Υλικά

 • 4 πατάτες
 • 1/2 κούπα νερό (100 ml)

Προετοιμασία

 • Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
 • Τις προσθέτετε στο μπλέντερ με μισή κούπα νερό και τις πολτοποιείτε.
 • Εφόσον αποκτήσουν μια υφή πουρέ, πιέζετε τον πολτό μέσα σε ένα τουλπάνι, εφόσον έχετε τοποθετήσει από κάτω ένα δοχείο.
 • Αφού ξεχωρίσετε το χυμό από τον πολτό, προχωράτε με την παρακάτω θεραπεία.

Τρόπος εφαρμογής

 • Για να προωθήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών και να αποκτήσετε πιο πυκνά και υγιή μαλλιά πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε το χυμό πατάτας στο τριχωτό της κεφαλής σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
 • Έπειτα εφαρμόζετε το χυμό στα υπόλοιπα μαλλιά σας και καλύπτετε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι ντους.
 • Περιμένετε 20 με 25 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεπλένετε με ζεστό ή κρύο νερό.
 • Θα πρέπει να ακολουθείτε αυτή τη θεραπεία κάθε μέρα μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα. Μόλις παρατηρήσετε κάποια βελτίωση μπορείτε να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε έως και τρεις φορές την εβδομάδα.
 • Εκτός από τη δυνατότητα ανάπτυξης των μαλλιών, αυτή η θεραπεία θα τους προσφέρει και απίστευτη λάμψη.

Νερό πατάτας για πιο δυνατά μαλλιά

χυμός πατάτας

Η σάρκα της πατάτας δεν είναι το μόνο μέρος της που μπορεί να θρέψει τα μαλλιά σας. Με τη χρήση της φλούδας της μπορείτε να φτιάξετε ένα διαφορετικό είδος χυμού για την ενδυνάμωσή τους και να συμπληρώσετε την παραπάνω θεραπεία για την τριχόπτωση.

Υλικά

 • Φλούδες πατάτας
 • 1 λίτρο νερό

Προετοιμασία

 • Πλένετε καλά τις φλούδες της πατάτας ώστε να αφαιρεθούν τυχόν χώματα και στη συνέχεια τις βράζετε σε ένα λίτρο νερό.
 • Αφού μαγειρευτούν για μερικά λεπτά, τις αποσύρετε από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Τρόπος εφαρμογής

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαγειρεμένο υγρό για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο.
 • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δυο με τρεις φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Επιπλέον, δεν βελτιώνει μόνο την ανάπτυξη των μαλλιών σας: δρα ως φυσική μαλακτική για πιο λαμπερά και λιγότερο κατεστραμμένα μαλλιά.

Επομένως, αξίζει να δοκιμάσετε αν οι πατάτες μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των δικών σας μαλλιών. Αν και τα αποτελέσματα θα αργήσουν να εμφανιστούν, οι άνθρωποι που τη χρησιμοποιούν σε τακτική βάση υπόσχονται πως έχει πολλά οφέλη. • Sandoval Vegas, M., Tenorio Mucha, J., Tinco Jayo, A., Loli Ponce, R., & Calderón Pinillos, S. (2015). Efecto antioxidante y citoprotector del tocosh de Solanum tuberosum ‘papa’ en la mucosa gástrica de animales de experimentación. Anales de la Facultad de Medicina, 76(1), 15-20.
 • Mari Suto, Hirofumi Masutomi, Katsuyuki Ishihara, Hitoshi Masaki (2019). A Potato Peel Extract Stimulates Type I Collagen Synthesis via Akt and ERK Signaling in Normal Human Dermal Fibroblasts. Biological and Pharmaceutical Bulletin, 42(9): 1510-1516.
 • Handayani, W. (2015) The aqueous extract of purple potato (Ipomea batatas L.) effect against bacterias causing acne (Propionibacterium acne). International Journal of PharmTech Research, 7(1), 10-15.
 • Rubio, C., González Weller, D., Martín-Izquierdo, R. E., Revert, C., Rodríguez, I., & Hardisson, A.. (2007). El zinc: oligoelemento esencial. Nutrición Hospitalaria, 22(1), 101-107.
 • Pérez Rodríguez, M., Hernández Ledesma, Matallana González, M. Olives Barba, B. (2000). Estudio del contenido de nitratos, nitritos y vitamina C en productos hortícolas de cultivo ecológico (zanahoria, remolacha y patata). Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, 316, 111-118.
 • Martín-Aragón, M. (2009). Nutrición y salud de la piel y el cabello. Consejo farmacéutico. Farmacia Profesional, 23(1), 58- 63.
 • Harvey, R. (2011). Vitaminas. In Bioquímica. Países Bajos, Ed. Wolters Kluwer.
 • OMS. (2015). Alimentación sana. http://doi.org/Nota descriptiva No. 394.

Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία.