Χρησιμοποιήστε το σέλερι για την απώλεια βάρους

Το λαχανικό αυτό χρησιμοποιείται τακτικά στην παρασκευή διαφορετικών φαγητών και προτείνεται σε άτομα που επιθυμούν την απώλεια βάρους επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες, δεν έχει καθόλου λιπαρά και περιέχει ελάχιστους υδατάνθρακες.
Χρησιμοποιήστε το σέλερι για την απώλεια βάρους
José Gerardo Rosciano Paganelli

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό José Gerardo Rosciano Paganelli.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Χρησιμοποιήστε το σέλερι για την απώλεια βάρους. Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι τα λαχανικά παρέχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία και για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να τα ενσωματώσουμε στη διατροφή μας. Γνωρίζουμε επίσης ότι το να διατηρούμε σταθερό το βάρος μας, μας επιτρέπει να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι από τα λαχανικά που τρώμε, υπάρχουν μερικά τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά στο να χάσουμε βάρος, όπως για παράδειγμα το σέλερι. Το λαχανικό αυτό χρησιμοποιείται τακτικά στην παρασκευή διαφορετικών φαγητών και προτείνεται σε άτομα που επιθυμούν την απώλεια βάρους επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες, δεν έχει καθόλου λιπαρά και περιέχει ελάχιστους υδατάνθρακες.

Ιδιότητες του σέλερι για την απώλεια βάρους

Το σέλερι χαρακτηρίζεται από την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, περίπου 95%. Αυτό το καθιστά μια τροφή εύκολη προς πέψη, ενυδατική με υψηλές διουρητικές ιδιότητες. Βοηθά επίσης στον καθαρισμό του σώματος και προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου του στομάχου και του παχέος εντέρου. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και καταπολεμούν την αϋπνία. Μπορεί πολύ συχνά να ανακουφίζει από πυρετούς και αλλεργίες.

το σέλερι για την απώλεια βάρους

Περιέχει επίσης αιθέρια έλαια όπως λεμονίνη και απιόλη, που προσδίδουν στο σέλερι τις διουρητικές του ιδιότητες. Βρίσκονται σε μεγαλύτερες ποσότητες στο μίσχο και στους σπόρους.

Τα αιθέρια έλαια στο σέλερι έχουν επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη τυχόν μολύνσεων ή τοξικών ουσιών που μπορούν να βρεθούν στα νεφρά. Έχει επίσης την ιδιότητα να εξαλείφει τις πέτρες που έχουν σχηματιστεί είτε στα νεφρά είτε στη χοληδόχο κύστη.

Όλες αυτές οι ιδιότητες και πολλές ακόμα κάνουν το σέλερι μια εξαιρετική επιλογή τροφής όχι μόνο για αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος αλλά γενικά για όλους και ειδικά για εκείνους που προσπαθούν να διατηρούν μια υψηλή ποιότητα ζωής.

Κατανάλωση σέλερι για την απώλεια βάρους

Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σέλερι ως έναν αποτελεσματικό τρόπο απώλειας βάρους, προτείνουμε μια πολύ απλή συνταγή που θα σας βοηθήσει να χάσετε μερικά περιττά κιλά. Για να χάσετε λοιπόν το έξτρα βάρος σας με το σέλερι, θα πρέπει να φτιάξετε μια σειρά από νόστιμα ποτά χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε φρούτο σας αρέσει σε συνδυασμό με μερικά κοτσάνια από σέλερι.

το σέλερι για την απώλεια βάρους

Μπορείτε να φτιάξετε οποιοδήποτε μείγμα με ένα ή περισσότερα διαφορετικά φρούτα ή λαχανικά και μετά να προσθέσετε το πρωταρχικό σας συστατικό, το σέλερι. Οι καλύτεροι συνδυασμοί φρούτων και λαχανικών που θα μπορούσατε να κάνετε είναι οι εξής: καρότα, αγγούρια και μήλα. Φυσικά, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό εσείς θέλετε. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από το σέλερι με το να το χρησιμοποιείτε συχνότερα στην παρασκευή των φαγητών σας. Δεν είναι μόνο υγιεινό αλλά και πεντανόστιμο.

Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι για να επωφεληθείτε τα μέγιστα από τους καθημερινούς χυμούς σας με σέλερι, θα πρέπει να τους συνοδεύετε με μια ισορροπημένη διατροφή και ειδικά με καθημερινή άσκηση. Αν δεν ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε σε ένα γυμναστήριο, μπορείτε να περπατάτε καθημερινά για 30 λεπτά με μια ώρα. Και αυτό μόνο αρκεί!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.