Δέκα τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα

Μερικές τροφές αποτελούνται από σχεδόν 100% νερό. Μάθετε για μερικές από αυτές έτσι ώστε να μπορείτε να ενυδατώνετε τέλεια το δέρμα σας.
Δέκα τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα

Τελευταία ενημέρωση: 20 Ιανουαρίου, 2019

Τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα. Το ρητό “είσαι ό,τι τρως” δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Η διατροφή ασκεί μεγάλη επίδραση στη συνολική σας υγεία τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά· ό,τι τρώτε μπορεί είτε να φροντίσει είτε να βλάψει τα όργανά σας, να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και να επηρεάσει την πέψη σας θετικά ή αρνητικά. Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε δέκα διαφορετικές τροφές που ειδικά ενυδατώνουν το δέρμα σας.

Είναι ουσιαστικό για το σώμα σας το να πίνετε αρκετό νερό και να παραμένετε ενυδατωμένοι, ειδικά όταν πρόκειται για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών, την εξασφάλιση ενέργειας και τη γρήγορη καύση του λίπους.

Είναι επίσης ουσιαστικό να περιορίσετε την κατανάλωση αλατιού επειδή το νάτριο προκαλεί κατακράτηση υγρών, γεγονός που περιπλέκει την αποβολή των τοξινών.

Όταν μιλάμε για ενυδάτωση, δεν αναφερόμαστε μόνο σε τροφές σε υγρή μορφή. Δεν έχει σημασία αν καταναλώνετε υγρά ή στερεά. Μιλάμε για οποιαδήποτε τροφή περιέχει νερό, όπως οι χυμοί, τα τσάγια, οι ζωμοί, οι σούπες, κ.λπ..

Μερικές τροφές αποτελούνται από σχεδόν 100% νερό. Μάθετε για μερικές από αυτές έτσι ώστε να μπορείτε να ενυδατώνετε τέλεια το δέρμα σας.

Τα αγγούρια ενυδατώνουν το δέρμα

αγγούρι ενυδατώνουν το δέρμα

Αποτελούνται από 65% νερό, έχουν μόνο 17 θερμίδες και περιέχουν θρεπτικές ουσίες όπως κάλιο, βιταμίνη C και ίνες. Είναι εξαιρετικά για την πέψη, και συνιστούμε να τα καταναλώνετε ωμά προκειμένου να αξιοποιήσετε τις ωφέλειές τους.

Παπάγια

ενυδατώνουν το δέρμα

Η παπάγια βοηθάει την πέψη και παρέχει περισσότερη ενέργεια στο σώμα σας για την αποκατάσταση του δέρματός σας, το οποίο γίνεται λαμπερότερο. Επίσης, επειδή περιλαμβάνει βιταμίνη Α, φροντίζει την υγεία σας και τη σωστή λειτουργία των οργάνων σας.

Καρπούζι, από τις τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα

καρπουζια ενυδατώνουν το δέρμα

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι θαυμάσια για την ενυδάτωση του δέρματος και για την καλή άμυνα του σώματος. Αποτελείται κατά 92% από νερό και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νόσων και διαφόρων τύπων καρκίνου, όπως του προστάτη, των ωοθηκών, του τραχήλου, του στόματος, του φάρυγγα, του οισοφάγου, των πνευμόνων και του παγκρέατος.

Μπορείτε να το φάτε με άδειο στομάχι για να ενισχύσετε τη διαδικασία της πέψης ή να το φάτε μόνο του ώστε να μη χάσετε καμία από τις ωφέλειές του.

Τομάτες, από τις τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα

 

τοματες από τις τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα

Εφόσον οι τομάτες περιέχουν λυκοπένιο (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό), παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του δέρματος και καταπολεμούν τη γήρανση και την ακμή.

Περιέχουν 94% νερό και έχουν 20 θερμίδες. Είναι πηγή καλίου, φωσφόρου, και βιταμινών Α και C.

Μήλα

από τις τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα μηλα

Τα μήλα περιέχουν 86% νερό. Η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα θα δώσει στο σώμα σας τις ίνες που χρειάζεται. Είναι ένα από τα φρούτα με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά. Μειώνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, τον κίνδυνο για νόσο Αλτσχάιμερ και για καρδιακές νόσους.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

μαρουλια από τις τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα

Το σπανάκι και το μαρούλι περιέχουν 95% νερό, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες όπως ήδη είπαμε είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη φροντίδα του δέρματός σας. Περιέχουν μέταλλα, αντιοξειδωτικά συστατικά και θρεπτικές ουσίες που βοηθούν στην αποτοξίνωση συνεισφέροντας στην αποβολή των τοξινών και των ακαθαρσιών από το δέρμα. Προλαμβάνουν τον καρκίνο, ενισχύουν τη μνήμη και διατηρούν υγιή την όρασή σας.

Ακτινίδιο

ακτινιδια από τις τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα

Το φρούτο αυτό περιέχει 83% νερό. Η κατανάλωση ενός ακτινιδίου καλύπτει στο διπλάσιο την ημερήσια ανάγκη σας σε βιταμίνη C. Επειδή περιέχει ίνες, είναι θαυμάσιο για τη ρύθμιση της χοληστερίνης και της πίεσης του αίματος. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων και κατεβάζει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα.

Γκρέιπφρουτ

από τις τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα

Το γκρέιπφρουτ έχει τις ίδιες ιδιότητες με τις τομάτες επειδή περιέχει λυκοπένιο και υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών, που διατηρούν το δέρμα σας καθαρό και χωρίς ακμή.

Νερό καρύδας, από τις τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα

 

από τις τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα νερο καρυδας

Το νερό αυτό είναι ό,τι πιο ενυδατικό μπορεί να προσφέρει η καρύδα. Λέγεται ότι καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης. Είναι καλό για την πέψη και το δέρμα επειδή ενισχύει τις μεμβράνες του δέρματός σας, κάνοντάς το απαλό και λαμπερό.

Χυμός πορτοκαλιού

από τις τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα

Τα πορτοκάλια περιέχουν 88% νερό, είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη C, φολικό οξύ, και περιλαμβάνουν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για την επανόρθωση του δέρματος.

Να θυμάστε ότι είναι ουσιαστικό να τρώτε υγιεινά για να παραμείνετε υγιείς μέσα και έξω. Δεν χρειάζεται να κάνετε θυσίες, υπάρχουν νόστιμες τροφές που μπορείτε εύκολα να συμπεριλάβετε στις διατροφικές σας συνήθειες και στα γεύματά σας, ή για να αντιμετωπίσετε τις ξαφνικές λιγούρες για γλυκά που μπορεί μερικές φορές να προκύψουν.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Yahia, E. M., & Woolf, A. B. (2011). Avocado ( Persea americana Mill.). In Postharvest Biology and Technology of Tropical and Subtropical Fruits. https://doi.org/10.1002/9780470622834.ch38
  • Calderón-Oliver, M., Escalona-Buendía, H. B., Medina-Campos, O. N., Pedraza-Chaverri, J., Pedroza-Islas, R., & Ponce-Alquicira, E. (2016). Optimization of the antioxidant and antimicrobial response of the combined effect of nisin and avocado byproducts. LWT – Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2015.07.048
  • Tribby, D. (2009). Yogurt. In The Sensory Evaluation of Dairy Products. https://doi.org/10.1007/978-0-387-77408-4_8
  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027
  • Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.