Το σημείο G στους άνδρες: Πού βρίσκεται και τι να ξέρετε

Η διέγερση του σημείου G στους άνδρες μπορεί να απελευθερώσει απαράμιλλες αισθήσεις και οργασμούς. Ωστόσο, είναι επίσης απαραίτητο να παραμερίσετε τις προκαταλήψεις, για να αρχίσετε να το απολαμβάνετε.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου, 2023

Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να υπάρχει μια αλλαγή στον τρόπο που μιλάμε για τη σεξουαλικότητα. Ωστόσο, και παρά το γεγονός αυτό, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ταμπού και μύθοι σχετικά με τη διέγερση του σημείου G στους άνδρες, που ονομάζεται επίσης σημείο H ή σημείο P.

Η πεποίθηση, που επικρατεί στην κοινωνία εδώ και αιώνες σχετικά με το τι θεωρείται gay, έχει εμποδίσει τους άνδρες να ανακαλύψουν την ευχαρίστηση που παράγεται σε αυτή την περιοχή. Ο φόβος ότι θα χάσουν τον “ανδρισμό” τους ή ότι θεωρούν την πράξη ως κάτι “ανθυγιεινό” εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο στην απόλαυσή τους.

Πράγματι, πολλοί εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για την ύπαρξη αυτής της ερωτογενούς περιοχής και αρνούνται να σκεφτούν ότι μπορεί να διεγερθεί χωρίς αυτό να είναι συνώνυμο της παρέκκλισης της σεξουαλικότητάς τους. Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι παραμερίζουν τις προκαταλήψεις τους και ενδιαφέρονται για το θέμα.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη διέγερση του σημείου G στους άνδρες; Πώς να το κάνουμε για μια ικανοποιητική εμπειρία; Γνωρίζουμε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θέλουν να λύσουν αυτά τα ερωτήματα, οπότε εδώ μοιραζόμαστε λεπτομερώς τις πιο σημαντικές πτυχές.

Σημείο G στους άνδρες: πού βρίσκεται;

Για να απολαύσετε τη σεξουαλική ολοκλήρωση ως ζευγάρι είναι βολικό να γνωρίζετε, εκ των προτέρων, σε ποια περιοχή βρίσκεται το σημείο G στους άνδρες. Για προφανείς λόγους, υπάρχουν μεγάλες ανατομικές διαφορές αν το συγκρίνουμε με το σημείο G στις γυναίκες.

Το σημείο G των ανδρών είναι στην πραγματικότητα ο προστάτης, ένα ινώδες όργανο που βρίσκεται μέσα στο ορθό, περίπου 5 εκατοστά από τον πρωκτό και στο τοίχωμα που βλέπει προς τα εμπρός. Πρόκειται για μια περιοχή όπου υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις- ως εκ τούτου, είναι πολύ ευαίσθητη και ερωτογενής.

Μπορεί να προσεγγιστεί μέσω του πρωκτού, εισάγοντας προσεκτικά ένα δάχτυλο. Μόλις περάσει ο σφιγκτήρας του πρωκτού, επιτυγχάνεται η πρόσβαση στο ορθό. Σε αυτή την περιοχή, σε βάθος αρκετών εκατοστών, είναι δυνατόν να αισθανθεί κανείς ένα εξόγκωμα πάχους ενός εκατοστού: τον προστάτη.

Με λίγα προκαταρκτικά παιχνίδια και κάποια οπτική διέγερση, ένας άνδρας μπορεί να επιτύχει έναν ευχάριστο οργασμό.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε και αυτό: Ξηρός οργασμός: Τι είναι και γιατί συμβαίνει;

Τι είναι ο προστάτης;

Οι ειδικοί του WebMD λένε ότι ο προστάτης είναι ένας αδένας σε σχήμα καρυδιού που αποτελεί μέρος του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Η κύρια λειτουργία του είναι να συμβάλλει στην παραγωγή σπέρματος και βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη, σχεδόν μπροστά από το ορθό.

Ο αδένας τείνει να μεγαλώνει με την ηλικία και μπορεί να πάσχει από διάφορα προβλήματα υγείας, όπως προστατίτιδα, διόγκωση του προστάτη, ακόμη και καρκίνο. Η εξερεύνηση του σημείου G στους άνδρες θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανίχνευση ανωμαλιών- ως εκ τούτου, θεωρείται προληπτικό μέτρο.

Πώς να διεγείρετε το σημείο G στους άνδρες

Το θέμα της διέγερσης του σημείου G στους άνδρες μπορεί να προκαλέσει πολλούς δισταγμούς. Ενώ ορισμένες γυναίκες φοβούνται ότι οι σύντροφοί τους θα αρνηθούν να εξερευνήσουν αυτή την περιοχή, άλλες φοβούνται μήπως προκαλέσουν βλάβη λόγω της έλλειψης λίπανσης στην περιοχή.

Λοιπόν, πρώτα απ’ όλα, το ιδανικό θα ήταν να μιλήσετε με αυτοπεποίθηση, αφού είναι απαραίτητο να συμφωνήσουν και οι δύο να το κάνουν. Ως γυναίκες, είναι σημαντικό να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι η κατάσταση είναι απολύτως φυσιολογική και ότι δεν επηρεάζει τον ανδρισμό.

Φυσικά, είναι καλύτερο να σέβεστε τις σεξουαλικές αποφάσεις του άλλου, καθώς δεν υπάρχει λόγος να πιέζετε την κατάσταση. Και αν εκείνος αποφασίσει ότι θέλει να διεγερθεί στο σημείο G, καλό είναι να ξέρετε πώς να πετύχετε μια καλή διέγερση.

Στοματικό σεξ

Η πρακτική του στοματικού σεξ πριν φτάσει στο σημείο G στους άνδρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τον θέσετε σε κατάσταση χαλάρωσης και ηρεμίας. Έτσι, ενώ εκείνος απολαμβάνει την ευχαρίστηση που δημιουργείται μπροστά, εκείνη μπορεί να αρχίσει να αγγίζει απαλά το πίσω μέρος.

Συμβουλή:

 • Προσπαθήστε να κάνετε προσεκτικά μασάζ στο περίνεο, δηλαδή στο τμήμα του δέρματος μεταξύ του πρωκτού και των όρχεων. Αυτή η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη και μπορεί να προετοιμάσει τον σύντροφό σας πριν διεγείρετε το σημείο G.

Λιπαντικό

Οι άνδρες, όπως και οι γυναίκες, έχουν την ανάγκη να χαλαρώσουν τον πρωκτικό σφιγκτήρα για να διευκολύνουν τη διείσδυση. Για το λόγο αυτό, πριν τοποθετήσετε το δάχτυλο στην περιοχή, είναι απαραίτητο να λιπάνετε καλά με ένα κατάλληλο προϊόν.

Συμβουλή:

 • Μετακινήστε το δάχτυλό σας γύρω από τον πρωκτό του και εφαρμόστε το λιπαντικό με απαλό μασάζ για να επιτύχετε μεγαλύτερη διέγερση.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Η σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας και ανοργασμίας

Σημείο G στους άνδρες: πώς να το βρείτε;

Μόλις η περιοχή λιπανθεί σωστά, είναι ώρα να εισάγετε το δάχτυλο για να διεγείρετε το σημείο G στους άνδρες. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να εντοπιστεί. Αξίζει να θυμάστε ότι μοιάζει με ένα μικρό “καρύδι”, με ελαφρώς τραχιά υφή.

Συμβουλή:

 • Μόλις το βρείτε, μπορείτε να διεγείρετε το σημείο G μετακινώντας απαλά το δάχτυλό σας και προσπαθήστε να μιμηθείτε τη χειρονομία “έλα εδώ”. Τρίψτε με διαφορετικούς ρυθμούς μέχρι να βρείτε τον πιο συναρπαστικό γι’ αυτόν.

Σεξουαλικά παιχνίδια

Υπάρχουν πολλά σεξουαλικά παιχνίδια που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμπειρίας κατά τη διέγερση του σημείου G στους άνδρες. Ιδανικά, αρχίστε να τα ενσωματώνετε όταν έχει βιώσει τα παραπάνω και νιώθει πιο άνετα και έτοιμος.

Μερικές διασκεδαστικές επιλογές είναι:

 • Πρωκτικές σφαίρες.
 • Πρωκτικά βύσματα.
 • Διεγέρτης πρωκτού.
 • Μασάζ του προστάτη.

Άλλες ερωτογενείς ζώνες στους άνδρες

Υπάρχουν και άλλες ερωτογενείς ζώνες, τις οποίες μπορείτε επίσης να διεγείρετε, είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά την επίτευξη του σημείου G στους άνδρες. Αυτές είναι οι εξής:

 • Στόμα και χείλη: μπορείτε να τα τρίψετε με τα δικά σας, να περάσετε τα δάχτυλά σας, να τα εισάγετε για να τα ρουφήξει.
 • Πέος: μια ολόκληρη ευαίσθητη περιοχή, κυρίως στο κεφάλι ή τη βάλανο, καθώς και στην ακροποσθία (όταν δεν έχει περιτομή).
 • Όσχεο: είναι αυτός ο σάκος δέρματος που περιβάλλει τους όρχεις, είναι πολύ ευαίσθητος, αν τον τρίψετε απαλά.
 • Καβάλος: μπορείτε να τον χαϊδέψετε, πλησιάζοντας το μέλος του και στη συνέχεια να απομακρυνθείτε λίγο.
 • Ο λαιμός: εκτός από το να τον φιλάτε και να περνάτε τη γλώσσα σας από πάνω του, μπορείτε να παίξετε με λίγο πάγο.

Πώς να απολαύσετε το σημείο G του άνδρα

Είναι επίσης σημαντικό να ρωτάτε τους άνδρες αν αισθάνονται άνετα ή αν δεν τους αρέσει κάτι. Γι’ αυτό, μόλις φτάσετε σε αυτή την ερωτογενή ζώνη, είναι καλό να τον ρωτάτε “σου αρέσει εδώ;” ή “πώς αισθάνεσαι;”. Τα βογγητά ευτυχίας και οι εκφράσεις τους μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένδειξη. Απολαύστε το!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.



Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.