Δίαιτα αποτοξίνωσης με μηλόξυδο. Δοκιμάστε την

Το μηλόξυδο συμβάλλει στη μείωση της όρεξης και στη διάλυση του λίπους, για το λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερα για υγιεινό αδυνάτισμα.
Δίαιτα αποτοξίνωσης με μηλόξυδο. Δοκιμάστε την
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Δίαιτα αποτοξίνωσης με μηλόξυδο. Τα τελευταία χρόνια, το μηλόξυδο έχει γίνει δημοφιλές ως το ιδανικό προϊόν για τη συμπλήρωση μιας δίαιτας. Οι έρευνες και οι μαρτυρίες εκείνων που έχουν χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο προϊόν για να αδυνατίσουν είναι αρκετές ώστε να μας πείσουν για την ικανότητα του μηλόξυδου να καίει το λίπος. Και δεν βοηθάει μόνο στο αδυνάτισμα, αλλά εξασφαλίζει και άλλες ωφέλειες για την υγεία.

Το μηλόξυδο ρυθμίζει το pH του σώματος, προάγει την αποβολή των άχρηστων ουσιών και εξασφαλίζει μια αίσθηση ευεξίας, βοηθώντας σας να αισθάνεστε θαυμάσια όλη μέρα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσετε πλήρως τις ωφέλειές του είναι να κάνετε μια δίαιτα αποτοξίνωσης με μηλόξυδο.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα αποτοξίνωσης με μηλόξυδο;

Η λήψη μηλόξυδου κάνει το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες και τις συσσωρευμένες άχρηστες ουσίες, που μπορούν να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών, αύξηση βάρους και άλλα προβλήματα υγείας.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το μηλόξυδο είναι τόσο αποτελεσματικό είναι επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα οργανικών οξέων που συμβάλλουν στην καταστολή της όρεξης, αποτρέποντάς σας από την υπερφαγία. Περιέχει επίσης ένζυμα που συνεισφέρουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού, προκειμένου το λίπος να καίγεται ευκολότερα. Διαβάστε την σχετική έρευνα των Δρ. Vargas et. al. εδώ.

Ποιες είναι οι ωφέλειες μιας δίαιτας αποτοξίνωσης με μηλόξυδο;

δίαιτα αποτοξίνωσης με μηλόξυδο και ζυγαρια

Το μηλόξυδο δεν είναι μόνο ένα προϊόν εύκολα διαθέσιμο και οικονομικό, αλλά είναι και ιδανικό για την αποτοξίνωση του σώματος, το αδυνάτισμα και την πρόληψη ασθενειών. Οι ωφέλειές του στα πλαίσια μιας δίαιτας αποτοξίνωσης περιλαμβάνουν:

 • Συμβολή στην αποτοξίνωση του παχέος εντέρου και προαγωγή της σωστής πέψης.
 • Συμβολή στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και φιλτράρισμα των τοξινών από το αίμα.
 • Έλεγχος των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και της χοληστερίνης και ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
 • Αλκαλοποίηση του σώματος, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση της οξύτητας που προκαλεί η κατανάλωση ορισμένων τροφών.
 • Συμβολή στη διάλυση των λιπών, κάτι που το καθιστά ιδανικό για υγιεινό αδυνάτισμα.
 • Διέγερση της αποβολής τοξινών από το σώμα, προλαμβάνοντας τις ασθένειες και βελτιώνοντας την υγεία γενικά.
 • Ενίσχυση του μεταβολισμού, κάτι που βοηθάει στην ευκολότερη καύση του λίπους.
 • Εξασφάλιση μιας αίσθησης κορεσμού, κάτι που σας αποτρέπει από την υπερφαγία.

Οδηγίες δίαιτας αποτοξίνωσης

δίαιτα αποτοξίνωσης με μηλόξυδο

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να αγοράσετε ένα μπουκάλι βιολογικό, μη παστεριωμένο και αφιλτράριστο μηλόξυδο. Έχετε υπόψη σας ότι δεν χρειάζεται να πίνετε μεγάλες ποσότητες για να απολαύσετε τις ωφέλειές του στην αποτοξίνωση του σώματος και στο αδυνάτισμα. Στην πραγματικότητα, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πίνετε 2 κουταλιές της σούπας διαλυμένες σε 2 φλιτζάνια νερό, τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρωί ετοιμάστε το νερό με το ξύδι και πιείτε ένα ποτήρι πριν από κάθε γεύμα. Για να το κάνετε πιο εύγευστο, προσθέστε ένα κουταλάκι του τσαγιού μέλι σε κάθε ποτήρι.

Ένας άλλος τρόπος είναι να φτιάξετε έγχυμα. Απλώς αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με βραστό νερό και μέλι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε ένα σακουλάκι τσαγιού. Πιείτε το όσο είναι ακόμα ζεστό.

Για πόσο καιρό θα πρέπει να πίνω μηλόξυδο;

Η δίαιτα αποτοξίνωσης με μηλόξυδο δεν έχει κινδύνους για την υγεία σας. Χρησιμοποιώντας το ως ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, μπορείτε να το λαμβάνετε όσο συχνά θέλετε. Έχετε υπόψη σας ότι δεν πρόκειται για θαυματουργή θεραπεία. Τα αποτελέσματα που προσφέρει το μηλόξυδο είναι σταδιακά και πάντα πρέπει να συνοδεύονται από ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι λειτουργεί καλύτερα για μερικούς ανθρώπους από ό,τι για άλλους. Μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να χάσουν βάρος ευκολότερα, ενώ άλλοι δυσκολεύονται περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να δοκιμάσετε. Διαβάστε σχετική έρευνα της Mayo Clinic εδώ.

Σιγουρευτείτε ότι πίνετε μηλόξυδο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αν το πίνετε πριν τα γεύματα, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερφαγία.

δίαιτα αποτοξίνωσης με μηλόξυδο

Προφυλάξεις κατά τη λήψη μηλόξυδου

Το μηλόξυδο θα πρέπει να λαμβάνεται διαλυμένο σε νερό, καθώς η οξύτητά του μπορεί να σας προκαλέσει ναυτία. Επιπλέον, η οξύτητα θα μπορούσε να βλάψει το σμάλτο των δοντιών. Δεν θα πρέπει να βουρτσίσετε τα δόντια σας για τουλάχιστον τριάντα λεπτά αφού το πιείτε.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Khezri, S. S., Saidpour, A., Hosseinzadeh, N., & Amiri, Z. (2018). Beneficial effects of Apple Cider Vinegar on weight management, Visceral Adiposity Index and lipid profile in overweight or obese subjects receiving restricted calorie diet: A randomized clinical trial. Journal of Functional Foods, 43, 95–102. https://doi.org/10.1016/j.jff.2018.02.003
 • Kondo, T., Kishi, M., Fushimi, T., & Kaga, T. (2009). Acetic acid upregulates the expression of genes for fatty acid oxidation enzymes in liver to suppress body fat accumulation. Journal of Agricultural and Food Chemistry57(13), 5982–5986. https://doi.org/10.1021/jf900470c
 • Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World (pp. 197–207). Springer Milan. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12
 • Iman, M., Moallem, S. A., & Barahoyee, A. (2015). Effect of apple cider Vinegar on blood glucose level in diabetic mice. Pharmaceutical Sciences20(4), 163–168. https://doi.org/10.5681/PS.2015.006
 • Safari, R., Hoseinifar, S. H., Nejadmoghadam, S., & Khalili, M. (2017). Apple cider vinegar boosted immunomodulatory and health promoting effects of Lactobacillus casei in common carp (Cyprinus carpio). Fish and Shellfish Immunology67, 441–448. https://doi.org/10.1016/j.fsi.2017.06.017

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.