Διορθωτικό μακιγιάζ στη δερματολογία: Μερικές συμβουλές

Το διορθωτικό μακιγιάζ βοηθά σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις του δέρματος. Εκτός από τις αισθητικές χρήσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ιατρικούς λόγους.
Διορθωτικό μακιγιάζ στη δερματολογία: Μερικές συμβουλές
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Το διορθωτικό μακιγιάζ στη δερματολογία είναι ειδικά κατασκευασμένο για την απόκρυψη των ατελειών. Επιπλέον, βοηθά το δέρμα σας να φαίνεται καλύτερο μετά από ορισμένες δερματικές παθήσεις. Αυτός ο τύπος μακιγιάζ είναι χρήσιμος για να:

 • Μειώσετε τις συνέπειες των εγκαυμάτων
 • Βελτιώσετε την αισθητική δερματολογία ή την πλαστική χειρουργική
 • Ελαχιστοποιήσετε τις παρενέργειες των θεραπειών καρκίνου

Το διορθωτικό μακιγιάζ έχει επίσης μεγάλα ψυχολογικά οφέλη. Βοηθά το δέρμα σας να φαίνεται όμορφο και βελτιώνει την εικόνα σας. Επομένως, για άτομα με ορισμένες δερματικές παθήσεις, μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και την ποιότητα ζωής τους.

Διορθωτικό μακιγιάζ

Το διορθωτικό μακιγιάζ έχει μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, μερικά από αυτά είναι:

 • Καλή κάλυψη
 • Φυσικά αποτελέσματα: γρήγορη και εύκολη εφαρμογή
 • Ασφαλές για το δέρμα: υποαλλεργικό με κλινικά αποτελέσματα
 • Παραμένει στο δέρμα σας για λίγο
 • Ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα
 • Χωρίς άρωμα
 • Προσαρμόσιμο για χρήση στο πρόσωπο και το σώμα σας
 • Αφαιρείται εύκολα

Βασικά στοιχεία του κονσίλερ

Στον χρωματικό τροχό, κάθε χρώμα έχει ένα αντίθετο χρώμα. Η αρχή των αντίθετων χρωμάτων είναι ότι τα αντίθετα ακυρώνουν το ένα το άλλο. Επομένως, το πράσινο εξουδετερώνει το κόκκινο και το κίτρινο εξουδετερώνει το μοβ.

Αυτή η αρχή σάς επιτρέπει να καμουφλάρετε κόκκινα ή μοβ σημάδια με το κονσίλερ αντίθετου χρώματος. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τόσο κονσίλερ στο τόνο του δέρματος.

πινέλα μακιγιάζ

Ενδείξεις στη δερματολογία

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη χρήση διορθωτικού μακιγιάζ. Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους πιο συνηθισμένους είναι:

 1. Για την κάλυψη μικρών ατελειών: μαύροι κύκλοι, κηλίδες.
 2. Δερμάτωση: ακμή ή ροδόχρους ακμή.
 3. Υπέρ ή υποχρωματισμός: φακοί, μέλασμα ή λεύκη.
 4. Αγγειακές διαταραχές: αγγειώματα.
 5. Μετά από αισθητική δερματολογία ή πλαστική χειρουργική: λέιζερ ή botox.
 6. Καμουφλάζ: από εγκαύματα και ουλές.

Όταν χρησιμοποιείτε διορθωτικό μακιγιάζ σε ασθενείς με καρκίνο, εκτός από την εφαρμογή μακιγιάζ, μερικές φορές πρέπει να τονίσετε τα φρύδια. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε μικρές πινελιές όπως τα φυσικά φρύδια. Ωστόσο, εάν υπάρχει μερική ή ολική αλωπεκία, πάρτε 3 σημεία αναφοράς για να σχεδιάσετε ξανά τα φρύδια.

Εάν οι βλεφαρίδες έχουν μειωθεί ή εξαφανιστεί λόγω της θεραπείας του καρκίνου, απλώστε eyeliner στη βάση των άνω βλεφαρίδων. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να ορίσετε και να αναδημιουργήσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων.

άτομο με λεύκη

Διορθωτικό μακιγιάζ σε ασθενείς με καρκίνο

Το διορθωτικό μακιγιάζ, στη δερματολογία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία καρκίνου. Στην πραγματικότητα, οι παρενέργειες του δέρματος είναι συχνές στη χημειοθεραπεία και σε άλλες στοχευμένες θεραπείες.

Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά για την εμφάνισή τους, διότι ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους. Ως εκ τούτου, το μακιγιάζ τους βοηθά να αντιμετωπίσουν θεραπείες με πιο θετική στάση. Επίσης, μπορούν να βελτιώσουν τις προσωπικές και κοινωνικές τους σχέσεις.

Επιπλέον, το διορθωτικό μακιγιάζ βοηθά στη μείωση των συχνότερων αλλαγών στο δέρμα του προσώπου από τις θεραπείες για τον καρκίνο. Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν ξηρότητα, κόπωση, κηλίδες και υπερχρωματισμό. Επίσης, μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα και τριχόπτωση στα φρύδια και τις βλεφαρίδες.

Πριν χρησιμοποιήσετε το μακιγιάζ, πλύνετε απαλά το πρόσωπό σας. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό ή ενυδατικό πλύσιμο προσώπου.

Η ενυδάτωση του προσώπου σας είναι εξαιρετικά σημαντική επειδή το ξηρό δέρμα είναι μια από τις πιο συχνές παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Εδώ, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε υποαλλεργικά προϊόντα.

Επίσης, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική μάσκα 1 ή 2 φορές την εβδομάδα. Φυσικά, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό. Στην πραγματικότητα, οι θεραπείες για τον καρκίνο σας κάνουν πιο ευαίσθητους στον ήλιο. Επομένως, πρέπει επίσης να περιορίσετε τον χρόνο σας στον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Συμπέρασμα

Εάν υποφέρετε από συγκεκριμένες παθήσεις του δέρματος ή αντιμετωπίζετε καρκίνο, το διορθωτικό μακιγιάζ είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σας ωφελήσει τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Εκτός από το να σας κάνει να φαίνεστε όμορφοι, αυτά τα προϊόντα μπορούν επίσης να βοηθήσουν ιατρικά.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Riva Grandal, Á., Santiago Sánchez Mateos, J., & Rodríguez Martín, C. (2009). Maquillaje terapéutico sobre lesiones dermatológicas faciales: revisión bibliográfica. Enfermería Dermatológica.

 • Padilla-España, L., & de Troya-Martín, M. (2013). El maquillaje corrector en la dermatología pediátrica: cuándo y cómo. Piel. https://doi.org/10.1016/j.piel.2013.03.017

 • Alcalde Lorca, I. (2008). Maquillaje dermatológico corrector. Enferm Dermatol.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.