Πώς να αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες με φυσικό τρόπο

Αν και η φυσική αυτή θεραπεία έχει θεαματικά αποτελέσματα στο να αποκτήσετε πολύ μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, θα πρέπει να την εφαρμόζετε συχνά για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα σύντομα.
Πώς να αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες με φυσικό τρόπο

Τελευταία ενημέρωση: 08 Ιανουαρίου, 2019

Πώς να αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες με φυσικό τρόπο. Προκειμένου να αποκτήσετε πολύ μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, συνήθως στρέφεστε στη μάσκαρα. Αυτό βεβαίως μας παρέχει το ικανοποιητικό αποτέλεσμα που θέλουμε, αλλά είναι τεχνητό και σίγουρα προσωρινό. Αποκτήστε μακριές βλεφαρίδες με φυσικό τρόπο, αξιοποιώντας μια εξαιρετικά αποτελεσματική παλιά συνταγή.

Σε αυτό το άρθρο, ανακαλύπτουμε πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε ένα σπιτικό φυσικό βάλσαμο για να πετύχουμε πολύ μακριές βλεφαρίδες γρήγορα.

Ο λόγος ύπαρξης των βλεφαρίδων

Οι βλεφαρίδες προστατεύουν τα μάτια μας από τη βλαπτική επίδραση εξωτερικών παραγόντων, όπως η ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, εμποδίζουν την είσοδο ξένων σωματιδίων και βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις.

Ωστόσο, οι βλεφαρίδες μας κάνουν από αισθητικής πλευράς και πιο θελκτικές, αυξάνοντας τη θηλυκότητα και την αισθαντικότητα του προσώπου.

Οι μακριές και πυκνές βλεφαρίδες μπορούν να αλλάξουν δραματικά τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Γι’ αυτό το λόγο, οι γυναίκες χρησιμοποιούν μάσκαρα ή ακόμη και ψεύτικες βλεφαρίδες.

Βραχυπρόθεσμες λύσεις για να αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες

Υπάρχουν ορισμένα τρικ που μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των βλεφαρίδων άμεσα:

 • Μάσκαρα: Υπάρχουν διάφοροι τύποι μάσκαρας. Ορισμένες προσφέρουν μεγαλύτερο μήκος, άλλες πυκνότητα ή όγκο, κ.λπ. Ωστόσο, η δική μας πρόταση είναι να επιλέγετε φυσική μάσκαρα προκειμένου να αποφεύγετε τα επιβλαβή συστατικά στοιχεία που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τα μάτια, όπως τα parabens (ισχυρά συντηρητικά), για παράδειγμα.
 • Ψεύτικες βλεφαρίδες: Τα τελευταία χρόνια οι ψεύτικες βλεφαρίδες έχουν γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη. Από εκεί που συνήθως θεωρούνταν άβολες στη χρήση, σήμερα είναι πλέον πιο λεπτές και περισσότερο καλαίσθητες. Μπορείτε να τις εφαρμόσετε ξεχωριστά στο εξωτερικό μέρος των βλεφαρίδων σας, πετυχαίνοντας ένα πολύ φυσικό και όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.
εμφύτευση βλεφαρίδων να αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες

Πολύ μακριές βλεφαρίδες

Εάν στόχος σας είναι να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας με φυσικό τρόπο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συστατικά με ιδιότητες που ευνοούν το μεγάλωμα της τρίχας. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Καστορέλαιο για να αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες

Το καστορέλαιο είναι ένα παλιό συστατικό υγείας και ομορφιάς που οι γιαγιάδες μας γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες.

Το φυτικό αυτό έλαιο, που προέρχεται από τους σπόρους του τροπικού φυτού Ρίκινος ο Κοινός, βελτιώνει τη τριχοφυΐα, λειαίνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, τρέφει και δυναμώνει τους θύλακες της τρίχας.

Έτσι, ενθαρρύνει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων, οι οποίες θα αρχίσουν να δείχνουν περισσότερες στον αριθμό, παχύτερες και μακρύτερες σε λίγες μόνο μέρες.

Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί στην αγορά σας. Φροντίστε να προμηθευτείτε καστορέλαιο για καλλυντική χρήση, διότι στο εμπόριο κυκλοφορεί και για βιομηχανική χρήση.

Τέλος, για να διασφαλίσετε ότι προμηθευτήκατε αγνό και παρθένο καστορέλαιο, πρέπει να συνοδεύεται από πιστοποίηση ότι πρόκειται για καστορέλαιο ψυχρής έκθλιψης.

καστορέλαιο και σπόροι για να αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες

Έλαιο καρύδας για να αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες

Το έλαιο καρύδας αποτελεί μία εξαίρετη υγιεινή τροφή που συγχρόνως έχει πολλές πρακτικές και αποτελεσματικές χρήσεις σε καλλυντικά προϊόντα.

Μία από αυτές είναι ότι μακραίνει τις βλεφαρίδες. Αυτό οφείλεται στις βιταμίνες, στα μέταλλα και στα βασικά λιπαρά οξέα που εμπεριέχει.

Πρωτίστως, το φυσικό αυτό έλαιο θρέφει τις βλεφαρίδες από τις ρίζες και επάνω. Επιπλέον, τις διατηρεί βαθιά ενυδατωμένες και βοηθά στο να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Η καλύτερη ποιότητα ελαίου καρύδας είναι οπωσδήποτε το έξτρα παρθένο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως φυσική λοσιόν ενυδάτωσης σε όλο το σώμα.

Πώς παρασκευάζουμε τη φυσική θεραπεία

μάσκα σε βλεφαρίδες- να αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες

Υλικά

Για να φτιάξετε τη φυσική θεραπεία για πολύ μακριές βλεφαρίδες, χρειάζεστε ίσες ποσότητες καστορέλαιου και ελαίου καρύδας. Για παράδειγμα:

 • 2 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο ψυχρής έκθλιψης για καλλυντική χρήση (30 γραμμ.)
 • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο έλαιο καρύδας (30 γραμμ.)

Εκτέλεση

 • Αρχικά, για να προετοιμάσετε το απλό αυτό βάλσαμο, χρειάζεται μόνο να αναμείξετε καλά τα δύο έλαια μεταξύ τους.
 • Ο πιο εύκολος τρόπος για να το απλώσετε είναι χρησιμοποιώντας ένα άδειο φιαλίδιο μάσκαρας.
 • Μπορείτε να μεταχειριστείτε αυτό που σας τελείωσε ή να αγοράσετε ένα νέο φιαλίδιο από ένα κατάστημα φυσικών καλλυντικών προϊόντων.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Για να χρησιμοποιήσετε το βάλσαμο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Κάθε βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ σας εντελώς. Μπορείτε για αυτό το λόγο, να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό προϊόν καθαρισμού προσώπου (ντεμακιγιάζ). Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε να αποφεύγετε τα μη φυσικά υγρά μαντηλάκια καθαρισμού.
 • Από τη στιγμή που το πρόσωπό σας είναι καθαρό, εφαρμόστε το βάλσαμο απευθείας στις επάνω και κάτω βλεφαρίδες με βοηθό το βουρτσάκι.
 • Πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή. Μη χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα ή μην πλησιάζετε πολύ κοντά στα μάτια, διότι το καστορέλαιο μπορεί να ερεθίσει την περιοχή.
 • Έπειτα, οδηγηθείτε στο κρεβάτι προσπαθώντας να μην τρίψετε τα μάτια σας.
 • Το πρωί, μόλις ξυπνήσετε, πλύνετε το πρόσωπό σας, ειδικά τα μάτια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μία ζεστή και υγρή πετσέτα.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Castor oil – castor oil liquid [Label]. (2017).
  dailymed.nlm.nih.gov/dailymed/drugInfo.cfm?setid=9db0811c-aa22-437b-9c86-cb0b5de9a2b9
 • Iqbal J, et al. (2012). Antioxidant, antimicrobial, and free radical scavenging potential of aerial parts of Periploca aphylla and Ricinus communis. DOI:
  10.5402%2F2012%2F563267
 • Garza LA, et al. (2012). Prostaglandin D2 inhibits hair growth and is elevated in bald scalp of men with androgenetic alopecia. DOI:
  10.1126/scitranslmed.3003122

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.