Δοκιμάστε τις θεραπείες μας για μακριά και υγιή μαλλιά

Για να έχετε μακριά και υγιή μαλλιά γεμάτα ζωή, είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής με μασάζ, που επίσης βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους.
Δοκιμάστε τις θεραπείες μας για μακριά και υγιή μαλλιά

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Θέλετε μακριά και υγιή μαλλιά; Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να έχει μια γυναίκα επάνω της είναι τα υγιή μαλλιά της; Αν τα μαλλιά σας είναι υγιή, μπορείτε να τους δώσετε ό,τι στυλ θέλετε και να τα αλλάξετε στο λεπτό.

Ωστόσο, το να έχετε μακριά και υγιή μαλλιά δεν είναι τόσο απλό. Απαιτείται μια σωστή ρουτίνα περιποίησης και συνεπής εφαρμογή φυσικών θεραπειών.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικές επιλογές που δεν απαιτούν πολύ χρόνο ή πολλή ενέργεια και εξασφαλίζουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Δεν μας πιστεύετε; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε μερικά κόλπα για να έχετε μακριά και υγιή μαλλιά.

1. Χρησιμοποιείτε φυσικό σαμπουάν χωρίς αλάτι

γυναίκα που λούζεται με μακριά και υγιή μαλλιά

Γνωρίζουμε ότι ο σκοπός της χρήσης σαμπουάν είναι το καθάρισμα των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Έτσι, όταν αγοράζετε σαμπουάν, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τα χαρακτηριστικά των μαλλιών σας προκειμένου να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Εδώ και αρκετό καιρό τώρα ακούμε για σαμπουάν χωρίς αλάτι. Πέρα από το ότι αυτό μπορεί να αποτελεί απλώς την τελευταία μόδα ή ένα κόλπο για αύξηση των πωλήσεων, πρέπει να γνωρίζετε ότι το αλάτι δεν προσφέρει καμία πραγματική ωφέλεια στα μαλλιά σας.

Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο: το αλάτι αυξάνει το φριζάρισμα και μειώνει τη φυσική ενυδάτωση, έτσι δεν σας βοηθάει να εξασφαλίσετε μακριά και υγιή μαλλιά.

Αν έχετε ισιώσει τα μαλλιά σας ή αν τους έχετε κάνει βαθιά ενυδάτωση ή κάποια άλλη θεραπεία, είναι ουσιαστικό να χρησιμοποιείτε σαμπουάν χωρίς αλάτι για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα.

Σας προτείνουμε να επιλέγετε όσο το δυνατόν πιο φυσικά σαμπουάν. Βρείτε εδώ μερικές συνταγές για σαμπουάν που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε μερικά λεπτά.

2. Κάντε τα μαλλιά σας πλεξίδα

γυναικεία μαλλιά σε πλεξίδα μακριά και υγιή μαλλιά

Αν δεν έχετε χρόνο να στυλιζάρετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα χωρίς να τα βλάπτετε ή χωρίς να απλώνετε ορούς για να καταπολεμήσετε τις φθορές, η πλεξίδα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να έχετε μακριά και υγιή μαλλιά.

Αυτό το στυλ χτενίσματος είναι χαριτωμένο και κλασικό. Είναι επίσης άνετο και προστατεύει τα μαλλιά σας από τοξικούς παράγοντες όπως η μόλυνση.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών καλύπτεται και προστατεύεται. Για να προλάβετε τις φθορές στα εκτεθειμένα μέρη των μαλλιών, προσέξτε τα εξής:

 • Βουρτσίστε και χτενίστε τα μαλλιά σας μέχρι να είναι απολύτως μεταξένια και χωρίς κόμπους.
 • Απλώστε ένα προστατευτικό έλαιο φροντίζοντας να καλύψει όλα τα μαλλιά.
 • Βουρτσίστε ξανά και πλέξτε τα μαλλιά σας φροντίζοντας η πλεξίδα να μην είναι υπερβολικά σφιχτή ή υπερβολικά χαλαρή.

Μην αφήνετε ποτέ τα μαλλιά σας πλεγμένα όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα. Η καλύτερη ιδέα είναι να λύνετε τα μαλλιά σας κάθε νύχτα και να τα λούζετε για να αποτρέψετε τη συσσώρευση λιπαρότητας και βρωμιάς.

Αν προτιμάτε να λούζετε τα μαλλιά σας το πρωί, ξεπλέξτε τα μαλλιά σας τη νύχτα και βουρτσίστε τα. Έπειτα ξαναπλέξτε τα και αφήστε τα έτσι όλη τη νύχτα.

3. Ενεργοποιήστε την κυκλοφορία του αίματος για μακριά και υγιή μαλλιά

Απλώς βουρτσίστε τα μαλλιά σας και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι απλό και ευχάριστο.

Το καλύτερο είναι ότι, μετά από μια μέρα γεμάτη άγχος, το μασάζ μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από την ένταση. Να θυμάστε ότι το μασάζ πρέπει να γίνεται απαλά και σε όλο το τριχωτό της κεφαλής.

Αν εφαρμόζετε κάποια άλλη θεραπεία για τα μαλλιά, το μασάζ θα βοηθήσει στην ενεργοποίηση των θρεπτικών ουσιών.

Μια απλή τεχνική είναι η εξής:

 • Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με τις τρίχες της βούρτσας σας ενώ βουρτσίζετε τα μαλλιά σας.
 • Κάθε τρεις μέρες βάζετε λίγες σταγόνες έλαιο λεβάντας στα χέρια σας και κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με τα ακροδάχτυλά σας.

4. Χρησιμοποιείτε τακτικά μάσκες μαλλιών

γυναικα που χτενίζει τα μαλλια της μακριά και υγιή μαλλιά

Αυτή είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές και οικονομικές συμβουλές για να έχετε μακριά και υγιή μαλλιά. Μπορείτε να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να σας προτείνει το σωστό προϊόν με βάση τα χαρακτηριστικά των μαλλιών σας.

Το πρόβλημα είναι ότι τα προϊόντα του εμπορίου συνήθως είναι αρκετά ακριβά. Αν και τα αποτελέσματα είναι καλά και με διάρκεια, γνωρίζουμε ότι τα χρήματα δεν είναι πάντα αρκετά για να επενδύουμε σε αυτά τα προϊόντα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θρέψη των μαλλιών σας θα βρείτε στην έρευνα των Δρ. Finner et. al. εδώ.

Μια εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποια σπιτική θεραπεία.

Ακολουθούν μερικές επιλογές:

Αναζωογονητική μάσκα για λιπαρά μαλλιά

Είναι εφικτό να έχετε μακριά και υγιή μαλλιά χωρίς υπερβολική λιπαρότητα. Με αυτή τη μάσκα θα μειώσετε τη λιπαρότητα χωρίς να αφυδατώσετε τα μαλλιά.

Εφαρμόζετε τη μάσκα μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Υλικά

 • 1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόης βέρα (15 γραμμάρια)
 • 1 κουταλάκι του τσαγιού τριμμένη κανέλα (3 γραμμάρια)
 • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 γραμμάρια)

Οδηγίες

 • Αναμείξτε όλα τα υλικά και απλώστε τα σε καθαρά μαλλιά χωρίς κόμπους.
 • Κάντε απαλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας με τη μάσκα και αφήστε τη να δράσει για δεκαπέντε λεπτά.
 • Ξεπλύντε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό.

Μάσκα για ξηρά μαλλιά

Αν αυτό που δεν σας επιτρέπει να έχετε μακριά και υγιή μαλλιά είναι ότι πάντα είναι ξηρά και έχουν ψαλίδα, η μάσκα αυτή θα σας βοηθήσει πάρα πολύ.

Εφαρμόζετέ τη δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Υλικά

 • τον κρόκο ενός αβγού
 • 1 κουταλάκι του τσαγιού ελαιόλαδο (5 γραμμάρια)
 • 1 κουταλάκι του τσαγιού έλαιο αβοκάντο (5 γραμμάρια)

Οδηγίες

 • Αναμείξτε όλα τα υλικά και απλώστε τα σε καθαρά μαλλιά χωρίς κόμπους.
 • Καλύψτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε τη μάσκα να δράσει για είκοσι λεπτά.
 • Ξεπλύντε τα μαλλιά με χλιαρό ή κρύο νερό.

Μην ανησυχείτε αν τα μαλλιά σας μυρίζουν αβγό. Μετά την εφαρμογή της μάσκας μπορείτε να λούσετε τα μαλλιά σας με ένα φυσικό σαμπουάν.

Έχετε κάποια άλλη συμβουλή ή κάτι που θα θέλατε να μας προτείνετε; Ποια από τα παραπάνω κόλπα χρησιμοποιείτε; Ποια σας δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.