Πώς να δώσετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα με διασκεδαστικό τρόπο

Δεν είναι δυνατόν να παραδώσετε έτσι απλά τα χριστουγεννιάτικα δώρα. Μπορείτε επίσης να είστε δημιουργικοί και πρωτότυποι με τις παρακάτω συμβουλές.
Πώς να δώσετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα με διασκεδαστικό τρόπο

Έχει γραφτεί από Jonatan Menguez

Τελευταία ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου, 2022

Καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους, είναι και η ώρα για τις σημαντικές ημερομηνίες. Σε ποιο σπίτι θα γίνει η γιορτή, τι θα μαγειρέψουμε και ποιοι συγγενείς ή φίλοι θα έρθουν είναι μερικές τυπικές ερωτήσεις. Μαζί με αυτές, προκύπτουν και οι αμφιβολίες σχετικά με τα χριστουγεννιάτικα δώρα. Η τελευταία εβδομάδα του έτους χαρακτηρίζεται από τα ψώνια στα καταστήματα και την οργάνωση της γιορτής.

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη, η οποία μπορεί να αυξήσει την ικανοποίηση από την προσφορά οποιουδήποτε δώρου. Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο δίνετε ένα δώρο. Το να το κάνετε με έναν πρωτότυπο τρόπο είναι μια πιο απροσδόκητη ενέργεια. Ανακαλύψτε μερικές συμβουλές για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας με χριστουγεννιάτικα δώρα που θα δοθούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Διασκεδαστικοί τρόποι για να δώσετε χριστουγεννιάτικα δώρα

Christmas gifts
Αναζητήστε πρωτότυπους τρόπους για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας.

Το να δώσετε ένα δώρο που θα φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του παραλήπτη και θα γεμίσει ικανοποίηση τον δωρητή δεν προϋποθέτει απαραίτητα υψηλό προϋπολογισμό. Μερικές φορές, αρκεί να είστε πρωτότυποι και να σκεφτείτε ένα ξεχωριστό δώρο για το άτομο.

Γνωρίζοντας τα γούστα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ατόμου, είναι δυνατόν να σχεδιάσετε μια έκπληξη προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις του. Μια τέτοια μέθοδος δύσκολα μπορεί να αποτύχει.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που ενισχύει την ποιότητα ενός δώρου: ο τρόπος παράδοσής του. Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι ιδανική στιγμή για να εφαρμόσετε στην πράξη μια σειρά από συμβουλές που μετατρέπουν τα κοινά δώρα σε αξέχαστες εκπλήξεις. Με μια σειρά από αξεσουάρ χειροτεχνίας, δημιουργικές ιδέες και την επιθυμία να ευχαριστήσετε το συγκεκριμένο άτομο, είναι δυνατόν να επιλέξετε τις παρακάτω πρωτότυπες μεθόδους προσφοράς δώρων.

Χάρτης θησαυρού

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να εκπλήξετε ένα άλλο άτομο είναι να σχεδιάσετε έναν χάρτη του σπιτιού με το συγκεκριμένο σημείο όπου είναι κρυμμένο το δώρο. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, μια κάρτα μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το δέντρο για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, αρχίζει μια διασκεδαστική αναζήτηση του στόχου. Αν έχετε κήπο, καλό είναι να θάψετε το δώρο κάτω από το έδαφος.

Δημιουργήστε ένα ξυστό

Τα δημοφιλή ξυστά μπορούν επίσης να μετατραπούν σε μια πρωτότυπη μέθοδο παράδοσης δώρων. Υπάρχουν διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες και καταστήματα όπου μπορείτε να σχεδιάσετε και να παραγγείλετε ένα ξυστό με το κρυφό μήνυμα της επιλογής σας. Μπορείτε να εκτυπώσετε το φύλλο και να το κρεμάσετε στο δέντρο.

Φτιάξτε ένα μονοπάτι για να παραδώσετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα με διασκεδαστικό τρόπο

Ένας άλλος συνηθισμένος τρόπος για να εκπλήξετε το άτομο είναι να δημιουργήσετε ένα μονοπάτι που οδηγεί στο δώρο. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να πάρει διάφορα στυλ και αν γνωρίζετε τα γούστα του παραλήπτη, ο συγχρονισμός θα είναι ακόμη καλύτερος. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, το μονοπάτι πρέπει να ξεκινά από το σημείο όπου είναι τοποθετημένο το δέντρο. Είναι δυνατόν να το ιχνηλατήσετε με τις ακόλουθες ιδέες.

  • Χάρτινα αεροπλάνα. Όταν το δώρο είναι ένα ταξίδι, η κατασκευή χάρτινων αεροπλάνων για να φτάσετε στο εισιτήριο είναι μια φανταστική ιδέα.
  • Με παιχνίδια. Τα χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά μπορούν να βρίσκονται στο τέλος μιας διαδρομής με μικρά παιχνίδια, όπως κούκλες ή αγωνιστικά αυτοκινητάκια.
  • Με λουλούδια. Ένα δημοφιλές μονοπάτι για τους ρομαντικούς. Το να εκπλήξετε το σύντροφό σας με ένα μονοπάτι από τριαντάφυλλα μπορεί να είναι λίγο γλυκανάλατο, αλλά είναι σίγουρο ότι θα σας χαρίσει ένα χαμόγελο.
  • Ποπ κορν. Οι λάτρεις των ταινιών μπορούν να λάβουν τα δώρα τους αφού περπατήσουν ένα μονοπάτι με ποπ κορν. Φροντίστε μόνο να μην πατήσει κανείς πάνω του για να είναι πιο εύκολο το καθάρισμα.
  • Με βέλη. Τα βέλη είναι ένας ελαφρώς πιο ουδέτερος τρόπος για να δημιουργήσετε τα μονοπάτια. Λειτουργεί για όλους τους τύπους δώρων και παραληπτών.
  • Με κεριά. Συνδέονται επίσης με τον ρομαντισμό, όπως και τα λουλούδια.
  • Αναφορές σε σειρές, ταινίες ή anime. Το ποπ κορν δεν είναι ο μόνος τρόπος για να διασκεδάσετε έναν σινεφίλ. Αν γνωρίζετε την αγαπημένη τους παραγωγή, κάντε μια διαδρομή στο δώρο με το χαρακτηριστικό αντικείμενο της ταινίας.

Παζλ

Τα μεγάλα δώρα, αυτά που είναι δύσκολο να τυλιχθούν, μπορούν να παραδοθούν με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο δημιουργώντας ένα παζλ με ένα εξατομικευμένο μήνυμα. Αρκεί να σκεφτείτε έναν πρωτότυπο τρόπο ανακοίνωσης, να το σχεδιάσετε σε ένα πρόγραμμα και να το εκτυπώσετε σε χαρτί εικονογράφησης. Εναλλακτικά, είναι δυνατόν να το δημιουργήσετε χειροποίητα σε χαρτόνι.

Το επόμενο βήμα είναι να το κόψετε σε ίσα μέρη σε σχήμα παζλ, ώστε ο καλεσμένος να μπορεί να το συναρμολογήσει και να ανακαλύψει την έκπληξη. Αυτή είναι μια ιδανική μέθοδος για να δώσετε εισιτήρια για έναν προορισμό ή εισιτήρια συναυλιών, καθώς το απλό χαρτί δεν δημιουργεί μεγάλο αντίκτυπο.

Children opening Christmas gifts
Το να αφήνετε δώρα κάτω από το δέντρο είναι συνηθισμένο, αλλά τι θα λέγατε αν αλλάζατε την παράδοση;

Αινίγματα που οδηγούν στην έκπληξη

Μια άλλη δημοφιλής μέθοδος είναι ένας συνδυασμός μεταξύ του χάρτη και της διαδρομής προς την έκπληξη. Αλλά, σε αυτή την περίπτωση, αυτό που τοποθετείται είναι μια σειρά από στοιχεία που οδηγούν στον τελικό προορισμό. Μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε έναν γρίφο σε κάθε ένα από αυτά, έτσι ώστε το άτομο να πρέπει να αποκρυπτογραφήσει ποια είναι η επόμενη τοποθεσία. Μέχρι να φτάσει στο δώρο, θα έχει προηγηθεί πολλή διασκέδαση.

Απίθανη παράδοση

Αυτό που όλοι περιμένουν από τα χριστουγεννιάτικα δώρα είναι ότι θα βρίσκονται στη βάση του δέντρου. Για να αλλάξετε αυτή την προβλέψιμη κατάσταση, μπορείτε να επιλέξετε να βρείτε έναν απροσδόκητο αγγελιοφόρο. Το να αφήσετε το δώρο σε ένα μικρό παιδί να το φέρει ή σε έναν σερβιτόρο αν το πάρτι γίνεται σε εστιατόριο είναι ένας πρωτότυπος τρόπος έκπληξης.

Πηγαίνετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σε ένα ιδιαίτερο μέρος

Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για να αλλάξετε τη θέση των δώρων στο δέντρο. Το να το πάτε σε ένα μέρος που ο παραλήπτης θεωρεί ξεχωριστό, δημιουργεί μεγαλύτερη έκπληξη και, επιπλέον, το μέρος αυτό θα γεμίσει ευχάριστες αναμνήσεις.

Δημιουργικό περιτύλιγμα

Αν είστε καλοί στον τομέα της χειροτεχνίας και του DIY, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ειδικό κουτί ή περιτύλιγμα για να φιλοξενήσει το δώρο. Πρόκειται για μια πολύ απλή μέθοδο, η οποία απευθύνεται στη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία για να ευχαριστήσει τον παραλήπτη από την αρχή. Εφαρμόζει τις τεχνικές της decoupage ή DIY για να διακοσμήσει τη συσκευασία.

Από την άλλη πλευρά, αν το δώρο έχει μικρές διαστάσεις, είναι δυνατόν να αποσπάσει την προσοχή τοποθετώντας το σε ένα πολύ μεγάλο κουτί, γεμάτο με άλλα αντικείμενα. Ο παραλήπτης θα νομίσει ότι πρόκειται για αστείο και θα απογοητευτεί μέχρι να βρει το πραγματικό δώρο με διπλάσια συγκίνηση.

Η παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων με διασκεδαστικό τρόπο ενισχύει την έκπληξη

Με όλες αυτές τις συμβουλές, κάθε δώρο, πέρα από τον προϋπολογισμό που διατίθεται, γίνεται μια ξεχωριστή στιγμή. Ο τρόπος παράδοσής του είναι από μόνος του ένα δώρο, το οποίο λειτουργεί ως έκπληξη πριν από το υλικό δώρο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζονται ακριβά δώρα για να δημιουργήσετε μια αξέχαστη αίσθηση τα Χριστούγεννα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.