Θεραπείες για τη βλεφαρόπτωση με φυσικό τρόπο

Τα χαλαρωμένα βλέφαρα ή η βλεφαρόπτωση είναι μια κατάσταση που όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να δείχνουν μεγαλύτεροι σε ηλικία από ότι πραγματικά είναι, αλλά μπορεί επίσης να εμποδίσει την όραση.
Θεραπείες για τη βλεφαρόπτωση με φυσικό τρόπο

Έχει γραφτεί από Katherine Flórez

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές θεραπείες για τη βλεφαρόπτωση. Τα χαλαρωμένα βλέφαρα ή η βλεφαρόπτωση είναι μια κατάσταση που όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να δείχνουν μεγαλύτεροι σε ηλικία από ότι πραγματικά είναι, αλλά μπορεί επίσης να εμποδίσει την όραση.

Μερικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι, κάθε χρόνο, πάνω από εκατό χιλιάδες άνδρες και γυναίκες αναζητούν χειρουργικές λύσεις γι αυτό το πρόβλημα. Αν όμως αφιερώσετε μια στιγμή για να αναζητήσετε περαιτέρω πληροφορίες, θα βρείτε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτού του είδους τις διαδικασίες, ειδικά αν είστε άνθρωποι που δεν ανταποκρίνονται καλά στην αναισθησία ή είστε απρόθυμοι να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση για λόγους υγείας. Λόγω των παραπάνω, σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές θεραπείες για τη βλεφαρόπτωση.

Η βλεφαρόπτωση μπορεί να είναι μια μόνιμη κατάσταση, να επιδεινώνεται με τον καιρό, ή απλώς να έρχεται και να φεύγει. Επίσης μπορεί να παρουσιάζεται και στα δύο μάτια ή μόνο στο ένα. Αυτό το πρόβλημα ε ίναι εύκολο να εντοπιστεί α ν παρουσιάζεται μόνο στη μία πλευρά του προσώπου. Είναι πολύ πιο δύσκολο αν παρουσιάζεται και στα δύο μάτια.

Αν κάποιος πρέπει να σηκώσει τα φρύδια του ή να γείρει το κεφάλι του προς τα πίσω για να μπορέσει να δει κάτω από τα χαλαρωμένα βλέφαρα, η όψη του μπορεί να μοιάζει ιδιαίτερα νυσταγμένη ή κουρασμένη. Η πάθηση αυτή μπορεί να υπάρχει εκ γενετής ή να αναπτυχθεί αργότερα κατά τη διάρκεια της ζωής.

Αν και γενικά δεν πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, είναι καλύτερο να εξεταστούν τα μάτια και τα βλέφαρά σας από κάποιο γιατρό για να αποκλειστεί κάθε εξωγενής παράγοντας ή άλλα προβλήματα.

Ποιες είναι οι αιτίες της βλεφαρόπτωσης;

Η βλεφαρόπτωση μπορεί να προκύψει λόγω μιας ποικιλίας καταστάσεων ή συνθηκών: φυσιολογική γήρανση των κυττάρων, διαβήτης, ένα εγκεφαλικό, σύνδρομο Χόρνερ (μια διαταραχή που πλήττει τα νεύρα των ματιών και του προσώπου), ένας όγκος στον εγκέφαλο ή οποιαδήποτε άλλη νόσος που επηρεάζει τη νευρική ή τη μυϊκή λειτουργία.

Παρούσα και στα δύο βλέφαρα

 • Ιατρικές επιπλοκές. Ένα παράδειγμα είναι η μυασθένεια Γκράβις, μια νευρομυϊκή διαταραχή που πλήττει τους μύες γύρω από το μάτι και τα νεύρα που τους ελέγχουν. Μάθετε περισσότερα εδώ.
 • Η φυσιολογική διαδικασία γήρανσης.
 • Φυσιολογικές διαφορές στα βλέφαρα.

Παρούσα μόνο στο ένα βλέφαρο

 • Νεόπλασμα στο βλέφαρο -μοιάζει πολύ με κριθαράκι.
 • Επιπλοκές στην υγεία.
 • Τραυματισμός νεύρου.
 • Η φυσιολογική διαδικασία γήρανσης,
 • Φυσιολογικές διαφορές στα βλέφαρα.

Ρίξτε μια ματιά σ’ αυτό το άρθρο: Πώς να θεραπεύσετε το κριθαράκι γρήγορα (χαλάζιο)

Σπιτικές θεραπείες για τη βλεφαρόπτωση

Φυσικές θεραπείες για τη βλεφαρόπτωση - Αγγούρι κομμένο σε φέτες
 • Θεραπεία #1 – Όπως δείχνει η έρευνα του Δρ. Janmejai K Srivastava το χαμομήλι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε σακουλάκια χαμομηλιού για έγχυμα, επειδή το χαμομήλι περιέχει αντιφλεγμονώδεις παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της πάθησης. Βάλτε τα σακουλάκια στο ψυγείο πριν τα τοποθετήσετε πάνω στα μάτια. Χαλαρώστε και αφήστε τα να δράσουν για είκοσι λεπτά. Κάνοντας την παραπάνω διαδικασία μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας θα αρχίσετε πολύ σύντομα να βλέπετε τις ωφέλειες.
 • Θεραπεία #2 – φτιάξετε μια σπιτική λοσιόν για την αναζωογόνηση των ματιών σας χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά. Η προετοιμασία είναι πολύ εύκολη. Αναμείξτε 4 κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι, 4 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης, 2 κουταλιές της σούπας βρώμη και πέντε φέτες ξεφλουδισμένο αγγούρι μέχρι να σχηματιστεί ένας πολτός. Απλώστε τον πολτό στα βλέφαρα, αφήστε τον να δράσει για είκοσι λεπτά και ξεπλύντε με δροσερό νερό.

Ακόμα μερικές θεραπείες για τη βλεφαρόπτωση

 • Θεραπεία #3 – τα αγγούρια αποτελούν εξαιρετική θεραπεία για τη βλεφαρόπτωση. Απλώς τοποθετήστε παγωμένες φέτες αγγουριού πάνω στα μάτια σας και αφήστε τις να δράσουν για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά.
 • Θεραπεία #4 – το παγωμένο νερό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Πλύντε το πρόσωπο με πολύ κρύο νερό για να σφίξει το δέρμα και να μειωθεί η χαλάρωση των βλεφάρων.
 • Θεραπεία #5 – η κατανάλωση περισσότερων σταφυλιών αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, επειδή η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη συμβάλλει στην αποτροπή ή στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης των κυττάρων. Προσθέστε περισσότερα σταφύλια στην καθημερινή διατροφή σας για να επωφεληθείτε από τις μοναδικές τους ιδιότητες!

Όπως σας αναφέραμε ήδη, πέραν από τις θεραπείες για τη βλεφαρόπτωση που σας προτείνουμε καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για οποιοδήποτε πρόβλημα.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.