Dot Nails: Η τελευταία τάση στα μινιμαλιστικά νύχια

Οι τάσεις του μανικιούρ δεν παύουν ποτέ να μας εκπλήσσουν με την απλότητα ορισμένων σχεδίων, όπως αυτά που σας παρουσιάζουμε παρακάτω. Γνωρίζατε τα "dot nails";
Dot Nails: Η τελευταία τάση στα μινιμαλιστικά νύχια

Έχει γραφτεί από Maria Jimena Freytes

Τελευταία ενημέρωση: 14 Δεκεμβρίου, 2022

Ο μινιμαλισμός έχει φτάσει στον κόσμο των χεριών στη μέγιστη έκφρασή του. Πιο συγκεκριμένα, έχει φτάσει στην τέχνη που αποτυπώνεται στα νύχια μας όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μανικιούρ. Ναι, ακριβώς, μιλάμε για την τάση των dot nails.

Τα dot nails είναι μια τεχνική που βασίζεται στη σχεδίαση κουκκίδων (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) στα νύχια.

Γνωρίζουμε ότι τα κοινωνικά δίκτυα είναι υπεύθυνα για τη δημοσιοποίηση των νέων τάσεων στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς των νυχιών. Όταν κάτι αρέσει, δεν αργεί να γίνει μαζικό και να αναπαραχθεί με όλες τις μεταβλητές. Έχοντας αυτό κατά νου, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι είναι αυτό το μινιμαλιστικό στυλ νυχιών!

Dot nails είναι ο μινιμαλισμός στην πιο αγνή του κατάσταση

Συχνά πιστεύεται ότι η μινιμαλιστική διακόσμηση είναι μάλλον μονότονη, μονόχρωμη και αυστηρή και ότι εφαρμόζεται μόνο στη διακόσμηση. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα, και σίγουρα δεν ισχύει στον τομέα της ομορφιάς των χεριών.

Η τεχνική dot nails φέρνει κομψότητα, στυλ και πολλή λάμψη στα νύχια. Μπορεί επίσης να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση των χεριών σας. Είναι πολύ εύκολη στην εφαρμογή της- το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να δημιουργήσετε πρωτότυπα σχέδια με βάση τις τελείες.

Εφόσον είναι τόσο εύκολη στην εφαρμογή της, μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Ή μπορείτε να πάτε στο ινστιτούτο ομορφιάς με ένα σχέδιο που έχετε στο μυαλό σας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν το κάνετε με έναν επαγγελματία, το φινίρισμα θα είναι καλύτερο και θα διαρκέσει πολύ περισσότερο με ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών, για παράδειγμα. Αυτά στεγνώνουν με υπεριώδες φως.

Η βάση αυτής της τεχνικής είναι να εφαρμόσετε μικρές κουκκίδες στα νύχια, συνδυάζοντάς τες με βερνίκι νυχιών. Είναι αλήθεια ότι στην αρχή γινόταν μόνο μια μικρή κουκκίδα στο κέντρο του νυχιού στην επιδερμίδα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, προστέθηκαν νέες ιδέες που ακολουθούν μια μινιμαλιστική γραμμή.

a manicure at a salon
Μπορείτε να λάβετε μανικιούρ με βερνίκι νυχιών μεγάλης διάρκειας σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς που κάνει αυτό το στυλ να διαρκεί περισσότερο.

Πέντε ιδέες για την εφαρμογή dot nails

Ακολουθούν μερικές ιδέες ή προτάσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε στο dot nails μανικιούρ σας. Να θυμάστε ότι αν πρόκειται να το κάνετε στο σπίτι, πρέπει να έχετε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε κοντά σας.

1. Μια βάση στο χρώμα του δέρματος με τελείες

Ξεκινήστε με ένα βασικό σχέδιο από το οποίο μπορούν να προκύψουν πολλές άλλες ιδέες. Αυτό συνίσταται στην εφαρμογή δύο στρώσεων ενός βερνικιού σε χρώμα δέρματος ή αυτού που χρησιμοποιείται για το κλασικό γαλλικό μανικιούρ.

Όταν στεγνώσει, σχεδιάστε μικρές τελείες στο κέντρο του νυχιού, κοντά στην επιδερμίδα. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο χρώμα σας αρέσει. Αυτό θα δείχνει υπέροχα με τον ουδέτερο τόνο του βερνικιού βάσης. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε ένα προστατευτικό βερνικιού νυχιών, ώστε το χρώμα να διαρκέσει μερικές ημέρες.

2. Το μαύρο και οι πολλές παραλλαγές του

Το μαύρο χρώμα στα νύχια είναι ένα κλασικό χρώμα και δείχνει ωραίο σε κάθε του μορφή. Μπορείτε να επιλέξετε μια διάφανη βάση (όπως το γαλλικό μανικιούρ) και να κάνετε μια μαύρη κουκίδα.

Επίσης, μπορείτε να βάψετε ένα από τα νύχια κάθε χεριού με μαύρο χρώμα, ώστε να γίνεται καλύτερα αντιληπτή η αρμονία των χρωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και αυτό είναι ένα σχέδιο που ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις.

3. Χρωματικές τελείες

Για να το κάνετε αυτό, θα χρησιμοποιήσετε επίσης μια ουδέτερη βάση, μόνο που μπορεί να είναι ένα άλλο χρώμα και όχι απαραίτητα αυτό του γαλλικού μανικιούρ. Η ιδέα είναι να εφαρμόσετε τελείες διαφορετικού χρώματος στο ίδιο νύχι. Ακολουθούν μερικές επιλογές για έμπνευση:

  • Το ίδιο χρώμα, αλλά σε διαφορετικές αποχρώσεις: Μπορείτε να επιλέξετε 5 χρώματα (ένα για κάθε νύχι, για παράδειγμα) και να εφαρμόσετε 3 ή 4 αποχρώσεις του ίδιου τόνου σε μια διαβάθμιση. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μπλε, πράσινα, πορτοκαλί, ροζ και βιολετί στο ίδιο χέρι. Συνιστούμε να πηγαίνετε από κάτω προς τα πάνω και από το πιο σκούρο προς το πιο ανοιχτό. Να θυμάστε ότι οι τελείες είναι μικρές και ότι αν δεν κάνετε αυτό το σχέδιο σε κάποιον επαγγελματία, θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας πολλές αποχρώσεις βερνικιών.
  • Δύο χρώματα στο ενδιάμεσο: Μπορείτε να επιλέξετε δύο διαφορετικές αποχρώσεις και να τις εφαρμόσετε ανάμεσα στα νύχια σας.
  • Αρκετά χρώματα στο ίδιο νύχι: Σε αυτή την περίπτωση, θα κάνετε πέντε σειρές από τελείες διαφορετικού χρώματος, αλλά κάθε σειρά θα είναι στην ίδια απόχρωση. Το αποτέλεσμα θα είναι μια σειρά από πορτοκαλί κουκκίδες δίπλα σε μια πράσινη, και ούτω καθεξής.

Η τοποθέτηση των κουκκίδων μπορεί να είναι κεντρική ή πλευρική. Οποιοσδήποτε τρόπος θα φαίνεται καλός.

4. Αντίθετα χρώματα

Αν θέλετε τελείες στα νύχια, μπορείτε να επιλέξετε ένα έντονο χρώμα βάσης και να εφαρμόσετε τελείες σε έναν αντίθετο τόνο. Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα κίτρινο βερνίκι και κάντε μπλε τελείες. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι και όλα εξαρτώνται από το στυλ και τη φαντασία σας!

dot nails with color contrast
Μπορείτε να επιλέξετε λιγότερο νηφάλια σχέδια, αν το θεωρείτε καλή ιδέα. Δεν υπάρχουν όρια στους συνδυασμούς που είναι δυνατοί με αυτό το στυλ.

5. Νύχια με κουκκίδες με απλικατέρ

Σε αυτή την περίπτωση, οι κουκκίδες γίνονται με απλικατέρ και μοιάζουν με γκλίτερ και κολλάνε στο νύχι με ειδική κόλλα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ λαμπερό, καθώς τα νύχια σας θα ακτινοβολούν και θα λάμπουν σε κάθε κίνηση.

Dot nails: Μια τάση που είναι εύκολο να θέλετε να ακολουθήσετε

Ελπίζουμε να μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιες από αυτές τις ιδέες και να τις χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια. Πάντα να ολοκληρώνετε τη δουλειά με ένα καλό προστατευτικό βερνίκι για να εξασφαλίσετε ότι η δουλειά σας θα διαρκέσει μερικές μέρες ακόμα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • OZUNA LEYVA, G. Y. (2016). Sustentabilidad en el cuidado y belleza de uñas (Master’s thesis, OZUNA LEYVA, GLORIA YAZMIN).
  • RIOS, M. S. A., PINEDA, M. D. C. E., NUÑEZ, F. A. C., GOMEZ, P. A. M., & ALVAREZ, R. A. V. ELABORACIÓN NATURAL Y FABRICACIÓN DE REMOVEDORES ECOLÓGICOS PARA QUITAR EL ESMALTE DE UÑAS, LIBRE DE ACETONA Y DISOLVENTES CONTAMINANTES.
  • SIERRA ACOSTA, M. I. (2014). Maquillaje. Ediciones Paraninfo, SA.
  • Abensur Rios, M. S., Espinoza Pineda, M. D. C., Carbajal Nuñez, F. A., Manrique Gomez, P. A., & Velasquez Alvarez, R. A. (2020). Elaboración natural y fabricación de removedores ecológicos para quitar el esmalte de uñas, libre de acetona y disolventes contaminantes.
  • RIOS, M. S. A., PINEDA, M. D. C. E., NUÑEZ, F. A. C., GOMEZ, P. A. M., & ALVAREZ, R. A. V. ELABORACIÓN NATURAL Y FABRICACIÓN DE REMOVEDORES ECOLÓGICOS PARA QUITAR EL ESMALTE DE UÑAS, LIBRE DE ACETONA Y DISOLVENTES CONTAMINANTES.
  • Rivera, Z., & Rivera, I. Lámparas UV usadas por manicuristas: ¿significa un riesgo de cáncer de piel?.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.