Εάν σταματήσατε να νοιάζεστε, μάθετε να προχωράτε

Από τη στιγμή που ένα άτομο παύει να νοιάζεται, είναι άσκοπο να προσπαθείτε να το κρατήσετε κοντά σας. Αυτό οδηγεί μόνο σε περισσότερο πόνο και σας κάνει να υποφέρετε. Πρέπει να φανείτε γενναίοι και να βρείτε το θάρρος να προχωρήσετε.
Εάν σταματήσατε να νοιάζεστε, μάθετε να προχωράτε

Τελευταία ενημέρωση: 27 Ιανουαρίου, 2019

Εάν σταματήσατε να νοιάζεστε, μάθετε να προχωράτε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη συνειδητοποίηση ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν είναι οι σωστοί για μας. Αυτή η συνειδητοποίηση έρχεται συχνά όταν δεν ενδιαφέρεστε πλέον για το πρόσωπο με το οποίο είστε, ή όταν συμβαίνει το αντίστροφο.

Είναι γεγονός ότι είναι μια σημαντική και οδυνηρή θυσία, μια δύσκολη απόφαση που μπορεί να σας οδηγήσει σε πικρά μονοπάτια, αν δεν είστε προσεκτικοί. Αλλά, αν δεν σας ενδιαφέρει πια, ποιο είναι το νόημα στο να προσπαθείτε να κρατηθείτε από κάτι που πλέον δεν είναι ‘σωστό’ για εσάς;

Συνειδητοποιήστε τι αξίζετε, φύγετε από αυτή την κατάσταση και μην κοιτάξετε ποτέ ξανά πίσω. Μάθετε να προχωράτε!!

Δεν είμαι πλέον σημαντικός/η για αυτόν/ήν. Μάθετε να προχωράτε

Όταν εγκαταλείψετε την ανάγκη να είστε σημαντικός/ή για κάποιον, μπορεί να περάσετε ένα στάδιο “πανικού” και το άγχος και η νευρικότητα μπορεί να σας φανούν συντριπτικά.

Παρ’ όλα αυτά, όλα έχουν να κάνουν με τη διατήρηση της ηρεμίας σας και την προσπάθεια να εξετάσετε την κατάσταση από μια άλλη οπτική γωνία.

Παρόλο που έχουμε χάσει την αθωότητα και την ψευδαίσθηση της παιδικής ηλικίας με κάθε νέα φάση της ζωής μας, τα φτερά μας μπορούν να αναπτυχθούν για άλλη μια φορά και να μας βοηθήσουν να είμαστε ελεύθεροι.

μάθετε να προχωράτε

Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που βιώνουν την ίδια κατάσταση που περνάτε εσείς τώρα. Όταν το συνειδητοποιήσετε αυτό, τα προβλήματά σας ξαφνικά δεν θα φαίνονται τόσο μεγάλα.

Ο λόγος για τον οποίο αυτό μας κάνει δυσαρεστημένους και αισθανόμαστε τόσο άσχημα είναι εξαιτίας των συναισθημάτων και των αισθημάτων που εξακολουθούμε να έχουμε προς το πρόσωπο που δεν μας ενδιαφέρει πλέον.

Θα ήταν ψέματα να πούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα όταν παύετε να νοιάζεστε πλέον για κάποιον. Η αλήθεια είναι ότι ένα από τα δύο άτομα που εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση, αν όχι και τα δύο, θα πληγωθεί.

Ωστόσο, η αποδοχή των πραγμάτων για αυτό που είναι, είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, επειδή είναι πολύ χειρότερο να κρατιέστε από κάποιον αφού σταματήσατε να νοιάζεστε για αυτόν.

Αυτή η κατάσταση συναντάται συχνά στις προσωπικές σχέσεις, όταν ένα από τα εμπλεκόμενα άτομα απογοητεύεται ή απλώς πληγώνεται βαθιά. Ο φόβος του να μείνετε μόνοι σας ή του να υπάρχετε χωρίς εκείνο το άτομο. που αποτέλεσε τόσο μεγάλο μέρος της ζωής σας, προκαλεί μια έντονη ανησυχία.


Σημάδια συναισθηματικής αποστασιοποίησης

Εάν ήσασταν σε μια σχέση, θα φανταζόσασταν ότι αν σε κάποιο σημείο σταματούσατε να νοιάζεστε για τον άνθρωπό σας θα το γνωρίζατε. Όμως δεν είναι έτσι.

Μερικές φορές η συναισθηματική αποστασιοποίηση δεν προκύπτει με τον αναμενόμενο τρόπο.

μάθετε να προχωράτε

Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σημάδια που αναφέρονται παρακάτω, ώστε να σας δώσουμε κάποιες ενδείξεις σχετικά με το εάν ο σύντροφός σας αποστασιοποιείται συναισθηματικά από εσάς.

Με αυτό τον τρόπο, τουλάχιστον θα γνωρίζετε και δεν θα πιαστείτε εξαπίνης:

  • Έχετε πάψει να αποτελείτε προτεραιότητα για αυτό το άτομο εδώ και αρκετό καιρό. Ίσως τα ενδιαφέροντά σας και οι στόχοι σας να μην ταιριάζουν πλέον.
  • Ξεκινήσατε να αισθάνεστε συναισθήματα μοναξιάς και εγκατάλειψης, επειδή ο σύντροφός σας δεν ανησυχεί πλέον για τις ανάγκες σας.
  • Είστε ο μόνος που καταβάλλει οποιαδήποτε προσπάθεια στη σχέση: ο σύντροφός σας είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στο να παίρνει χωρίς να δίνει.
  • Ο σύντροφός σας δεν λαμβάνει υπόψιν του τις απόψεις σας και τις ιδέες σας και αρχίζει να λαμβάνει αποφάσεις από μόνος του, για το δικό του όφελος.
  • Μπορεί να αρχίσει να σας εξευτελίζει, να σας επικρίνει και να απομακρύνονται από εσάς χωρίς προφανή λόγο. Η σχέση σας ξαφνικά αλλάζει, πλέον μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη.

  Παρόλο που προσπαθήσατε να το αποτρέψετε, σταματήσατε να νοιάζεστε για αυτό το άτομο που κάποτε αγαπούσατε, αλλά τώρα κάνει τη ζωή σας αφόρητη και σας κάνει να νιώθετε ένοχος/η.

Δεν θέλουν να φύγετε και δεν θέλουν ούτε να σας αφήσουν. Αυτό δημιουργεί μια πολύ συγκεχυμένη, περίπλοκη και οδυνηρή κατάσταση.


Αποχωρώντας από σεβασμό στον εαυτό σας

Όταν βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση, είναι επώδυνο, αλλά απαραίτητο, να αφήσετε αυτό το άτομο να φύγει. Συνειδητοποιήστε την αξία σας και μην παραδοθείτε. Μάθετε να προχωράτε.

μάθετε να προχωράτε

Δεν είναι δικό σας λάθος που σταματήσατε να νοιάζεστε ούτε και σας κάνει κακό άνθρωπο το γεγονός ότι είχατε το απαιτούμενο θάρρος να παραδεχτείτε ότι δεν αισθάνεστε πλέον συναισθηματικά συνδεδεμένοι μαζί του/της.

Συγκεντρώστε όλο το θάρρος σας και αφήστε τον/την πίσω. Θα είναι μία από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρατε ποτέ.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά στη ζωή σας που θα χρειαστεί να αφήσετε κάτι σημαντικό πίσω σας, αντιθέτως θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι άνθρωποι θα έρχονται και θα φεύγουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωή μας.

Αν σταματήσατε να νοιάζεστε για κάποιον, μην βλάψετε τους εαυτούς σας παραπάνω προσπαθώντας να επιδιορθώσετε τους δεσμούς που έχει ήδη σπάσει κάποιος άλλος. Είναι άχρηστο να προσπαθήσετε να διορθώσετε τα πράγματα. Εάν έχετε σταματήσει να νοιάζεστε, μάθετε να προχωράτε.

Ήρθε η ώρα να συγκεντρώσετε την υπερηφάνεια σας και να ξεκινήσετε ένα νέο ταξίδι.

 


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.