Τι πρέπει να κάνει ένας πατέρας για να αναθρέψει μια δυνατή γυναίκα;

Η σχέση που έχει ένας πατέρας με την κόρη του από μικρή ηλικία, θα σημαδεύσει αυτή και τις αρχές της όσο μεγαλώνει.
Τι πρέπει να κάνει ένας πατέρας για να αναθρέψει μια δυνατή γυναίκα;
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Η σχέση ανάμεσα σε έναν πατέρα και την κόρη του μπορεί να γίνει τόσο ξεχωριστή ώστε να μετατραπεί σε κάτι θεμελιώδες που θα αναθρέψει μια δυνατή γυναίκα.

Από τη στιγμή που συναντιούνται, σχηματίζεται μια σύνδεση τόσο δυνατή που είναι δύσκολο να επεξηγηθεί ή να οριστούν τα συναισθήματα τα οποία αυτή συνεπάγεται.

Όπως οι μητέρες, οι πατέρες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών.

Παρότι μπορεί να διαφέρουν στην έκφραση των συναισθημάτων τους, οι πατέρες και οι κόρες έχουν έναν δεσμό ο οποίος θα σημαδεύσει σημαντικά την προσωπικότητά τους.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουν πώς να εκμεταλλεύονται τον χρόνο που περνούν μαζί, ειδικά σ’ εκείνα τα χρόνια όπου χρειάζεται να νιώθει προστασία, αγάπη και υποστήριξη.

Αυτό δεν επιτρέπει μόνο τη δημιουργία αξέχαστων αναμνήσεων, αλλά κατά κάποιον τρόπο θα επηρεάσει τη δύναμη της αυτοεκτίμησης και της ανεξαρτησίας της.

Σ’ αυτό το άρθρο, έχουμε συντάξει μια λίστα από 8 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας πατέρας για να αναθρέψει μια δυνατή γυναίκα.

1. Να της δίνετε πάντα προσοχή

8 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας πατέρας για να αναθρέψει μια δυνατή γυναίκα, δώστε της προσοχή

Παρότι δε το αντιλαμβάνονται πολλοί πατέρες, οι κόρες τους, τους βλέπουν σαν υπερήρωες. Βρίσκονται εκεί για να τις σώσουν απ’ οτιδήποτε κακό μπορεί να τους συμβεί.

Δίνοντάς τους προσοχή όταν την χρειάζονται και αφιερώνοντας τους χρόνο, θα τις κάνει να αισθανθούν ότι τις αγαπούν και τις ακούνε.

Με την πάροδο του χρόνου, η σχέση τους θα δυναμώσει και θα κάνει την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη ευκολότερη στο μέλλον.

2. Κρατήστε τους το χέρι

Κάτι τόσο απλό όπως το να τους κρατάτε το χέρι μπορεί να επηρεάσει τη φύση και τη δύναμη της σχέσης για πάντα.

Η αίσθηση του δυνατού χεριού του πατέρα, τις κάνει να αισθάνονται προστατευμένες και ασφαλείς. Κάτι το οποίο θα τις βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στη ζωή αισθανόμενες δύναμη και υποστήριξη.

Δεν έχει σημασία το τι θα συμβεί: θα γνωρίζει πως μπορεί να βασίζεται πάνω σας.

3. Καλλιεργήστε την αυτοεκτίμησή τους

8 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας πατέρας για να αναθρέψει μια δυνατή γυναίκα, αυτοεκτίμηση

Όλοι οι πατέρες έχουν μέσα τους τα εργαλεία για να καλλιεργήσουν την καλή αυτοεκτίμηση στις κόρες τους τονίζοντας περισσότερα πράγματα από τα φυσικά τους προσόντα.

Μάθετέ τους από μικρή ηλικία ότι είναι δυνατές, ότι έχουν καταπληκτικές ικανότητες και ότι οποιαδήποτε πιθανή αδυναμία είναι στην πραγματικότητα δύναμη.

Αυτό θα τις βοηθήσει να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους. Και θα τις βοηθήσει ειδικά στο να αγαπήσουν τον εαυτό τους, άσχετα απ’ όσα μπορεί να τους λένε άλλοι.

Χαιρετίζετε τα επιτεύγματά της, διορθώνετε τα λάθη της χωρίς σκληρότητα, λέτε της πόσο όμορφη είναι… Είναι όλα συνήθειες οι οποίες θα βοηθήσουν σίγουρα να αναθρέψετε μια δυνατή γυναίκα.

4. Προσπαθήστε να τους δώσετε διαφορετικές εμπειρίες

Οι εμπειρίες είναι ένα κομμάτι που εμπλουτίζει την ανάπτυξη των ανθρώπων.

Αν επιτρέπετε στις κορούλες σας να εξερευνήσουν και να χαρούν εμπειρίες, θα τις βοηθήσετε να ξεπεράσουν τους φόβους τους και θα τις ενθαρρύνετε να νιώθουν και να ζουν τη ζωή τους στο έπακρο.

Ένας περίπατος, η παρακολούθηση μιας ταινίας ή το να πάτε για μια περιπέτεια μαζί… Είναι μονάχα ένα δείγμα όσων μπορείτε να κάνετε για να δυναμώσετε το δεσμό σας και να μεγαλώσετε μια δυνατή γυναίκα.

Δείτε επίσης: Πώς να πλησιάσετε τα παιδιά σας για να τους δώσετε συμβουλές

5. Διδάξτε την υγιή χόμπι για να αναθρέψετε μια δυνατή γυναίκα

8 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας πατέρας για να αναθρέψει μια δυνατή γυναίκα, χόμπι

Τέχνη, μουσική και αθλητισμός αποτελούν όλα δραστηριότητες οι οποίες βοηθούν την ανατροφή των παιδιών. Όχι μόνο αναπτύσσουν τις ικανότητές τους, αλλά είναι και μια ευκαιρία να περάσουν χρόνο κάνοντας κάτι παραγωγικό και υγιές.

Απαιτούν προσπάθεια, πειθαρχία και εκμάθηση νέων πραγμάτων κάθε μέρα. Έτσι κάνοντας οποιοδήποτε είδος τέχνης ή κάποιο άθλημα, είναι καταπληκτικοί τρόποι να τις διδάξετε και να μοιραστείτε μια μοναδική, ουσιαστική εμπειρία μαζί.

6. Διορθώστε τες όταν είναι απαραίτητο

Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο ή ενοχλητικό κάποιες φορές, πρέπει να διορθώνετε τα μικρά τους λάθη από νωρίς.

Ένας πατέρας ο οποίος μαθαίνει στην κόρη του να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της, αναθρέφει μια γυναίκα με αξίες η οποία μπορεί να αναγνωρίσει τα λάθη της.

7. Περάστε μια μέρα στη δουλειά μαζί

8 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας πατέρας για να αναθρέψει μια δυνατή γυναίκα, εργασιακό περιβάλλον

Είναι εφικτό να περάσετε μια μέρα στη δουλειά μαζί με την κόρη σας; Θα είναι μια εμπειρία που θα ανταμείψει και τους δυο.

Μπορείτε να της επιτρέψετε να δει το εργασιακό σας περιβάλλον από κοντά; Θα την κάνετε να σας θαυμάσει ακόμη περισσότερο και ίσως να την εμπνεύσει.

Θα δει πως δουλεύετε σκληρά για να της παρέχετε το καλύτερο και θα αισθανθεί υπερήφανη.

8. Μάθετε να της έχετε εμπιστοσύνη

Η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδη στοιχεία για μια καλή σχέση μεταξύ πατέρα και κόρης.

Μην σπέρνετε τον φόβο με απειλές για το τι δεν μπορεί ή δεν πρέπει να κάνει. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τον διάλογο για να τη διδάξετε και να είστε ένα άτομο εμπιστοσύνης.

Μια κόρη η οποία αισθάνεται ότι ο πατέρας της είναι φίλος, θα προσπαθήσει να μην τον απογοητεύσει. Και, στην πορεία της ζωής της, θα παίρνει πιο σοφές αποφάσεις.

Φυσικά, μαζί με τις παραπάνω συμβουλές, το να αποτελείτε παράδειγμα και να την αγαπάτε, είναι δύο σημαντικά κομμάτια για να αναθρέψετε μια δυνατή γυναίκα η οποία είναι έτοιμη ν’ αντιμετωπίσει οτιδήποτε της φέρει η ζωή.

Μη χάνετε άλλον χρόνο! Προτού το καταλάβετε, το κοριτσάκι σας θα γίνει γυναίκα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Harris, K. M., & Morgan, S. P. (1991). Fathers, sons, and daughters: Differential paternal involvement in parenting. Journal of Marriage and the Family, 531-544.
  • Cowan, P. A., Cowan, C. P., & Kerig, P. K. (1993). Mothers, fathers, sons, and daughters: Gender differences in family formation and parenting style.
  • McKinney, C., & Renk, K. (2008). Differential parenting between mothers and fathers: Implications for late adolescents. Journal of Family issues29(6), 806-827.
  • O’Donnell, L., Stueve, A., Duran, R., Myint-U, A., Agronick, G., San Doval, A., & Wilson-Simmons, R. (2008). Parenting practices, parents’ underestimation of daughters’ risks, and alcohol and sexual behaviors of urban girls. Journal of Adolescent Health42(5), 496-502.
  • McBride, B. A., Schoppe, S. J., & Rane, T. R. (2002). Child characteristics, parenting stress, and parental involvement: Fathers versus mothers. Journal of Marriage and Family64(4), 998-1011.
  • Chang, L., Schwartz, D., Dodge, K. A., & McBride-Chang, C. (2003). Harsh parenting in relation to child emotion regulation and aggression. Journal of family psychology17(4), 598.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.