Είναι καλύτερο να είστε μόνοι παρά με τον λάθος άνθρωπο

Εάν οι άνθρωποι που είναι γύρω σας σάς προκαλούν περισσότερο πόνο και ανησυχία από την ευχαρίστηση, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να βάλετε κάποια απόσταση μεταξύ τους. Εκτός από αυτά, είναι καλύτερο να είστε μόνοι παρά με τους λάθος ανθρώπους.
Είναι καλύτερο να είστε μόνοι παρά με τον λάθος άνθρωπο

Τελευταία ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου, 2019

Ο καθένας έχει ακούσει τη φράση “καλύτερα να είστε μόνοι απ ‘ότι με το λάθος άτομο.” Δεν υπάρχει καλύτερη απόφαση που μπορείτε να πάρετε για τον εαυτό σας παρά να επιλέξετε να είστε μόνοι, αντί να είστε με τοξικούς ανθρώπους.

Μερικές φορές, όμως, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να απομακρύνετε τον εαυτό σας από τις καταστάσεις, τις σχέσεις ή τα άτομα που πραγματικά κάνουν τη ζωή σας άθλια.

Γιατί μένετε μαζί τους; Η απάντηση είναι απλή: από φόβο.

Καλύτερα να είστε μόνοι παρά γεμάτοι πίκρα

είστε μόνοι

Είναι πάντα καλύτερο να είστε μόνοι από το να επιτρέψετε να γεμίσουν τη ζωή σας με θλίψη ή πίκρα. Θα σας βοηθήσουμε να το καταλάβετε λίγο καλύτερα με μερικά παραδείγματα.

Φανταστείτε ότι η Χριστίνα, η οποία είναι 32 ετών, ήταν με τον νυν σύντροφό της για πέντε χρόνια. Ωστόσο, για κάποιο χρονικό διάστημα τελευταία, η σχέση τους δεν ήταν η ίδια.

Τώρα έχει να αντιμετωπίσει μάχες που συμβαίνουν σχεδόν κάθε μέρα.

Δεν είναι χαρούμενη, δεν έχει πλέον τα ίδια συναισθήματα για τον σύντροφό της, αλλά φοβάται να πετάξει μια σχέση που έχει διαρκέσει τόσο καιρό. Εκτός αυτού, τι θα πουν οι γονείς της;

Όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες σχέσεις, η Χριστίνα έδωσε τόση προσοχή στον σύντροφό της, που έχει αφήσει λίγους φίλους στους οποίους μπορεί να στηριχτεί, καθιστώντας την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη. Ωστόσο, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές που μπορεί να κάνει.

Η μια είναι να συμβιβαστεί με αυτήν την κατάσταση, να υποφέρει και να είναι δυστυχισμένη.

Η άλλη επιλογή είναι να τερματίσει τη σχέση της, παρά τον φόβο, γιατί θα της εγγυηθεί μια νέα και σίγουρα καλύτερη πορεία.

 

 

Ακόμα κι αν είστε μόνοι και αισθάνεστε αβοήθητοι κατά περιόδους, θα είστε επίσης πιο ήρεμοι, γαλήνιοι και πολύ πιο ευτυχισμένοι.

Μερικές φορές διατηρούμε τοξικές σχέσεις με ανθρώπους που δεν είναι απαραιτήτως “κακοί”

είστε μόνοι η γυναίκα με ραγισμένη καρδιά

Οι σχέσεις που δημιουργούμε μαζί τους, ωστόσο, δεν είναι υγιείς. Θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν χειραγώγηση, ψέματα ή ακόμη και κακομεταχείριση.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας: τι κερδίζετε, παραμένοντας σε  αυτή τη σχέση και επιτρέποντας να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Είναι σαφές ότι δεν είστε υγιείς, ότι είστε με το λάθος άτομο. Το πρόβλημα είναι ότι εσείς επίσης φοβάστε και αυτό σας εμποδίζει να αποφασίσετε να ξεφύγετε.

 

 

Όπως μπορείτε να δείτε, ο φόβος σας συνοδεύει πάντα σε αυτές τις καταστάσεις και μπορεί να ενισχυθεί από τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν.

Μια τοξική σχέση μπορεί να δημιουργηθεί με έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας ή έναν σύντροφο. Η σημασία που δίνετε σε αυτή τη σχέση θα καθορίσει επίσης πόσο δύσκολο είναι να βγείτε από μια κακή περίσταση όπως αυτή.

Η σημασία του να σταματήσετε να φοβόσαστε την μοναξιά

γυναίκα, σκέψεις είστε μόνοι

Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται ότι η μοναξιά μπορεί να είναι μια επιλογή επειδή πιστεύουν ότι αν δεν έχουν φίλους ή σύντροφο είναι αποτυχημένοι, κάτι για το οποίο έχουν πειστεί από τότε που ήταν νέοι.

Η μοναξιά δεν έχει καλή φήμη. Γι ‘αυτό είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να τερματίσουν ορισμένους τύπους σχέσεων, ακόμα και αν είναι πολύ τοξικές.

Υπάρχει κάτι που δεν το συνειδητοποιείτε, ωστόσο, και είναι ότι χάνετε πολύτιμο χρόνο. Ο χρόνος που θα μπορούσατε να ξοδέψετε με τον εαυτό σας, να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα και να περνάτε καλά.

Γιατί επιτρέπετε σε κάποιον άλλον να σας χειραγωγήσει; Γιατί το δυσκολεύετε μέχρι να εξαντληθείτε από την ταπείνωση και την κακοποίηση;

Σκεφτείτε αν θέλετε ή όχι να περάσετε τις υπόλοιπες μέρες σας έτσι, ακίνητες, χωρίς να λάβετε μια απόφαση που θα σας απαλλάξει από το φόβο του να είστε μόνες σας.

Ναι, είναι αλήθεια. Ο φόβος του να είστε μόνοι είναι ένας φόβος που μαθαίνετε. Σκεφτείτε: εάν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο βρισκόταν σε μια παρόμοια με τη δική σας κατάσταση, θα του λέγατε σίγουρα να ξεφύγει από αυτή.

Θα ήσασταν σαφείς για το τι πρέπει να κάνουν.

Όταν όμως είναι η δική σας κατάσταση, η απάντηση αρχίζει να αλλάζει.

Είναι καλύτερο να είστε μόνοι παρά με το λάθος άτομο, επειδή είναι καλύτερο να επιλέξετε την ευτυχία από τον πόνο και να έχετε γύρω σας ανθρώπους που σας προσφέρουν κάτι και όχι σας παίρνουν κάτι.

Μπορείτε να επιλέξετε, γι ‘αυτό βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε μια σωστή απόφαση. Η ευτυχία σας έχει σημασία και δεν έχετε χρόνο να χάνετε τον εαυτό σας με τη θλίψη, τις οδυνηρές εμπειρίες και τους ανθρώπους που σας κάνουν να αισθανθείτε άσχημα. Μην καθυστερείτε. Είναι καλύτερο να είστε μόνοι παρά με το λάθος άτομο.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.