Εξάλειψη της ονυχομυκητίασης χρησιμοποιώντας 5 αιθέρια έλαια

Για να προλάβετε την ονυχομυκητίαση, πρέπει να προσέχετε όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστους χώρους στους οποίους μπορεί να έρθετε σε άμεση επαφή με βακτήρια και άλλους παθογόνους οργανισμούς.
Εξάλειψη της ονυχομυκητίασης χρησιμοποιώντας 5 αιθέρια έλαια

Τελευταία ενημέρωση: 06 Μαΐου, 2019

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τρόπους για την εξάλειψη της ονυχομυκητίασης, της πολύ συνηθισμένης μόλυνσης των νυχιών από μύκητες.

Η ονυχομυκητίαση παρουσιάζεται πιο συχνά στα νύχια των ποδιών παρά των χεριών. Γενικά, δίνουμε λιγότερη προσοχή στο καθάρισμα των ποδιών, αφού συνήθως τα καλύπτουμε.

Παρακάτω θα σας πούμε λίγα περισσότερα πράγματα για αυτή την πάθηση, τα αίτια και τα συμπτώματά της. Επίσης θα σας παρουσιάσουμε φυσικές εναλλακτικές λύσεις για την εξάλειψη της ονυχομυκητίασης.

Συμπτώματα της ονυχομυκητίασης

Αν και συνήθως η εξάλειψη της ονυχομυκητίασης θεωρείται μια αισθητική παρέμβαση για τη βελτίωση της εμφάνισης των νυχιών, η ονυχομυκητίαση σε πολύ προχωρημένο στάδιο μπορεί να προκαλέσει χρόνιο πόνο, που αντιμετωπίζεται δύσκολα. Ιδανικά θα πρέπει να γίνεται έγκαιρη διάγνωση της μόλυνσης από μύκητες ώστε να εξαλείφονται οριστικά.

Παρόλο που το κύριο σύμπτωμα της μόλυνσης από μύκητες δεν είναι ο πόνος, μπορεί να παρουσιαστεί σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις. Μερικά πιο συνηθισμένα συμπτώματα που παρατηρούνται στα νύχια είναι τα εξής:

 • πάχυνση
 • αλλαγή του χρώματος σε πιο σκούρο ή κιτρινωπό
 • δυσάρεστη οσμή
 • ξεφλούδισμα
 • αδυναμία και σπάσιμο

Τα σημάδια αυτά εμφανίζονται πιο συχνά στο σημείο όπου τα νύχια συναντούν το δέρμα. Παρατηρείται κυρίως μια λευκή κηλίδα, το μέγεθος της οποίας αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Αιτίες

Η αιτία για την εμφάνιση της ονυχομυκητίασης είναι ένας μύκητας που είναι γνωστός ως Candida albicans. Ο μύκητας αυτός εξαπλώνεται με άμεση επαφή, έτσι οι πιο συνηθισμένοι τρόποι μετάδοσής του είναι οι εξής:

 • Το να περπατάτε ξυπόλυτοι σε δημόσιους χώρους.
 • Το να πάτε σε κάποιο κέντρο περιποίησης νυχιών χωρίς να φέρετε τα δικά σας αντικείμενα και το να χρησιμοποιείτε τα αντικείμενα κάποιου άλλου.
 • Το να φοράτε παπούτσια που κάνουν τα πόδια σας να ιδρώνουν υπερβολικά, επειδή αυτό βοηθάει τα βακτήρια να αναπαράγονται πιο εύκολα.
 • Το να μη στεγνώνετε καλά τα πόδια σας. Επίσης, αν έχετε μακριά νύχια, το νερό παραμένει περισσότερη ώρα παγιδευμένο σε αυτά.
 • Η μειωμένη άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και το άγχος.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: 9 τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

εξάλειψη της ονυχομυκητίασης

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι, όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποδυναμώνεται, η ονυχομυκητίαση εξαπλώνεται περισσότερο, επομένως αντιμετωπίζεται πιο δύσκολα.

Πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη ότι, όταν παρουσιάζεται κάποια ασθένεια και δεν την αντιμετωπίζουμε, με τον καιρό εμφανίζονται μεγαλύτερα προβλήματα. Επομένως, ιδανικά θα πρέπει να δίνουμε προσοχή με το που εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια.

Εξάλειψη της ονυχομυκητίασης με αιθέρια έλαια

1. Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

Γνωστό για τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες, το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου αποτελεί μια λύση κατά των μυκήτων για την εξάλειψη της ονυχομυκητίασης στα χέρια και στα πόδια. Οι επιδράσεις του μπορούν να συγκριθούν με εκείνες πολλών προϊόντων του εμπορίου για την καταπολέμηση των μυκήτων.

Χάρη στο αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου η εμφάνιση των μολυσμένων νυχιών βελτιώνεται μέσα σε μερικές μέρες.

Οδηγίες

 • Βάλτε 2 ή 3 σταγόνες ελαίου στο πάσχον νύχι και τρίψτε το μέχρι να απορροφηθεί καλά.
 • Συνιστάται να εφαρμόζετε τη θεραπεία 2 φορές τη μέρα, μέχρι να επιτευχθεί εξάλειψη της ονυχομυκητίασης.

2. Αιθέριο έλαιο ρίγανης

Οι ουσίες που περιέχει το αιθέριο έλαιο ρίγανης διαθέτουν απίστευτες αντιμυκητιακές ιδιότητες για την εξάλειψη της ονυχομυκητίασης. Η χρήση του επαναφέρει την υγιή και ανανεωμένη εμφάνιση των νυχιών.

Οδηγίες

 • Βάλτε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ρίγανης στο πάσχον νύχι.
 • Κάντε μασάζ και απλώστε το καλά μέχρι να απορροφηθεί. Αφήστε το να στεγνώσει.
 • Χρησιμοποιείτε το 2 φορές τη μέρα μέχρι να δείτε βελτίωση.

3. Αιθέριο έλαιο θυμαριού για την εξάλειψη της ονυχομυκητίασης

εξάλειψη της ονυχομυκητίασης

Το αιθέριο έλαιο θυμαριού ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε θυμόλη, που διαθέτει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, οι οποίες είναι αποτελεσματικές για την εξάλειψη της ονυχομυκητίασης και την αποκατάσταση της καλής εμφάνισης των νυχιών.

Οδηγίες

 • Απλώστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού στην πάσχουσα περιοχή.
 • Απλώστε καλά το έλαιο πάνω στο νύχι έτσι ώστε να απορροφηθεί και αφήστε το να στεγνώσει.
 • Εφαρμόζετε τη θεραπεία 2 με 3 φορές τη μέρα, μέχρι να δείτε βελτίωση.

 

 

4. Αιθέριο έλαιο κανέλας για την εξάλειψη της ονυχομυκητίασης

Το αιθέριο έλαιο κανέλας είναι πολύ αποτελεσματικό για την εξάλειψη της ονυχομυκητίασης, αφού εξουδετερώνει τον μύκητα που την προκαλεί. Είναι πλούσιο σε ευγενόλη, μια πολύ ισχυρή αντιμυκητιακή χημική ουσία. Διατηρεί την περιοχή των νυχιών στεγνή, κάτι που αποτρέπει την αναπαραγωγή του μύκητα.

Οδηγίες

 • Βάλτε 3 ή 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας πάνω στο πάσχον νύχι.
 • Απλώστε το έλαιο καλά ώστε να απορροφηθεί και αφήστε το να στεγνώσει.
 • Επαναλαμβάνετε τη θεραπεία 2 ή 3 φορές τη μέρα. Η θεραπεία αυτή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική αν τα πόδια σας ιδρώνουν υπερβολικά.

5. Αιθέριο έλαιο γαρίφαλου

Όπως το αιθέριο έλαιο κανέλας, το γαρίφαλο και το αιθέριο έλαιό του περιέχουν μεγάλη ποσότητα ευγενόλης, που διαθέτει αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Είναι χρήσιμο ακόμα και για την αντιμετώπιση της πάθησης του ποδιού του αθλητή.

Οδηγίες

 • Βάλτε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρίφαλου στο πάσχον νύχι.
 • Απλώστε το παντού στην επιφάνειά του έτσι ώστε να απορροφηθεί και αφήστε το να στεγνώσει.
 • Εφαρμόζετε τη θεραπεία 2 με 3 φορές τη μέρα, μέχρι να δείτε βελτίωση.

Να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να προλάβετε την εμφάνιση της ονυχομυκητίασης. Πρέπει να τηρείτε καλή υγιεινή και να αποφεύγετε να έρχεστε σε επαφή με χώρους στους οποίους οι άνθρωποι περπατούν ξυπόλυτοι, ειδικά αν πρόκειται για υγρές περιοχές. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραπάνω αιθέρια έλαια, θα βοηθήσουν πολύ.

 

 


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.