Η εμμονή με την αισθητική τελειότητα έφτασε στις ευαίσθητες περιοχές

Η επιθυμία να έχουμε τέλεια ευαίσθητη περιοχή αυξάνεται συνεχώς και η εμμονή συμπίπτει με την αύξηση των γυμνών εικόνων στα ΜΜΕ
Η εμμονή με την αισθητική τελειότητα έφτασε στις ευαίσθητες περιοχές

Έχει γραφτεί από Ángela Aragón

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Η εμμονή με την αισθητική τελειότητα είναι όλο και περισσότερο παρούσα στην κοινωνία. Τώρα, ανησυχούμε και για την εμφάνιση περιοχών οι οποίες ήταν αδιανόητες τα προηγούμενα χρόνια.

Για την ακρίβεια, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν έχει τραβήξει πολύ το ενδιαφέρον για την εμφάνιση. Έχει γίνει εμμονή η οποία κάνει περισσότερο κακό παρά καλό;

Όμως, η επιδίωξη του να αισθανόμαστε ωραία δε σημαίνει πως αναζητούμε αισθητική τελειότητα. Ενώ το να αισθανόμαστε καλά είναι προσιτό και μας κάνει χαρούμενες, η τελειότητα είναι αδύνατη, έτσι προκαλεί αγανάκτηση.

Τίποτα δε θα είναι ποτέ τέλειο και θα βρίσκουμε πάντα κάποια ατέλεια για να κρύψουμε ή ν’ αλλάξουμε. Όχι μονάχα αυτό, αλλά η μόδα αλλάζει συνέχεια, έτσι ανησυχούμε συνεχώς για το αν μείναμε πίσω.

Το γεγονός είναι πως αυτή η εμμονή βρίσκεται στη ρίζα ορισμένων ψυχικών διαταραχώναπό την ανορεξία, στη βουλιμία ή τη μεγαλορεξία, ή την εμμονή με τις επεμβάσεις αισθητικής.

Η δυσαρέσκεια με την εικόνα σας, μπορεί να σας οδηγήσει ακόμη και στο να βάλετε την υγεία σας σε κίνδυνο.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι η αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων στα γεννητικά όργανα.

Δε μιλάμε μόνο για την αποτρίχωση: τώρα οι άνθρωποι ξαπλώνουν στο κρεβάτι του χειρουργείου ακόμη και για να δώσουν σχήμα στα γεννητικά τους όργανα. Αισθητική τελειότητα ή εμμονή;

Οι ευαίσθητες περιοχές σε κρίση: προς αναζήτηση του τέλειου αιδοίου

Η εμμονή με την αισθητική τελειότητα έφτασε τις ευαίσθητες περιοχές, αιδοιοπλαστική

Η πιο δημοφιλής επέμβαση σ’ αυτή την περίπτωση είναι η αιδοιοπλαστικήη οποία περιλαμβάνει τη μείωση του μεγέθους των μικρών χειλιών του αιδοίου.

Οι γυναίκες οι οποίες καταφεύγουν σε αυτή, πιστεύουν ότι η ευαίσθητη περιοχή τους είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή. Όπως και να έχει, δε νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και θέλουν να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Ωστόσο, κάποιες γυναίκες υποστηρίζουν ότι το κάνουν για ευκολία. Τα οφέλη όμως της επέμβασης ποικίλουν.

Πέραν από την αισθητική εμφάνιση, πολλές γυναίκες την επιλέγουν επειδή το μέγεθος της ευαίσθητης περιοχής τους τις αποτρέπει από το ν’ αθλούνται άνετα ή από το να έχουν πιο ευχάριστες σεξουαλικές σχέσεις.

  • Είναι αλήθεια ότι μπορεί ν’ αποτελεί πρόβλημα στο κρεβάτι ή το γήπεδο, αλλά μόνο στη μειονότητα των περιπτώσεων.
  • Το παραπανίσιο δέρμα ή το πάχος, μπορεί να εμποδίζει τη διείσδυση ή τα αθλήματα, όπως είναι το τρέξιμο ή η ελεύθερη κίνηση.

Η αισθητική, όμως, παίζει σημαντικό ρόλο στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Εξαιτίας της αυξανόμενης πρόσβασης σε γυμνές εικόνες, έχει δημιουργηθεί ένα πρότυπο για το “τέλειο αιδοίο.” Κατ’ επέκταση, όπως και με άλλα μέρη του σώματος, η εμμονή με την αισθητική οδηγεί στο χειρουργείο.

Το τέλειο αιδοίο, μια δωρεάν ευχή ή αισθητική τελειότητα ;

Η εμμονή με την αισθητική τελειότητα έφτασε τις ευαίσθητες περιοχές, το τέλειο αιδοίο

Όπως είπαμε, είναι εντυπωσιακό πως η αυξανόμενη ανησυχία για το θέμα, λαμβάνει χώρα τη στιγμή που το γυμνό βρίσκεται στη ζωή μας περισσότερο από ποτέ.

Είτε σε συμβατικά είτε σε πορνογραφικά είδη, το ανθρώπινο σώμα είναι παρόν.

Αν κοιτάξουμε πίσω, είναι εύκολο να δούμε πως τα μέσα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της συμπεριφοράς μας απέναντι στο σώμα μας.

Γενικά, τα μέσα λειτούργησαν ως καθρέφτης και οδηγός ταυτόχρονα. Θέλουμε να δούμε τον εαυτό μας ν’ αντανακλάται και, αν δε συμβεί αυτό, τον αλλάζουμε για ν’ αναπαραστήσει κάποιον ο οποίος αντανακλάται εκεί.

Υπό αυτή την έννοια, αν δούμε κάποιον με πανομοιότυπα γεννητικά όργανα με ορισμένα χαρακτηριστικά, οφείλουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας και αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι η διαφορά είναι ατέλεια.

Στη συνέχεια, αυτή η ατέλεια μπορεί ν’ αρχίσει να μας κατατρώει.

Από εδώ μπορούμε να αντιδράσουμε με δύο τρόπους: να βρούμε τρόπους ώστε ν’ αλλάξουμε το σώμα μας ή ν’ αποδεχτούμε τη διαφορά.

Το αποτέλεσμα είναι η αυξανόμενη εμμονή με την αισθητική, να έχει κάνει την πρώτη επιλογή περισσότερο προτιμούμενη σε μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Οι ευαίσθητες περιοχές δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντικές για τις αισθητικές μας ανησυχίες. Είναι αλήθεια ότι το μέγεθος του πέους ήταν μια σταθερά, αλλά όχι στην περίπτωση των γυναικών.

Μπορεί ν’ αναρωτηθεί κάποιος, γιατί συμβαίνει αυτό και αν είναι έμφυτη αυτή μας η εμμονή ή αντιθέτως, προέρχεται από την επιθυμία μας ν’ αντανακλούμε αυτά που βλέπουμε στα ΜΜΕ;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Casale, C., Casale, D., Tébar, A., Sánchez, J. J., González, B., & Herrera, A. (2014). Reducción funcional y estética de los labios menores: Labioplastia con técnica de resección con colgajos especulares en «S». Clinica e Investigacion En Ginecologia y Obstetricia. https://doi.org/10.1016/j.gine.2012.12.012
  • Oranges, C. M. (2015). Vaginal Labiaplasty. Plastic and Reconstructive Surgery. https://doi.org/10.1097/PRS.0000000000001776
  • Aleem, S., & Adams, E. J. (2012). Labiaplasty. Obstetrics, Gynaecology and Reproductive Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ogrm.2011.11.006
  • Sharp, G., Tiggemann, M., & Mattiske, J. (2016). Factors That Influence the Decision to Undergo Labiaplasty: Media, Relationships, and Psychological Well-Being. Aesthetic Surgery Journal. https://doi.org/10.1093/asj/sjv270
  • Veale, D., Eshkevari, E., Ellison, N., Costa, A., Robinson, D., Kavouni, A., & Cardozo, L. (2014). Psychological characteristics and motivation of women seeking labiaplasty. Psychological Medicine. https://doi.org/10.1017/S0033291713001025
  • Veale, D., Eshkevari, E., Ellison, N., Costa, A., Robinson, D., Kavouni, A., & Cardozo, L. (2014). A comparison of risk factors for women seeking labiaplasty compared to those not seeking labiaplasty. Body Image. https://doi.org/10.1016/j.bodyim.2013.10.003

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.