Πιστεύετε ακόμα αυτούς τους μύθους σχετικά με το σεξ;

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το σεξ οι οποίοι βασίζονται σε κοινωνικά στερεότυπα. Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι 100% λανθασμένοι, επειδή κάποιες φορές μπορεί να ισχύουν.
Πιστεύετε ακόμα αυτούς τους μύθους σχετικά με το σεξ;

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πιστεύουμε ότι οι απόψεις μας για το σεξ δεν επηρεάζονται, όμως υπάρχουν αρκετοί μύθοι σχετικά με το σεξ οι οποίοι επιμένουν υποσυνείδητα μέσα στο μυαλό μας.

Αυτό επηρεάζει τις σχέσεις μας, το πώς αντιλαμβανόμαστε το άτομο με το οποίο έχουμε ερωτική σχέση, το πώς τα μέλη των ζευγαριών αλληλεπιδρούν μεταξύ τους κ.ο.κ..

Τι μπορούμε να κάνουμε; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε και να προσδιορίσουμε κάθε έναν από τους μύθους που υπάρχουν για το σεξ. Στη συνέχεια μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς.

Θα εκπλαγείτε από το πόσες πολλές από αυτές τις πεποιθήσεις εξακολουθούμε να θεωρούμε αληθινές.

1. Οι άντρες είναι περισσότερο επιρρεπείς στην απιστία, μύθοι σχετικά με το σεξ

σχετικά με το σεξ

Είναι πραγματικά οι άντρες επιρρεπείς στην απιστία; Πιστεύουμε ότι οι άντρες έχουν μια υπερβολικά υψηλή λίμπιντο, γεγονός που τους κάνει περισσότερο επιρρεπείς στην απιστία.

Ωστόσο δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους μονογαμικοί, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ακόμα και αν επιλέγουμε να έχουμε μόνο ένα σύντροφο, μπορεί να επιθυμούμε να έχουμε σχέσεις και με άλλους.

Η πραγματικότητα αυτή έχει οδηγήσει σε ανοιχτές σχέσεις και σε πολύ περισσότερες ελευθερίες, που μας επιτρέπουν να απελευθερώσουμε τα πιο φυσικά μας ένστικτα.

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν. Τα πάντα εξαρτώνται από το πώς βλέπουμε τις σχέσεις, τι πιστεύουμε για την απιστία και τι θεωρούμε σωστό και λάθος.

2. Το πορνό είναι φτιαγμένο για τους άντρες, μύθοι σχετικά με το σεξ

Πόσες φορές έχουμε ρωτήσει μια γυναίκα αν βλέπει πορνό και λέει ότι δεν βλέπει; Τι ίδιο συμβαίνει και όταν τη ρωτάμε αν αυνανίζεται.

Αυτός ο μύθος δημιουργήθηκε επειδή οι άντρες μερικές φορές δεν έχουν πρόβλημα να επιβεβαιώσουν ότι απολαμβάνουν το πορνό. Αντίθετα, οι γυναίκες το κρατούν μυστικό.

 

 

Το πορνό φτιάχνεται και για τα δύο φύλα και οποιοσδήποτε μπορεί να απολαύσει μια πορνογραφική ταινία.

Επιπλέον, σήμερα υπάρχουν πολλά είδη για να επιλέξει κανείς, επομένως μπορείτε να δείτε το πορνό που σας διεγείρει περισσότερο. Μερικά έχουν ακόμα και πλοκή έτσι ώστε να μη μοιάζουν ψυχρά και αφύσικα.

3. Οι αφροδισιακές τροφές διεγείρουν τη σεξουαλική επιθυμία σας

σχετικά με το σεξ

Η επιστήμη δεν έχει βρει στοιχεία που να δείχνουν ότι κάποια τροφή ή κάποιο ποτό μπορεί να διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία.

Σοκολάτα, φράουλες και τα συναφή: πάντα θεωρούνταν ότι κάποιες τροφές είναι αφροδισιακές και ότι μας βοηθούν να αυξήσουμε το πάθος στις σεξουαλικές σχέσεις μας και στη σεξουαλική ορμή μας.

Ωστόσο αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι τροφές αυτές έχουν μόνο επίδραση πλασίμπο. Πιστεύουμε ότι αυξάνουν τη σεξουαλική ορμή μας, έτσι έχουν την επιθυμητή επίδραση όταν τις καταναλώνουμε.

Όμως η επίδραση αυτή δεν οφείλεται στην τροφή αλλά στο μυαλό μας.

4. Σε μια σχέση οι άντρες αναζητούν σεξ και οι γυναίκες αγάπη

Υπάρχουν επίσης γυναίκες που αναζητούν μόνο σεξ και άντρες που αναζητούν μόνο αγάπη σε μια σχέση. Όλοι έχουν διαφορετικές ανάγκες. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να κάνουμε γενικεύσεις σχετικά με το τι αναζητούν οι άντρες και οι γυναίκες σε μια σχέση.

Πάντα πιστεύαμε ότι οι άντρες θέλουν μόνο σεξ επειδή πιστεύουμε ότι έχουν περισσότερο την τάση να απατήσουν τη σύντροφό τους.

 

 

Και οι άντρες και οι γυναίκες μπορούν να έχουν την επιθυμία για περιστασιακό σεξ, για αναζήτηση αγάπης, για μια σχέση που βασίζεται απλώς στο σεξ κ.ο.κ..

Τα πάντα εξαρτώνται από τις προσωπικές περιστάσεις, εμπειρίες και προτιμήσεις και όχι από το φύλο.

5. Μεγάλα χέρια, μεγάλα προσόντα

ζευγαρι

Οι άνθρωποι λένε πάντα ότι πρέπει να κοιτάζουμε τα χέρια ενός άντρα για να μαντέψουμε το μέγεθος των γεννητικών οργάνων του. Αυτός εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής μύθος σήμερα.

Αν ένας άντρας έχει μεγάλα χέρια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι προικισμένος. Επιπλέον, μπορεί να εκπλαγείτε.

Το πέος είναι όπως το στήθος μιας γυναίκας. Το μέγεθος του σώματός μας, το μέγεθος των χεριών μας και το βάρος μας δεν έχουν σημασία όταν πρόκειται για το μέγεθος του συγκεκριμένου μέρους του σώματος.

Το μέγεθος δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, επομένως μην πιστεύετε αυτό το μύθο!

Πιστέψατε ποτέ κάποιον από τους παραπάνω μύθους σχετικά με το σεξ; Όλοι κάποια στιγμή τους θεωρήσαμε αληθινούς. Τώρα που ξέρετε ότι δεν ισχύουν, είναι καιρός να τους βγάλετε από το μυαλό σας!

Οι μύθοι για το σεξ είναι απλά μύθοι. Δεν έχουμε επίγνωση του κακού που μπορούν να μας κάνουν, μέχρι να επηρεάσουν τις σχέσεις μας και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους άλλους.

Αν γνωρίζετε κάποιους μύθους για το σεξ, μοιραστείτε τους μαζί μας!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Exploring scientifically proven herbal aphrodisiacs. Sabna Kotta, Shahid H. Ansari, and Javed Ali. Department of Pharmaceutics, Jamia Hamdard, Hamdard Nagar, New Delhi, India. (2013). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3731873/
  • Barash, D. P., & Lipton, J. E. (2003). El mito de la monogamia: la fidelidad y la infidelidad en los animales y en las personas. Siglo XXI de España Editores.
  • Watts, M. (2003). THE MYTH OF MONOGAMY; FIDELITY AND INFIDELITY IN ANIMALS AND PEOPLE. Australian Science Teachers Journal, 49(4), 37.
  • Documentary — Amanda de Cadenet. Retrieved 12 September 2020, from https://amandadecadenet.com/documentary/
  • Bohl, M. The strange science behind why (some) aphrodisiacs work.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.