Φυσική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με βότανα

Υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που μπορεί να αποδειχτούν αποτελεσματικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, εφόσον εφαρμόζονται προσεκτικά και με συνέπεια. Ας δούμε λίγο προσεκτικότερα...
Φυσική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με βότανα

Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιουνίου, 2020

Φυσική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας! Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες, αλλάζοντας την υφή και την εμφάνιση του δέρματός τους. Κατά συνέπεια, οι αλλαγές αυτές κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται άβολα. Επιπλέον, μόλις μια γυναίκα αρχίζει να εμφανίζει κυτταρίτιδα, είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγεί από αυτή. Σήμερα θα δούμε μερικές συμβουλές για φυσική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που μπορεί να αποδειχτούν αποτελεσματικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, εφόσον εφαρμόζονται προσεκτικά και με συνέπεια. Ας δούμε λίγο προσεκτικότερα…

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν ο υποδόριος ιστός, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα, γεμίζει νερό, λίπος και διάφορες τοξίνες. Τα στοιχεία αυτά συσσωρεύονται για διάφορους λόγους, γενετικούς ή ορμονικούς ή συνδέονται με την έλλειψη άσκησης, την κακή διατροφή και με ζητήματα που συνδέονται με το άγχος ή με την κακή κυκλοφορία του αίματος.

Είδη κυτταρίτιδας

Γενικευμένη κυτταρίτιδα

Αυτό το είδος κυτταρίτιδας μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Συνήθως παρουσιάζεται σε ανθρώπους που είναι υπέρβαροι ή έχουν πολύ κακές διατροφικές συνήθειες.

Τοπική κυτταρίτιδα

Αυτό το είδος κυτταρίτιδας εμφανίζεται σε νέους ανθρώπους ηλικίας 16 ως 20 ετών περίπου. Τείνει να συγκεντρώνεται στα πόδια, στους γλουτούς, στα μπράτσα, στους ώμους και στην πλάτη. Αυτό το είδος κυτταρίτιδας τείνει επίσης να είναι επίμονο.

Σκληρή κυτταρίτιδα

Αυτό το είδος κυτταρίτιδας συνήθως εμφανίζεται στους αθλητές και στους χορευτές, των οποίων ο μυϊκός ιστός είναι πολύ σφιχτός και τονωμένος. Επιπλέον, συνήθως συνοδεύεται από ραγάδες. Μπορείτε να δείτε αυτό το είδος κυτταρίτιδας αν πιέσετε το δέρμα. Είναι αποτέλεσμα κακών διατροφικών συνηθειών και περιορισμένης οξυγόνωσης.

Μαλακή κυτταρίτιδα

Αυτό το είδος κυτταρίτιδας είναι πολύ συνηθισμένο σε ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή, που δεν ασκούνται καθόλου ή σε ανθρώπους που τείνουν να παίρνουν και να χάνουν βάρος πολύ συχνά. Μπορείτε να δείτε αυτό το είδος κυτταρίτιδας χωρίς να πιέσετε το δέρμα. Όταν το άτομο κινείται, κινείται εμφανώς και η κυτταρίτιδα.

Οιδηματώδης κυτταρίτιδα

Άνθρωποι οποιασδήποτε ηλικίας μπορούν να εμφανίσουν αυτό το είδος κυτταρίτιδας, αν και τείνει να είναι περισσότερο συνηθισμένο στους εφήβους. Επίσης εμφανίζεται σε μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες καθώς τα πόδια τους παχαίνουν. Με λίγα λόγια θα λέγαμε ότι κάνει το δέρμα σας να έχει όψη φλούδας πορτοκαλιού.

Τι θα πρέπει να αποφεύγετε για να προλάβετε την κυτταρίτιδα;

αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας - τσιγαρο
  • Σοκολάτα.
  • Τσιγάρο.
  • Κάθε είδος αλευριού.
  • Στιγμιαίο καφέ.
  • Οινοπνευματώδη ποτά.

Συνιστώμενες τροφές

  • Φρούτα: ανανάς, καρπούζι, πορτοκάλια και αχλάδια. Τρώτε τα κάθε μέρα.
  • Λαχανικά και πράσινες σαλάτες.
  • Γιαούρτι με λίγα λιπαρά.
  • Πολύ νερό και λίγο αλάτι.
  • Τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3.

Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με βότανα

Υπάρχουν πολλά φαρμακευτικά φυτά που μπορούν να αποδειχτούν πολύ αποτελεσματικά για την πρόληψη της κυτταρίτιδας. Τα βότανα αυτά έχουν ιδιότητες που σας βοηθούν να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα που έχει ήδη εμφανιστεί στο σώμα σας.

Φύλλα κισσού για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Η επιστημονική ονομασία του φυτού αυτού είναι hedera helix και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποστραγγίσετε το λεμφικό και το αγγειακό σύστημα. Ένα συστατικό του βοτάνου αυτού είναι η χημική ουσία που ονομάζεται χεντεραγενίνη, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία στα αιμοφόρα αγγεία σας.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για τη χρήση αυτού του φυτού είναι αρκετά απλή. Πρώτα αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα κισσού με ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για τουλάχιστον δώδεκα ώρες και έπειτα μπορείτε να το εφαρμόσετε σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας έχει κυτταρίτιδα.

Σπειραία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Το φυτό αυτό έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης περιέχει φλαβονοειδή, γεγονός που το καθιστά μια πολύ χρήσιμη θεραπεία για την κυτταρίτιδα.

Ασιατική σεντέλα

Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της, συνιστούμε επίσης τη σεντέλα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Πικραλίδα

αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας - πικραλιδα

Το φυτό αυτό δρα ως ισχυρό διουρητικό. Επίσης περιέχει συστατικά όπως η ινουλίνη και το κάλιο, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά επειδή αποτρέπουν την κατακράτηση υγρών, συμβάλλοντας έτσι στον καθαρισμό του οργανισμού σας από τις τοξίνες. Το φυτό αυτό χρησιμοποιείται ως έγχυμα: αναμείξτε 100 γραμμάρια φύλλων πικραλίδας με ένα λίτρο νερό και βράστε το μείγμα για δέκα ως δεκαπέντε λεπτά. Μόλις κρυώσει, μπορείτε να πίνετε από αυτό δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Τσουκνίδα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που είναι θαυμάσιο για την αποστράγγιση του λεμφικού συστήματος. Για να ωφεληθείτε από τις ιδιότητες αυτού του φυτού, θα πρέπει να φτιάξετε ένα έγχυμα. Μουλιάστε την τσουκνίδα και πίνετε μόνο ένα φλιτζάνι την ημέρα.

Εκουιζέτο

Το φυτό αυτό είναι ένα θαυμάσιο διουρητικό, κάτι που σημαίνει ότι σας βοηθάει να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών. Για να φτιάξετε έγχυμα με το φυτό αυτό, ακολουθήστε τα ίδια βήματα που αναφέραμε παραπάνω: αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας φύλλα εκουιζέτο με ένα φλιτζάνι βραστό νερό και μουλιάστε τα πριν το πιείτε.

Θυμηθείτε!

Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα πολύ ψηλά τακούνια για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τα στενά ρούχα και, πάνω απ’ όλα, μη μένετε στον ήλιο για πολλή ώρα. Για να προλάβετε την εμφάνιση κυτταρίτιδας, πρέπει να ενυδατώνεστε επαρκώς και να επιδίδεστε τακτικά σε σωματική δραστηριότητα. Ακόμα και μισή ώρα περπάτημα την ημέρα είναι αρκετό για να κάνει το αίμα σας να κυκλοφορεί, αποφεύγοντας έτσι ενοχλητικές, αντιαισθητικές καταστάσεις όπως η κυτταρίτιδα.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.