Εξάλειψη της κυτταρίτιδας με φυσικούς τρόπους

Λοιπόν τι λέτε να μιλήσουμε για το πώς να κάνετε στον εαυτό σας ένα καλό μασάζ ώστε να πετύχετε την εξάλειψη της κυτταρίτιδας.
Εξάλειψη της κυτταρίτιδας με φυσικούς τρόπους
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Τελευταία ενημέρωση: 07 Αυγούστου, 2019

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία μαγική λύση για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας και μερικές φορές η μόνη λύση είναι η χειρουργική επέμβαση. Αλλά εγγυόμαστε ότι με καλή άσκηση, μασάζ, και μια σωστή διατροφή, μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες να εμφανιστεί ή και να μειώσουμε την παρουσία της. Λοιπόν τι λέτε να μιλήσουμε για το πώς να κάνετε στον εαυτό σας ένα καλό μασάζ ώστε να πετύχετε την εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

Βήμα 1: Μια καλή σπιτική κρέμα για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας

anti-cellulite-cream

Σχεδόν όλες οι γυναίκες πάσχουν από κυτταρίτιδα. Είναι η κατακράτηση των υγρών και του συσσωρευμένου λίπους στην περιοχή των γλουτιαίων μυών και μοιάζει με μια φλούδα πορτοκαλιού. Αλλάζει την εμφάνισή μας και είναι επίσης ένα πρόβλημα υγείας το οποίο σημαίνει ότι η κυκλοφορία του αίματος έχει αρχίσει να έχει δυσκολίες.

Λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας; Να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση ή να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε κρέμες; Αυτό είναι σχεδόν αδύνατον αφού τα οικονομικά όλων έχουν δυσκολέψει, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε πιο προσιτές λύσεις. Έτσι, το πρώτο βήμα θα είναι σίγουρα να μάθετε πώς να φτιάξετε τη δική σας κρέμα κατά της κυτταρίτιδας. Σας διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε και είναι πολύ αποτελεσματική, εάν είστε συνεπείς στην εφαρμογή της. Σημειώστε το αυτό.

Τα υλικά που χρειάζεστε

 • Μια κουταλιά του καφέ που κάνατε σήμερα το πρωί. Εάν χρησιμοποιείτε κάψουλες καφέ, πάρτε δύο ήδη χρησιμοποιημένες και αδειάστε τις σε ένα μπολ.
 • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 • Μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
 • Χυμό από μισό λεμόνι

Πώς να τη φτιάξετε

 • Είναι πολύ εύκολο. Ο καφές είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό και ένα καταπληκτικό απολεπιστικό που θα επανενεργοποιήσει την κυκλοφορία σας στις πιο κρίσιμες περιοχές. Υπάρχουν άνθρωποι που τον χρησιμοποιούν επίσης για να κάνουν κρέμες για τη μείωση του λίπους στο στομάχι. Σε συνδυασμό με τον όξινο χυμό λεμονιού, η ισχύς και η δράση της θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Το μείγμα που παίρνετε μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργο, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ αποτελεσματικό.
 • Τώρα, στο ίδιο μπολ, προσθέστε ένα μικρό μέρος από το αφρόλουτρό σας, ανεξάρτητα από το είδος που χρησιμοποιείτε συνήθως. Να θυμάστε ότι αν είναι ενυδατικό, αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο. Ανακατέψτε καλά και ετοιμαστείτε για το δεύτερο βήμα, με άλλα λόγια, το μασάζ μας κατά της κυτταρίτιδας.

Βήμα 2: Κάντε μασάζ για να την εξάλειψη της κυτταρίτιδας

εξάλειψη της κυτταρίτιδας

Τα μασάζ είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Πώς μπορεί κανείς να το αρνηθεί; Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό, καθώς και τονωτικό από ένα από αυτά τα μασάζ, είτε πρόκειται για τα πόδια, το κεφάλι σας, ή το λαιμό. Θα ανακουφίσει τους πόνους, την ένταση, τη μυϊκή δυσκαμψία και θα σας επιτρέψει επίσης να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών και να μειώσετε τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν στρες. Μην διστάσετε. Αν κάνετε αυτό το μασάζ καθημερινά στους μυς σας, θα δείτε πως σιγά-σιγά αυτό θα μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Αλλά θα πρέπει να είστε συνεπείς και να το κάνετε το πρωί και το βράδυ καθημερινά. Θα πρέπει τώρα να αρχίσουμε με τα…

Βήματα για το μασάζ κατά της κυτταρίτιδας

Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε ένα ντους. Το δέρμα σας θα πρέπει να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξετε κρύο νερό στα πόδια και γάμπες σας για να επανενεργοποιηθεί η κυκλοφορία του αίματος στην περίπτωση που έχετε κιρσούς.
Τώρα σχετικά με τους μυς. Έχετε ήδη ανά χείρας την κρέμα με καφέ και ελαιόλαδο που κάνατε προηγουμένως, στην οποία έχετε προσθέσει λίγο από το ενυδατικό σας αφροντούς. Βάλτε στα χέρια σας μια γενναία ποσότητα και ζεστάνετέ τη τρίβοντας τα χέρια σας.

Ξεκινήστε το μασάζ από  κάτω προς τα πάνω, με άλλα λόγια, από τις γάμπες σας, μετά στους μηρούς και τέλος στους γλουτούς. Είναι καλύτερο να κινείστε πάντα προς την καρδιά σας, προς τα πάνω, έτσι ώστε να μπορείτε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Επικεντρωθείτε περισσότερο στην περιοχή από τα γόνατά σας προς γλουτούς σας, επειδή αυτή είναι η περιοχή όπου η κυτταρίτιδα θα έχει συγκεντρωθεί.
Οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι μακρές και αργές. Θα πρέπει να κινηθείτε προς τα πάνω στο στομάχι σας, σε περίπτωση που έχετε ένα μικρό μέρος του συσσωρευμένου λίπους και εκεί. Αλλά θυμηθείτε, το μασάζ στο στομάχι σας θα πρέπει να είναι κυκλικό και ομαλό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή κρέμα καφέ, ενώ κάνετε το μασάζ.
Θα χρησιμοποιήσετε τις παλάμες και των δύο χεριών σας και τους κόμπους των δαχτύλων σας για αυτό το μασάζ. Είναι σημαντικό, διότι με τους κόμπους και τα δάχτυλά σας θα μπορέσετε να βάλετε λίγη περισσότερη δύναμη και πίεση (αλλά να είστε προσεκτικοί, δεν θα πρέπει φτάσετε στο σημείο να αισθάνεσθε πόνο). Οι κινήσεις πρέπει να είναι μακρές και κυκλικές, τσιμπώντας το δέρμα σας λίγο, και στη συνέχεια να το μαζεύετε και να το απλώνετε με τη βοήθεια του δείκτη και του αντίχειρα σας. Είναι πολύ αποτελεσματικό.

Αν υπάρχει ένα μέρος που δεν μπορείτε να φθάσετε ή όπου είναι δύσκολο να κάνετε σωστά το μασάζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια μια βούρτσας ή ενός ξύλινου πινέλου ειδικού για μασάζ ποδιών. Είναι καταπληκτική βοήθεια και για την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος.
Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό είναι ένα πολύ εύκολο μασάζ, αλλά το κλειδί είναι να είστε συνεπείς: το πρωί και το βράδυ, καθημερινά. Προσπαθήστε να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, όπου θα μπορείτε να προσλαμβάνετε αφθονία από υγρά, αντιοξειδωτικά, και φρούτα και επίσης να κάνετε κάποιο είδος άσκησης καθημερινά, ακόμα κι αν είναι για μισή ώρα. Τι λέτε να ξεκινήσετε τώρα αμέσως;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Baryluk Anna, Łuniewska Magdalena, Garczyński Wojciech, Gębska Magdalena y Weber Nowakowska Katarzyna. (2017). Estudio de caso del efecto anticelulítico y adelgazante del masaje al vacío. Zenodo. https://doi.org/10.5281/ZENODO.1064166
 • Chia-Yu Cheng. (1996), Método de masaje con cepillo de piel. Solicitud presentada por Jun Sui Kan Sei Cosmetics International Ltd. https://patents.google.com/patent/US5840048A/en
 • Maldonado López, J. S. (2018). Plan de negocios para la creación de una empresa dedicada a la producción y comercialización de jabón masajeador para la prevención y disminución de celulitis localizada en el cuerpo humano (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito. http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/9391
 • Orchard, A. y van Vuuren, S. (2017). Aceites esenciales comerciales como posibles antimicrobianos para tratar enfermedades de la piel. Medicina alternativa y complementaria basada en la evidencia, 2017, 1- 92. https://doi.org/10.1155/2017/4517971

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.