Φυσικοί χυμοί για πρόληψη και θεραπεία της αναιμίας

Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μερικούς φυσικούς χυμούς που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αλλά και να προλάβετε την αναιμία.
Φυσικοί χυμοί για πρόληψη και θεραπεία της αναιμίας
Karla Henríquez

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Karla Henríquez.

Τελευταία ενημέρωση: 18 Μαρτίου, 2019

Υπάρχει κάποια φυσική θεραπεία της αναιμίας; Η αναιμία προκαλείται από έλλειψη σιδήρου στο αίμα. Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην αναιμία, ιδιαίτερα σε περιόδους έντονης εμμηνόρροιας ή λόγω κακής διατροφής. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μερικούς φυσικούς χυμούς που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αλλά και να προλάβετε την αναιμία.

Το σώμα μας χρειάζεται τον σίδηρο για να συνθέσει αιμοσφαίρια και  αιμοσφαιρίνη. Αυτά μεταφέρουν το οξυγόνο από τους πνεύμονες σε όλα τα κύτταρα του σώματός μας και αυτή η μεταφορά αποτελεί μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του σώματος. Η αναιμία προκαλεί πολλά γνωστά συμπτώματα, όπως κόπωση, αδύναμα μαλλιά και νύχια, χλωμάδα, ταχυπαλμία… Έτσι, σας παρουσιάζουμε μερικούς υγιεινούς, 100% φυσικούς χυμούς που μπορούν να σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε και να προλάβετε την αναιμία. Ρίξτε μια ματιά!

Χυμοί για θεραπεία και πρόληψη της αναιμίας

Χυμός παντζαριού και πράσου

θεραπεία της αναιμίας

Το παντζάρι περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου, ο οποίος βοηθά στην θεραπεία και την πρόληψη της αναιμίας. Προσθέτοντας καρότο όπως και έναν ακόμα εξαιρετικό σύμμαχο κατά της ανεπάρκειας σιδήρου, την μαγιά μπύρας, υποβοηθάτε την απορρόφηση του σιδήρου. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο των Δρ. Alene et. al. εδώ.

Συστατικά

 • Ένα παντζάρι
 • 1 καρότο
 • 2 κουτάλια μαγιά μπύρας
 • Ένα ποτήρι νερό

Οδηγίες

 • Για αρχή, πλύνετε και καθαρίστε το παντζάρι και το καρότο. Βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με ένα ποτήρι νερό. Αφού τα χτυπήσετε καλά, προσθέστε την μαγιά μπύρας. Πιείτε το ρόφημα πριν από το πρωινό.

Χυμός από μαϊντανό

θεραπεία της αναιμίας με μαιντανο

Αν και έχει λίγο δυνατή γεύση, σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την αναιμία. Ο μαϊντανός περιέχει πολύ σίδηρο και όταν συνδυαστεί με τον χυμό λεμονιού, ο σίδηρος θα απορροφηθεί ακόμα καλύτερα. Πιείτε τον χυμό πριν από το κυρίως γεύμα σας.

Συστατικά

Οδηγίες

 • Πλένετε πάντα τα υλικά σας. Έπειτα, τεμαχίστε σε κομμάτια τον μαϊντανό και βάλτε τον στο μπλέντερ, μαζί με το ποτήρι νερό. Μετά, στύψτε το λεμόνι και προσθέστε το στο μείγμα. Η γεύση του είναι αρκετά δυνατή, αλλά προσπαθήστε να την αντέξετε, αφού είναι εξαιρετικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της αναιμίας. Θυμηθείτε ότι ο σίδηρος που περιέχει ο μαϊντανός απορροφάται από το έντερο πολύ καλύτερα όταν συνοδεύεται από χυμό λεμονιού.

Χυμός από σπανάκι, παντζάρι και μούρα

θεραπεία της αναιμίας

Ένας πολύ θρεπτικός χυμός που περιέχει αξιόλογη ποσότητα σιδήρου. Ας επιλέξουμε λαχανικά και φρούτα που περιέχουν το απαραίτητο αυτό συστατικό: σπανάκι, μούρα και παντζάρι. Αυτό το γευστικό ρόφημα είναι ιδανικό συμπλήρωμα της καθημερινής σας διατροφής και θα θεραπεύσει την αναιμία σας. Σημειώστε:

Συστατικά:

 • 5 χούφτες μούρα
 • 3 μικρά ραπανάκια
 • 1 παντζάρι
 • 2 χούφτες σπανάκι
 • Ένα ποτήρι νερό
 • Μισό κουτάλι μαγιά μπύρας

Οδηγίες

 • Πλύνετε καλά τα συστατικά. Κόψτε τα μούρα, τα ραπανάκια, το σπανάκι και το παντζάρι σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα στο μπλέντερ.
 • Προσθέστε το ποτήρι νερό και χτυπήστε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Θα πάρει το χαρακτηριστικό κόκκινο του παντζαριού. Αφού τα υλικά γίνουν χυμός, προσθέστε την μαγιά μπύρας. Αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα, αφού αυξάνει την δόση του σιδήρου.
 • Πιείτε το αργά. Αυτοί οι χυμοί πρέπει πάντα να καταναλώνονται φρέσκοι, για να μην χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά και τον απαραίτητο σίδηρο, που είναι τόσο σημαντικός στην αντιμετώπιση της αναιμίας.
 • Μην ξεχνάτε να πίνετε τον χυμό που σας άρεσε περισσότερο σε καθημερινή βάση.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.