Γαμήλιο μενού: Τρεις επιλογές για να γιορτάσετε τον γάμο σας

Είναι σχεδόν αδύνατο να τους ευχαριστήσετε όλους. Γι' αυτό, όση περισσότερη ποικιλία έχει το γαμήλιο μενού σας, τόσο πιο πιθανό είναι να ευχαριστηθούν οι καλεσμένοι σας.
Γαμήλιο μενού: Τρεις επιλογές για να γιορτάσετε τον γάμο σας

Έχει γραφτεί από Virginia Martínez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πρέπει να οργανώσετε εκατοντάδες πράγματα για τον γάμο σας. Προσκλήσεις, μουσική, τοποθεσία, κ.λπ. Απ’ όλα αυτά, ένα πολύ σημαντικό είναι το γαμήλιο μενού. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα από τα πράγματα που θα θυμούνται περισσότερο οι καλεσμένοι σας.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε τρία μενού για τον γάμο σας. Ελπίζουμε πως τόσο η δεξίωση όσο και η τελετή θα είναι επιτυχημένα.

Το γαμήλιο μενού

Ένας γάμος δεν είναι απλώς ένα ακόμη γεύμα. Αντιθέτως, πρόκειται για μία ξεχωριστή ημέρα. Χωρίς αμφιβολία αυτό σημαίνει πολλά. Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα, γεμάτη εορτασμούς, ευτυχία, και καλή παρέα. Όλα όσα σχετίζονται με αυτή τη μέρα θα πρέπει επίσης να είναι ξεχωριστά.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να φτιάξετε ένα ξεχωριστό γαμήλιο μενού. Ένας γάμος δε συμβαίνει κάθε μέρα, έτσι οι καλεσμένοι σας, που έχουν ντυθεί κομψά, αξίζουν επίσης κάτι κομψό, ξεχωριστό, και εκλεκτό. Αυτό περιλαμβάνει από τη διάταξη των τραπεζιών και τα σερβίτσια, έως το επιδόρπιο που θα κλείσει το μενού.

Όμως, αν έχετε σφιχτό οικονομικό πλάνο ή δε σας αρέσουν τα φανταχτερά φαγητά, μην ανησυχείτε. Το σημαντικότερο είναι ο γάμος να αντανακλά εσάς και αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Επιλέγοντας το γαμήλιο μενού

Ζευγάρι γελά στο γαμήλιο τραπέζι

Μόλις επιλέξετε το μενού, οι περισσότεροι χώροι δεξιώσεων έχουν ειδικές εκδηλώσεις ώστε να δοκιμάσουν διαφορετικά μενού η νύφη και ο γαμπρός. Από την άλλη, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τις εταιρείες τροφοδοσίας φαγητού (κέτερινγκ).

Ωστόσο, πριν κάνετε κάτι τέτοιο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε:

  • Είναι μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο;
  • Η τοποθεσία: εξωτερικός χώρος, εστιατόριο, παραλία, κ.λπ..
  • Η εποχή του χρόνου.
  • Αν θα προσφέρετε σνακ ή κοκτέιλ στους καλεσμένους σας μέχρι να φτάσει το ανδρόγυνο ώστε να καθίσουν όλοι στα τραπέζια τους.
  • Χρόνος αναμονής μεταξύ των ορεκτικών και των κυρίως πιάτων.
  • Ανάγκες και προτιμήσεις των καλεσμένων (παιδιά, ενήλικες, διατροφικές αλλεργίες, κ.λπ.).
  • Οι λεπτομέρειες: ποτά, ειδικά το κρασί, θα πρέπει να μπουν στο μενού.

Γενικά, είναι σημαντικό να υπάρχει ποικιλία στο γαμήλιο μενού ώστε να περάσουν όλοι καλά και να χορεύουν όλη τη νύχτα!

Επιλογή 1η: Μενού για εξωτερικό χώρο

Γαμήλιο μενού

Αν αποφασίσετε να κάνετε γάμο σε εξωτερικό χώρο, ένας μπουφές είναι μια καλή επιλογή. Το σκεπτικό είναι να έχετε ένα μεγάλο τραπέζι στη μέση με πολλά, διαφορετικά πιάτα. Έτσι, οι καλεσμένοι σας μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους μενού επιλέγοντας ό,τι θεωρούν καλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι προκαθορισμένο μενού. Όσο περισσότερα διαφορετικά πιάτα έχετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τους ευχαριστήσετε όλους και στην ποσότητα και στην ποιότητα.

Επιλογή 2η: Ένα μενού με τα αγαπημένα σας πιάτα

Γαμήλιο τραπέζι

Αν νομίζετε ότι είναι αδύνατο να τους ευχαριστήσετε όλους, ίσως θα ήταν καλύτερο να προσφέρετε ένα εξαίσιο, ένα πρωτότυπο μενού με τα αγαπημένα φαγητά του ζευγαριού.

Σίγουρα, οι προτιμήσεις σας δε θα διαφέρουν πολύ από αυτές των φίλων και της οικογενείας σας, έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αν διαφέρουν, μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους καλεσμένους σας πως αυτή η επιλογή σας προσέφερε ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε αυτή την ξεχωριστή μέρα για εσάς.

Γαμήλιο μενού – Επιλογή 3η: Ένα εκλεκτό μενού

Προετοιμασία εκλεκτού πιάτου

Τα περισσότερα εστιατόρια και οι υψηλού κύρους εταιρείες τροφοδοσίας, προσφέρουν διάφορα εκλεκτά μενού. Με αυτό το είδος γαμήλιου μενού θα δείξετε σίγουρα πολυτέλεια και μοναδικότητα στους καλεσμένους σας.

Ανάμεσα στην πρωτοτυπία και τη λεπτότητα των πιάτων, η ευγένεια των σερβιτόρων και η ομορφιά των σερβίτσιων και των τραπεζομάντηλων, θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Φυσικά, αυτό θα σας κοστίσει παραπάνω.

Με αυτό το γαμήλιο μενού, είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε καμία λεπτομέρεια.  Από το κρασί μέχρι το επιδόρπιο στο τέλος, όλα θα πρέπει να ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μενού με ποικιλία. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε κάτι για τους καλεσμένους σας με διαφορετικά γούστα ή διατροφικά προβλήματα.

Αποκομίστε το καλύτερο για τη μεγάλη σας ημέρα

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικότερο πράγμα είναι ότι η ημέρα του γάμου σας είναι ακριβώς αυτό: η ημέρα του γάμου σας. Σίγουρα δε μπορείτε να τους ευχαριστήσετε όλους. Έτσι, είναι καλύτερο να επικεντρωθείτε στη δική σας ευτυχία και να αποκομίσετε το καλύτερο από τον εορτασμό του γάμου σας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.