Γιατί πρέπει να πίνουμε τακτικά χλιαρό νερό

· 20 Σεπτεμβρίου 2015

Εσείς πίνετε χλιαρό νερό; Το να πίνουμε αρκετό νερό είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας και μπορεί να προσφέρει πολλά θετικά οφέλη για την ευημερία μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποια θερμοκρασία είναι καλό να το πίνουμε.

Δεν είναι σκόπιμο να καταναλώνετε πολύ κρύο νερό, επειδή μπορεί να δημιουργήσει πολλά μειονεκτήματα στην υγεία σας και  μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε, ειδικά όταν παίζετε αθλήματα ή κάνετε κάποια σωματική άσκηση. Έτσι, είναι απαραίτητο να πίνετε ζεστό νερό ή νερό που δεν είναι πολύ ψυχρό (το νερό ιδανικά πρέπει να πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου) επειδή το σώμα σας είναι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και η κατανάλωση παγωμένου νερού μπορεί να σας προκαλέσει να έχετε σπασμούς, ειδικά στο στομάχι και το λεπτό έντερο.

nero12

Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά το χλιαρό νερό έχει περισσότερα οφέλη από ότι μπορείτε να φανταστείτε. Για παράδειγμα, αν έχετε συνηθίσει να πίνετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με άδειο στομάχι κάθε πρωί, περιμένετε για κάποιο χρονικό διάστημα να περάσει (μισή με μία ώρα) και μετά να πίνετε ένα ποτήρι νερό με λίγο χυμό λεμονιού και μια κουταλιά μέλι, θα δείτε πώς το σώμα σας θα αρχίσει να βιώνει το αίσθημα της κάθαρσης (μεταφορικά, φυσικά) και της αποτοξίνωσης, τα οποία θα σας κάνουν να νιώσετε πιο φρέσκοι ​​και πολύ ελαφρύτεροι. Επίσης, το ζεστό νερό βοηθά στη μείωση της λιγούρας, κάνοντάς σας να καταναλώνετε μικρότερες ποσότητες φαγητού και αυτό να αρκεί για να σας ικανοποιήσει το αίσθημα της πείνας.

Αλλά αυτά δεν είναι όλα τα οφέλη που μπορείτε να πάρετε από το ζεστό νερό. Εμείς θα συνεχίσουμε για να σας αναφέρουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα οφέλη του χλιαρού νερού αμέσως παρακάτω.

Αποβάλλει τις τοξίνες

Το ζεστό νερό είναι εξαιρετικά χρήσιμο κατά την περίοδο της νηστείας ή της αποτοξίνωσης, δεδομένου ότι εξαλείφει τα άχρηστα υλικά που το κρύο νερό από μόνο του δεν μπορεί να διαλύσει. Επίσης, βοηθάει στην απομάκρυνση των «απορριμμάτων» από τα νεφρά, τους πόρους και τα άλλα όργανα που διαδραματίζουν ρόλο αποβολής στο σώμα σας.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι η συνεχής κατανάλωση του ζεστού νερού θα βοηθήσει στην επίτευξη ενός καθαρισμού σε κάθε έναν από τους ιστούς σας. Δεν είναι αρκετό να το πιείτε μία φορά την ημέρα, αλλά θα πρέπει να καταναλώνεται τακτικά.

Ανακουφίζει από ασθένειες

ponokefalos1

Σαν να μην έφτανε αυτό, θα θεραπεύσει, επίσης, και ακόμη και θα εξαλείψει κάποιες ασθένειες όπως οι ρευματισμοί, η αρτηριοσκλήρωση, μεταξύ πολλών άλλων.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το ζεστό νερό είναι πολύ ωφέλιμο για ένα άτομο που έχει πυρετό, διότι αν το άτομο το πιει γρήγορα, αυτό θα βοηθήσει να μειώσει αμέσως τη θερμοκρασία του σώματος, επειδή βοηθά να διαστέλλονται τα κανάλια του σώματος, έτσι ώστε το αίμα να μπορεί να κυκλοφορεί ευκολότερα, εξαλείφοντας στην πορεία του όλα τα συσσωρευμένα απόβλητα που συναντάει.

Μειώνει το βάρος

idaniko-varos
Αυτό σίγουρα θα σας ενδιαφέρει πολύ! Γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι μπορούν να βρουν μεγάλη βοήθεια στο ζεστό νερό; Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συμπεριλάβετε το ζεστό νερό στην καθημερινότητά σας ως μέρος της διατροφής σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να χάσετε το βάρος που χρειάζεστε (συνδυάζοντάς το με την άσκηση και τη σωστή διατροφή) και χωρίς να καταφεύγετε σε δίαιτες που μπορεί να θέσουν την υγεία σας σε κίνδυνο.

Ισορροπεί το ΡΗ

Η τακτική κατανάλωση ζεστού νερού βοηθά επίσης την ισορροπία του PH, δεδομένου ότι βοηθά να μειώσει την οξύτητα στο σώμα σας, γεγονός το οποίο θα σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε πολύ πιο όμορφοι, υγιείς και φυσικοί.

Να θυμάστε …

80 τοις εκατό του σώματός σας αποτελείται από νερό και αν δεν καταναλώνετε αρκετά υγρά μπορεί να προκαλέσετε μια ανισορροπία στο σώμα σας… και είναι πολύ  καλύτερο αν το υγρό που καταναλώνετε είναι το νερό, φυσικό υγρό που θα συμβάλλει με πολλά οφέλη για την υγεία σας που θα εντείνονται όσο περνάει ο καιρός. Ωστόσο, να θυμάστε να μην το παρακάνετε με πάνω από τα 1,5 – 2 λίτρα νερό την ημέρα.