Αίσθημα καύσου και πόνο στο στήθος: αιτίες και αντιμετώπιση

30 Αυγούστου 2015
Πρέπει, πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για να αποκλείσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Νιώθετε πόνο στο στήθος; Εάν το στήθος σας πονάει και έχετε αίσθημα καύσου, οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές. Πρέπει, πρώτα από όλα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να αποκλείσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Εμείς, πάντως, θα σας εξηγήσουμε τις πιθανές αιτίες αυτής της δυσάρεστης αίσθησης, που μπορεί να οφείλεται στις ορμόνες, τυχόν αλλεργίες ή ακόμα και την ανάπτυξη του οργανισμού σας.

Επίσης, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές φυσικές, φυτικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα άμεσα, απλά και χωρίς επικίνδυνες και δυσάρεστες παρενέργειες και να ξεπεράστε τον πόνο στο στήθος.

Μυϊκοί πόνοι και αίσθημα καύσου

Συμβαίνει κυρίως στις νεαρότερες αν και μπορεί να συμβεί σε κάθε ηλικία. Μια γυναίκα μπορεί να έχει πόνο στο στήθος ο οποίος είναι μυϊκός. Μια τέτοια αίσθηση μπορεί, για παράδειγμα, να συμβαίνει λόγω άσκησης που επικεντρώθηκε τους μυς της περιοχής του στήθους. Καθώς οι έφηβες είναι ακόμα σε φάση σωματικής ανάπτυξης και μεγαλώνουν, το στήθος τους μπορεί να πονάει για αυτόν τον λόγο.

Ο γιατρός σας θα είναι αυτός που θα αποκλείσει σοβαρότερα προβλήματα υγείας στην περίπτωσή σας. Εάν επιβεβαιώσει πως οι πόνοι σας οφείλονται σε μυϊκά προβλήματα που προκλήθηκαν από γυμναστική, μπορείτε να στραφείτε σε ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής με μαγνήσιο, που θα σας ανακουφίσει σίγουρα.

Ανακαλύψτε: Φτιάξτε μόνοι σας φυσικά ενεργειακά ποτά

Αίσθημα καύσου και πόνος στο στήθος

Το αίσθημα καύσου στο στήθος μπορεί να προκληθεί από κάποια αλλεργική αντίδραση σε συγκεκριμένα απορρυπαντικά ρούχων, αποσμητικά ή άλλα προϊόντα που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας. Πρέπει, άρα, να σκεφτείτε τι σχετικά προϊόντα χρησιμοποιήσατε πρόσφατα και να αναζητήσετε εναλλακτικά τους, πιο φυσικά και ήπια. Σας συστήνουμε να φτιάξετε ένα φυσικό, σπιτικό απορρυπαντικό για τα ρούχα σας και να χρησιμοποιείτε αποσμητικά χωρίς αλκοόλη.

Εάν το αίσθημα καύσου επιμένει, μπορείτε να εφαρμόσετε αλόη (αλόη βέρα) για να νιώσετε καλύτερα.

Αίσθημα καύσου και πόνος στο στήθος - Φυτό αλόη βέρα

Ξηρό δέρμα

Το πολύ ξηρό δέρμα είναι πολύ πιο επιρρεπές σε τέτοια προβλήματα. Για αυτόν τον λόγο, καλό είναι να το ενυδατώνετε, ειδικά στην περιοχή των θηλών. Για να το ενυδατώσετε χρειάζεστε κάποιο φυτικό έλαιο, ενυδατική κρέμα ή shea butter. Προτού αρχίσετε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα φυσικό, μη αλλεργιογόνο προϊόν.

Πριν από την εμμηνόρροια

Εάν νιώθετε πάντα πόνους ή καύσο στο στήθος λίγες μέρες προτού σας έρθει η περίοδος, αυτό οφείλεται σε προβλήματα ορμονικής φύσης. Σε τέτοια περίπτωση, μην παραλείψετε να ενημερώσετε τον γυναικολόγο ή τον γιατρό σας, αναφέροντάς του το σύνολο των συμπτωμάτων που έχετε, για να μπορέσει να κάνει σωστή διάγνωση. Έχετε υπόψη σας μερικές από τις φυσικές, φυτικές λύσεις σε ορμονικά προβλήματα: έλαιο οινοθήρας, αγγελικής, περουβιανό τζίνζενγκ ή salvia.

Εγκυμοσύνη

Το κάψιμο και ο πόνος στο στήθος είναι ένα από τα πιθανά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Έτσι, αν τα νιώθετε θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε πως δεν είστε έγκυος, αφού αποτελούν ένα από τα πρώτα συμπτώματα που δείχνουν πως μπορεί να είστε σε ενδιαφέρουσα. Προκαλούνται από την αυξημένη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, λόγω της κατάστασης και ειδικά στις θηλές. Αν είστε έγκυος, το σώμα σας θα συνηθίσει σιγά-σιγά την αίσθηση και θα γίνει πολύ λιγότερο ενοχλητική. Εάν, παρόλα αυτά, θέλετε να ανακουφιστείτε, φτιάξτε ένα τσάι από άνθη κίτρινης καλέντουλας και εφαρμόστε το με κομπρέσες στο στήθος, όποτε έχετε ενοχλήσεις.

Αίσθημα καύσου και πόνος στο στήθος - Έγκυος γυναίκα

Μαστίτιδα και αίσθημα καύσου

Εάν οι ενοχλήσεις καύσου και πόνου σας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού, είναι πολύ πιθανό να έχετε μαστίτιδα, δηλαδή έναν ερεθισμό των ιστών του μαστού που προκαλείται από μόλυνση και συνοδεύεται από πυρετό και κόπωση. Η μαστίτιδα μπορεί να θεραπευτεί με ένα τσάι από συμπύκνωμα θυμαριού, με το οποίο θα αλείφετε καθημερινά την θηλή και την περιοχή γύρω της, με τη βοήθεια λίγου βαμβακιού. Μπορείτε επίσης να καταφύγετε σε συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη C όπως αναφέρει και στην έρευνά του ο Δρ. A. A. Fulton, αλλά και πρόπολη.

Μάθετε και αυτό: 10 προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του μαστού

Προλάβετε τον καρκίνο του στήθους

Αν και δεν είναι καλό να πανικοβάλλεστε, εάν έχετε επίμονους πόνους και αίσθημα καύσου στο στήθος και δεν υπάρχει προφανής αιτία, πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό για να αποκλείσει την πιθανότητα καρκίνου του στήθους. Πρέπει επίσης να κάνετε μια αυτοεξέταση μαστού. Σταθείτε μπροστά από τον καθρέφτη σας και ψηλαφήστε με κυκλικές κινήσεις όλο το στήθος αργά και σε βάθος. Καλύψτε όλη την επιφάνεια, μέχρι και τις μασχάλες. Μην ξεχάσετε να ψηλαφήσετε και τους δύο μαστούς. Εάν πιάσετε κάποιο γρομπαλάκι ή κάτι με περίεργο σχήμα, κλείστε αμέσως ραντεβού με τον γιατρό σας, για να αποκλείσει το ενδεχόμενο καρκίνου. Ένα ακόμα σύμπτωμα του καρκίνου του στήθους είναι η αποβολή υγρού από τη θηλή, είτε κίτρινου είτε στο χρώμα του αίματος. Και αυτό το σύμπτωμα πρέπει να σας παρακινήσει να στραφείτε σε ιατρική συμβουλή.