Καλοί ή κακοί άνθρωποι: εκείνοι που φέρνουν την ευτυχία

Δούναι και λαβείν· και τα δυο είναι εξίσου σημαντικά. Θα πρέπει να διατηρούμε τις αποστάσεις μας από ανθρώπους που μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα και να ανταποδίδουμε τα αισθήματα όταν κάποιος μας βοηθά να αναπτυχθούμε σαν προσωπικότητες.
Καλοί ή κακοί άνθρωποι: εκείνοι που φέρνουν την ευτυχία

Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου, 2019

Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί άνθρωποι. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να μετρήσει επιστημονικά την καλοσύνη ή την κακία.

Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: όλοι γνωρίζουμε πώς μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους ή τις σχέσεις η αρνητική και η θετική ενέργεια.

Καλοί και κακοί άνθρωποι υπάρχουν παντού

Μερικοί άνθρωποι ενεργούν καθαρά και μόνο βάσει του συμφέροντός τους. Και όταν αρχίζουν να βάζουν τους εαυτούς τους πάνω από τους άλλους γίνονται προσβλητικοί και δόλιοι σε σημείο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά τα άτομα έχουν αρνητική επίδραση στους άλλους.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα σας δώσουν μαθήματα. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε και ανθρώπους που δημιουργούν θετικές σχέσεις με αγνή καρδιά και ειλικρινή φωνή που ποτέ δεν θα μπορούσαν να σας βλάψει. Αυτοί οι άνθρωποι κατανοούν την αμοιβαιότητα και το σεβασμό. Μας προσφέρουν ευτυχία.

 

 

Οι άνθρωποι που δίνουν μαθήματα και αφήνουν ουλές

Μπορεί ήδη να έρχονται στο μυαλό σας άτομα που έπαιξαν κάποιο ρόλο στο παρελθόν. Αλλά θα πρέπει να αναλογιστείτε για λίγο και να αναρωτηθείτε αν έχετε κάνει κι εσείς κακό σε κάποιον άλλο.

  • Δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζετε με όλους. Και μερικές φορές μπορεί να απογοητεύετε τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σας.
  • Αν κάποια στιγμή αναγκαστείτε να πάρετε μια απόφαση, που ξέρετε ότι όπως και να έχει, θα έχει συνέπειες για κάποιον άλλο τότε θα πρέπει να σκεφτείτε γιατί το κάνετε αυτό. Ένα παράδειγμα, είναι να τερματίζετε μια σχέση επειδή δεν είστε ευτυχισμένοι ή επειδή δεν αγαπάτε πλέον το σύντροφό σας.
  • Μερικές αποφάσεις, καλώς ή κακώς, θα πρέπει να ληφθούν ακόμη και όταν ξέρετε ότι θα βλάψετε κάποιον άλλο. Αυτό συμβαίνει όταν η διατήρηση μιας κατάστασης θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.

Επομένως, αυτό σημαίνει ότι όλοι κάποια στιγμή μπορεί να συμπεριφερθούμε με τέτοιο τρόπο που οι άλλοι να εκλάβουν αρνητικά. Κάθε κατάσταση έχει τα δικά της μέτρα και σταθμά.

κακοί άνθρωποι
  • Κάποιοι κακοί άνθρωποι δεν σταματούν ποτέ να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Τέτοιοι άνθρωποι ενδιαφέρονται πάντα για την κάλυψη των δικών τους αναγκών ενώ παράλληλα γνωρίζουν ότι πληγώνουν άλλους.
  • Αυτοί οι άνθρωποι περνούν ολόκληρη τη ζωή τους έτσι και μερικές φορές αφήνουν ουλές στους άλλους. Επομένως, θα πρέπει απλά να τους αφήσετε να φύγουν από την καθημερινότητά σας και κυρίως από το μυαλό σας.

Αν όχι τότε θα είστε για πάντα υπόδουλοι των πράξεών τους.

Υπάρχουν επίσης οι άνθρωποι που απλά δεν γνωρίζουν πώς να έχουν θετικές σχέσεις. Υστερούν προσωπικής και συναισθηματικής ωριμότητας. Δεν έχουν σεβασμό και κατανόηση και πολλές φορές δεν κατανοούν τα λόγια ή τις πράξεις τους.

Προσπαθήστε να μην βλέπετε αυτές τις στιγμές σαν δράμα ή αποτυχίες που αλλάζουν τη ζωή σας. Δείτε τες σαν μαθήματα που σας βοηθούν να προχωρήσετε με περισσότερη σιγουριά και ψυχραιμία.

Απλοί άνθρωποι που φέρνουν ευτυχία

Μερικοί καλοί άνθρωποι είναι απλά ταπεινοί. Είναι σαν να έχουν πάντα κάποιο μαγικό κόλπο στην τσέπη τους αλλά δεν ξέρουν πώς να είναι διπρόσωποι ή εγωιστές. Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε ένα με δυο τέτοιους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν πολύ τέτοιοι άνθρωποι εκεί έξω αλλά δεν χρειάζεστε πολλούς επειδή και μόνο ένας αρκεί για να σας φέρει ό,τι χρειάζεστε.

Η αξία της αμοιβαιότητας

Ένα πράγμα θα πρέπει να θυμάστε: τίποτα δεν προσφέρεται στη ζωή χωρίς αντάλλαγμα. Αν κάποιος είναι καλός μαζί σας τότε φερθείτε του με τον ίδιο τρόπο. Φτιάχνετε μια ομάδα στην οποία θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία, όπου κανείς δεν θα είναι χαμένος ή κερδισμένος.

Αμοιβαιότητα σημαίνει να ξέρεις πώς να κατανοήσεις πλήρως τον άλλο. Καταλαβαίνεις ότι αξίζουν σεβασμό και τους υπολογίζετε ως κομμάτι του εαυτού σας και αναγνωρίζετε όλα όσα κάνουν για σας.

Αυτό θα σας οδηγεί πάντα να φέρεστε με τον ίδιο τρόπο.

 

Θα σας ενδιαφέρει και αυτό το άρθρο: Αποφασίστε να λέτε με θάρρος ναι ή όχι

 

Η εμπιστοσύνη δεν προδίδει, ξέρει πώς να δένει τους ανθρώπους

Οι καλοί άνθρωποι, οι άνθρωποι που εμπλουτίζουν τη ζωή σας βοηθώντας σας καθημερινά να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι δημιουργούν έναν πολύ στενό και ξεχωριστό δεσμό μαζί σας.

  • Σας βλέπουν ως άξιους σεβασμού, ισχυρούς και σας βοηθούν να κατανοήσετε ότι έχετε την απόλυτη υποστήριξη από τους ανθρώπους που σας αγαπούν.
  • Αυτοί που σας αγαπούν, δεν σας κρίνουν, δεν προσπαθούν να σας αλλάξουν ή να σας προδώσουν. Σας σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που σκέφτονται τον εαυτό τους, είναι άνθρωποι με κατανόηση και συναισθηματική ωριμότητα.
  • Αντίθετα, οι κακοί άνθρωποι χαρακτηρίζονται από έλλειψη αυτοκριτικής και αρνητικότητα.

Με λίγα λόγια, θα μπουν τόσο καλοί όσο και κακοί άνθρωποι στη ζωή σας. Και θα πρέπει να μαθαίνετε από αυτούς.

κακοί άνθρωποι

Αποφύγετε να μεταφέρετε βάρη που δεν σας βοηθούν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιορίζουν την ανάπτυξη της προσωπικότητάς σας. Αφήστε τα άσχημα πράγματα να φύγουν, μάθετε από αυτά και χαράξτε νέα πορεία.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από καλούς ανθρώπους και αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να βρείτε κάποιον, ποτέ μην ξεχνάτε να είστε εσείς οι ίδιοι καλοί άνθρωποι. Να είστε οι καλύτεροι.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.