Οι 83 καλύτερες φράσεις για τατουάζ

Αν ψάχνετε ιδέες για τατουάζ, δείτε τις παρακάτω φράσεις για τατουάζ. Όχι μόνο μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία σχεδίων, σχημάτων και χρωμάτων, αλλά και να εξερευνήσετε τις ατελείωτες εναλλακτικές λύσεις για το πού να το κάνετε.
Οι 83 καλύτερες φράσεις για τατουάζ

Έχει γραφτεί από Josberth Johan Benitez Colmenares

Τελευταία ενημέρωση: 12 Απριλίου, 2023

Αν ψάχνετε ιδέες για τατουάζ, δείτε τις παρακάτω φράσεις για τατουάζ. Όχι μόνο μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία σχεδίων, σχημάτων και χρωμάτων, αλλά και να εξερευνήσετε τις ατελείωτες εναλλακτικές λύσεις για το πού να το κάνετε.

Οι φράσεις χρησιμοποιούνται ευρέως στα τατουάζ επειδή μεταφέρουν μια συγκεκριμένη ιδέα. Έτσι, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως κύριο τατουάζ ή ως συμπλήρωμα μιας φιγούρας ή ενός άλλου σχεδίου. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, μερικές λέξεις μπορούν να συγκεντρώσουν μια ολόκληρη φιλοσοφία, μια σκέψη, μια ιδεολογία ή μια πεποίθηση. Οι φράσεις μας για τατουάζ συγκεντρώνουν διαφορετικές ιδέες που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν.

Οι 83 καλύτερες φράσεις για τατουάζ

Αν και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αφαίρεση ενός τατουάζ, σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι τα τατουάζ είναι μόνιμα. Ως εκ τούτου, η επιλογή του σχεδίου ή των χρωμάτων πρέπει να γίνεται προσεκτικά. Εξάλλου, πρόκειται για κάτι που θα έχετε παντού μαζί σας και που θα πρέπει να σας κάνει να νιώθετε άνετα. Έτσι, έχοντας αυτό κατά νου, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές φράσεις για τατουάζ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

1. Όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα

Αυτή η φράση προέρχεται από τη Βίβλο – συγκεκριμένα από τον Εκκλησιαστή 9:4-6. Ολόκληρο το εδάφιο έχει ως εξής: “Για όποιον βρίσκεται ανάμεσα στους ζωντανούς υπάρχει ελπίδα, επειδή ένας ζωντανός σκύλος είναι σε καλύτερη θέση από ένα ψόφιο λιοντάρι... Οι ζωντανοί γνωρίζουμε ότι πρόκειται να πεθάνουμε, οι νεκροί δεν γνωρίζουν τίποτα.”

Είτε πιστεύετε είτε όχι, αυτά είναι λόγια που σας υπενθυμίζουν ότι πάντα θα υπάρχουν λόγοι να ελπίζετε όσο υπάρχει ζωή. Επίσης, θα υπάρχουν λόγοι να διασκεδάζετε, να ονειρεύεστε, να εξερευνείτε και να απολαμβάνετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παραλλαγές αυτής της φράσης, όπως το Όλα είναι ζωή μέχρι το θάνατο.

2. Φράσεις για τατουάζ: Not all who wander are lost (Δεν χάνονται όλοι όσοι περιπλανιώνται)

Οι φανς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα θυμούνται αυτή τη φράση από το ποίημα Not all that gold glitters. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες φράσεις για να κάνετε τατουάζ αν είστε ταξιδιώτης, εξερευνητής ή σας αρέσουν οι περιπέτειες. Επίσης, είναι εξαιρετική αν ακολουθείτε ένα διαφορετικό μονοπάτι από τους άλλους.

3. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή

Το παρόν είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία, οπότε μπορείτε να το υπενθυμίζετε στον εαυτό σας μέσω αυτών των λέξεων. Έτσι, ζήστε τη ζωή σας χωρίς τύψεις για το παρελθόν ή φόβο για το μέλλον. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να απολαύσετε τη ζωή από το να την κάνετε παρόν σας.

4. Φράσεις για τατουάζ: Τα όνειρά μου είναι φαντασιοπληξίες αλλά μια μέρα θα γίνουν πραγματικότητα

Αν θεωρείτε τον εαυτό σας ονειροπόλο ή κάποιον που έχει πολλά σχέδια να πραγματοποιήσει, τότε αυτή η φράση είναι η κατάλληλη για εσάς. Η συγγραφή της ανάγεται στον Ισπανό καλλιτέχνη Nach και παρόλο που είναι αλήθεια ότι είναι λίγο μεγάλη, μπορεί να αποτελέσει ιδανική εναλλακτική λύση για μεγαλύτερα τατουάζ.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς να αποφύγουν τα παιδιά σας τις ψείρες.

5. Πετάξτε με τα δικά σας φτερά

Αυτή είναι μια σημαντική υπενθύμιση για να πετάξετε με τα δικά σας φτερά και όχι με αυτά των άλλων, που θα σήμαινε ότι θα ζούσατε τη ζωή σας μέσω αυτών και όχι με τα δικά σας πρότυπα. Το να πετάς με τα δικά σου φτερά είναι κάτι που ξεχνιέται πολύ συχνά, οπότε ο καλύτερος τρόπος να το θυμάσαι μόνιμα είναι ένα τατουάζ.

6.Φράσεις για τατουάζ: Ποτέ μην ξεχνάς ποιος είσαι

Μην ξεχνάτε τις αξίες, τα ιδανικά και τις αρχές σας. Ούτε πρέπει να ξεχνάς από πού έρχεσαι, με ποιους έχεις βρεθεί και πού θέλεις να πας.

7. Οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς είναι πραγματικό

Φράση του Πάμπλο Πικάσο με την οποία πολλοί αναγνώστες θα ταυτιστούν. Δεν χρειάζεται να είσαι θαυμαστής του Ισπανού ζωγράφου για να την κάνεις τατουάζ, αρκεί να καταλάβεις το κρυφό νόημα που κρύβεται πίσω από αυτήν.

8. Φράσεις για να κάνετε τατουάζ: Ξέχασε το παρελθόν

Μία από τις καλύτερες φράσεις για να κάνετε τατουάζ αν κλείνετε κύκλους ή θέλετε να αφήσετε στο παρελθόν το άτομο με το οποίο ήσασταν κάποτε. Αν ξεπερνάτε έναν εθισμό, έχετε αποφασίσει να επιλέξετε ένα νέο μονοπάτι για να περπατήσετε ή απλά θέλετε να ξεφύγετε από τα φαντάσματα που κατοικούν εκεί, αυτή είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση για το νέο σας τατουάζ.

9. Είμαι ο αρχιτέκτονας της ζωής μου

Όπως ένας αρχιτέκτονας σχεδιάζει ένα οικοδόμημα κατά βούληση, έτσι και εσείς σχεδιάζετε τη ζωή σας με απόλυτη ελευθερία.

10. Φράσεις για τατουάζ: Προσποιήσου ότι κάθε μέρα είναι μια ολόκληρη ζωή

Las frases para tatuarse son personales
Για να είναι ένα τατουάζ πολύτιμο και να το θαυμάζετε με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να συμφωνείτε με το νόημα και το σχέδιο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Πρόκειται για λέξεις που σας ενθαρρύνουν να ζήσετε τη ζωή σας στο έπακρο χωρίς να σπαταλάτε χρόνο σε πράγματα που σας κάνουν δυστυχισμένους. Πιστεύεται ότι έχουν συγγραφεί από τον φιλόσοφο και ρήτορα Σενέκα.

11. Ab imo pectore

Πρόκειται για μια λατινική έκφραση που μπορούμε να μεταφράσουμε ως “από τα βάθη της καρδιάς μου“. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει ένα κύριο τατουάζ, αν και τίποτα δεν σας εμποδίζει να το επιλέξετε μόνο του. Οι λέξεις είναι ενσωματωμένες στο ποίημα η Αινειάδα, του Βιργιλίου.

12. Φράσεις για τατουάζ: Ένας καλός ταξιδιώτης δεν έχει σχέδια και δεν έχει σταθερό προορισμό

Ένας καλός ταξιδιώτης πηγαίνει όπου τον παίρνει ο άνεμος και εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία στο δρόμο για να απολαύσει νέες περιπέτειες. Τα λόγια αυτά έχουν αποδοθεί στον Κομφούκιο.

13. Πάρε μια βαθιά ανάσα και μείνε δυνατός

Αυτή είναι μια σπουδαία συμβουλή που μπορείτε να εφαρμόσετε στη ζωή σας για να ξεπεράσετε ατυχείς στιγμές.

14. Φράσεις για τατουάζ: Η ελευθερία πεθαίνει αν δεν τη χρησιμοποιείς

Αυτή είναι μια φράση του δημοσιογράφου Hunter S. Thompson που μπορεί να ταιριάζει με τις ιδέες σας. Πρόκειται για λέξεις που πρέπει να προκαλέσουν προβληματισμό σήμερα περισσότερο από ποτέ.

15. Η ζωή μου είναι το μήνυμά μου

Οι πράξεις σας αντικαθιστούν τα λόγια όταν εξηγείτε σε τι πιστεύετε, τι σκέφτεστε για τη ζωή και τι πράγματα σας προσφέρουν. Αυτό είναι ένα από τα πιο διάσημα αποφθέγματα του Γκάντι.

16. Φράσεις για τατουάζ: Υπάρχει ομορφιά στο ατελές

Στην πραγματικότητα, κάθε ομορφιά είναι ατελής, αφού η τελειότητα δεν υπάρχει τη στιγμή της αποτίμησής της. Η φράση αποδίδεται συχνά στον Κόνραντ Χολ.

17. Μην ονειρεύεσαι τη ζωή σου, ζήσε το όνειρό σου

Τα όνειρα δεν θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα αν δεν τολμήσεις να τα ζήσεις. Σταματήστε λοιπόν να ονειρεύεστε και αρχίστε να υλοποιείτε αυτό που θέλετε για τη ζωή σας.

18. Φράσεις για τατουάζ: Η ζωή αρχίζει κάθε πέντε λεπτά

Φανταστείτε ότι κάθε πέντε λεπτά έχετε την ευκαιρία να κάνετε αυτό που θέλετε. Πώς θα άλλαζε αυτό τον τρόπο με τον οποίο ζείτε τη ζωή σας; Η φράση είναι του Andrey Buenafuente.

19. Η δύναμη της φαντασίας μας κάνει άπειρους

Η φαντασία σας επιτρέπει να ονειρεύεστε, να έχετε ελπίδα και ψευδαισθήσεις και δίνει ελεύθερο πεδίο στη δημιουργικότητά σας. Αυτή η φράση είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική επιλογή αν θεωρείτε τον εαυτό σας δημιουργικό άτομο. Η φράση αποδίδεται στον John Muir.

20. Φράσεις για τατουάζ: May the force be with you

Η μυθική φράση των Τζεντάι δεν θα μπορούσε να λείπει από μια συλλογή με τις καλύτερες φράσεις για τατουάζ. Αν είστε φαν του Star Wars, θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας!

21. Επιλέξτε τον εαυτό σας

Στις κρίσιμες στιγμές πρέπει πάντα να επιλέγετε τον εαυτό σας. Επιλέξτε την ψυχική σας ηρεμία, την ασφάλειά σας, την ευτυχία σας ή την ευημερία σας. Η σφράγιση αυτών των λέξεων με μελάνι θα είναι μια υπενθύμιση ότι η πρώτη σας προτεραιότητα θα πρέπει πάντα να είστε εσείς.

22. Φράσεις για τατουάζ: Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο

Αν πιστεύετε στο κάρμα ή στη μοίρα, αυτή είναι μία από τις καλύτερες φράσεις για τατουάζ που μπορείτε να σκεφτείτε.

23. Ονειρέψου μέχρι τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα

Αυτή είναι άλλη μια υπενθύμιση ότι τα όνειρά σου δεν χρειάζεται να μένουν στη σφαίρα της φαντασίας σου.

24. Φράσεις για τατουάζ: In omnia paratus

Η μετάφραση αυτής της λατινικής φράσης είναι “έτοιμος για όλα”. Θα μπορούσε να αναφέρεται στο να είστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες, έτοιμοι να αντιμετωπίσετε νέα εμπόδια ή να είστε έτοιμοι για νέες εμπειρίες ζωής.

25. Η στιγμή είναι τώρα

Ιδανική φράση για όσους τοποθετούν το παρόν ως τόπο ζωής. Αν θέλετε να πετύχετε κάτι, μην το αναβάλλετε για αύριο, ξεκινήστε σήμερα για να καρπωθείτε τα οφέλη.

26. Φράσεις για τατουάζ: Age quod agis

“Κάνε ό,τι θέλεις” είναι η μετάφραση αυτής της δημοφιλούς λατινικής φράσης. Σας ενθαρρύνει να ενεργείτε όποτε θέλετε να πετύχετε κάτι σημαντικό στη ζωή σας. Σας υπενθυμίζει επίσης ότι είστε ο κύριος των αποφάσεών σας.

27. Θα αγωνιστώ για το αδύνατο

Εξάλλου, κάθε επιθυμία που φαντάζεστε φαίνεται αδύνατη μέχρι να γίνει πραγματικότητα.

28. Φράσεις για τατουάζ: Μέσα από τις δυσκολίες γεννιούνται θαύματα

Πρόκειται για μια φράση που βρίσκεται στην ίδια σειρά με την προηγούμενη. Αποδίδεται στον Jean de la Bruyere.

29. Εμπιστευτείτε τον χρόνο

Ο χρόνος είναι ένας μεγάλος σύμμαχος για να επουλώσετε τις πληγές ή να εναποθέσετε την ελπίδα στο μέλλον.

30. Φράσεις για τατουάζ: La vita è bella

Αν προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε φράσεις για τατουάζ στα ιταλικά. Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής, η οποία μεταφράζεται ως “η ζωή είναι όμορφη”.

31. Nosce te ipsum

Αυτό σημαίνει “Γνώρισε τον εαυτό σου“. Εκτός του ότι είναι μια από τις καλύτερες σύντομες φράσεις για να κάνετε τατουάζ, είναι επίσης μια φράση που σας υπενθυμίζει ότι δεν μπορείτε να ζήσετε πραγματικά χωρίς να γνωρίζετε τον εαυτό σας. Γνωρίστε τα όνειρα, τις ψευδαισθήσεις, τους φόβους, τις δυνάμεις, τα ελαττώματα και τις αρετές σας.

32. Φράσεις για τατουάζ: Amor vincit omnia

Αν πιστεύετε ότι η αγάπη είναι το πιο ισχυρό συναίσθημα, τότε ίσως σας ενδιαφέρει αυτή η λατινική ρήση. Η μετάφρασή της είναι “η αγάπη νικά τα πάντα”.

33. Ερωτευτεύσου τον εαυτό σου

Αν δεν το κάνετε, δεν θα είστε ποτέ άνετοι με τη ζωή σας. Είναι μια από τις πιο γνωστές φράσεις του Τζακ Κέρουακ.

34. Φράσεις για τατουάζ: Όλα είναι σχετικά

Πρόκειται για λέξεις που προέρχονται από τη φυσική και έχουν γίνει δημοφιλείς σε όλους τους τομείς.

35. Βράζουμε σε διαφορετικούς βαθμούς

Ο Clint Eastwood μας υπενθυμίζει ότι όλοι είναι διαφορετικοί.

36. Φράσεις για τατουάζ: Ζεις μόνο μια φορά

Μπορεί να θεωρείτε αυτή τη φράση λίγο κλισέ, αλλά πίσω της κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια.

37. Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός

Η ευτυχία είναι ένας θησαυρός που όλοι θέλουν να αποκτήσουν, αλλά λίγοι ξέρουν πού να τον αναζητήσουν. Σε αυτή τη φράση, έχετε το κλειδί.

38. Φράσεις για τατουάζ: Ζούμε σε ένα ουράνιο τόξο χάους

Αν και αυτό δεν εμποδίζει τα χρώματά του να είναι ζωντανά και να τα απολαμβάνετε. Άλλωστε, το ουράνιο τόξο αναδύεται πάντα μετά από μια καταιγίδα, οπότε κατά μία έννοια, είναι μια ελπιδοφόρα εικόνα. Η φράση αποδίδεται στον Γάλλο ζωγράφο Paul Cézanne.

39. Ένα βήμα τη φορά

Η ταχύτητα της πορείας σας δεν έχει σημασία αν γνωρίζετε το ακριβές μέρος στο οποίο σκοπεύετε να φτάσετε. Ό,τι αναλαμβάνετε στη ζωή σας θα πρέπει να το κάνετε ένα βήμα τη φορά.

40. Φράσεις για τατουάζ: Hakuna matata

Αυτή είναι ίσως η πιο δημοφιλής ατάκα από τον Βασιλιά των Λιονταριών. Είναι μια έκφραση στη γλώσσα Σουαχίλι που μεταφράζεται ως “ζήσε και να είσαι ευτυχισμένος”.

41. L`unico capolavoro è vivere

Ο Γάλλος συγγραφέας Gilbert Cesbron μας άφησε αυτή τη φράση που μεταφράζεται ως “το μόνο αριστούργημα είναι να ζεις”. Πρόκειται για μια ακόμη υπενθύμιση για να εκτιμήσουμε και να εκτιμήσουμε τη ζωή.

42. Φράσεις για τατουάζ: To live is to give

Αν ασκείστε στη συμπόνια και τη φιλανθρωπία ή θεωρείτε τον εαυτό σας άτομο που φροντίζει, αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το επόμενο τατουάζ σας.

43. Δεν υπάρχει δίκαιος άνεμος για εκείνους που δεν ξέρουν πού πηγαίνουν

Αυτό είναι άλλο ένα από τα καλύτερα αποφθέγματα για τατουάζ σχετικά με τη ζωή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως υπενθύμιση για να στρέφετε πάντα την πυξίδα σας προς τα εκεί που θέλετε να πάτε.

44. Φράσεις για τατουάζ: Δεν εύχομαι τίποτα περισσότερο από την τρέλα μου

Η τρέλα μερικές φορές σου επιτρέπει να ζεις με περισσότερη λογική. Μη φοβάστε να προσθέσετε μια μικρή δόση υγιούς τρέλας στην καθημερινή σας εμπειρία.

45. Το τέλος εξαρτάται από την αρχή

Αυτή είναι μια από τις φράσεις για να κάνετε τατουάζ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ως φιλοσοφία ζωής. Έχει εφαρμογή στην αγάπη, στα σχέδια που σχεδιάζετε για τη ζωή σας, στη δουλειά σας και σε όλα τα υπόλοιπα.

46. Φράσεις για να κάνετε τατουάζ: Μην αναπνέεις απλώς. Ζήσε.

Η ζωή δεν είναι μόνο αναπνοή, ή εργασία, ή φαγητό. Αν η μέρα σου είναι κολλημένη σε αυτή τη ρουτίνα, δεν μπορείς να πεις ότι ζεις πραγματικά.

47. Κάποια πράγματα κοστίζουν περισσότερο από όσο νομίζεις

Αυτά είναι διάσημα λόγια των Radiohead που σε διδάσκουν για την αξία και την προσπάθεια που κρύβεται πίσω από κάθε επίτευγμα της ζωής.

48. Φράσεις για τατουάζ: Η ζωή δεν περιμένει

Η ζωή δεν σταματά να σε περιμένει αν δεν τολμάς να τη ζήσεις. Αυτό είναι ένα σπουδαίο μάθημα για να αποφύγετε να φτάσετε στο τέλος της ζωής σας περιτριγυρισμένοι από τύψεις για όσα δεν μπορέσατε να κάνετε.

49. Το “ζω” είναι ρήμα

Και τι είναι το ρήμα; Το ρήμα είναι η δράση, οπότε μέσα από αυτές τις λέξεις θα βρείτε την έμπνευση να απολαύσετε τη ζωή σας με νέες εμπειρίες.

50. Φράσεις για τατουάζ: Μόνο ο χρόνος θα δείξει

Las frases para tatuarse sobre paciencia
Ένα σημαντικό μέρος της ωρίμανσης είναι η κατανόηση ότι η διατήρηση της υπομονής είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των δύσκολων στιγμών της ζωής. Είναι δυνατόν να το αποτυπώσετε αυτό σε ένα τατουάζ.

Ο χρόνος θα δείξει αν έχετε πάρει σωστές αποφάσεις και αν ο δρόμος που έχετε επιλέξει είναι ο σωστός. Μία από τις καλύτερες σύντομες φράσεις για να κάνετε ένα τατουάζ σχετικά με τον χρόνο.

51. Η ζωή μου είναι η τέχνη μου

Και, αν θέλετε, μπορείτε να το συμπληρώσετε με: Η τέχνη μου είναι η ζωή μου.

52. Φράσεις για τατουάζ: Always on to better things

Αυτό είναι σύντομο, άμεσο και με πολύ πρακτικό νόημα. Τι περισσότερο μπορείτε να ζητήσετε όταν ψάχνετε για ατάκες για τατουάζ;

53. Τα σπασμένα κραγιόνια εξακολουθούν να χρωματίζουν

Αυτή είναι μια άλλη σπουδαία φράση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που μπορεί να μεταφράσει ή να συμβολίσει μια διαδικασία εξέλιξης.

54. Φράσεις για τατουάζ: Αν θέλετε να σας αγαπήσουν, αγαπήστε

Μην περιμένετε να πάρετε αγάπη αν δεν είστε πρόθυμοι να αγαπήσετε. Αυτή είναι αναμφίβολα μία από τις πιο πρακτικές φράσεις αγάπης για να κάνετε τατουάζ.

55. Συλλέξτε στιγμές, όχι πράγματα

Οι στιγμές είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να σας αφαιρεθεί και παραμένουν ανέπαφες ακόμα και με το πέρασμα του χρόνου.

56. Φράσεις για να κάνετε τατουάζ: Γίνε μια φωνή, όχι μια ηχώ

Δηλαδή, μην επαναλαμβάνεις τα μοτίβα των άλλων.

57. Απόδειξέ τους ότι κάνουν λάθος

Αν έχετε συναντήσει μόνο ανθρώπους που σας λένε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε στη ζωή σας, ποιος καλύτερος τρόπος για να σας υπενθυμίσουν το αντίθετο από αυτές τις λέξεις;

58. Φράσεις για τατουάζ: Είσαι το όριό σου

Πολλά από τα όρια που συναντάτε στη ζωή σας τα θέτετε στην πραγματικότητα εσείς οι ίδιοι. Γι’ αυτό και αυτή είναι μία από τις φράσεις για τατουάζ που μπορείτε να επιλέξετε για να διώξετε τα φαντάσματα που σας κρατούν πίσω.

59. Πες λιγότερα, κάνε περισσότερα

Οι λέξεις δεν έχουν νόημα όταν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

60. Φράσεις για τατουάζ: Χαμογελάστε. Είναι δωρεάν.

Εξάλλου, το χαμόγελο είναι μια θεραπεία που προσφέρει και άμεσα αποτελέσματα. Η φράση αποδίδεται στον Douglas Horton.

61. Είμαστε όλοι τρελοί εδώ

Πρόκειται για λέξεις που συναντάμε στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

62. Φράσεις για τατουάζ: Πέθανε με αναμνήσεις

Η ζωή, κατά πολλούς τρόπους, είναι η συλλογή τους.

63. Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις

Πρόκειται για μια φράση του Walt Disney με την οποία πολλοί θα ταυτιστούν.

64. Φράσεις για τατουάζ: Όλη η ζωή είναι ένα πείραμα

Είναι ένα πείραμα που, στην πραγματικότητα, βασίζεται στη δοκιμή και το λάθος.

65. Ποτέ μη σταματάς να αναπτύσσεσαι

Η χειρότερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του είναι να επιλέξει να μείνει στάσιμος.

66. Φράσεις για τατουάζ: Ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ μην τα παρατάτε

Αυτή είναι μια υπενθύμιση ότι η παραίτηση δεν είναι ποτέ η λύση, ειδικά όταν πρόκειται για την επιδίωξη των ονείρων σας. Η φράση είναι από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

67. Δεν υπάρχει ένστικτο σαν αυτό της καρδιάς

Μερικές φορές είναι πολύ πιο πολύτιμο από αυτό της λογικής.

68. Φράσεις για τατουάζ: Ο ήλιος πάντα λάμπει μέσα από τα σύννεφα

Αν έχετε περάσει σκοτεινές στιγμές, αυτές οι λέξεις θα σφραγίσουν μια υπενθύμιση ότι πάντα θα βρίσκετε το φως στην άκρη του τούνελ. Απλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να το βρείτε.

69. Το να αφεθείς δεν σημαίνει να πεις αντίο

Μερικές φορές, είναι ακόμη και η καλύτερη λύση για να λυθεί ένα πρόβλημα.

70. Φράσεις για τατουάζ: Semper fidelis

Η λατινική ρήση μεταφράζεται ως “πάντα πιστός”.

71. Ζήσε τη ζωή που έχεις φανταστεί

Πρόκειται για μια ελαφρώς διαφορετική κατασκευή από άλλες φράσεις για τατουάζ που έχουμε σημειώσει στο ίδιο πνεύμα.

72. Να είσαι αληθινός στον εαυτό σου

Αν δεν το κάνεις, θα υποτιμήσεις το μοναδικό πρόσωπο που θα έπρεπε να εκτιμάς περισσότερο σε ολόκληρη τη ζωή σου.

73. Je ne regrette rien

‘Δεν μετανιώνω για τίποτα‘. Αυτά είναι λόγια από το αναγνωρισμένο τραγούδι της Edith Piaf που αφήνει τη λύπη στο παρελθόν. Είναι μία από τις καλύτερες φράσεις για να κάνετε τατουάζ αν ψάχνετε για κλείσιμο.

74. Φράσεις για τατουάζ: Less is more

Το παράδοξο που περιέχεται σε αυτές τις λέξεις -ή τουλάχιστον η αντιφατική σημασία τους- είναι αυτό που τις κάνει τόσο πρωτότυπες.

75. Η αλήθεια θα σας απελευθερώσει

Αυτή είναι μια υπενθύμιση για να μη σταματήσετε ποτέ να αναζητάτε την αλήθεια.

76. Φράσεις για τατουάζ: Would you destroy something perfect in order to make it beautiful?

“Θα κατέστρεφες κάτι τέλειο για να το κάνεις όμορφο;”. Ο Gerard Way είναι ο συγγραφέας αυτής της φράσης, η οποία, αν και ομολογουμένως μπορεί να είναι λίγο μεγάλη για τατουάζ, μπορεί ωστόσο να ταιριάξει άψογα σε μεγαλύτερα σχέδια.

77. Live and let live

Περισσότερο από μια φράση, πρόκειται για μια φιλοσοφία ζωής. Είναι ιδανική, λοιπόν, για ένα νέο τατουάζ.

78. Φράσεις για τατουάζ: All you need is love

“Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αγάπη”. Αυτή είναι η φράση του Τζον Λένον που όλοι οι οπαδοί του συνθέτη θυμούνται με αγάπη.

79. Τα καλύτερα έρχονται

Πρόκειται για λέξεις που σας γεμίζουν με ελπίδα για το μέλλον. Εφόσον δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις γι’ αυτό, τα καλά πράγματα θα έρθουν στο δρόμο σας.

80. Φράσεις για τατουάζ: Αν θέλετε να τραγουδήσετε, τότε τραγουδήστε

Μία από τις καλύτερες φράσεις για μουσικά τατουάζ. Με μια γενικότερη έννοια, σας ενθαρρύνει να κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε ανεξάρτητα από τη γνώμη των άλλων.

81. Η ζωή συνεχίζεται

Πάντα θα συνεχίζεται. Όταν έχετε τη θέληση να συνεχίσετε, ανεξάρτητα από τα εμπόδια, τις τραγωδίες ή τις αναποδιές.

82. Errare humanum est

To να κάνετε λάθος είναι ανθρώπινο είναι η μετάφραση αυτής της γνωστής λατινικής ρήσης. Είναι μια πολύ καλή επιλογή αν κάνατε λάθη στο παρελθόν που προσπαθείτε να θεραπεύσετε στο παρόν.

83. Φράσεις για τατουάζ: Δεν υπάρχει ευτυχία χωρίς λίγη τρέλα

(Δηλαδή, αν η τρέλα νοείται ως κάτι που ξεφεύγει από τον κανόνα).

Με αυτές τις λέξεις, κλείνουμε τη λίστα με τις καλύτερες φράσεις για τατουάζ. Συγκεντρώνουν διαφορετικές σκέψεις, ιδέες, ακόμα και αναφορές στη λαϊκή κουλτούρα. Τέλος, θυμηθείτε να σκεφτείτε προσεκτικά ποιες από όλες αυτές ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα ή τις σκέψεις σας πριν αποφασίσετε να τις σημειώσετε με μελάνι στο δέρμα σας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.