Καταπολέμηση των κιρσών με μηλόξυδο και πράσινες τομάτες

Το μείγμα πράσινης τομάτας και μηλόξυδου, όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να βοηθήσει πολύ στην καταπολέμηση των κιρσών και των ενοχλήσεων που προκαλούν.
Καταπολέμηση των κιρσών με μηλόξυδο και πράσινες τομάτες
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσουμε μια εναλλακτική θεραπεία για τους κιρσούς, με μηλόξυδο και πράσινες τομάτες. Η θεραπεία αυτή είναι ευρέως γνωστή για την καταπραϋντική και την αντιφλεγμονώδη δράση της, κάτι που αποτελεί κλειδί για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση των κιρσών.

Δώστε προσοχή!

Τι είναι οι κιρσοί;

Οι κιρσοί είναι διεσταλμένες φλέβες. Εμφανίζονται λόγω προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος τα οποία συνδέονται με τη μη κανονική επιστροφή του αίματος στην καρδιά σας.

Οι κιρσοί είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Γενικά αναπτύσσονται κατά την ενήλικη ζωή λόγω γενετικών και ορμονικών παραγόντων.

Σε ένα υγιές σώμα, οι βαλβίδες της καρδιάς ωθούν ασταμάτητα τη ροή του αίματος. Έτσι, το αίμα σας μεταφέρεται από το κάτω μέρος του σώματος στην καρδιά.

Ωστόσο, λόγω της φθοράς και της αδυναμίας που παρουσιάζεται σε μερικούς ανθρώπους, προκύπτουν προβλήματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι φλεγμονές, οι οποίες οδηγούν σε εμφάνιση κιρσών.

Στην αρχή οι κιρσοί περνούν απαρατήρητοι και δεν θέτουν προβλήματα για την υγεία. Όμως με τον καιρό μπορεί να αρχίσουν να προκαλούν μια δυσάρεστη αίσθηση βάρους και πόνου στα πόδια σας.

Λόγω αυτού, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στους κιρσούς. Θα πρέπει επίσης να υιοθετήσετε καλύτερες συνήθειες και να έχετε υπόψη σας ότι υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που επιταχύνουν την ίαση.

 

 

Σπιτική θεραπεία για την καταπολέμηση των κιρσών με μηλόξυδο και πράσινες τομάτες

Ο συνδυασμός της πράσινης τομάτες με μηλόξυδο εξασφαλίζει μια φυσική θεραπεία η οποία μειώνει τους κιρσούς στα πόδια σας.

Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιείται εξωτερικά. Μετά από αρκετές εφαρμογές βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής των φλεβών. Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος.

Περιέχει ένα μείγμα απαραίτητων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Το μείγμα αυτό υποστηρίζει το λεμφικό σας σύστημα όταν απορροφηθεί από το δέρμα σας.

Χάρη σε αυτό, τα κατακρατημένα υγρά και οι τοξίνες εξαλείφονται όπως θα έπρεπε. Και παύουν να αποτελούν εμπόδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι ωφέλειες του μηλόξυδου

Μηλόξυδο για την καταπολέμηση των κιρσών

Το μηλόξυδο αποτελεί φυσικό τονωτικό. Έχει αγγειοδιασταλτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αν χρησιμοποιείται με συνέπεια, μειώνει την εμφάνιση κιρσών.

Περιέχει φυσικά οξέα καθώς και βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Οι ουσίες αυτές ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος. Ταυτόχρονα μειώνεται ο κίνδυνος πρόωρης γήρανσης.

Η εξωτερική εφαρμογή του μηλόξυδου έχει αναλγητική και χαλαρωτική δράση. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν οι κιρσοί σάς προκαλούν πόνο και σας κάνουν να αισθάνεστε δυσκαμψία.

Επιπλέον οι θρεπτικές του ουσίες ωφελούν την υγεία του δέρματός σας βοηθώντας το να διατηρεί τη σφριγηλότητά του.

Οι ωφέλειες της πράσινης τομάτας

Πράσινες τομάτες για την καταπολέμηση των κιρσών

Η εξωτερική χρήση της πράσινης τομάτας έχει γίνει δημοφιλής ως μια εναλλακτική και πιο οικονομική θεραπεία. Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των αντιαισθητικών κιρσών που εμφανίζονται στα πόδια σας.

Η πράσινη τομάτα περιέχει μεγάλες ποσότητες λυκοπενίου. Πρόκειται για μια αντιοξειδωτική ουσία που βοηθάει στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής.

Τα φυσικά οξέα που περιέχει η πράσινη τομάτα έχουν παρόμοια δράση με μερικά συστατικά της ασπιρίνης. Έτσι προάγει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο για θρόμβους.

Σε μερικές περιπτώσεις αποκαθιστά τις λειτουργίες των φλεβικών βαλβίδων σας. Αυτό ενισχύει τη ροή του αίματος προς την καρδιά σας.

Επιπλέον είναι ένα δροσιστικό συστατικό. Περιέχει άφθονο νερό και η εφαρμογή του ανακουφίζει από την κούραση και την ένταση.

 

 

Πώς φτιάχνετε αυτή τη θεραπεία με μηλόξυδο και πράσινες τομάτες;

μηλόξυδο και πράσινες τομάτες, καταπολέμηση των κιρσών

Για να φτιάξετε αυτήν τη θεραπεία για την καταπολέμηση των κιρσών, πρέπει να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε 100% βιολογικό μηλόξυδο. Αυτό επειδή οι πιο ραφιναρισμένες εκδοχές του δεν έχουν την ίδια διατροφική αξία.

Θα πρέπει επίσης να έχετε υπόψη σας ότι, λόγω των οξέων του περιέχει αυτό το μείγμα, είναι καλύτερα να το αραιώνετε με ίσο μέρος νερού έτσι ώστε να μην είναι επιθετικό με το δέρμα σας.

Ωστόσο, αν δεν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορείτε να το δοκιμάσετε σκέτο.

Υλικά

  • 5 πράσινες τομάτες
  • 1 φλιτζάνι μηλόξυδο

Οδηγίες

  • Κόψτε τις πράσινες τομάτες σε αρκετές φέτες και βάλτε τες σε ένα γυάλινο βάζο.
  • Καλύψτε τες με μηλόξυδο. Σφραγίστε το μείγμα για 48 ώρες.
  • Βάλτε το βάζο σε σκοτεινό μέρος έτσι ώστε να συμπυκνωθεί σωστά.

Τρόπος εφαρμογής

Επίδεσμος, καταπολέμηση των κιρσών
  • Πάρτε αρκετές φέτες πράσινης τομάτας και τοποθετήστε τες πάνω στους κιρσούς σας.
  • Καλύψτε εντελώς τις πάσχουσες περιοχές. Έπειτα καλύψτε τις τομάτες με αυτοκόλλητο επίδεσμο ή με γάζα, έτσι ώστε να παραμείνουν στη θέση τους.
  • Αφήστε τες να δράσουν για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με κρύο νερό.
  • Επαναλαμβάνετε τη θεραπεία κάθε μέρα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Συνεχίζετε να υποφέρετε από κιρσούς; Δοκιμάστε την καταπολέμηση των κιρσών με αυτήν τη φυσική θεραπεία με συνέπεια για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Έχετε υπόψη σας ότι η θεραπεία αυτή δεν είναι θαυματουργή ή κάτι παρόμοιο. Όμως μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη για να ελέγξετε σε σημαντικό βαθμό αυτήν την πάθηση.

 

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.